husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Laurens, ben je een beetje creatief? Maak een mooie kadobon voor je moeder waarop staat dat ze een huskypup mag uitzoeken, doe je er een plaatje bij enzo

of een huskyknuffel die de bon vasthoud

 

ik ben het eens met alle kritische reacties.. 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Je kan altyd de fokker Abajomi aanschryven en vragen voorleggen.ze zijn erg eerlijk en zeker omdat jullie katten hebben zou ik goed uitkijken.de meeste husky's hebben een enorm jachtinstinct en kunnen ook schapen aanvallen.

 

Zou sowieso niet over 1 nacht ijs gaan.ook los op het erf kun je een husky niet laten enz...

laurens (Gast)

Ik zou niet een fokker kopen ik zal dn wel via via nog zoeken en zo invertrouwen kopen wnt ik wil geen zieke

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

" Ik zou niet een fokker kopen ik zal dn wel via via nog zoeken en zo invertrouwen kopen wnt ik wil geen zieke "

 

Huh? Bij een echt goede fokker heb je heus minder kans dan via via hoor, bij een fokker weet je dat normaal gezien alles netjes nagekeken is op erfelijke ziekten enz, bij "pretnestjes" of zo ga je dit heus niet zeker weten of het nagekeken is hoor. Als je naar een fokker gaat denk ik toch dat je een gezondere pup gaat hebben dan via via, en bij een fokker koop je normaal gezien ook in vertrouwen, althans, zo is mijn beleving toch elke keer geweest dat ik met een fokker in aanraking kwam...

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hoeveel heb je je al ingelezen Laurens? Wat weet je bijv over bro*dfok, over testen die gedaan moeten worden etc?

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Ik zou niet een fokker kopen ik zal dn wel via via nog zoeken en zo invertrouwen kopen wnt ik wil geen zieke "

 Waar ging je de pup halen dan?bij een dierenwinkel?of bij een hoeve waar ze 50 rassen verkopen dan?begryp er niks van?

 

Een goede fokker fokt 1 of 2 rassen en zal de ouderdieren testen op erfelijke gebreken.zou toch wel even goed googelen en al beginnen om de rasvereniging te raadplegen naar goede fokkers.Als je nog vragen hebt kan je die hier stellen.we geven je liever te veel info dan te weinig :-).

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Zijn die van 600 euro met stamboom? Mijne waren het dubbele van die prijs en dat per hond :) en ik heb mini's haha geen idee hoe dat zit met husky's misschien dat mensen hier dat weten, lijkt me zo weinig voor een goede fokker? 

 

Misschien is het belangrijk dat je daar even goed in verdiept, heb niet super veel verstand van dat ras maar ik weet dat er wat verschillende afwijkingen kunnen zijn. Misschien idee om daar even tijd in te steken, misschien moet je eens bellen met wat fokkers.

 

Buiten dat is het een idee om je vader in te lichten?? Het idee is leuk maar kijk inderdaad even of iedereen het er mee eens is, denk dat je vader dat wel kan zeggen voor je moeder ;) 

 

Zelf kwam ik een jaar geleden ook als verrassing voor mijn ouders met de mededeling dat ik een hondje voor hen wilde kopen omdat ze 25 jaar getrouwd waren. We zijn samen gaan kijken en eindigde er "per ongelijk" met 2 :) 

 

Kan je zeggen was net zo leuk hoor, maar nu hebben we wel samen ze uitgezocht, ik vertrek dan misschien over een tijdje uit huis, zij moeten met het "cadeautje" leven vandaar dat ik het belangrijk vond dat zij zelf mee gingen uitzoeken zeg maar :) 

 

Hondje als cadeautje dat kan maar wel even goed over nadenken, wat meer mensen inschakelen voor jij daar staat met je toch wel duur cadeau en je moeder niet zo goed weet wat ze er mee moet! 

 

dat is niet negatief commentaar maar verstandige raad ;) 

laurens (Gast)

Ik heb bijvoorbeeld veel honden gevonden op de site van de woefkes ranch maar die staan overal gesijnt als broodfokkers dusja ik weet het ook niet ze hebbe blijkbaar een label da er voor zorgt da ge een gezonden en niet gebrood gefokte hond krijgt maar da zal dn wel niet zijn waarschijnlijk

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Zeker niet doen!!!alles waar meer dan 2 rassen zijn vermijden!net als milano en rialfo(die zitten vlakbij ons!) ik zeg het neem contact op met ABAJOMI, zij fokken heel mooie huskys die overal op getest zijn.

 

Al de rest van de pups van bij broodfokkers zijn allemaal geimporteerde en zieke hondjes!je wilt niet weten hoeveel mensen hier hun verhaal komen doen over hun ziek hondje en de "zogezegde garantie". Mijn zus heeft een hond van bij een br**dfokker(toen kenden we dit nog niet!) en de pup had kennelhoest en een oorontsteking.en zat gewoon in een hok,alleen, want ja de moeder die zit in het buitenland al terug het volgende nestje te produceren.

 

Lees u goed in en kies voor een goede fokker,gelijk welk ras!en kijkt welk ras het beste past of open een nieuw topic met daarin hetgeen je verwacht van een hond en wat ge ermee wilt doen.zo kunnen we kijken wat er past en een goede fokker aanraden.

 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Ik heb bijvoorbeeld veel honden gevonden op de site van de woefkes ranch maar die staan overal gesijnt als broodfokkers dusja ik weet het ook niet ze hebbe blijkbaar een label da er voor zorgt da ge een gezonden en niet gebrood gefokte hond krijgt maar da zal dn wel niet zijn waarschijnlijk "

 

kijk in ieder geval ff op koophiernooiteenpuppy.com

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Ik heb bijvoorbeeld veel honden gevonden op de site van de woefkes ranch maar die staan overal gesijnt als broodfokkers dusja ik weet het ook niet ze hebbe blijkbaar een label da er voor zorgt da ge een gezonden en niet gebrood gefokte hond krijgt maar da zal dn wel niet zijn waarschijnlijk "

 

Neem echt even goed de tijd, verdiep je erin want het beestje heb je toch minstens 15 jaar en hopelijk langer kies de juiste, mijn vorige hondje heb ik 13 jaar om me heen mogen hebben was helaas van de broodfok zoveel medische problemen kan ik wel uren over schrijven.. hoeveel verdriet wij er wel niet van hebben gehad, berg medische kosten omdat wij een hondje toen nog uit de krant hadden... 

 

doe het jezelf ajb niet aan omdat je overhaast een hondje wilde als cadeautje. Maak een mooie kaart met mam je krijgt een hond en ga echt samen lekker opzoek! echt leuker en beter en zeker verstandiger :) 

 

Gezien jou moeder en vader straks met het hondje zullen leven, gezien jij waarschijnlijk ook een keer je vleugels gaat uitslaan lijkt het mij meer dan verstandig dat zij ook het juiste hondje moeten vinden dat ook bij hen past! Heb het zelfde gedaan en lekker samen gezocht en wezen kijken dat is hartstikke leuk en net zo'n verrassing hoor :) 

 

en anders ligt even je vader in! 

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

" Ik heb bijvoorbeeld veel honden gevonden op de site van de woefkes ranch maar die staan overal gesijnt als broodfokkers dusja ik weet het ook niet ze hebbe blijkbaar een label da er voor zorgt da ge een gezonden en niet gebrood gefokte hond krijgt maar da zal dn wel niet zijn waarschijnlijk "

 

NIET NAARTOE GAAN!! Dat label wil totaal niks zeggen hoor, is gewoon een tactiek om mensen te lokken om er toch een pup te kopen, geef maar eens gewoon op google in: woefkesranch ervaringen, dan weet je al genoeg... Echt, als je jezelf en je familie het verdriet wil besparen van een pup op jonge leeftijd door allerlei ziektes te moeten laten inslapen, ga dan alsjeblieft naar een goede fokker die er wat van kent! Je geeft een beetje de indruk van niet meer dan €600 te willen uitgeven aan een pup, maar als je via via, of bij een bro*dfokker een pup gaat halen, ben je strak veel meer kwijt door dierenartskosten, en heb je ook nog eens kans om zonder pup te eindigen...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" ik zou voor de verjaardag van mijn mama een alaskan husky willen kopen ze vind het heel mooie honden maar ze heeft niet super veel tijd om er mee te wandelen
toch dacht ik dan aan een wat meer knuffelbare versie een mini-husky
ik zou graag particulier kopen want ik heb al veel verhalen van slechte en zieke hondjes gehoord

 

Ik kan begrijpen dat een puppy geven als verjaardagscadeau je een leuk idee lijkt. Want wie is er niet meteen stapelgek op zo'n schattig, huppelend wollebolleke, right? Je ziet het al voor je: de vele ooooh's en aaaah's, het lachen en plezier en fotootjes nemen, wat een leuk moment!

Alleen moet je er bij stilstaan dat dit geen 'cadeau' is voor 1 dag, maar voor een heel leven. Als je mama al niet veel tijd heeft om met de hond te gaan wandelen, denk je dan dat ze blij gaat zijn met al het extra werk? De verzorging? De opvoeding? De schoonmaak? De plasjes in huis, de slijkevoeten op een regendag, de massa wol die overal ronddwarrelt als de hond in de rui gaat? Want tenslotte is dat dan het 'cadeau' dat je haar geeft... Sta er dus gewoon es even bij stil, en stel je voor hoe dit dagdagelijks zou gaan, wie er genoeg tijd, zin en energie heeft (ook op koude winterdagen, bij ziekte, in drukke periodes, enz.) om de volgende 15 jaar ervoor te zorgen dat de hond een fijn leven krijgt. 

 

De mini-husky is geen kleine versie van een husky maar een kruising van verschillende rassen. Je vindt ze in de VS, maar in Belgie en Nederland zijn ze zeldzaam. Het is ook geen erkend ras, een goede fokker zal je in deze streken niet snel vinden.

 

Goed dat je alvast op de hoogte bent van de verkoop van zieke puppies! Alleen is het niet zo dat je zieke puppies vindt bij 'een fokker'. Er is een reuzegroot verschil tussen een verantwoorde fokker (die fokt volgens de voorwaarden van de rasvereniging) en een hondenhandelaar (de befaamde broodfok).

Een goede fokker is iemand die heel passioneel bezig is met het ras, slechts af en toe een nestje heeft, de ouders zeer goed uitkiest (op gezondheid, maar ook op karakter) en de hondjes binnen het gezin, in huiselijke kring, laat opgroeien. Deze mensen geven jou met plezier veel uitleg, zullen zelf ook vragen aan jou stellen, ze zijn heel begaan met hun pups en geven die niet zomaar met de eerste de beste mee.

Een broodfokker is iemand die veel nestjes heeft, die snel pups ter beschikking kan stellen, waar honden in hokken zitten, vele rassen bij elkaar, die zelfs 'aan huis' leveren. Dit is een puppy-fabriek waar je ver van weg moet blijven. 

En dan heb je nog de oeps-en pretnestjes bij mensen thuis. Ook niet zo betrouwbaar. De ouderdieren zijn zelden getest op erfelijke afwijkingen, kunnen zelf afkomstig zijn uit broodfok, je weet weinig over het karakter van de voorouders, soms is niet eens bekend wie de vader van de pups is, enz...

 

Wil je dus verantwoord een pupje kopen, doe je dit best bij een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging van de Husky en fokt volgens de reglementen. Dan heb je het meeste kans op een gezonde pup + een pup met een echt Husky-karakter :-)

 

Dit is de rasvereniging, je kan hen mailen voor info over betrouwbare fokkers en al je andere vragen stellen:

http://www.shkn.nl/

Hier vind je nog es opgesomd hoe je een goede fokker kan herkennen:

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_461-Checklist-goede-fokker.php

 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Ik zou even contact zoeken met Nies, die weten wel van hoe en wat,  anders kun je altijd nog contact zoeken met de Zepapa kennel maar ik raad je af via marktplaats een hond te kopen.

laurens (Gast)

Het is rond mama weet het al en papa moet ng groen licht geven nu zoek ik wel een goede kennel of fokker nog ik zag al enkele tips maar als je er ng weet dn mag je het altijd sturen ik zoek liefst waar ik keus heb tss de bruine en de grijze ofso omda ik nog niet weet welke mijn mam het mooiste vind natuurlijk

laurens (Gast)

Het is rond mama weet het al en papa moet ng groen licht geven nu zoek ik wel een goede kennel of fokker nog ik zag al enkele tips maar als je er ng weet dn mag je het altijd sturen ik zoek liefst waar ik keus heb tss de bruine en de grijze ofso omda ik nog niet weet welke mijn mam het mooiste vind natuurlijk

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik hoop dat jullie weten waar jullie aan beginnen

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het is rond mama weet het al en papa moet ng groen licht geven nu zoek ik wel een goede kennel of fokker nog ik zag al enkele tips maar als je er ng weet dn mag je het altijd sturen ik zoek liefst waar ik keus heb tss de bruine en de grijze ofso omda ik nog niet weet welke mijn mam het mooiste vind natuurlijk "

 In het asiel zitten ook vaak veel husky's, misschien een idee?

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

http://breeders.royalcanin.be/nl/hond/?inc=breeders

 

http://www.abajomy.be/

 

Er zijn blijkbaar niet zo veel fokkers,maar je kan eens kijken op bovenstaande links.

 

Sowieso zou ik al je vragen opschryven.je nog heel goed inlezen over alle zaken waar je je aan kan verwachten. Het zijn prachtige dieren,maar zeker niet de gemakkelijkste als ze niet voldoende uitdaging krtgen.

 

Als je toch beseft dat het ras idd niet bij jullie levensstyl past,post dan hier een nieuw topic waarin je vertelt wat je een hond kan bieden.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik heb hier een naar voorgevoel bij

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

http://www.abajomy.be/HomeS.htm
hier hebben ze leuke honden, en zij is echt een goede fokker.

http://www.kmsh.be/cgi-bin/infoshow_clubs_eleveursN.pl#

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik denk dat je beter hier kan kijken.

http://www.dreamland.be/dreamland/static/

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Heb dit topic met verbijstering gelezen.

Laten we aub direct ophouden om tips te geven waar deze jongen een husky zou kunnen kopen.

Laurens, je bent minderjarig en daarom mag je geen pup of hond kopen. Punt. Uit.

En ga in hemelsnaam niet zoeken naar een pup van een foute fokker die je wél een pup zou willen meegeven. Een hond, een pup is géén cadeau!

Geef een tegoedbon aan je moeder en wees zo wijs om te zeggen dat je nóóit, maar dan ook nooit een hond koopt om zn mooie ogen.

 

En die arrogantie, Sorry, ik moet het even kwijt , over die renpaarden....Bah. je moet nog een hoop leren Laurens. en het belangrijkste nu is wat wij allemaal zeggen: 

Koop geen hond als verjaardagscadeau!

En koop nooit een hond als minderjarige!

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Coby, je hebt meesterlijk alles samengevat wat wij allemaal hebben getracht over te brengen

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

En wij kennen de ouders van Laurens?

 

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

de fokkers die hier genoemd worden weten (hopelijk) echt wel waar ze een pup aan meegeven en of ze geschikt zijn voor een husky, een fokker die volgens het boekje fokt geeft niet zomaar een eigen pup mee en willen er zeker van zijn dat ze een gouden mandje krijgen.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Voila,daarom dat ik deze zal aanraden ;-). Een goede fokker weet welk vlees hij/zij in de kuip heeft. Ik zal sowieso al niet snel een husky aanraden bij iemand,tenzij deze zich ook volledig ingelezen hebben.je valt echt niet enkel voor ze omdat ze 'mooie' ogen hebben.

 

Het zijn simpelweg niet de gemakkelijkste honden, tenzij al hun 'bijzonderheden' voor jou een voordeel zijn.Is ook de redem waarom ze totaal niet bij mij passen bijvoorbeeld.

 

En zolang je je dat niet realiseert, volgens mij zoekt de ts gewoon een gezelschapshondje dat bij de paarden kan en niet een sportieve hond die nisschien niet los kan en die alles wat kleiner is als een paard als een 'hapje' aanziet :-) om het cru te stellen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als de ouders toestemmen dan is het alleen maar goed dat er hier  goede fokkers genoemd worden want dan kan de fokker altijd nog bepalen of de situatie wel of niet geschikt is en of ze een husky aan kunnen. Bij een broodf0kker kan iedereen een (hele zieke ) hond krijgen.

 

laurens (Gast)

Komt in orde nog fokkers want de meeste zijn ni goed blijkt of super ver het moet wel in belgie blijvne liefst in vlaanderen ook al

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: de kriebels voor nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^