dobermann puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

@Dees, de rottweiler die ik nu heb is een familielid, er gaat niets mee gebeuren als ik volgend jaar een dober heb. dit wil zeggen dat ik volgend jaar een rottweiler en een dober heb, en ik vind dat dat kan

Gast (Gast)

een rottweiler is een dier zoals een ander, een rottweiler die ik minder mooi vind dan een dober omwille van zijn lomp uiterlijk woont met evenveel liefde in ons huis dan de slankere dober die ik mooier vind. Moest ik geen rottweiler gevonden hebben dan had ik een duitste herder gezocht, ga ik die duitse herder dan minder liefde geven dan de rottweiler of de dobermann omdat ik de herder minder mooi vind ? NEE, het uiterlijk zet aan tot kopen, maar mijn liefde voor dieren blijft gelijk

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" @team border lolly, ik moet er even bij zeggen dat ik enkel heb gezocht naar doberpups die aangesloten zijn bij de belgische doberclub, en gezien natsonda 1200 euro vraagt voor een dober waarvan ik al 200 heb betaald was de aankoop van een rottweiler van slechts 500 euro in totaal de doorslag, voor de rott heb ik gewoon op kapaza gezocht en had dat beter ook gedaan voor de dober dan had ik geen rott gekocht.
Ik maak een slechte indruk door een rottweiler te kopen ? zijn eigenaren van rottweilers dan slechter dan eigenaren van een dobermann ?
  "

 

goedkoop kan duurkoop zijn, als beide ouders van de rottweiler pup niet getest en goed bevonden zijn op de volgende erfelijke aandoeningen:

HD

ED

Legg Perthes

Patella Luxatie

Doofheid

Karaktereisen gesteld door de rasvereniging

Verplichte gedragstest (ook zeer belangrijk bij het ras Rottweiler)

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Sorry TS maar je kiest een ras dat het beste bij je past. Je gaat dan opzoek naar een goede fokker. Je vind normaal binnen de maand een pup van hoede afkomst daar ben ik zeker van omdat het grote nesten zijn. Maar het lijkt alsof je gewoon direct een pup wil zonder even te moeten wachten. En zo gebeurt de impuls aankoop. 

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

" @team border lolly, ik moet er even bij zeggen dat ik enkel heb gezocht naar doberpups die aangesloten zijn bij de belgische doberclub, en gezien natsonda 1200 euro vraagt voor een dober waarvan ik al 200 heb betaald was de aankoop van een rottweiler van slechts 500 euro in totaal de doorslag, voor de rott heb ik gewoon op kapaza gezocht en had dat beter ook gedaan voor de dober dan had ik geen rott gekocht.
Ik maak een slechte indruk door een rottweiler te kopen ? zijn eigenaren van rottweilers dan slechter dan eigenaren van een dobermann ?
  "

 

Voor een Dobermann heb je 1200 euro over, voor je Rottweiler niet eens de helft.. Die 'bestel' je maar even ergens snel zodat 'ie jou kan beschermen? Volledig geteste Rottweilers ga je ook niet vinden voor 500euro. Je zegt telkens dat je liever een Dobermann erbij had gekregen etc. Dit alles bij elkaar komt bij mij heel raar over.

Ik hoop toch wel dat je hem/haar echt behandelt als familielid en niet als een neppe-Dobermann of als een soort afdankertje.. Heb je wel eens eerder zo'n hond gehad? Of heb je je wel ingelezen over dit ras? Het uiterlijk zet aan tot kopen (..) maar je snapt dat een Rottweiler van binnen ook geen Dobermann is, toch?

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

De rottweiler is onder andere gebruikt om de dobermann te maken, de overeenkomsten/karaktertrekken zijn er dus wel degelijk naar mijn mening. 

Voor de rest houd ik me buiten deze discussie. 

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Natuurlijk, ze zullen talloze overeenkomsten hebben maar hij praat over die Rottweiler alsof het even snel een simpele vervanger is voor z'n -favoriete ras-. Dat klinkt toch een beetje vervelend want er zitten toch wel grote verschillen tussen de 2 rassen. En wat als die Rottweiler toch datgene mist wat z'n Dobermann wel heeft? Een minpunt voor z'n 'lompe uiterlijk' heeft 'ie al.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik vind het beide prachtige honden, als ik meer geld en een groter huis had gehad, dan hadden wij waarschijnlijk wel zo'n soort ras gehad. Ik had zelfs al contact gehad voor een herplaatser rotti. hele mooie honden vind ik ze. Bij ons in de straat woont er ook 1 alleen is die absoluut niet goed met andere honden. Dat is wel erg jammer, anders hadden we samen op kunnen lopen. 

Ts is een beetje ongeduldig zoals het mij oogt. Maar hij mag van geluk spreken dat hij zo een prachtige hond in zijn huis kan nemen. 

Uiteindelijk is het de beslissing van ts, en zo lang hij zijn honden goed verzorgd zie ik geen probleem. Hij pakt het inderdaad niet helemaal soepel aan. Maar toch heeft hij wel het een en ander uitgezocht, waar een hoop andere honden eigenaren dat niet doen. Dus vandaag beslissen een hond te willen en er over 2 uur ook 1 in huis hebben. Die vervolgens 2 maanden later een nieuwe baas zoekt. 
Dan heb ik liever een ts die erover nagedacht heeft dan een impulsaankoop. 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Ik vind het beide prachtige honden, als ik meer geld en een groter huis had gehad, dan hadden wij waarschijnlijk wel zo'n soort ras gehad. Ik had zelfs al contact gehad voor een herplaatser rotti. hele mooie honden vind ik ze. Bij ons in de straat woont er ook 1 alleen is die absoluut niet goed met andere honden. Dat is wel erg jammer, anders hadden we samen op kunnen lopen. 
Ts is een beetje ongeduldig zoals het mij oogt. Maar hij mag van geluk spreken dat hij zo een prachtige hond in zijn huis kan nemen. 
Uiteindelijk is het de beslissing van ts, en zo lang hij zijn honden goed verzorgd zie ik geen probleem. Hij pakt het inderdaad niet helemaal soepel aan. Maar toch heeft hij wel het een en ander uitgezocht, waar een hoop andere honden eigenaren dat niet doen. Dus vandaag beslissen een hond te willen en er over 2 uur ook 1 in huis hebben. Die vervolgens 2 maanden later een nieuwe baas zoekt. Dan heb ik liever een ts die erover nagedacht heeft dan een impulsaankoop.  "

 Als ik al zijn reacties lees en in een hele korte tijd in eens een rottweiler wilt en nog wel gekocht op kapaza dan kom ik toch echt tot de conclusie dat het een impuls aankoop is geworden. Zeker hoe er gesproken wordt over de 500 euro.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ts lijkt impulsief, maar heeft zijn reden eerder al verduidelijkt.
Hij woont afgelegen en de hond is buiten gezinslid ook nodig als afschrikmiddel.
Rott en Dober zijn voor mij zelfde stam, zelfde kwaliteit. Verpakking iets anders. Ik hou ook van beide rassen.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Lieve mensen,

Is het niet gewoon heel belangrijk, zoniet het belangrijkste dat er een pup, welk ras dan ook, een goede thuis krijgt, een leuk gezin, een tuin, ... ???

 

Welk ras je kiest en de reden hiertoe maakt eigenlijk niks uit, zolang jij er maar echt achter staat. Alle honden zijn lief! Als je ze maar goed opvoedt, voor genoeg beweging en socialisatie zorgt en ze genoeg liefde geeft!

 

Heb zelf een dobermann van Natsonda gehad en het zijn idd topfokkers, dit even terzijde.

 

Veel geluk met je Rottie en je Dobie!!! Fijn dat je pup binnen een jaartje een vriendje of vriendinnetje krijgt!

 

En het is ook beter dat je geen twee even oude pupjes tegelijk moet opvoeden. Ik heb het gedaan met mijn 2 Jackjes, en ik kan je verzekeren: niet gemakkelijk! Ipv te luisteren of jou aandacht te geven, gaat de aandacht al snel naar 'met elkaar stoeien' en dat wil je dan als baasje even niet! Ik heb echt gezweet met die twee rakkertjes! Het was het wel waard, dat zeg ik niet, maar had ik het geweten ...

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^