Duitse Dog, maar dan anders

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marie (Gast)

Mijn hart heb ik vanaf jongs af aan verloren aan de Duitse Dog. Helaas hebben wij over de jaren heel wat Duitse Doggen in moeten laten slapen wegens tumoren, leukemie, kanker, wervelverkalking, etc. op leeftijden van minder dan 6 jaar. Ze waren steeds van uitstekende fokkers, en ze kregen de behandelingen die zij nodig hadden. Niets mocht baten. En je hoort steeds vaker dat Duitse Doggen aan zulke ziektes komen te overlijden en dat is vreselijk.   Aangezien ons hart dit niet nog eens kan verdragen om zo snel zo'n grote lieverd te verliezen, zij wij inmiddels al een poos op zoek naar een ras die qua karakter erg lijkt op een Duitse Dog, maar een langere levensverwachting heeft. We hebben geen haast, maar willen ons goed oriënteren.   Uiterlijke verschijning maakt niet zo veel uit, maar de hart van een Duitse Dog en zijn/haar gedrag, dat zoeken wij (ongeveer) in een gezondere verpakking. Kennen jullie rassen die gezonder zijn en dus langer leven, met dezelfde (gemiddelde) karaktereigenschappen als een Duitse Dog?   Bedankt!

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Goh, het is niet echt mijn tak van sport (ben niet zo van de doggen), maar denk dat je met een dog, toch snel uitkomt bij andere doggen. Mja, bij diverse doggen is de gezondheid niet echt geweldig...

Ik hoop echt dat iemand hier het ras voor jullie weet!
Ik vind zelf de doggen die ik ontmoet heb echt prachtig qua karakter.
Allemaal grote vriendelijke reuzen.

Marie (Gast)

Bedankt voor je snelle reactie!


Ja, veel doggen zijn vergelijkbaar in karakter, maar hebben allen last van een kortere levensverwachting. Out-of-the-box denken wordt het nu, maar het is echt heel moeilijk..

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien is het ook een idee om te schrijven wat jullie zoeken in een hond en wat jullie de hond kunnen bieden. Kwa uitlaten etc.
Ik heb niet veel verstand van de duitse dog, ik ken er een paar die super lief zijn, die hebben Gruul een heel eind mee geholpen om over zijn angst van grote honden te komen, maar ik ken er ook die onze honden op zouden eten. Heel verschillend dus alleen al kwa socialisatie, daarom vind ik het ook moeilijk om een ras aan te raden zonder een duidelijk beeld te hebben wat jullie precies in een hond zoeken. 

 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

Moeilijk, ik heb even gegoogled naar het karakter en ik denk dat je dan alsnog bij een Dog uit gaat komen (of misschien een berghond zoals de newfoundlander of st bernard).

 

Hoop dat je iets vind!

 

 

Marie (Gast)

Wat wij een hond kunnen bieden is heel divers. Wij zijn als gezin heel flexibel en zorgen met plezier voor de hond, versus dat de hond alleen voor ons plezier moet zorgen.

 

Ten eerste ben ik huisvrouw, dus er is naast bezig zijn met huishouden en de kids is er meer dan genoeg tijd en zin over om wandelingen met ze te maken, te vertroetelen en knuffelen. Ik ben geen fan van werkhonden; uren fietsen, rennen, commando's blijven geven of balletjes gooien trekt mij niet echt.
Financieel kunnen ziektekosten die bij een ras horen bekostigen (mits binnen redelijke beperkingen) en ook trimkosten moeten geen probleem zijn. Training, socialisatie, goede fokker en eventuele uitdagingen. We willen een hond en we zullen ervoor zorgen dat hij/zij zaken krijgt die nodig zijn voor hem/haar.

 

Wat zoeken wij in een ras:

- zachtmoedig

- vriendelijk; lief voor groot en klein

- voorzichtig aangelegd

- makkelijk te begeleiden met zachte hand

- schoothonden/ knuffelkonten- speels wanneer het kan

- een tikkeltje lomp

- kleine clowntjes hoe ze soms kunnen zijn..

En zo zijn er vast meer typerende eigenschappen die mijn hart sneller laat kloppen, die ik zo 1,2,3 niet vast kan leggen in woorden.

 

Marie (Gast)

Bedankt dat jullie meedenken :)

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Een spinone voldoet aan jouw beschrijving 

 

Als die genoeg beweging krijgt een heerlijk rustige gezellige knuffelkont in huis ...

 

- zachtmoedig   -  Klopt

- vriendelijk; lief voor groot en klein -  Klopt 

- voorzichtig aangelegd-  Klopt 

- makkelijk te begeleiden met zachte hand  -Moet met zachte hand werkt anders averechts .

- schoothonden/ knuffelkonten- speels wanneer het kan  -Klopt ook al past hij niet echt op schoot 

- een tikkeltje lomp  -  Klopt ook 

- kleine clowntjes hoe ze soms kunnen zijn.   -.ondeugend op zijn tijd 

 

Zoek zijn karakter maar op een heerlijke hond!

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Moeilijk, ik heb even gegoogled naar het karakter en ik denk dat je dan alsnog bij een Dog uit gaat komen (of misschien een berghond zoals de newfoundlander of st bernard).
 
Hoop dat je iets vind!
 
  "

 

 

Ik weet niet waarom maar ik moest ook al aan een newfoundlander denken, grote knuffelkonten! Terwijl ik normaal toch niet snel bij dit ras uitkom.

Marie (Gast)

Spinone kende ik nog niet! Klinkt veelbelovend :) ik ga het zeker verder onderzoeken!


En inderdaad St. Bernards en Newfoundlanders zijn ook leuke knuffelberen, zo te horen, maar zijn zij waaks over eigen terrein en mensen? (waaks in de zin van territorium flink afbakenen)

 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

De newfy van mijn schoonouders heeft totaal geen last van waken. Die is eerder beledigt als ik hem niet aanhaal zodra we binnen komen haha. 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

" Spinone kende ik nog niet! Klinkt veelbelovend :-) ik ga het zeker verder onderzoeken!
En inderdaad St. Bernards en Newfoundlanders zijn ook leuke knuffelberen, zo te horen, maar zijn zij waaks over eigen terrein en mensen? (waaks in de zin van territorium flink afbakenen)
  "

 

ze kunnen waaks zijn maar hoeft niet. Bij bernards moet je oppassen dat je niet het ras pakt wat erop lijkt want dat zijn echte vechthonden (ben even de naam kwijt)

honden foto van Love is a four-legged word

Wat karakter betreft kom je dan inderdaad al gauw uit bij andere molossers/dogachtigen. Helaas is de gezondheid van vrijwel al dit type honden schrikbarend slecht. Daarnaast zijn veel molossers niet altijd even gezellig met andere honden en (vreemde) mensen, sommige exemplaren nemen hun beschermingstaak erg serieus.

Wellicht is de Engelse Mastiff iets voor jullie. Qua karakter komen ze grotendeels overeen met de Dog, al zijn ze wat rustiger en dus minder actief. Wel zijn ze zeer zachtaardig, voorzichtig, vriendelijk en aanhankelijk: echte Grote Vriendelijke Reuzen. De levensverwachting van deze honden is overigens alsnog niet hoog (9-10 jaar ongeveer), maar ze hebben absoluut problemen dan doggen wat betreft gezondheid.

Sint Bernards en Newfoundlanders (en trouwens ook Leonbergers) blaken ook niet van de gezondheid, maar zijn qua karakter ook wel vergelijkbaar. Ze zijn zeker niet waakser dan Duitse Doggen.

Wellicht vinden jullie de Bracco Italiano ook interessant. Dit zijn ontzettend lieve honden, vergelijkbaar met de Spinone. Wel rekening houden met jachtinstinct bij beide rassen! Verder zijn ze vreselijk lief voor mens en dier, kalm, zeer zachtaardig en intelligent. Ze hebben een wat 'dogachtig' karakter voor jachthonden. Ook zijn dit qua gezondheid sterke rassen die gezond oud kunnen worden.

Ja, en de Clumber Spaniël zou werkelijk perfect aan jullie eisen voldoen, en die worden gerust een jaartje of 11. :-)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Wij hebben zelf ook een Duitse dog (wel Duitse dog x Bouvier), maar met bijna volledig DD karakter.

Heb al vele rassen bestudeerd, vele hondenscholen opgezocht, gepraat met GT's, enz.

 

Onze dobermann is 6 m geleden overleden en ik wou eigenlijk een DD erbij, maar mijn man en ik willen ook niet het risico lopen (en dat is idd groot) om de hond relatief snel te verliezen.

 

Wij hebben gekozen voor een Galgo Espanol. Windhonden zijn heel erg zachtaardig, in huis zijn het echte bankhangers, ze spelen wel eens graag, je hoeft niet urenlang met ze te wandelen (wel losloopplek nodig! Ze moeten elke dag wel wat kunnen 'spurtjes trekken'), kortom, ik zie er alleszins een ideale vriendin voor Blue (DD) in.

 

Gezondheid is prima, geen specifieke problemen, levensverwachting is zo'n 13 jaar.

 

En lomp... ja, dat kan je ze denk ik niet echt noemen.

 

Ik snap je helemaal, hoor! Ik hou ook zielsveel van het ras. Maar wij gaan nou leren houden van een galgo-meisje. (ze komt op 20 juni aan)

 

Onze Blue is trouwens 8 jaar oud en hoewel zijn snoet al helemaal wit-grijzig geworden is, is het nog net de pup van 8 jaar geleden. Even dwaas, even lief, even speels, ... Maar ik denk dat wij geluk hebben omdat hij niet zuiver is.

 

Mijn tante fokte DD-en en kampte met hetzelfde probleem.

Marie (Gast)

De enthousiasme wordt weer groot :)


Binnenkort misschien eens langs een paar fokkers om van dichtbij mee te maken hoe ze zijn.

Mijn buren hebben vroeger eens twee St Bernards gehad, poeslief als je ze kende, maar blaften heel heftig naar alles wat voorbij kwam (niet dat dat perse slecht is). Ik dacht dat newfoundlanders in gedrag bijna hetzelfde waren. Goed om zo van vooroordelen af te komen!

Marie (Gast)

Wat fijn dat iedereen zo meedenkt! Top!

Marie (Gast)

@cindy en co

Ja precies, dat gedrag van pup die ze zo lang vasthouden, heerlijk :)

 


Ik kan me helemaal vinden in wat jullie zeggen, toch stiekem nog enkele rassen die ik niet eens kende of voorbij klikte.. Heel fijn dit!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" De enthousiasme wordt weer groot :-)
Binnenkort misschien eens langs een paar fokkers om van dichtbij mee te maken hoe ze zijn.
Mijn buren hebben vroeger eens twee St Bernards gehad, poeslief als je ze kende, maar blaften heel heftig naar alles wat voorbij kwam (niet dat dat perse slecht is). Ik dacht dat newfoundlanders in gedrag bijna hetzelfde waren. Goed om zo van vooroordelen af te komen! "

 Vraag eens aan  Willemijn, Baasje van Bamse! Zij is een Newfoundlanderspecialiste!!! Je vindt ze hier wel ergens terug.

honden foto van Love is a four-legged word

Sint Bernards kunnen echte rotzakken zijn of juist hele lieve goedzakken. Er komt in ieder geval wel agressie voor binnen het ras, dit is een fokfout. Overigens wordt dit ras ook niet veel ouder dan een jaar of 7-8, helaas. Zekerheid heb je met geen enkel ras, maar als je een hond wil met een hogere levensverwachting zou ik het zoeken in een andere hoek dan de dogachtigen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb teckels dus kan je niet echt helpen! ;-)

Marie (Gast)

Bedankt @Emma & Ted! Ik besef me al te goed dat het leven betrekkelijk is, ook voor honden. De ca. 11 jaar van een Clumber Spaniel trekt mij dan ook meer aan :)

 

Ergens zit dat jachtinstinct mij een beetje (lees: flink) in de weg.. Ook voor de Spinone en Bracco Italiano, die reeds genoemd zijn. Ik vrees dat we met de doggen zo gewend waren dat die bang waren van haast alles dat een jachthond wel erg anders zal zijn. Maar dat zal waarschijnlijk toch, er zal altijd iets zijn..

 

@oukje, teckels zijn inderdaad flink wat anders ja! Al zouden mijn kinderen wat uiterlijk betreft, graag een teckeltje willen zien. Haha

 

We zoeken gewoon door tot het goed voelt!

honden foto van Love is a four-legged word

" Bedankt @Emma & Ted! Ik besef me al te goed dat het leven betrekkelijk is, ook voor honden. De ca. 11 jaar van een Clumber Spaniel trekt mij dan ook meer aan <img class=" />

 

Ergens zit dat jachtinstinct mij een beetje (lees: flink) in de weg.. Ook voor de Spinone en Bracco Italiano, die reeds genoemd zijn. Ik vrees dat we met de doggen zo gewend waren dat die bang waren van haast alles dat een jachthond wel erg anders zal zijn. Maar dat zal waarschijnlijk toch, er zal altijd iets zijn..

 

@oukje, teckels zijn inderdaad flink wat anders ja! Al zouden mijn kinderen wat uiterlijk betreft, graag een teckeltje willen zien. Haha

 

We zoeken gewoon door tot het goed voelt! "

 



Ik kan je uit ervaring vertellen dat clumbers in dit opzicht een beetje een uitzondering zijn. De bracco en spinone zijn staande honden, die willen nog wel eens zelfstandig zijn en wat afstand nemen van de baas zodra de lijn eraf gaat, al zijn ze hierin wel redelijk te sturen hoor.
De clumber daarentegen loopt nooit ver weg. De mijne blijft zelfs binnen een straal van 5 meter. Ik noem het zelf altijd de dogachtige onder de spaniëls, want ze verschillen wezenlijk in karakter van de andere spaniëls. Ze zijn kalm, rustig, waardig. Hun baas (en familie) is álles voor ze en dat laten ze merken ook. De grootste knuffelkonten en clowntjes die er zijn. :-)

Mocht je interesse hebben in dit ras, dan wil ik je graag doorverwijzen naar dit (vrij recente) topic:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/200281/clumber-spaniel.php

Marie (Gast)

@Emma & Ted, Okee!! Dat klinkt dan wel erg goed.
Ik lees erover door

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Boxers zijn ook echt clowntjes en heel erg lief. En ook wat lompig wel.

boxers zijn echt heel leuk.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Hier twee Dogo Argentino, het uiterlijk hebben ze in elk geval mee, ze zijn alleen een beetje kleiner.

 

Wat zoeken wij in een ras:

- zachtmoedig : het zijn geen lobbessen, maar ik vind ze heel vriendelijke dieren

- vriendelijk; lief voor groot en klein: dat zijn de mijne toch

- voorzichtig aangelegd : niet echt, zelfstandig en proberen graag uit.

- makkelijk te begeleiden met zachte hand : ze kunnen koppig zijn, maar met zachtheid en geduld haal je er alles uit.

- schoothonden/ knuffelkonten- speels wanneer het kan : zijn de onze zeker

- een tikkeltje lomp : dat waren enkel de grootsten onder onze Dogo's (heeft denk ik te maken met de lange poten )

- kleine clowntjes hoe ze soms kunnen zijn.. : ook weer, hoe groter hoe grappiger.

 

Ik zou geen andere hond meer willen, toch een tikkeltje dog maar iets handiger van maat en ze worden ouder (10 à 12 jaar, of je moest pech hebben, wat altijd kan).

 

 

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor

honden foto van Esther en Ivor

Ik kan je echt de Newfoundlander aanraden.

Ik ben ermee opgegroeid en mijn ouders hebben op dit moment weer een pup. 

Heerlijke honden, grote knuffels en behoorlijke clowns als het hun uit komt.

Het enigste nadeel voor mij persoonlijk is de vachtverzorging, door mijn reuma niet te doen. Maar anders hadden we er hier zeker een gehad.

honden page profiel ----

honden foto van --

" Mijn hart heb ik vanaf jongs af aan verloren aan de Duitse Dog. Helaas hebben wij over de jaren heel wat Duitse Doggen in moeten laten slapen wegens tumoren, leukemie, kanker, wervelverkalking, etc. op leeftijden van minder dan 6 jaar. Ze waren steeds van uitstekende fokkers, en ze kregen de behandelingen die zij nodig hadden. Niets mocht baten. En je hoort steeds vaker dat Duitse Doggen aan zulke ziektes komen te overlijden en dat is vreselijk.
 
Aangezien ons hart dit niet nog eens kan verdragen om zo snel zo'n grote lieverd te verliezen, zij wij inmiddels al een poos op zoek naar een ras die qua karakter erg lijkt op een Duitse Dog, maar een langere levensverwachting heeft. We hebben geen haast, maar willen ons goed oriënteren.
 
Uiterlijke verschijning maakt niet zo veel uit, maar de hart van een Duitse Dog en zijn/haar gedrag, dat zoeken wij (ongeveer) in een gezondere verpakking.
Kennen jullie rassen die gezonder zijn en dus langer leven, met dezelfde (gemiddelde) karaktereigenschappen als een Duitse Dog?
 
Bedankt! "

 ff Off Topic; wat vreselijk om te lezen dat jullie een aantal doggen hebben moeten laten inslapen. Je ziet/hoort niets anders dan die vreselijke ziekte :(  

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Fila brasiliero  alleen is deze een heel stuk pittiger

gast (Gast)

hier twee newfoundlanders.

Onze ervaring;

Super lief.

echte clowns

grappig

af en toe tikje eigenwijs

Willen het liefst op schoot kruipen!!!!

echte kroelkonten!!!!!!!

willen overal bij je zijn

niet waaks..............................reageren in principe zelfs niet op de bel........(die van ons dan)

houden van zwemmen

mensenvriend

 zeer grote kindervriend

zeer relaxde honden

Heel veel informatie is te vinden op het newfoundlander forum

 

vacht verzorging moet je wel tijd voor vrij willen maken

men zegt vaak eens een newfoundlander altijd een newfoundlander....

 

met zulke grote honden zou ik wel altijd een verzekering afsluiten( en pas op voor broodfokkers!!!!!)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Coton de Tuléar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^