clumber spaniel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sylvie en SveaSylvie en Svea

honden foto van Sylvie en Svea

hallo allemaal

 

nog een vraagje ....

 

mijn vriendin twijfelt om een clumber spaniel te kopen.

Ze heeft zich al goed geïnformeerd op het internet, in boeken,...maar had graag wat meer geweten van mensen die zo'n hond hebben of gehad hebben

 

Voornamelijk naar karakter toe

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Geen Clumber spaniel gehad, wel altijd gehoord dat het lieve en vooral slimme honden zijn!

 

Is volgens mij ook een ras die je niet snel tegen komt.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Emma vanop het forum hier heeft er twee.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik wilde inderdaad ook net zeggen dat Emma een Clumber had.

Ik vind het ook geweldige en grappige honden

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/31669/Emma%20&%20Ted.php

 

Misschien kan je Emma een pb sturen, al denk ik dat ze zelf nog wel reageert. 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Wat leuk dat jullie interesse hebben in de Clumber!

Ik ben als baby opgegroeid tussen clumbers en zowel mijn ouders als ikzelf zijn momenteel in het bezit van dit geweldige ras. Wat mij betreft de ideale gezinshonden, bij de juiste baasjes althans.

De Clumber is een kalme, zachtaardige en vriendelijke hond. Naar vreemden kunnen ze ietwat terughoudend zijn, het zijn meestal geen honden die bij wildvreemden in de armen springen. Toch zijn ze nooit onvriendelijk of overdreven afstandelijk, mijn clumber Ted is stiekem zelfs wel een beetje een allemansvriend, al gaat zijn eigen baasje voor álles en iedereen. Voor hun eigen mensen en bekenden zijn ze altijd enorm aanhankelijk, de grootste knuffelkonten die je bedenken kunt. Ze liggen dan ook graag op je voeten en leunen graag tegen je aan, maar nooit op een opdringerige of dwingende manier. Met andere honden gaan ze vrijwel altijd zeer sociaal om, worden ze geprovoceerd dan halen ze hun schouders op en dartelen ze verder. Ted heeft zelfs de eigenschap de meest asociale of angstige honden aan het spelen te krijgen met zijn rustige en ontwapenende manier van communiceren. Met kinderen vind ik het uitstekende honden, ze zijn geduldig en tolerant (mits goed gesocialiseerd) en zijn doorgaans gek op alles dat jong is.
Ze hebben eigenlijk het speelse, vrolijke en zachte van de spaniël, en de rust en gehechtheid aan eigen familie van een dogachtige.
Clumbers zijn onverstoorbaar en zeer rustig in huis, buiten zijn ze actief en zwemmen ze graag, maar altijd blijven ze die 'no-nonsense' uitstraling aanhouden. Ze passen zich moeiteloos aan aan een actiever of juist rustiger leven.

Wat betreft werklust en 'will-to-please': dit verschilt erg per lijn en exemplaar. Je hebt kortweg drie types: de showlijn, de werklijn en een combinatie hiervan (dual-purpose).
De showlijn is de hond die je hier het meest ziet, het logge brede model. De jachtlijn is meer voor jagers weggelegd, deze zie je veel in Engeland en deze honden zijn een stuk smaller, atletischer en actiever. En dan heb je nog de dual-purpose, een combinatie van beide (zie je hier ook veel tegenwoordig). Ted en Feya zijn deels werklijn en deels showlijn.

Met de Clumber valt goed te trainen en werken, het zijn over het algemeen niet de allersnelste leerlingen maar wat ze geleerd hebben vergeten ze nooit. Mijn clumber is overigens wel bijzonder intelligent en liep de sterren van de hemel tijdens gehoorzaamheid, wij doen nu jachttraining met hem en ook dit gaat op alle vlakken erg goed. Slaafs zijn ze niet, en een zekere eigenzinnigheid mag ze zeker niet ontzegd worden, maar m.i. is dat nooit storend of vervelend. Over het algemeen zijn ze gewoon volgzaam en aandoenlijk. Daarnaast zijn ze vreselijk clownesk en grappig, er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik in een deuk lig om hun gekke streken en lompigheid. Oh ja, niet onbelangrijk: clumbers zijn erg gevoelig. Harde woorden of correcties hebben ze écht niet nodig, en heeft eerder een averechts effect. Voor een beloning in de vorm van een voertje, een knuffel of een vrolijk woord doen ze daarentegen alles.

In hun doen en laten zijn Clumbers erg betrouwbaar, je weet wat je aan ze hebt. Ze laten zich niet gauw afleiden door de omgeving, hun baas (inclusief koekjes) vinden ze veel interessanter. Het zijn geen honden die weglopen of ontsnappen, ze blijven de baas goed in de gaten houden. Wel zijn het uitstekende speurneuzen, en ze zijn voergericht.

Wel kan ik jullie aanraden goed op te letten waar de pup vandaan komt. Het is gelukkig een vrij zeldzaam ras, zelden gezien in de broodfok. Gezondheidsonderzoeken van de ouders op HD, ED en ogen zijn belangrijk. Zoek dus naar een fokker die enkel fokt met gezonde honden. Goede fokkers in Nederland en België zijn bijvoorbeeld Wymeswold, Of Those That Do en Van de Hompele Pomp. Er wordt niet heel veel gefokt met het ras.

Dit is Feya:


en Ted:


Hier samen, links en rechts:


Ter illustratie, een showlijn:



En een jacht/werklijn:


honden page profiel Sylvie en SveaSylvie en Svea

honden foto van Sylvie en Svea

beste Emma en Ted,

 

inderdaad moet ik mijn vriendin en jullie gelijk geven het is een prachtige hond , blijkbaar met goede karakter...

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor de dogachtigen.

Moet wel zeggen de karaktereigenschappen en zijn leuke koppie spreekt mijzelf ook wel aan

Rond hoeveel kilo weegt een teefje ongeveer ?

Het zijn prachtige foto's van de hond.

Hebben jullie die zelf genomen?

In elk geval een dikke pluim want dieren fotograferen , niets die moeilijker is als je het mij vraagt.

 

Ook leuk dat je er onmiddellijk wat goede fokkers bij geplaatst hebt.

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Feya (teefje) weegt ongeveer 25 kilo. Ze is een vrij klein (atletisch gebouwd) teefje, meestal wegen ze iets meer (om en nabij de 30 kilo), althans de showlijnen. Qua hoogte zijn ze net iets lager dan bijvoorbeeld een labrador.

Bedankt, ik heb de foto's van onze honden inderdaad zelf gemaakt. :-) Gelukkig zijn clumbers ook wel gemakkelijke modellen, haha.

Het is ook een geweldig ras, alle clumbers die ik ken zijn stuk voor stuk ontzettend lief. Als jullie nog vragen hebben, ik beantwoord ze graag! :-)

honden page profiel Sylvie en SveaSylvie en Svea

honden foto van Sylvie en Svea

bedankt hoor

 

indien nog nieuwe foto's of nieuwtjes over de clumber post maar...

 

je hebt me helemaal mee

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Wat ik ook zo leuk vind aan de Clumber, is dat ze (tenminste degene die ik ken) zo relaxed zijn. Ik heb een vrolijke en sociale Bull, dat is altijd goed met de Clumber, ook heb ik een moeilijk Bulletje die niet altijd even vriendelijk is, toch de Clumber die benaderd onze reu elke keer weer of er nooit iets is voorgevallen en geeft hem keer op keer weer het voordeel van de twijfel. Begint onze reu weer moeilijk te doen, dan draait de Clumber hem stoïcijns de kont toe en doet net of mijn hele hond niet bestaat. Dat maakt hem zo uniek. Echt geweldige honden 

honden page profiel Sylvie en SveaSylvie en Svea

honden foto van Sylvie en Svea

die bullekes van jou zijn ook geweldig

 

super foto bye the way

ik zie er mij al helemaal tussen liggen

 

bedankt voor de info is wel interessant om te weten

honden foto van Love is a four-legged word

Op mijn profiel kan je natuurlijk altijd kijken voor meer foto's.

Ohh, en de pups zijn witte bolletjes wol waar de knuffelbaarheid vanaf straalt. <3










honden foto van Love is a four-legged word

Oeps, dat ging niet helemaal goed.





Bert (Gast)

Hoe zit het met de vachtverzorging? Veel werk?

 

Ik lees hier en daar dat de Clumber Spaniel een actieve blaffer is. Klopt dit?

 

Lukt het alleen blijven goed?

 

Prachtige honden trouwens!

honden foto van Love is a four-legged word

" Hoe zit het met de vachtverzorging? Veel werk?

 

Ik lees hier en daar dat de Clumber Spaniel een actieve blaffer is. Klopt dit?

 

Lukt het alleen blijven goed?

 

Prachtige honden trouwens! "

 



Hoi Bert,

De vachtverzorging stelt weinig voor. Ik haal ongeveer eens per week even een borstel door de vacht (5 minuutjes werk) en that's it. Je kunt er voor kiezen een clumber te laten trimmen (ongeveer 2-4 maal per jaar is gebruikelijk), of het overtollige haar tussen bijvoorbeeld de voetjes zelf weg te knippen.
Na castratie kan de vacht wel veranderen (dikker worden/lastiger te onderhouden), maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig van gemerkt.

Actieve blaffer? Dat kan ik mij haast niet voorstellen. Clumbers blaffen zelden, hooguit uit waaksheid en/of als ze iets niet vertrouwen. Verder nooit.

Alleen blijven is prima aan te leren, het zijn geen meutehonden zoals beagles. Wel zijn ze erg op gezelschap gesteld. Gezelschap van andere honden stellen ze ook op prijs. Die van ons zijn erg van het tegen elkaar aan liggen.
Toen Ted (herplaatser) net bij ons kwam leek hij erg veel moeite te hebben met alleen blijven, tot we erachter kwamen dat een kleinere ruimte (de hal) dé oplossing was in plaats van los in de woonkamer. Nu kan hij gerust 6 uurtjes alleen blijven mocht dat eens nodig zijn. Feya (hebben mijn ouders vanaf pup) heeft er nooit problemen mee gehad. Ook de andere clumbers in mijn familie hebben nooit problemen gehad met alleen blijven.

Dank!

honden page profiel Sylvie en SveaSylvie en Svea

honden foto van Sylvie en Svea

Oh ik ben zelf helemaal verkocht ervan samen met mijn vriendin.

 

heel graag ga ik soms ravotten met onze honden niet aan de lijn. Is dit niet vervelend met de witte vacht om schoon te houden ?

 

de pups zijn ongelooflijke  bolletjes zo schattig

 

maar de grote hun koppie is ook fantastisch hoor , net een dogachtige 

 

ben heel blij dat ik jullie al die vragen kan stellen

bedankt voor de goede info en jawel praaaaaaachtige foto's

echt grote pluim !!!!!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Emma, wat heb je het ras toch weer prachtig omschreven!!

 

 

Ik ben stiekem ook verliefd op deze geweldige hond. Alle eigenschappen die ik zoek zitten erin: actief, houd van zwemmen, eigenzinnig.

En lief en goed met kinderen natuurlijk!

 

Stiekem denk ik er steeds vaker over om ipv van 2 newfoundlander beren later een clumber en een newfy te hebben. Heb toch ondervonden dat aan een grote beer ook wel nadelen zitten, dus 2 lijkt me toch niet verstandig.

Dan is zo'n klein clumberbeertje toch geweldig!

 

 

En Ted is echt een knapperd! 

 

 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik ben een echte doggenfan, maar vind deze hondjes ook erg leuk, komt wellicht omdat ik in het karakter veel van de doggen herken?

Hmm, misschien leuk om op den duur naast mijn boxertje te hebben..
Leuk voor de gehoorzaamheid op de hondenclub O-)

honden foto van Love is a four-legged word

" Oh ik ben zelf helemaal verkocht ervan samen met mijn vriendin.

 

heel graag ga ik soms ravotten met onze honden niet aan de lijn. Is dit niet vervelend met de witte vacht om schoon te houden ?

 

de pups zijn ongelooflijke  bolletjes zo schattig

 

maar de grote hun koppie is ook fantastisch hoor , net een dogachtige 

 

ben heel blij dat ik jullie al die vragen kan stellen

bedankt voor de goede info en jawel praaaaaaachtige foto's

echt grote pluim !!!!! "

 



Een witte hond wordt natuurlijk niet meer of minder vies dan een andere kleur hond. Wel duiken clumbers graag het water (en modder) in, ik laat hem daarom regelmatig even zwemmen in schoon water zodat ik hem niet 'zwart' mee naar huis hoef te nemen haha. Maar vieze poten en dergelijke worden vanzelf weer schoon hoor, dat vergt geen extra onderhoud. Als je de vacht een beetje kort houdt scheelt dat ook natuurlijk.

Ja, de pups van dit ras zijn té aandoenlijk. Veel mensen dachten van Feya dat het een sintbernardpup was. O-)

Graag gedaan! En dankjewel!

En jij ook bedankt Anouk, ik kan het je alleen maar aanraden, maar ik ben enorm bevooroordeeld. Qua karakter zou het wel een supercombinatie zijn verwacht ik. :-)

Bert (Gast)

Hallo,

 

M'n interesse in deze hond is almaar groter geworden. Wat zou de gemiddelde vraagprijs zijn van een Clumber Spaniel-puppy bij een erkende fokker? Zodat ik weet wanneer er een te lage prijs gevraagd wordt (met een 'slechte' pup tot gevolg).

 

Ik lees dat deze hond eerder zeldzaam is. Wil dit zeggen dat er een wachtlijst bestaat om een pup te verkrijgen?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bij de Clumber Spaniel Club Nederland zijn momenteel geen nesten aangemeld.

 

Op de volgende pagina van hun website worden fokkers (NL clumber sites) genoemd, waar je zou kunnen vragen wanneer er puppies verwacht worden.

http://www.clumberspaniel.nl/Nederlands/contact.html

 

honden foto van Love is a four-legged word

" Hallo,

 

M'n interesse in deze hond is almaar groter geworden. Wat zou de gemiddelde vraagprijs zijn van een Clumber Spaniel-puppy bij een erkende fokker? Zodat ik weet wanneer er een te lage prijs gevraagd wordt (met een 'slechte' pup tot gevolg).

 

Ik lees dat deze hond eerder zeldzaam is. Wil dit zeggen dat er een wachtlijst bestaat om een pup te verkrijgen? "

 



Een clumberpup kost ongeveer 1000 euro. Ze komen nagenoeg niet in de broodfok voor, gelukkig. Het ligt er ook een beetje aan wat voor type je zoekt natuurlijk. Werklijn, showlijn?

Er worden niet bijzonder veel nestjes gefokt, maar lange wachtlijsten zijn er ook niet. Ik zou dus even in de gaten houden wanneer er een nestje in de planning staat. Maar het is dus niet zo dat je deze maand nog even een pup kunt halen, haha (dan zul je moeten overwegen een pup uit Engeland of Scandinavië te importeren). In principe zijn alle clubfokkers goede fokkers met hart voor het ras.

De club(website) is overigens weinig actief. Je kunt het beste informatie inwinnen bij fokkers zelf. Wymeswold en Of Those That Do zijn de actievere fokkers in Nederland.
Op Facebook zijn trouwens ook diverse groepen actief mbt dit ras (waarvan 1 Nederlandse groep). :-)

Bert (Gast)

Ok, bedankt voor de info! Ik zou eerder voor de showlijn gaan.

 

honden page profiel RafRaf

Zoek je een pup? Anders hier eens kijken:

 

http://www.beyenburg-cocker.de/home.html

 

Bert (Gast)

Bedankt, ga ik zeker eens checken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hallo allemaal

 

nog een vraagje ....

 

mijn vriendin twijfelt om een clumber spaniel te kopen.

Ze heeft zich al goed geïnformeerd op het internet, in boeken,...maar had graag wat meer geweten van mensen die zo'n hond hebben of gehad hebben

 

Voornamelijk naar karakter toe "

 



ik ken het ras.... het is een ras wat veel overeen komt met het karakter van de Newfoundlander, ik zeg zelf altijd het is een Newfoundlander in het klein, makkelijk en goedaardig, en rustig, er zijn goede fokkers als je geinteresseerd bent zoek dan een goede fokker van dit ras op.

Bert (Gast)

Dat tracht ik te doen :)

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Zo jammer, laat ik mijn vriend mooie foto's op het Profiel van Emma zien, kraakt hij ze allemaal af! :(

 

als ik ooit een Clumber wil is er nog wat werk aan de winkel :p

honden foto van Love is a four-legged word

" Zo jammer, laat ik mijn vriend mooie foto's op het Profiel van Emma zien, kraakt hij ze allemaal af! :(

 

als ik ooit een Clumber wil is er nog wat werk aan de winkel :p "

 



pff, die weet niet wat hij mist. O-) Mijn vriend hield nooit zo van honden maar is compleet verkocht sinds we Ted hebben haha.

Anoniem (Gast)

Pfff, echt heel moeilijk om aan een pup te geraken :(. Er is blijkbaar heel veel vraag naar dit ras en er zijn (te) weinig fokkers

honden foto van Love is a four-legged word

" Pfff, echt heel moeilijk om aan een pup te geraken :(. Er is blijkbaar heel veel vraag naar dit ras en er zijn (te) weinig fokkers "

 



Dat valt best mee hoor, er zijn zeker geen lange wachtlijsten voor. Een beetje geduld heb je wel nodig natuurlijk, maar dat geldt m.i. voor ieder ras. Wyclydo's bijvoorbeeld verwacht binnenkort een nestje.
http://www.wyclydos.nl/

28 juni is trouwens de jaarlijke Clumber Spaniël Dag, in Tinte (NL), wellicht dat je daarheen kunt gaan als je interesse hebt in het ras. Er komen daar ook veel fokkers heen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^