boxer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana & Nuka <3Jana & Nuka <3

honden foto van Jana & Nuka <3

Hallo ik ben Daniele en ben net nieuw op dit forum.

Ik wou mij graag informeren over de boxer, over hoe ze zijn in omgang met kinderen en honden , hoe ze zijn naar hun baasjes toe , of ze veel gezondheidsproblemen hebben over het algemeen en hoe hun karakter is.

Ik ben zelf nog maar 19 jaar maar zou me graag al informeren in een aantal rassen mijn voorkeur gaat sterk toe naar de boxer maar ik weet er eigenlijk niet zo veel van en voor ik ooit een hond koop wil ik zeker zijn dat mijn hond helemaal bij mij past daarom deze vragen.

 

Ik hoop dat ik veel ervaringen mag lezen en verhalen kan horen over de boxer.

 

Groetjes Daniele.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Welkom Daniele! Ik weet niet zo veel van boxers, maar er gaan vast nog wel meer mensen reageren.

 

Kijk lekker rond hier, via de zoekfunctie (dat loepje rechts bovenin) kun je misschien ook wel wat vinden.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Boxers zijn heerlijke, speelse, gekke, grappige honden. Ik heb voor ik mijn spaanse meiden, 2 boxers gehad. Eerst een reu, Alfa en later een teefje, Ayla. Beiden superlief voor kinderen en leuk met andere honden (Alfa was wel wat dominant naar andere grote reuen toe).

Ik wil alleen nog maar herplaatsers, maar als ik toch een ras zou kiezen was het weer de boxer

honden page profiel Jana & Nuka <3Jana & Nuka <3

honden foto van Jana & Nuka <3

hallo, dit is dus een grote aanrader als ik je zo hoor ? ik vind het echt een moeilijke keuze vind deze beestjes zo mooi, ben nu toch al wat geruster gesteld over het karakter van de boxers op internet lees je zoveel dat ik er in de war van raakte :) weet je toevallig iets van ziektes waar ze gevoelig door zijn? 

En dankje ben een beetje aan het rondkijken op het forum het is hier wel gezellig ! 

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja is leuk hier, welkom.

Eerlijk gezegd weet ik van dat laatste niet veel, maar het is ook al wel lang geleden dat ik mijn boxers had. Ik weet niet of er inmiddels iets bekend is over aandoeningen waar ze gevoelig voor zijn.

Alfa had een huidallergie en Ayla ben ik verloren aan botkanker, maar volgens mij zijn dat geen specifieke aandoeningen bij boxers

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Op de site van de rasvereniging de Nederlandse Boxerclub vind je veel informatie.

 

http://www.nederlandseboxerclub.nl/index.php/nl/

 

 

Mocht je in de toekomst een Boxer pup aanschaffen, doe dit dan bij een fokker, die aangesloten is bij de rasvereniging en zich houdt aan het fokreglement van de Club, waarbij beide ouderhonden getest worden op erfelijke aandoeningen en een goede uitslag hebben o.a. wat betreft heup dysplasie, hart, spondylose. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

volgend weekend is het Atibox, gaat door in Belgie ,zie je er meteen een hele hoop.  Zowel africhting, agility als show.

 

Ik vind ze wel leuk, maar zou er zelf geen moeten hebben, ik heb liever ietwat serieuzere honden. De boxers zien overal humor in :)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Boxers zijn erg leuk, vrolijk, gezellig, lief voor kinderen. 

Echte clowns. Maar...er zijn ook wat dingen waar je rekening mee moet houden. Ze zijn koppig, eigenwijs en heel sterk. Vooral dat laatste moet je meenemen, zeker met een reu. Die zijn groot, en sterk. Aan de riem leren lopen is niet altijd even makkelijk. Dat is met meer honden zo, maar een boxer trekt je met gemak omver. 

En als ze niet genoeg beweging krijgen, ook best vervelend. Zeker als ze jong zijn, moeten ze echt wel flink kunnen uitleven. 

Met kleine kinderen kunnen ze wat lomp zijn. Maar dat heb je zelf in de hand. Hier hebben we het springen en het omver lopen er heel snel uit gekregen.

en nog iets om mee te nemen, ze kunnen behoorlijk kwijlen. Die van ons heeft flinke wangen en als hij drinkt ligt de halve keuken vol water. Ook iets om rekening mee te houden. 

Ze kunnen veel leren, maar trekken wel hun eigen plan. Als je een hele baasgerichte hond wil, die alles voor je doet en direct alle commando's opvolgt, dan zou ik er niet aan beginnen

 

Verder, echt super leuke honden. Ik zou geen ander ras willen! 

 

 

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

"De boxers zien overal humor in :)"

Ja klopt hihi. En daarom ik juist wel (hoewel mijn Ayla wel de eerste plaats had behaald op de gehoorzaamheidscursus )

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik heb voorlopig mindere ervaring met boxers. Degene die ik ken is inderdaad erg lomp, trekt alles omver, is een erge stuiterbal. En hoewel deze met stamboom is kan het beestje niet normaal eten omdat de slokdarm of iets dergelijks niet in orde is. Er moet telkens water bij het eten gedaan worden zodat ze dit goed kan inslikken.

 

Ook de energie dat zo'n beestje heeft is niet normaal!Als je voor dit ras valt zou ik sowieso kijken bij fokkers die met een langere neus fokken, want het geknor vind ik echt niet normaal.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Ik heb ook een tijdje gedacht om een boxer te nemen ,maar mij werd het afgeraden (zelfs door de dierenarts )vanwege de vele gezondheidsproblemen die in het ras voorkomen .

 

Maar ik vind het wel super leuke honden.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja dat zeg ik, gezondheidsproblemen weet ik niet.

Mijn eerst boxer raakte ik 25 jaar geleden kwijt, die werd 13, best oud voor een boxer. Mijn tweede 15 jaar geleden, die werd nog geen 8, maar had dus botkanker. Dus al lang geleden voor mij, ik weet niet hoe ze er nu voorstaan met eventueel in de mode zijn geweest en doorgefokt. Toen nog niet.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Dit was mijn Boxerteef, mijn grote liefde.

Ik heb nu een Boxerkruising. Naast dat je goed moet kijken welke boxer je koopt (i.v.m. erfelijke afwijkingen) moet je,je goed realiseren dat een Boxer opvoeden wel een beetje een verhaal apart is. Van hondenscholen hoef je daarbij geen hulp te verwachten. Verder als de standaard verhaaltjes komt men niet. De eerste 2.5 jaar zijn ze gewoon wacko. Je moet daar wel tegen kunnen.

Mijn Boxer had spondylose. Heeft veel geld gekost maar ze heeft zodoende een mooi leven gehad. Ze is 11.5 jaar geworden.

Na de 2.5 jaar luisterde ze overigens perfect. Het leek wel of ze mensentaal begreep

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat zouden dan nu typische boxerproblemen zijn?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

heel veel spondylose, HD, hersenvliesontsteking

 

ik vind ze overigens als hond best nog meevallen hoor, 'moeilijk' vind ik ze niet.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja haha tot die leeftijd zijn het heerlijke koekwausen (en dat blijven ze altijd een beetje, clowns ja).

Daarom was mijn Ayla zo hilarisch met d'r eerste plaats op de cursus, iedereen was stomverbaasd (en ik apetrots haha)

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Okay Maart, zie, dat wist ik niet. Maar je ziet hoe lang geleden ik boxers had, toen was het een gezond sterk ras, was niet veel aan gesleuteld zeg maar. En nee hoor, moeilijk vind ik ze niet, blijven altijd speels en maf, dat wel

honden page profiel Jana & Nuka <3Jana & Nuka <3

honden foto van Jana & Nuka <3

allemaal bedankt voor de tips en info nu weet ik zeker dat ik voor deze wil gaan, elke hond heeft zijn voor en nadelen maar deze zijn natuurlijk ook te behandelen met veel tijd en rust, ik ben nu sowieso van plan om bij een fokker te gaan om zoveel mogelijk erfelijke ziektes te voorkomen.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik wilde eerst ook een boxer ( 18 was ik toen) heel veel ingelezen over de boxer en het is echt wel een van mijn favoriete rassen, uiteindelijk toch besloten voor een andere hond te gaan vanwege de gezondheidsproblemen en ik alles zelf moet betalen. 

De boxers die ik ken zijn ontzettend sociaal naar andere honden, maar hebben ook wel wat problemen wat betreft de gezondheid. Lees je hier goed over in. Succes er mee! :) 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Leuk om te horen!

En dat doe je goed, laat je goed informeren.

Ik volg

honden page profiel ElianeEliane

Een boxer,
Ivm de spondylose en HD zou ik zeker voor verse voeding gaan. Neem eens een kijkje op voerwijzer.com en een borstharnas ipv een gewone leiband
Men (Prof Hazewinkel universiteit Utrecht) heeft research gedaan naar HD en ED. Dat onderzoek heeft uitgewezen dat deze afwijkingen zich grotendeels ontwikkelen door externe factoren. Men heeft voor dit onderzoek steeds pups onderzocht die "genetisch" aanleg hebben tot HD en ED. Werden steeds in 2 groepen opgedeeld. Groep A kreeg onbeperkt hoogwaardige minerale voeding (al wat dus commerciële voeding betreft) en groep B die beperkt en geen hoogwaardige minerale voeding kreeg. Uit het onderzoek heeft men vastgesteld dat groep A diegene zijn die meest HD en ED ontwikkelde. Commerciële voeding bevat soms te hoge dosissen. Als de hond chemische kalk toegediend krijgt en de dosis ligt te hoog dan kan het lichaam dat niet afbreken bovendien weerhoudt dit dan ook nog de opname van andere vitaminen en ontstaan er tekorten. Als nu een hond die verse voeding eet te veel kalk binnen krijgt (dmv gemalen bot). Of bvb extra, zoals geitenribben als kauwbeen Wanneer die dosis "te hoog" is, zie je dat nadien aan de uitwerpselen (witachtige kleur en hard) het lichaam scheidt dit teveel aan kalk af. Een stevige stoelgang masseert trouwens telkens de anaalklieren leeg. Verder hebben ze een hoog energie gehalte. Zijn ontzettend speels. En als je een goede hondenschool vind, kan je ze heel wat aanleren. Hou er wel rekening mee dat ze tot de groep van molossers behoren. Ze hebben dus een zelfstandig karakter. Wat mensen graag beschrijven als eigenwijs en koppig. Wat je best aanpakt door begrip, vriendschap en consequent zijn. En niet blijven doordrammen. Dwz als het op een bepaald moment niet lukt na een paar maal te proberen. Geef het dan wat pauze en probeer nadien terug. Je kan steeds ook eens kijken naar herplaatsers.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik denk dat een boxer vooral een 'beetje raar' is..

Het zijn echt superhonden, ze zijn slim, aanhankelijk, lief en super grappig.
Zoals elk ras heeft ook een boxer zijn minder goede kanten, ze zijn super sterk, zelfs mijn teefje van 28 kg trekt me met gemak omver als ze wil, sommige kunnen echt vreselijk kwijlen (geen suiker scheelt de helft, scheten laten en er komen bij boxers veel ziektes voor. Zorg dus dat je een goed gefokte hond aanschaft, eentje waar beide ouders uitvoerig getest zijn. Geeft natuurlijk geen garantie, maar het helpt wel.

Ik heb nu twee boxers, een teefje (Babs) van 6,5 jaar en een reu (Lex) van 13 maanden.
Voor ik Babs adopteerde had ik bulldoggen, een Engelse en een Franse. Ik hou van hun karakter, maar ook ontzettend van wandelen met mijn honden. Het grootste 'nadeel' aan de Engelse vond ik dat ze zo snel oud worden. Ging Buck toen hij 4 was nog makkelijk twee uur mee naar het bos, toen hij 6 was, was dat nog maar 45 minuten..

Ik heb voor de boxer gekozen, omdat ik ontzettend val op dat 'ik bedoel het niet verkeerd, maar ik ben nou eenmaal lomp' wat bulldoggen hebben, maar boxers blijven tot op hoge leeftijd aktief. Het blijven pubers zeg maar. Als je ze buiten lekker laat bewegen, zijn het in huis echte bank-hangers (denk dat wel 80-90% van de boxers op de bank ligt ;-) ) die het liefst lekker dicht tegen je aan liggen.

Mijn beide honden doen het best goed op school, ze zijn graag bij je en als je samen 'een spelletje' kunt doen is het helemaal feest. Ze leren niet zo snel als bijvoorbeeld een herder of een poedel, en je moet ze heel anders aanpakken, maar ze doen het graag. En wat ze ooit geleerd hebben vergeten ze nooit meer (geldt niet alleen voor goed gedrag, helaas ook voor stoute dingen).

Het zijn clowns en geen enkele dag zal hetzelfde zijn als je een boxer in huis hebt!

Kijk ook maar eens op Facebook; Boxerlovers of the Netherlands
Hele leuke pagina, waar lief en leed gedeeld wordt op het gebied van onze lieverds. Je bent daar ook van harte welkom om (vast) mee te genieten en al je vragen te stellen..

Verder nog.. Ik vond deze 'test' een tijdje terug op internet.. Ik heb echt dubbel gelegen, meeste is echt ongelofelijk waar



Voordat u een boxer aanschaft probeerd u eerst deze test eens uit!

Ga eens wandelen op straat met 1 arm zover mogenlijk uitgestrekt. Probeer na een aantal passen om je arm nog verder uit te strekken. Zeg met een vriendelijke stem een aantal keren het commando "VOLG". Roep nu een aantal keren wat harder het commando "VOLG".Schreeuw nu een keer "STOP"! Schreeuw nog wat harder "STOP NU EENS MET TREKKEN "! Negeer de blikken van de voorbijgangers!

Vergeet de luxe BMW maar en koop maar gelijk een stationwagen. Koop wat koekjes en wat botjes. Stamp de koekjes fijn op de bekleding van de stoelen en ook in de achterbak. Gooi de botjes los in de auto. Ga naar de kapper en vraag daar of je het vloerafval van de afgelopen week mag meenemen. Strooi dit ook over de bekleding. Maak nu met modder ook nog wat afdrukken op de bekleding. Maak vervolgens met een hark nog wat krassen op de buitenkant van de auto.Zo, perfect!

Maak je klaar om weg te gaan. Probeer zo stilletjes mogenlijk weg te sluipen. Loop halverwege het tuinpad en ga terug ! Probeer het vijf minuten later nog eens. Jammer je was niet stil genoeg keer maar weer terug ! Zet de radio aan en maak kalmerende geluiden en probeer dan weer weg te sluipen. Pfffffff ga maar weer terug en bel je vrienden maar op om te vragen of ze naar jou kunnen komen i.p.v. jij naar hen !

Oefen eens om op niet meer dan 1/8 van jouw stoel te gaan zitten. Probeer verschillende manieren uit om een kopje koffie op de leuning te laten balanceren. Probeer ook eens om stilletjes een koekje erbij te eten. Geef maar op en strooi de rest van de kruimels over de zitting van de stoel! Bind twee vorken aan een hondenriem en hang deze aan de deurknop. Probeer meerdere malen om de riem stilletjes te pakken! Wanneer de vorken gaan rinkelen,krab jezelf hard aan je scheen met de vorken. Herhaal deze procedure meerdere keren.

Als er visite komt laat deze op de bank gaan zitten. Gooi gelijk een zak met aardappelen van 30 kilo op hun schoot en wrijf meerdere malen met een natte spons in hun gezicht. Hoe wen je eraan hoe je huis eruit ziet als je aan het schoonmaken bent ? Begin met het zemen van de ramen. Zijn ze schoon? Prima, maak nu je handen lekker vet en doe deze tegen de ramen. Herhaal dit minstens 2 keer per dag. Maak met de stofzuiger de vloer schoon, pak dan een emmer met zand en strooi deze weer over de vloer. Herhaal dit ook 2 keer per dag !

Om eens te ervaren hoe u nacht eruit ziet als u een boxer heeft (de meeste boxers slapen in bed) ga dan eens om tien uur naar bed. Zet de wekker op 12 uur s`nachts en gooi jezelf met geweld op de grond. Leg een zware zak aardappelen op het dekbed en probeer weer om onder de dekens te komen. Zet de wekker nu op half zes en sla net voor je wakker wordt jezelf in het gezicht met een natte spons!

Kun je tegen de rotzooi die een boxer kan maken ?Omdat uit te vinden probeer je het volgende : Zorg eerst dat je heel je huis hebt schoon gepoetst. Gooi een emmer met modder over je net gedweilde keukenvloer. Smeer de rest van de modder aan de zijkant van de keukenkastjes,de ijskast en de oven. Maak ook met de modder nog een paar voetstappen op de vloerbedekking in de woonkamer en in de hal! Steek je vingers in een bloempot en veeg ze af aan de muur ! Zo, en hoe ziet het eruit ?

Heeft u na dit alles te hebben gelezen nog geen zenuw inzinking, en bent u van mening de genoemde punten aan te kunnen , neem dan gerust een boxer! Het is een maatje,je steun en toeverlaat, een grote knuffelkont en gek op kinderen! De clown in huis kortom een vriend voor het leven!

heel veel plezier met uw boxer O-)

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hahaha Yvonne, helemaal goed

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Even ter aanvulling, boxers zijn over het algemeen geen gezond ras. Hartkwalen, spondylose, epilepsie, en kanker komt veel voor in het ras. 

Ik heb een hond van een goede fokker, toch heeft mijn hond epilepsie, en schildklierproblemen. En hij is de laatste tijd erg vaak ziek. 

 

Ik denk dat je mazzel moet hebben met een gezonde boxer. Maar ze zijn zo leuk

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Ik heb voorlopig mindere ervaring met boxers. Degene die ik ken is inderdaad erg lomp, trekt alles omver, is een erge stuiterbal. En hoewel deze met stamboom is kan het beestje niet normaal eten omdat de slokdarm of iets dergelijks niet in orde is. Er moet telkens water bij het eten gedaan worden zodat ze dit goed kan inslikken.
 
Ook de energie dat zo'n beestje heeft is niet normaal!Als je voor dit ras valt zou ik sowieso kijken bij fokkers die met een langere neus fokken, want het geknor vind ik echt niet normaal. "

 Die van ons knort zelden, alleen als hij verkouden is. Ze zijn lomp en het zijn stuiterballen. Toch ben ik er van overtuigd dat als ze genoeg beweging en uitdaging krijgen, dit gedrag heel goed te sturen is. Maar die van mij moet wel goed kunnen rennen. Onze boxer is heel rustig in huis. Maar het is wat rvs ook zegt, de eerste 2,5 jaar is ff doorbijten 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik heb nu allemaal honden met 'lange snoeten' en ben stapel op mijn zwervers

Maar als ik een boxer zie dan moet ik even die hangwangen kleien (en opsnuiven ook )

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik "ken" 1 boxer en na 10 min rennen is die me toch een partij aant hijgen, alsof hij 3 dagen in de woestijn heeft gelopen 

daardoor ging die een een beetje vervelend doen naar mijn hond, want die wou nog wel spelen maar hij kon niet meer

 

Dus ik zou zeker op de gezondheid letten 

maar het karakter vind ik geweldig!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Een boxer,
Ivm de spondylose en HD zou ik zeker voor verse voeding gaan. Neem eens een kijkje op voerwijzer.com en een borstharnas ipv een gewone leiband
Men (Prof Hazewinkel universiteit Utrecht) heeft research gedaan naar HD en ED. Dat onderzoek heeft uitgewezen dat deze afwijkingen zich grotendeels ontwikkelen door externe factoren. Men heeft voor dit onderzoek steeds pups onderzocht die "genetisch" aanleg hebben tot HD en ED. Werden steeds in 2 groepen opgedeeld. Groep A kreeg onbeperkt hoogwaardige minerale voeding (al wat dus commerciële voeding betreft) en groep B die beperkt en geen hoogwaardige minerale voeding kreeg. Uit het onderzoek heeft men vastgesteld dat groep A diegene zijn die meest HD en ED ontwikkelde. Commerciële voeding bevat soms te hoge dosissen. Als de hond chemische kalk toegediend krijgt en de dosis ligt te hoog dan kan het lichaam dat niet afbreken bovendien weerhoudt dit dan ook nog de opname van andere vitaminen en ontstaan er tekorten. Als nu een hond die verse voeding eet te veel kalk binnen krijgt (dmv gemalen bot). Of bvb extra, zoals geitenribben als kauwbeen Wanneer die dosis "te hoog" is, zie je dat nadien aan de uitwerpselen (witachtige kleur en hard) het lichaam scheidt dit teveel aan kalk af. Een stevige stoelgang masseert trouwens telkens de anaalklieren leeg. Verder hebben ze een hoog energie gehalte. Zijn ontzettend speels. En als je een goede hondenschool vind, kan je ze heel wat aanleren. Hou er wel rekening mee dat ze tot de groep van molossers behoren. Ze hebben dus een zelfstandig karakter. Wat mensen graag beschrijven als eigenwijs en koppig. Wat je best aanpakt door begrip, vriendschap en consequent zijn. En niet blijven doordrammen. Dwz als het op een bepaald moment niet lukt na een paar maal te proberen. Geef het dan wat pauze en probeer nadien terug. Je kan steeds ook eens kijken naar herplaatsers. "

 Een Boxer gaat dat natuurlijk niet redden op enkel vlees. Laat dat idee maar varen

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  Die van ons knort zelden, alleen als hij verkouden is. Ze zijn lomp en het zijn stuiterballen. Toch ben ik er van overtuigd dat als ze genoeg beweging en uitdaging krijgen, dit gedrag heel goed te sturen is. Maar die van mij moet wel goed kunnen rennen. Onze boxer is heel rustig in huis. Maar het is wat rvs ook zegt, de eerste 2,5 jaar is ff doorbijten  "

 Ik ben met mijn Boxerkruising momenteel zo'n beetje richting het eind van mijn Latijn Met Sjaak (Jackrussel van 10 jaar) wordt ze compleet wacko. Rood doorlopen ogen en water met stralen uit haar bek. Niet meer tot haar door te dringen

Ze moet nu rust houden. Wederom een blessure, een knikje in haar knie volgens de d.a.  Dat betekent dat ik korte wandelingetjes moet maken en maar moet hopen dat we geen andere hond zien. Zelf los in de tuin kan niet want ze zet er gelijk de sprint in en jumped zo het talud af. Voor in de tuin is een klein stuk afgezet maar daar staat ze constant op haar achterpoten tegen het hek en begint te springen als er iemand voorbij komt. Ik kreeg rimadyl mee maar ik denk dat valium een beter alternatief was geweest. Nu voelt ze geen pijn en wil rennen en ravotten

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"  Ik ben met mijn Boxerkruising momenteel zo'n beetje richting het eind van mijn Latijn Met Sjaak (Jackrussel van 10 jaar) wordt ze compleet wacko. Rood doorlopen ogen en water met stralen uit haar bek. Niet meer tot haar door te dringen
Ze moet nu rust houden. Wederom een blessure, een knikje in haar knie volgens de d.a.  Dat betekent dat ik korte wandelingetjes moet maken en maar moet hopen dat we geen andere hond zien. Zelf los in de tuin kan niet want ze zet er gelijk de sprint in en jumped zo het talud af. Voor in de tuin is een klein stuk afgezet maar daar staat ze constant op haar achterpoten tegen het hek en begint te springen als er iemand voorbij komt. Ik kreeg rimadyl mee maar ik denk dat valium een beter alternatief was geweest. Nu voelt ze geen pijn en wil rennen en ravotten "

 Ik herken het. bruce heeft een keer in glas gestaan, enorme lap vlees aan zijn achterpoot was los. Geen hechting, maar rust houden... Dat was echt niet mogelijk. Hij moest en zou rennen en springen. Heeft ook lang geduurd voor het over was, want zodra het dicht was zette hij op een onbewaakt moment een sprint in en was het weer open.

 

Hier sjouwen we wekelijks naar de dierenarts, de laatste tijd. 

Hij heeft nu steeds last van luchtweginfecties, en is steeds misselijk. We hebben serieus overwogen om hem in te laten slapen, door alle toestanden van clusters van de epilepsie, steeds ontstekingen, koorts, zo sloom dat hij bijna niet meer kon lopen... Ik ben ondertussen ook een beetje aan het eind van mijn latijn. Ging het 2 dagen goed, heeft hij vanmiddag alles weer ondergekotst 

 

sterkte met Sunny!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^