Bouvierpup hd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

" Zijn de foto's beoordeeld door een orthopeed? "

 Weet ik niet ze was bij de Da voir de sterilisatie.

 

Ik weet wel dat zevoor de opratie naar een specialist moet in Rotterdam-Ommoord

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

" Ook al zouden vader en moeder vrij zijn van HD, kan het toch zo zijn dat de puppen wel erfelijk belast zijn met HD. Je tante zou onderzoek kunnen doen in de lijn bijvoorbeeld. Op de site van de Raad van Beheer staat deze gezondheidsonderzoeken allemaal online, zo kun je de stamboom nagaan en rondkijken of er familie is van de bouvier die ook HD hebben ontwikkeld, en wie weet vind je het bewijs dat er wel degelijk erfelijke HD in de lijn zit. Wel een catch: de Raad van Beheer publiceert enkel de onderzoeken die binnen Nederland gedaan zijn. Komen de voorouders uit het buitenland heb je weinig aan deze tip. 
 
Overigens zou ik het de fokker wel sowieso vermelden, desnoods met een brief van de specialist die je tante bezoekt met haar bouvier. Als iedereen eerlijk uitspreekt indien de honden ziek zijn zou een hoop verdriet voorkomen kunnen worden. 9 maanden oud met HD, en het hondje zal spoedig al een zware operatie ondergaan: ik zou zeker in m'n achterhoofd houden dat de kans wel degelijk aanwezig is dat dit om erfelijkheid gaat. 

 

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

 supertip dank je

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

" Daarnaast zou een goede fokker in mijn ogen sowieso verantwoording nemen voor dit pupje. De fokker van Billie Jean vertelde mij dat als er ooit iets was, ik altijd bij hun terecht kon. Maar dan moeten ze het natuurlijk wel weten. Dus voor mij zou de eerste stap zijn nu de fokker in te lichten, haar reactie af te wachten en dan pas te onderzoeken wat je kan doen en welke verplichtingen de fokker heeft. Voor hetzelfde geld zijn deze voorzorgsmaatregelen niet eens nodig.  "

 Er is al contact gelegd met de fokster alleen nog geen reactie terug

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

" Het is moeilijk bij HD om met zekerheid de oorzaak er van tezeggen. 
Het kan erfelijk zijn ondanks de ouders getest zijn men weet nog niet hoe HD vererfd wordt.Verder heeft HD nog andere oorzaken zoals bijvoorbeeld voeding.
 
Hormonen zijn nodig voor de groei van de botten dus zoals xtine aangeeft was het niet zo verstandig om nu al te castreren. 
 
Ik zou gewoon even een gesprek aan gaan met de fokker over de vergoeding alvorens je stappen onderneemt. Ik zou niet weten wat ik zou doen in jouw plaats... kon de fokker HD vermeiden dat weten we niet aangezien de oorzaak niet 100% vast staat "

 Mijn tante is zeer voorzichtig met haar pup ook goede voeding gegeven,het is inmiddels haar derde bouvier

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Fokker wil natuurlijk graag een officieel gekeurde foto om echt correct de graad enz te weten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Mijn tante is zeer voorzichtig met haar pup ook goede voeding gegeven,het is inmiddels haar derde bouvier "

 ik zeg niet dat het ligt aan je tante hoor maar er zijn verschillende oorzaken niet enkel erfelijkheid zit in het spel

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

" Fokker wil natuurlijk graag een officieel gekeurde foto om echt correct de graad enz te weten. "

 Ja dat begrijp ik er is een foto gemaakt en er kan natuurlijk bij de doorverwezen specialist ook een foto gemaakt worden

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

"  ik zeg niet dat het ligt aan je tante hoor maar er zijn verschillende oorzaken niet enkel erfelijkheid zit in het spel "

 Ja hoor dat begrijp ik

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: gastritis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^