Shi tzu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sofie (Gast)

Beste,   Graag willen mijn vriend en ik een shi tzu pup aanschaffen.  Ik vind het alleen heel moeilijk waar ik best een pup kan kopen. Wij willen liever wat meer betalen zodat we zeker zijn dat de hond geen genetische ziektes heeft en dat ze geboren zijn in een warm nest. Ik las namelijk dat de eerste levensweken het karakter al bepalen.  Heeft iemand tips?    Hartelijk bedankt,    Sofie

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan op internet zoeken naar de rasvereniging van de shi tzu.

Daar kun je kijken welke fokkers er zijn (die dus fokken met stamboom).

Dan kun je ze bellen/mailen met de vragen die je hebt.

Zo kom je er achter welke fokker je aanspreekt.

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wat een super instelling!!

http://www.shihtzuclub.nl/
Misschien heb je iets aan deze link.
Mochten er nog vragen zijn kun je ze altijd hier vragen natuurlijk ;-)

Veel succes!!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Deze hondjes worden ook veel door broodfokkers en handelaren in puppies uit de barbaarse broodfok in Oost Europa aangeboden: puppy fabrieken.

 

Om uit handen te blijven van deze malafide verkopers, is het verstandig om de puppy checklist van de Koninklijke Hondenbescherming te volgen. Print deze uit en houd deze paraat als je contact met de aanbieder van puppies hebt. Krijg je van de fokker/verkoper vage antwoorden op je vragen, haak dan direct af.

 

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Pupchecklist.pdf

 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

En jullie zouden ook op een hondenshow kunnen gaan kijken. Niet omdat je zelf wilt showen maar je kunt wel iedereen aanspreken, vragen stellen en contacten leggen met fokkers. Sommige honden zul je misschien even mogen aanhalen zodat je ook kunt zien hoe ze op je reageren etc. Veel succes!!

Volgende forumvraag: Yorkshire terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^