Ras keus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lara en Steef (Gast)

Hallo,   Wij zijn Lara en Steef, wonen sinds twee jaar samen. Ik heb al een hond, een golden teefje van nu 8 jaar oud. Wij zijn ons momenteel aan het verdiepen in een tweede pup. We hebben al een lijstje gemaakt van verschillende rassen die ons qua karakter trekken.   Wat wij kunnen bieden: veel wandelen, zijn beide van de wandelvakanties ect. ook wil ik graag met de hond reddingswerk gaan doen bij de plaatselijke SAR groep. Wel hebben we veel buurt kinderen op bezoek en veel jonge kinderen in de vriendenkring, de hond moet dus zeker kindvriendelijk zijn. En natuurlijk een goede match vormen met mijn huidige hond, die erg sociaal is tegen honden. We hebben een actieve leefstijl, we zoeken een hond die hierin mee kan draaien. Denk aan bijvoorbeeld mee weekenden weg en mee uiteten ect. Ook werk ik 4 dagdelen in de week, waar de hond mee naar toe kan (kantoor baan). De hond zal zich dan wel rustig moeten gedragen en in de ruimte leren te blijven.    Wat we zoeken: -groot uitghoudingsvermogen - Werkdrift, graag samenwerken  - rustig in huis (ivm leeftijd golden) - makkelijk mee te nemen, goed aanpassen - sociaal mens/dier - goed op te voeden, goed luisterend   De rassen die we op het oog hebben; -golden werklijn. Toch heb ik hier twijfels bij, goldens zijn goed te trainen maar toch ook nog redelijk eigenwijs. Ik hoop dat ik de hond kan leren los te volgen ect. op plekken waar dit kan. Mijn huidige golden vind alles en iedereen hier veel te leuk voor. Die luistert wel, maar als het haar uit komt.    -Herder, de Zwitserse witte herder.  Dit om hun zachtaardige karakter in combi met de werklust die erin zit. Toch lees ik dat dit gevoelige honden zijn dus ik twijfel over het aanpassingsvermogen... Steef heeft meer met de mechelse herder maar we maken ons beide zorgen over het sociale aspect. We willen tijdens onze wandelvakanties de hond de hele dag los kunnen laten zonder zorgen te maken of we een andere hond/persoon tegen komen.    - Briard, dit omdat een van de mannen in de SAR groep een Briard heeft, wat een geweldige hond is! Toch schijnen dit ook niet de meest sociale honden te zijn hoor ik af en toe.    - Poedel. Deze heeft een goede vriendin van mij. Deze hond is perfect voor onze situatie, maar wijkt een beetje van de rasstandaard. Poedels zijn namelijk erg eigenwijs hoor ik regelmatig. Deze poedel is super gehoorzaam en wilt graag werken. Toch een echte grappenmaker en kindervriend. En een grote bankhanger in huis.    - grote munsterlander. Dit is ook weer een twijfelgeval om de jachtpassie die eventueel in de hond zit.. Zelfde geval met de engelse setter.    Wat zouden jullie mij adviseren? Iemand al ervaring met deze rassen? Alle hulp is welkom!   Groet,    Lara en Steef      

Lara en Steef (Gast)

Oh al mijn spaties zijn weg.. Hieronder nogmaals mijn tekst, sorry! 

 

Hallo,  

 

Wij zijn Lara en Steef, wonen sinds twee jaar samen. Ik heb al een hond, een golden teefje van nu 8 jaar oud. Wij zijn ons momenteel aan het verdiepen in een tweede pup. We hebben al een lijstje gemaakt van verschillende rassen die ons qua karakter trekken.  

 

Wat wij kunnen bieden: veel wandelen, zijn beide van de wandelvakanties ect. ook wil ik graag met de hond reddingswerk gaan doen bij de plaatselijke SAR groep. Wel hebben we veel buurt kinderen op bezoek en veel jonge kinderen in de vriendenkring, de hond moet dus zeker kindvriendelijk zijn. En natuurlijk een goede match vormen met mijn huidige hond, die erg sociaal is tegen honden. We hebben een actieve leefstijl, we zoeken een hond die hierin mee kan draaien. Denk aan bijvoorbeeld mee weekenden weg en mee uiteten ect. Ook werk ik 4 dagdelen in de week, waar de hond mee naar toe kan (kantoor baan). De hond zal zich dan wel rustig moeten gedragen en in de ruimte leren te blijven.   

 

Wat we zoeken:

-groot uitghoudingsvermogen

- Werkdrift, graag samenwerken 

- rustig in huis (ivm leeftijd golden)

- makkelijk mee te nemen, goed aanpassen

- sociaal mens/dier

- goed op te voeden, goed luisterend  

 

De rassen die we op het oog hebben;

 

-golden werklijn. Toch heb ik hier twijfels bij, goldens zijn goed te trainen maar toch ook nog redelijk eigenwijs. Ik hoop dat ik de hond kan leren los te volgen ect. op plekken waar dit kan. Mijn huidige golden vind alles en iedereen hier veel te leuk voor. Die luistert wel, maar als het haar uit komt.   

 

-Herder, de Zwitserse witte herder.  Dit om hun zachtaardige karakter in combi met de werklust die erin zit. Toch lees ik dat dit gevoelige honden zijn dus ik twijfel over het aanpassingsvermogen... Steef heeft meer met de mechelse herder maar we maken ons beide zorgen over het sociale aspect. We willen tijdens onze wandelvakanties de hond de hele dag los kunnen laten zonder zorgen te maken of we een andere hond/persoon tegen komen.   

 

- Briard, dit omdat een van de mannen in de SAR groep een Briard heeft, wat een geweldige hond is! Toch schijnen dit ook niet de meest sociale honden te zijn hoor ik af en toe.   

 

- Poedel. Deze heeft een goede vriendin van mij. Deze hond is perfect voor onze situatie, maar wijkt een beetje van de rasstandaard. Poedels zijn namelijk erg eigenwijs hoor ik regelmatig. Deze poedel is super gehoorzaam en wilt graag werken. Toch een echte grappenmaker en kindervriend. En een grote bankhanger in huis.   

 

- grote munsterlander. Dit is ook weer een twijfelgeval om de jachtpassie die eventueel in de hond zit.. Zelfde geval met de engelse setter.   

 

Wat zouden jullie mij adviseren? Iemand al ervaring met deze rassen? Alle hulp is welkom!  

 

Groet,   

Lara en Steef      

lara en Steef (Gast)

Kan ik mijn begintekst nog aanpassen zodat die leesbaar wordt?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik moest eerlijk gezegd direct denken aan de Labrador  Ze willen graag werken met de baas en zijn sociaal naar mens en dier.

 

Ik heb te weinig ervaring met de Briard, Golden Werklijn en de Grote Münsterlander om daar mijn mening over te geven.

 

De poedel is denk ik zeer geschikt voor jullie eisen! Mijn ervaring met poedels is dat het hele vrolijke, actieve honden zijn. Er zijn enkele mensen op het forum met een poedel, misschien kunnen zij jullie wat meer informatie geven 

 

De Witte herder kan ook zeer geschikt zijn, maar let goed op de lijnen waar je een Witje koopt. In sommige lijnen zitten soms angstige honden (hoewel dit wel steeds minder wordt door selectief fokken).

 

Succes!

Lara en Steef (Gast)

labrador heeft lang op ons lijstje gestaan, maar inmiddels een beetje uit beeld verdwenen. Dit omdat de labradors die we kennen erg drukke en wat lompe honden zijn. Zo ook de labrador die mijn vriend heeft gehad bij zijn ouders, en hij ziet dit zelf ook niet zo zitten. 

We hebben gekeken naar de red fox labrador. Dit omdat deze nog wat puurder zijn dan de 'normale labrador', misschien toch nog maar eens overwegen. 

 

Bedankt! We hebben nog even hoor. Wil de pup wel graag over max 1 jaar in huis hebben ivm leeftijd van mijn golden. Die is nu nog lekker actief!

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Poedel-eigenaar meldt zich! 

En ja, toen ik jullie rijtje met eisen las, moest ik meteen aan een grote poedel denken, zonder jullie voorgestelde rassen gelezen te hebben.

 

Het zijn ontzéttend leuke honden, héél veelzijdig, je kan er alle kanten mee op. De hond kan lekker actief met jullie mee wandelen, maar heerlijk thuis op de bank knuffelen is ook iets wat ze graag doen. Lief met kinderen, al moet een hond natuurlijk altijd goed gesocialiseerd worden, dus dit heb je ook redelijk in eigen hand.

 

En tja, eigenwijs.... Laten we zeggen, poedels zijn niet dom. Ze zullen echt niet hezelfde kunstje 20x achter elkaar gaan doen wanneer jij dat vraagt; het is namelijk geen slaafse hond. Wél een hond die graag met en voor de baas wil werken, héél makkelijk dingen leert, en bij genoeg afwisseling en uitdaging (wat de hond wel genoeg krijgt bij jullie als ik het zo lees) heb je we een wereldhond aan.

 

Bedenk je wel dat een poedel veel vachtverzorging nodig heeft! Dit moet je niet onderschatten. Het hangt natuurlijk erg af van in welk model je je hond hebt; heb je 'm gewoon lekker kort dan hoef je er bijna niks aan te doen, maar zodra het haar wat langer wordt, móet je toch echt 1-2x per week flink borstelen. En dat is niet met een borstel erdoorheen en na 5 minuten klaar, maar echt laagje voor laagje de hele vacht doorborstelen.

Ook groeit het haar natuurlijk gewoon door, dus als je zelf niet van plan bent om je hond te gaan trimmen, komen de kosten voor het trimmen er ook bij.

Staat wel weer tegenover dat de hond geen haar verliest, en dat is toch ook wel erg lekker hoor!

 

Al met al denk ik dus dat een grote poedel zeker een optie voor jullie is, als je de vachtverzorging geen punt vindt.

Veel plezier met jullie zoektocht!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Hoi Lara,

Jullie hebben al een mooi lijstje samengesteld. De Mechelse herder en briard zou ik persoonlijk niet kiezen als jullie een vriendelijke, sociale hond zoeken, want de meeste exemplaren zijn dit gewoon niet. Het zijn vrij pittige rassen.

De grote münsterlander en de Engelse setter zijn daarentegen zelfstandige jachthonden, daarom zou ik ze afraden met jullie wensen. Verschrikkelijk lief hoor, daar niet van, maar tegelijkertijd ook gruwelijk eigenwijs zo nu en dan en zodra je de lijn losmaakt zullen ze heerlijk van hun vrijheid genieten.

Zwitserse witte herders zijn bijzonder gevoelig inderdaad, en er komt (helaas) veel onzekerheid tot regelrechte angst voor in het ras. Sowieso zijn ze wat terughoudend aangelegd. Een karaktereigenschap om rekening mee te houden.

Poedels kunnen ietwat eigenwijs zijn, maar staan hier zeker niet om bekend. Ze behoren tot de meest intelligente en gehoorzame honden, en werken graag. Het enige 'puntje' is dat ze behoorlijk energiek kunnen zijn, maar als je de hond voldoende beweging geeft zal deze rustig zijn in huis (al geldt dit praktisch gezien voor bijna alle rassen).

Los kunnen volgen en gehoorzaamheid in het algemeen is natuurlijk ook voor een groot deel afhankelijk van de tijd die je erin steekt en je 'kwaliteiten' als trainer. Een golden (zeker een werklijn) is hier in principe uitstekend geschikt voor, net als een poedel. Sterker nog, mijn clumber, een jachthond die wel bekend staat als eigenwijze donder, volgt mij los van de lijn beter dan menig herdershond.

lara en Steef (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. 

 

We hebben het geluk dat zowel ik als Steef graag met de hond bezig zijn. Mijn golden wordt nu toch echt wel wat ouder. Ze is wat sneller moe met wandelen, maar traint nog hartstikke graag! vandaar nu de keus voor een tweede hond. Qua training en socialisatie willen we er dus zeker tijd in steken, en dit ook blijven doen.

 

vacht verzorging is niet helemaal mijn ding, ik weet hoe ik mijn golden moet knippen, en doe dit ook zelf, maar weet niet of ik een poedel zelf zou kunnen trimmen.. Is dit te leren? 

 

Zou een poedel geschrikt zijn voor SAR werkzaamheden? Dan moet je toch een hond hebben met aardig wat zelfvertrouwen, en goede neus en die het leuk blijft vinden om ook langere tijd te blijven zoeken naar vermiste personen. Ik ben al bij wat trainingen aanwezig geweest, en vraag me af of een poedel dit doorzettings vermogen zou bezitten? Poedels hebben we een mooie balans, handig als er in het puin gezocht moet worden, haha.

 

Jammer van de Briard en jachthonden. Waren we al een beetje bang voor. Ook nog geen contact gehad met fokkers om deze reden. 

 

Wat denken jullie van een goldendoodle? is dat het beste van beide werelden..? 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hollandse herder? Deze heb ik. Als je ze er mee laat opgroeien zijn de lief voor kinderen. Ze zijn minder zenuwachtig dan de mechelse herder. Mijn hond vind het prachtig om overal mee naar toe te gaan, ik maar treinreizen met haar, ze gaat mee in de auto, fiets etc. Mee uit eten gaat ook prima. Heel een enorme werklust, is energiek en werkt graag met mijn samen. Echter heb ik een kruising en weet dus niet precies hoe de Hollandse Herder werklijn is, kennissen van mij hebben deze wel en doet het in het gezin super. Let er wel op dat ze waaks kunnen reageren als er mensen binnenstappen die ze niet kennen. 

Ze kan goed los, volgt op straat en heeft aandacht voor de baas. 

honden foto van Love is a four-legged word

Ik heb wel gehoord van poedels die aan reddingshondenwerk deden, dus dit zal vast mogelijk zijn.

Ook leuk! Ik ken een aantal gewéldig vrolijke en sociale goldendoodles. Inderdaad best of both worlds, haha. :-) Wel goed zoeken naar een betrouwbare fokker, want er zit veel kaf onder 't koren.

Lara (Gast)

Goldendoodle staat vooral mij tegen. Ik ga bewust voor een ras hond omdat ik achtergrond info bekend wil hebben qua gezondheid en dan koop ik alsnog een kruising.. vandaar dat we nog niet naar deze optie hebben gekeken.. Misschien toch maar eens doen

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een kruising is niet gezonder of minder gezond dan een rashond. Een goede fokker laat de ouderdieren altijd onderzoeken op erfelijke afwijkingen, ongeacht ras of kruising. Zoek dus naar een goldendoodle fokker die test op o.a. HD (heupdysplasie), ED, oogziekten en de bloedziekte Von Hillebrand.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik vind een witje heel passend. Het zijn inderdaad gevoelige honden, maar kunnen zich goed aanpassen naar hun omgeving. Het gevoelige slaat vooral op het gebruiken van een zachte hand in opvoeding. Let wel op de lijnen, er zitten nerveuze lijnen tussen.

 

Met de andere rassen heb ik geen ervaring en dus geen mening.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Moest ook direct denken aan de grote poedel, ze zijn heel erg leuk, stabiel en menslievend.je kan er ook alle kanten mee uit qua sport en uitdagingen.En volgens mij kan je het perfect zelf leren hoor, een kort model(sportief) lijkt me te doen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Waarom ga je niet eens naar een show om lekker alle rassen te bekijken? Ik zou gewoon met elk ras dat je op het oog hebt een wandeling gaan maken. Je kan daarna vast wel kiezen :).

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Een australian shepherd misschien? Deze vind ik ook wel echt aan jullie eisen voldoen.

Bij de witte herders zie ik te veel angst/onzekerheid naar mijn mening. Daar zou ik niet zo snel voor gaan, kijkend naar jullie lijstje.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik kan via mij telefoon geen wijzigingen aanbrengen in mijn berichten. Maar de poedel lijkt me ook zeer zeker een geschikte hond voor jullie. En ik denk dat ze juist vanwege hun intelligentie en trainbaarheid ook goed mee kunnen in de SAR trainingen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Als ik jouw lijstje bekijk, denk ik onmiddellijk aan een Lagotto Romagnolo.  Heel makkelijk op te voeden, dolgelukkig als ze gewoon maar bij jou kunnen zijn, fantastische neus, heel veel will to please, gek op kinderen, zachtaardig, zijn graag bij de baas en kunnen lange wandelingen aan, zwemmen graag, kunnen overal mee naartoe, zijn niet zo groot dat ze storen maar nog groot genoeg om handig te zijn.

Nu ja, je hoort het, het is een ideaal hondje...

 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Ik denk dat voor jouw eisen inderdaad de jachthonden afvallen. Zelf heb ik een Welsh springer spaniel en die kan bij lange na niet voldoen aan je wensen. Ik denk dat een toller ook heel goed zou passen. Ik ken één Lagotto en die is een enorme blaffer, blaft werkelijk om alles. Ik weet niet of dat maatgevend is voor het ras. Verder denk ik dat, bij welk ras je ook kiest, je voor ogen moet houden dat je een individu kan treffen dat niet aan al je verwachtingen voldoet. Uit de rasbeschrijving kun je veel afleiden, maar niet alle honden van dat ras voldoen aan alle karaktertrekken. Een goede socialisatie en opvoeding doet natuurlijk veel, maar elke hond heeft toch ook zijn eigen karakter. Mijn Welsh springer bijvoorbeeld kan niet met alle honden even goed overweg, iets wat volgens de rasbeschrijving wel zou moeten.

Heel veel succes met je zoektocht!

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Misschien een Schotse Collie?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Wat betreft je vraag of een poedel SAR-werkzaamheden kan doen: dat lijkt me absoluut geen probleem. 'Neus-spelletjes' hebben ze snel door en ik heb een tijdje met onze poedel speurlessen gevolgd (gaan we weer mee verder wanneer de lente hier aanbreekt), wat ze erg leuk vond!

Als je dit soort dingen aangeeft bij een fokker, dan kan deze ook gericht naar een geschikt karakter kijken. Ook zit er wel verschil in lijnen; de ene lijn is meer 'werkpoedel' dan de andere lijn. Hier zit dus ook wel wat verschil in karakter in en zou je dus een beetje uit moeten zoeken.

Wel dingen om mee te nemen dus bij een eventuele keuze 

 

Qua vachtverzorging: als je een beetje handig overweg kunt met een tondeuse en je houdt van een kort kapsel, dan moet het geen probleem zijn. Weet je van jezelf dat je niet zo handig bent, dan moet je toch wel heel goed nadenken of je een hond met een krulvacht wilt hebben...

 

Golden-/labradoodles... tja, ik heb er niks mee. Waaarom een kruising (waar grof geld voor gevraagd wordt en veel broodfok bij komt kijken) wanneer je ook gewoon een poedel kunt aanschaffen? Vaak komt er ook nog een castrerings-plicht bij kijken, soms wordt er al op 8 weken oud gecastreerd. Nee, daar ben ik niet voor. Ik vind er absoluut geen meerwaarde aan zitten aan dat soort kruisingen, maar dat is mijn mening.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een Barbet?

Die heb ik (de zwarte hond) en die voldoet aan al je eisen.

Super sociale, sportieve honden.

Ze zijn allround, ze worden gebruikt voor gehoorzaamheid, hulphond, speurhond, behendigheid, jacht. (jacht instinct moet je stimuleren).

Black loopt altijd los in het bos, hij houdt je altijd goed in het oog.

Geen spoortje van agressie of nervositeit zit er in het ras.

En als ze genoeg beweging krijgen, zijn ze vloerkleedjes in huis.

Het zijn gezonde honden, er zijn geen ziektes/afwijkingen/zwakke plekken in het ras doordat ze nooit zo bekend zijn geweest, en dus niet door gefokt.

Het zijn authentieke honden, echte werkhonden die alles met hun baas willen doen.

Enige punt kan zijn dat de vachtverzorging je tegenstaat?

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

" Als ik jouw lijstje bekijk, denk ik onmiddellijk aan een Lagotto Romagnolo.  Heel makkelijk op te voeden, dolgelukkig als ze gewoon maar bij jou kunnen zijn, fantastische neus, heel veel will to please, gek op kinderen, zachtaardig, zijn graag bij de baas en kunnen lange wandelingen aan, zwemmen graag, kunnen overal mee naartoe, zijn niet zo groot dat ze storen maar nog groot genoeg om handig te zijn.
Nu ja, je hoort het, het is een ideaal hondje...
  "

 

Persoonlijk zou ik dit ras niet doen . Het zijn inderdaad wel super leuke en grappige hondjes die graag voor je willen werken, maar ze kunnen ook erg fel zijn tegen andere honden (honden die je tegenkomt tijdens het wandelen, trainingen maar ook zelfs later tegen eigen honden).

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Flatcoated retriever? 

Engelse springer spaniel? 

 

Met de rassen die je zelf opnoemde heb ik geen ervaring :) 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik dacht ook gelijk aan een witje in de eerste instantie, omdat ik denk dat die bij jullie echt geweldig tot zijn recht kan komen gezien jullie levensstijl en hoe graag jullie met de hond willen werken - daar maak je deze werkpaarden echt dolgelukkig mee  maar ze kunnen inderdaad erg terughoudend zijn, en dat moet je wel liggen. Nu moet ik wel zeggen... Zonder 'taak' is mijn witje een nerveuze pieperd die flink kan uitvallen naar vreemden. Zet je hem echter aan het werk, dan gaat die daar 100% voor en heeft geen oog meer voor andere dingen dan zijn taak en mij. Maar je bent natuurlijk niet altijd aan het werk, en voor de rest moet de hond ook in jullie leven passen  heel veel plezier met jullie zoektocht in ieder geval! Fijn om te horen dat jullie hier zo serieus mee bezig zijn 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wat vind je van een bouvier? De bouvier is ontstaan uit o.a. een Briard en een herder.
Bouviers zijn van nature kind vriendelijk. Ze denken vanaf 3 jaar zelfstandig en kunnen zeer goed situaties inschatten en hierdoor (Mits goed opgevoed) zelfstandig op een goede manier reageren.
Bouviers zijn van nature goed in de omgang met andere honden.
Bouviers voelen zowel mens als dier zeer goed aan.
Bouviers zijn van nature geen bijters.

Vreemden zijn geen probleem, mits de eigenaar thuis is of ze buiten hun terrein lopen en hun eigenaar niets mankeert. Anders kunnen ze blaffen. Ze beschermen/bewaken immers hun gezin.

Ze staan bekend als trage leerlingen, maar mijn ervaring is dat als je het leuk voor ze maakt, ze zeer snel leren. En waar een herder dingen vergeet, onthoud een bouvier ze voor de rest van hun leven.

Door hun zelfstandigheid kunnen ze af en toe wel eigenwijs zijn, maar als er nood is, weten ze dat.

Ze hebben een zeer goede neus.

Ik zelf heb dus een bouvier en doe met haar reddingszwemmen. We lopen redelijk veel en doen ook behendigheid.

Ze moeten wel geplukt worden door een goede trimster en 1x per week borstelen. Dan zullen ze ook geen haren in huis verliezen.

In huis zeer rustig (zeg gerust een vloerkleedje), maar buiten lekker actief.
Mijn buren hebben ons eens gevraagd of we nog wel een hond hadden ;-)

Bouviers zijn niet geschikt voor kleine woningen zonder tuintje.

Let wel op dat je geen pup koopt met lijnteelt/inteelt en van een goede fokker! Erkend door of lid van zegt hier niets over.

Een bouvier is pas met 3 jaar volwassen.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik moest aan een New foundlander denken ;-)

Lara (Gast)

Nogmaals bedankt voor de reacties, wat fijn al die hulp!

 

We gaan onszelf meer verdiepen in de australian shepherd en de barbet. Bouvier vinden we beide qua uiterlijk niet ideaal, ze zien er erg bedreigend uit... 

 

ook zag ik een advertentie over het animal event, hier is een rassenparade las ik? Is dit een mooi event om naar toe te gaan en meer rassen te bekijken? Zijn er dan ook mensen aanwezig die mij meer over de rassen kunnen vertellen? 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Nogmaals bedankt voor de reacties, wat fijn al die hulp!

 

We gaan onszelf meer verdiepen in de australian shepherd en de barbet. Bouvier vinden we beide qua uiterlijk niet ideaal, ze zien er erg bedreigend uit... 

 

ook zag ik een advertentie over het animal event, hier is een rassenparade las ik? Is dit een mooi event om naar toe te gaan en meer rassen te bekijken? Zijn er dan ook mensen aanwezig die mij meer over de rassen kunnen vertellen?  "

 



Dat is net hoe je ze knipt ;-) De mijne heeft vaak een staartje in en dan vinden mensen haar net een knuffel beer ;-)

lara (Gast)

echt? Dat heb ik nog nooit gezien.. ben wel nieuwsgierig nu, ik ga eens zoeken!

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pup uit buitenland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^