Ras keus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" echt? Dat heb ik nog nooit gezien.. ben wel nieuwsgierig nu, ik ga eens zoeken!

  "

 



Als je je aanmeld kun je de foto's in mijn profiel-album zien ;-)

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik moet ook wel aan een sheltie/ Schotse collie denken. Sheltie is misschien wat te klein voor jullie? Van de Schotse collie weet ik zelf iet zoveel, maar wel dat ze in grote lijnen hetzelfde zijn als sheties. Zeer kindvriendelijk, knuffelberen in huis, erg actief en groot uithoudingsvermogen, makkelijk op te voeden en erg gehoorzaam. Je zit wel weer met de vachtverzorging (bij mij sheltie is dat 1u per week) en ook terughoudendheid naar vreemden (wat ik persoonlijk een voordeel vind).Veel succes in jullie zoektocht en goed van jullie dat je je zo inleest! ;-)

Lara (Gast)

De schotse collie vinden we ook prachtig, alleen de vacht verzorging is wel enorm.. De korthaar is misschien wel een optie..

 

pff ons lijstje wordt steeds langer, en de keus steeds moeilijker..

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Korthaar is inderdaad ook een optie! :-) Dat is normaal hoor, na een tijdje zie je door het bos de bomen niet meer O-) Je komt er wel uit ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" De schotse collie vinden we ook prachtig, alleen de vacht verzorging is wel enorm.. De korthaar is misschien wel een optie..

 

pff ons lijstje wordt steeds langer, en de keus steeds moeilijker.. "

 



Je zou bij fokkers of bij mensen van dit forum kunnen kijken naar de volwassen dieren.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" De schotse collie vinden we ook prachtig, alleen de vacht verzorging is wel enorm.. De korthaar is misschien wel een optie..
 
pff ons lijstje wordt steeds langer, en de keus steeds moeilijker.. "

 

Ik heb zelf een schotse collie en ben onlangs op bezoek geweest bij Marlies met haar poedel, en ik kan je vertellen dat ik de vachtverzorging van de schotse collie vele malen minder vind dan van de poedel. De vacht is veel makkelijker. Ik haal er eens per week de borstel door, eventuele klitjes achter de oren losplukken (daar klit het heel snel) en eens per maand eens een grondigere borstelbeurt van een uurtje. Alleen tijdens de ruiperiode is het wat meer werk. Hou er wel rekening mee dat als je een collie laat helpen, ze een castratenvacht kunnen krijgen en die is wel compleet onhandelbaar en moet dagelijks grondig doorgeborsteld worden. Maar van een gemiddelde collie is het onderhoud echt niet zo immens als dat mensen altijd denken hoor

 

De korthaar is misschien in onderhoud minder, maar die korte haartjes gaan wel veeeel vervelender zijn op je kleding en meubels  de lange haren van de langhaar veeg je namelijk zo overal van af, en ook met de stofzuiger is het zo weg want het worden gewoon vlokjes haar in de hoeken van je kamer.

 

De korthaar is veel meer een werkhond dan de (Engels type) schotse herdershond. Nou wordt bij de langharen nog wel gezegd dat de blue merles weer veel pittiger zijn dan de sables, en als blue merle eigenaar kan ik dit wel beamen, want wij gingen juist voor een rustige luie hond, en we kregen het tegenovergestelde  de langhaar kan een stuk makkelijker met een dagje minder dan de korthaar. Maar beide werken ze graag voor je en met beide kan je alle kanten op.

 

Collies zijn heerlijke knuffelberen, ze genieten van aandacht, de mijne is gek op mensen en dus verre van terughoudend naar vreemden. Hij is wel vocaal, ze babbelen heel wat af, blaffen valt mee, en ze zijn heel goed op te voeden, al hebben ze natuurlijk ook hun eigenwijze momentjes als er ergens oh zo gezellig een leuke hond loopt  

 

De collie zou denk ik best een geschikte hond voor jullie kunnen zijn

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Even reageren op je vraag wat betreft Animal Event: er is inderdaad een rassenparade, en ook zijn er stands aanwezig waar je vragen kunt stellen en meer over de rassen te weten kunt komen. Echter wordt er maar een select groepje rassen gepresenteerd, en zou ik er in jullie situatie persoonlijk eerder voor kiezen bij fokkers en eigenaren langs te gaan (van de rassen die jullie het meest aanspreken) en op die manier informatie in te winnen. :-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik geef Inge gelijk betreft Animal Event (hoe wel het wel echt een super leuk evenement is hoor).

 

Wat misschien ook iets voor jullie is, een algemene hondenshow. Hier de komende data : (Bron: http://www.hondenshow.net)

23-05-2015 Arnhem  
05-06-2015 Oss KC Oss
04-07-2015 Echt Stichting Limburgia
25-07-2015 Rotterdam  
26-09-2015 Maastricht  
03-10-2015 Zwolle Stichting Organisatie Hondententoonstelling Zwolle
07-11-2015 Rijswijk  
11-12-2015 Amsterdam Cynophilia
12-12-2015 Amsterdam Cynophilia
18-12-2015 Cuijk

 

Daar kun je praten met eigenaren, fokkers en andere enthousiastelingen van ieder ras. Van te voren even kijken welke rassen op welke dagen zijn (stel dat je nou precies de dag checkt met alle rassen die je absoluut niet wilt..)

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

als ik je lijstje zo bekijkt ,zou ik zeggen de American bully

 

Sportief en super sociaal naar mens en dier

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Mocht je echt nog interesse hebben in de schotse herdershond, dan is 9 mei in Genk de clubmatch van de rasvereniging. Daar zijn dus alleen maar collies, korthaar en langhaar  wij reizen ook speciaal af naar België om mee te doen met onze Dan, dus ik ben daar ook met Dan's fokker.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Nogmaals bedankt voor de reacties, wat fijn al die hulp!
 
We gaan onszelf meer verdiepen in de australian shepherd en de barbet. Bouvier vinden we beide qua uiterlijk niet ideaal, ze zien er erg bedreigend uit... 
 
ook zag ik een advertentie over het animal event, hier is een rassenparade las ik? Is dit een mooi event om naar toe te gaan en meer rassen te bekijken? Zijn er dan ook mensen aanwezig die mij meer over de rassen kunnen vertellen?  "

 op het animal event zijn wel rasverenigingen aanwezig, ik ben er vorig jaar voor het eerst geweest met mijn australian shepherd, vond het erg leuk.

ik ga dit jaar weer, ook met mijn australian shepherd, ga met haar meedoen met de flyball.

 

wat betreft de australian shepherd en jouw lijstje in je openings bericht.

 

Groot uithoudings vermogen: dit hebben ze zeker, zijn niet snel moe

 

werkdrift/samenwerken: ze hebben grote werkdrift en vinden het over het algemeen heel prettig om met mensen samen te werken.

 

rustig in huis: over het algemeen zijn ze wel rustig in huis, zeker als de personen en andere hond/honden ook rustig zijn ( mijn eigen aussie is bij mij gekomen toen mijn flatcoated retriever bijna 8 jaar was, mijn flatcoat is heel rustig in huis en mijn aussie ook, ze zijn een super duo samen )

 

Makkelijk mee te nemen/goed aanpassen:mijn hond kan ik heel makkelijk meenemen, zij past zich ook heel makkelijk aan, elke hond is natuurlijk wel anders

 

sociaal mens/dier: naar vreemde mensen kunnen ze gereserveerd zijn, maar de meeste aussies die ik ken zijn totaal niet gereserveerd ( mijn aussie is een klein beetje gereserveerd, zij zal niet zomaar naar iedereen toe gaan,  maar als ze mensen goed kent komt ze graag even knuffelen ), naar andere dieren zijn zo over het algemeen ook sociaal ( maar ook hier geld weer de ene aussie is de andere niet ) is ook hoe je er zelf mee omgaat.

 

goed op te voeden/goed luisteren: de aussie is een snel lerende hond, die over het algemeen goed luisteren, ook hier heb je uitzonderingen in, vaak hoef je dingen maar 1 of 2 keer te doen voordat ze het doorhebben.

 

zag dat je ook eventueel reddingswerk wilde gaan doen, hier zijn ze zeker geschikt voor, ken een aantal mensen met een aussie die ook reddingswerk trainen, 1 van die personen heeft een half zusje van mijn aussie

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik moet zeggen dat ik een toller ook heel goed in jullie plaatje zou vinden passen, al staat deze nu nog niet op jullie lijstje. 

 

Ik zou ook kijken naar wat een goede match is met jullie bestaande hond. Mijn honden snappen echt niet zoveel van veedrijvers (zoals border collies) , husky's en windhonden. Ze zijn het liefst samen met andere retrievers en met herders kunnen ze ook heerlijk rauzen. 

 

Maar een werklijn golden is ook echt super... <3

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik raad een witte herder af als het sociale aspect heel belangrijk is. 

 

Er zijn echt genoeg zelfverzekerde witte herders te vinden, en goede fokkers letten erop dat ze honden met een goed karakter fokken. 

 

Maar sociaal? Kijk, witte herders zijn ontzettend lief --maar dan vooral voor hun eigen mensen. Het zijn toch wat terughoudende kat-uit-de-boom-kijkende honden, ook de zelfverzekerde exemplaren zijn meestal geen allemansvriendjes.

 

Ditto met sociale omgang met honden. Het zijn 'mensenhonden', omgang met andere honden varieert van 'wel oké' tot compleet niet geïnteresseerd. Onze hond hoeft bijvoorbeeld niks met andere honden te maken te hebben, en onze vorige witte had precies hetzelfde. Wel waren ze alletwee ontzettend op mensen gericht. Dat merk ik ook met andere witte herders. Erg gericht op interactie met hun mensen, en andere honden kunnen ze weinig schelen. 

 

Ik moest eigenlijk net als vele anderen ook denken aan een poedel. Een korthaar collie zou ook best kunnen matchen. 

honden page profiel evalienevalien

honden foto van evalien

Kan er een lang en breed verhaal van maken maar ik stem voor de poedel! Wat is dat een fantastische hond word zeer onderschat helaas:)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: pup uit buitenland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^