Plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linda van duistlinda van duist

Beste hondenvrienden, ik heb twee shih tzu meiden,,1 van bijna 3 jaar, Glennis,en 1 van bijna 6 mnd. Ginger is bijna 6 mnd., de hele dag en nacht zindelijk, prima, maar iedere avond zo tussen 18.00 en 21.00 uur doet ze een plas in de kamer, geen speciale plek, dan hier en dan daar. Wat doe ik hier aan? Is er iemand met een idee? Ik hoor het heel graag.

groetjes Linda

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Vóór 18.00 uur de kans geven om buiten even te plassen?

honden page profiel linda van duistlinda van duist

Dank je, maar dat is het probleem, ze is dan kort daarvoor uit geweest.

ze gaat gelijk uit met de andere hond, heel de dag geen probleem. Ze gaat om 22.30 de bench in en laat zich dan tegen 8 uur pas weer horen, de sluitspier werkt dan goed, zou je zeggen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat doe je op dat tijdstip? Zijn ze druk, willen ze aandacht, wat doe je overdag met ze? Hoe lang zijn ze alleen, zitten ze in de bench? Hoe ziet je dag eruit? Kunnen ze goed alleen zijn? 

honden page profiel linda van duistlinda van duist

Op dat tijdstip ben ik aan het eten, afruimen en aan de koffie, meestal slapen ze of zijn samen aan het spelen. Overdag nooit in de bench, zijn alleen tijdens de boodschappen, verder niet, en zijn dan samen in de (grote) hal.

dus vertel het me maar????

Blaise (Gast)

Rond die tijdstip hun behoefte laten doen. Pas weer naar binnen als ze ook echt een plasje heeft gedaan (soms kunnen ze afgeleid worden en vergeten te plassen).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Op dat tijdstip ben ik aan het eten, afruimen en aan de koffie, meestal slapen ze of zijn samen aan het spelen. Overdag nooit in de bench, zijn alleen tijdens de boodschappen, verder niet, en zijn dan samen in de (grote) hal.
dus vertel het me maar???? "

 Het kan, dat als een hond overdag alleen was, dat het s'avonds als de baas thuis is en er van alles gebeurd, dit spanning oplevert en daardoor kan plassen komen. Is bij jou dus niet zo.

 

Als je nou na het eten een flinke wandeling maakt? Buiten spelen en snuffelen? 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

laat haar buiten voor een plas na het slapen of spelen. zorg er voor dat ze niet terug binnen komt voor dat ze geplast heeft.

Volgende forumvraag: Jagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^