2 honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Sabine en Mini Max Sabine en Mini Max

honden foto van  Sabine en Mini Max

Hallo allemaal
Ik heb een hond max boerenfox
En me moeder en ik zijn nog steeds aan twijfelen of we nog een hond moeten bij nemen.

Vorige week waren we ook bij vrienden en die hebben een super leuke chichua van bijna een half jaar een daar kon max mee goed over weg
Zou hij dat ook doen als we zelf een pup chichua nemen ?

Hopelijk kunnen jullie me helpen met antwoorden wat de goede keuze zal zijn
Groetjes Sabine en pootjes van max

honden page profiel  Sabine en Mini Max Sabine en Mini Max

honden foto van  Sabine en Mini Max

Wie kan me helpen op antwoord ?

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Dat weet je niet of dat goed gaat.

 

Kwestie van uitproberen. Is hij over het algemeen goed met andere honden?

 

En ik zou je eerst maar eens heel goed inlezen over Chihuahua en al hun ziekten en gedragskenmerken. Blijkbaar weet je er nog weinig van, anders zou je de naam wel goed kunnen schrijven. ;)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Een pupje van een week of acht is natuurlijk anders als een hondje van een maand of zes ,met een wat oudere zal max meer kunnen spelen ,

Maak je geen zorgen over het schrijven van de naam we weten wat je bedoelt hoor ,en legio mensen schrijven zelfs sjiwawa of jack russell met 1 l 

Het belangrijkste is dat je een gezond hondje treft waar jullie en max blij mee zijn en dat je moet overwegen als je er een teefje bij neemt hoe je dat gaat doen als ze mettertijd loops wordt en max verliefd wordt .

honden page profiel Sep en SuusSep en Suus

honden foto van Sep en Suus

Wij hadden onze sep 4 jaar alleen. Na een vakantie werden we bevestigd in onze gedachte dat Sep zich eenzaam voelde en geen hond was voor alleen in een gezin. Wij zijn op zoek gegaan naar een andere hond, die we wel vrij snel vonden (lees volgende dag O-) )
We zijn gaan kijken. Eerst alleen met ons gezin en toen zijn we later met Sep ook gaan kijken. We mochten Suus niet gelijk meenemen naar huis en moesten nog een week wachten van het asiel.
Ben toen iedere dag met haar en Sep gaan wandelen om het ook uit te kunnen proberen. Sep is een vrij makkelijke hond, maar geen hond die graag met andere honden speelt. Er was wel direct een klik tussen beide.
Intussen hebben we nog een asielzoeker en hebben we dus 3 honden.
Ik zou als je dit overweegt om het op dezelfde manier te doen als wij. We hebben een week iedere dag gewandeld en toen pas mee naar huis genomen. Toen we haar eenmaal mee naar huis namen hebben we ook afgesproken om nog 2 weken proef aan vast te plakken mocht het niet gaan.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Wij hebben zeven jaar lang een Duitse herder gehad die erg vaak vervelend deed naar andere honden. Ze kon wel spelen met ze, maar is gewoon erg dominant en haalt snel uit.

Twee jaar geleden nog een herder pupje erbij. Gaat geweldig. Twee tegenpolen in alle opzichten, maar die twee gaan voor elkaar door het vuur.

 

Je kunt nooit van tevoren weten of het goed gaat met een andere hond erbij. Als jouw hond het met de meeste andere honden goed kan vinden, is de kans groot dat het ook goed gaat als jullie een tweede hond nemen. Maar het ligt altijd aan het karakter van beide dieren. Er moet een klik zijn en die is niet te voorspellen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^