Verschil duitse spitz en kleine kees, en fokkers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ginger (Gast)

Hoi allemaal,   Na de dood van mijn ene hond is mijn andere hond eenzaam en het lijkt wel bijna depressief. Zij is een hele sociale hond en mist het contact met een ander. 1x per week gaat ze naar de dagopvang en dan leeft ze helemaal op door de andere honden. We wilden er zelf graag ook weer een hond bij maar mede door haar zijn we wel wat seriezer gaan denken. En kwamen uit bij de Kleine Kees Nu zag ik ook de Duitse spitz, zit hier verschil in of is dit een en dezelfde hond? Ook was ik op zoek naar fokkers maar vind zo goed als niks...   Het verschil tussen de dwergkees en kleine kees is alleen de grootte en prijs?  Want ik zag bij de dwergkees/pomeriaan prijzen van 1500 a 2000 voorbij komen en dat vind ik best veel voor een hondje waarop niks getest word qua erfelijke ziektes. Ik heb geen probleem met een "duurdere" hond want daar heb ik er al een van lopen, maar met dat ras worden een hoop testen gedaan. Ook sprak de Kleine kees me meer aan omdat deze wat groter is.   En wat is ongeveer de prijs van een kleine kees?   Ik zoek een goed gefokt hondje, stamboom hoeft niet perse maar geen oeps of broodfok.   Alvast bedankt!

Ginger (Gast)

Zie dat alle zinnen achter elkaar staan inplaats van netjes onder elkaar.. Hoop dat het een beetje te lezen is!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

De Duitse spitz is inderdaad precies hetzelfde ras als de keeshond, enkel een andere benaming.

Het enige echte verschil tussen de dwergkeeshond en de kleine keeshond is het formaat. De dwergkeeshond is ongeveer 20 centimeter hoog, terwijl de kleine keeshond ongeveer 26 centimeter hoog hoort te zijn. De prijs zal om en nabij de 1000 euro liggen. De dwergkees daarentegen is inderdaad erg duur.

Een goede fokker geeft de puppies altijd een officiële FCI-stamboom mee (óók als je geen shows wil lopen en gewoon een gezinshondje wil), en laat de vader en moeder van het nestje altijd van te voren onderzoeken op erfelijke aandoeningen (ziektes). Anders is de kans namelijk groot dat je een ziek hondje koopt (dit is nog niet vanaf de buitenkant te zien!). Schaf nooit zomaar een pup via Marktplaats aan. Er zijn veel broodfokkers actief die zeer zieke en ongezonde pups verkopen. Een goede fokker hanteert meestal een wachtlijst waarvoor je je kan laten inschrijven. Een goede fokker is tevens aangesloten bij de rasvereniging. Hier vindt je tevens de adressen (en websites) van erkende fokkers.

Er is één vereniging/club voor alle formaten keeshonden.

http://www.keeshondenclub.nl/


Hierbij de links naar fokkers:
http://www.keeshondenclub.nl/index.php?pg=Li9jb250ZW50L25rY2tubGtkLnBocA==&tl=S2xlaW4tRHdlcmc=

Anoniem (Gast)

Thanks voor de info! 

Voor een broodfok pup zal ik nooit gaan, hier ben ik dan ook zeer tegen.

er hebben hier altijd stamboomhonden rond gelopen en hier gaat dus de voorkeur ook naar uit. Ik ben al in het bezit van een Shiloh Shepherd, dus de kennis mbt het uitzoeken van een goede fokker is er wel.

er zijn er alleen amper te vinden.

 

die fokkerslijst van de keeshondenclub zocht ik al, kon hem maar niet vinden

Volgende forumvraag: Nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^