Afschrijven :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik vind het altijd reuze gezellig om met een groepje dames te wandelen 's morgens en hun honden. De leeftijden van ons verschillen en ik ben de jongste van de groep.

 

Nu loop ik alleen met dit groepje als ik vrij ben, omdat ze pas om 08:30 vertrekken. Zelfs dan loop ik soms met vaste wandelvriendin en der hond Shebby maar we komen ze dan wel altijd tegen en lopen dan mee.

 

Vanmorgen dus ook weer. Wij waren al bijna bij de wei mijn wandelvriendin en ik maar er ligt een veldje voor. Maylo en Shebby liepen los en wij lekker praten. Ik zag in de verte iemand aankomen vanuit de wei met 2 honden. Ik Maylo bij me groepen want ik kon deze meneer niet.

 

Shebby blijft gewoon los want mevrouw gaat niet naar andere honden. De man had twee dalmatiërs bij zich eentje was volwassen en de andere een pup van 12 weken bleek achteraf. Hij lijnde eerste de volwassen hond aan en de pup die kwam in alle vrolijkheid op ons af. Eerst naar Shebby maar die vind daar niks aan en liep dus weg snuffelen en reageerde er niet op. Hmmm niet zo leuk dus kwam puplief naar Maylo. Nu is Maylo een ander verhaal en wilt geen honden om zich heen als hij aan de lijn is. Dus pikt kreeg een grom en pikte dit op en liet Maylo met rust.

 

Wij met de man besloten om alle honden maar los te laten want Maylo kan los wel met de meeste honden. Dus los en dat ging goed. Maylo wilde wel even aan de pup laten zien dat hij wild spelen niet wilt maar met een verbale waarschuwing van mij was het goed.

 

Toen kwam het groepje aan en de volwassen dalmatiër gromde even want die vond het maar niks allemaal vreemde honden rondom zijn nieuwe vriendinnetje maar de eigenaar suste dat. Helaas kwam toen de Engelse stafford die ook altijd mee is en stortte zich gelijk op de pup.  De pup wilde weg maar de stafford bleef der echt tegen de grond gedrukt houden en gromde. Hij deed verder niks maar ik zou dan als eigenaar de hond weg halen bij de pup. Want hij bleef der eigen treiteren. Maar volgens hun conclusie was 'dat de pup dit maar moest leren en het zich zelf uit moet zoeken'. Ik en 3 andere waaronder de eigenaar van de pup waren het hier niet mee eens. Dus ik liep door, zodat het groepje ook doorliep en de man weg kon met zijn honden.

 

Ik was als ik de man was ook kwaad geworden....wat de stafford deed was echt niet toelaatbaar bij een pup van 12 weken.

 

We liepen dus door en Maylo moet niks van de stafford weten en ontwijkt hem ook op alle vlakken. Behalve als de stafford bij hem te ver gaat dan krijgt hij een snauw wat van mij niet mag, want ik wil geen gedoe.

 

Op een gegeven moment brak de hel los tussen de stafford en de border collie van het groepje. De border collie is ook een reu en staat zijn mannetje. De enigste andere reu die alles bij hem weer mag is Maylo. Het gevecht bestond uit lucht happen en grommen en elkaar tegen de grond werken en ik schrok want de tweede keer tijdens de wandeling was het tussen mijn benen en kreeg ik ook een hap in mijn knie (die dus nu blauw is dankzij één van de twee honden). Ik zei ook tegen 'HEY!! Stoppen!'. Met als reactie 'Tja ze moeten het onderling maar zelf uitzoeken'.

 

Nou hallo..als er twee honden tussen mijn benen beginnen te vechten en ik krijg een hap in mijn knie pik ik dat niet. Maar ik heb al vaker gemerkt dat als er onderling tussen de honden gesnauwd wordt dat de honden het zich zelf moeten oplossen. Maylo heeft het ook al eens aan de stok gehad met de stafford en ik haalde hem weg en kreeg als reactie 'dat moet je niet doen hoor! Je moet ze het zich zelf uit laten zoeken'. Uhm nee...ik ben hier de baas en ik wil dit niet.

 

Daarna kwamen we iemand tegen met twee hondjes aan de lijn. Een teckel die blind is en een oudere labradorachtige mix. Dus de labrador van de groep ging gelijk kijken terwijl de eigenares al van ver kon zien dat deze honden aan de lijn zaten. Ik lijnde Maylo gewoon aan, maar zij liet haar labrador dus los. Die ging gelijk kijken en kreeg meteen een snauw van de labrador mix. Deze eigenares met de stafford eigenares zijn ook altijd de gene die alles goed proberen te praten en zeggen dat de honden het zich zelf maar uit moeten zoeken.

 

Ik ben het daar niet mee eens en na die dalmatiër pup ben ik er ook een beetje klaar mee. Ik heb altijd geleerd dat als er een gevecht uitbreekt dat je dat uit elkaar moet halen en ook als jouwn hond getreiterd wordt of hij treitert een andere hond dat je hem daar weg bij moet halen.  Ben ik nou zo gek?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik wandel niet vaak met anderen honden, maar als er een gevecht uit zou breken, laat ik dit beslist niet over aan de honden zelf, ik ben de baas en dat verwacht ik ook van anderen, ik zou mijn hond, het is een voorbeeld he want mijn hond is een braverd, ik zou mijn hond even tot de orde roepen en het veld verlaten, dat verwacht ik dan ook van anderen.

ingrijpen als er gevochten wordt. niet het uit laten vechten door de honden zelf.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Nee hoor je hebt groot gelijk

 

De honden het zelf uit laten zoeken.... ja tot op zekere hoogte, de een mag bv best een snauw geven als iets hem niet aanstaat als de andere hond daar maar van leert en dan ophoud, als het snauwen blijft uit elkaar halen

Want dan kan het nog! 

Als ze eenmaal echt aan het vechten zijn doe je dat niet meer zo makkelijk

 

Ik haal honden ook snel uit elkaar of stuur er een weg, als het niet leuk kan dan maar niet

 

Voorbeeld, kwam gisterochtend een oude, blinde labrador tegen. Gjs snapt natuurlij niet dat die hond blind is dus die wil spelen en springt er een paar keer op, die hond snauwt een keer en gijs houd op. Die meneer liep verder, even later kwam ik ze weer achterop, gijs wist het nog en toen gingen ze gewoon samen wandelen en snuffelen aan de struiken

 

Jij bent de baas en als jij het gedrag van jou hond of een andere hond niet wil hebben dan haal je ze uit elkaar

ik ben het hwlemaal met je eens hoor

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Je hebt helemaal gelijk hoor.

Waarom zou je honden het in de vrede zelf moeten laten oplossen..., en in dit geval..., een pup van 12 weken.

Die leert daar helemaal niets van, behalve dat hij niet op zijn baas kan vertrouwen..., en als het maar vaak genoeg gebeurd zal de pup waarschijnlijk de keuze maken 'aanval is de beste verdediging'..., en dan heb je het negatieve cirkeltje rond.

 

Vechten is helemaal 'not done'..., maar zelfs treiteren tolereer ik niet.

Niet als die van mij treitert..., maar ook niet als ze door een ander getreiterd worden.

 

Natuurlijk hoef je niet alles op te lossen en als ze met twee of drie zijn kan je een plagerijtje best even aankijken..., maar zodra er door gegaan word of er zijn meer honden is het voor mij klaar..., niet luisteren is aan de lijn..., is het de hond van een ander, loop ik door met mijn dames.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Nee, je bent niet gek. Vaak is het gewoon geen "eerlijke strijd" door de leeftijd, grootte, gewicht, o.i.d. en ik vind dat je de "underdog" dan best even bij mag staan.

In de tijd dat Cosmic nog veel werd opgejaagd stonden mensen altijd te lachen. "Wat is ze snel!!" Ondertussen werd de paniek bij Cosmic steeds groter, en dus probeerde ik de achtervolging te stoppen. Ik kreeg dan ook vaak te horen dat ik dat niet moest doen, want Cosmic moest voor zichzelf op leren komen.

Dat is een manier om er tegenaan te kijken. Persoonlijk vind ik dat mijn hond geen trauma hoeft op te lopen omdat andermans hond niet luistert wanneer hij teruggeroepen wordt..

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

echt niet meer wandelen met die groep. zelf laten uitzoeken kan voor kleine dingen en dan moet je nog kijken naar het ras enzo. bij een stafford zou ik het nooit zo ver laten komen en een pup van 12 weken kan zich echt nog niet verweren.

 

stel je voor... hier loopt een vrouw met een roedel chi's die vaak loslopen en zich lekker groot voelen. ze blaffen en grommen altijd naar mijn honden... maar zelf laten uitzoeken dan? dan kan die vrouw gelijk afscheid nemen van der chi's en daarvoor hoeven mijn honden niet eens te bijten. 1 bruuske beweging, poot die fout neerkomt of iets dergelijks en de chi's breken gelijk wat.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Een stafford loopt los omdat?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jij hebt gelijk,

 

arme pup, lekkere ervaring zo maar niet heus, hopelijk houdt hij er geen trauma aan over. Als ik de eigenaar geweest was had ik het liever allemaal voorkomen en de andere honden uit de weg gegaan.

 

Ik raak er hoe langer hoe meer van overtuigd dat je honden het beste kan leren niet zo op andere honden gefixeerd te zijn, maar aan jou de aandacht geven. Je kan ze dan altijd nog na overleg met het andere baasje gedoseerd laten spelen en tijdig ermee ophouden voordat er allerlei gedoe ontstaat.

Mensen die denken dat honden het zelf maar moeten uitzoeken zou ik mijden.

 

 

 

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Een stafford loopt los omdat? "

 'een' stafford? ik laat de mijne ook vaak loslopen hoor. 

in het verhaal van TS vind ik de eigenares heel onverantwoord bezig maar 'een' stafford kan echt wel verantwoord loslopen mits je je staff goed onder controle hebt en deze niet zomaar naar andere honden laat en de dingen laat uitvechten.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Een stafford loopt los omdat? "

 

Geen idee ik probeer haar sowieso heel veel te ontwijken en haar hond. Maylo moet die hond niet en ik heb geen zin in gedoe daarom sommeer ik sowieso die hond altijd om weg bij me te gaan. I vertrouw hem sowieso niet meer hij begroet andere hond heel erg statisch, ook die Dalmatiër reu. Ik dacht op dat moment 1...2...3..

 

Mijn andere vriendin die GT is kwam ook die stafford tegen gekomen en ondanks dat zijn Duitse doggen heeft had ze zoiets van maar die vertrouw ik niet. Ze heeft heel veel vertrouwen in staffords en pitbulls en neemt ze soms ook in huis. Maar ze vond hem veels te opgefokt.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  'een' stafford? ik laat de mijne ook vaak loslopen hoor. 
in het verhaal van TS vind ik de eigenares heel onverantwoord bezig maar 'een' stafford kan echt wel verantwoord loslopen mits je je staff goed onder controle hebt en deze niet zomaar naar andere honden laat en de dingen laat uitvechten. "

 

 

Ik snap de reactie van MBX wel. Deze stafford kan ook netjes los lopen als hij alleen is of met één andere hond. Niet een grote groep en al helemaal niet met vreemde honden.

 

Maar los lopen kan hij zeker goed.

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Jij hebt gelijk,
 
arme pup, lekkere ervaring zo maar niet heus, hopelijk houdt hij er geen trauma aan over. Als ik de eigenaar geweest was had ik het liever allemaal voorkomen en de andere honden uit de weg gegaan.
 
Ik raak er hoe langer hoe meer van overtuigd dat je honden het beste kan leren niet zo op andere honden gefixeerd te zijn, maar aan jou de aandacht geven. Je kan ze dan altijd nog na overleg met het andere baasje gedoseerd laten spelen en tijdig ermee ophouden voordat er allerlei gedoe ontstaat.
Mensen die denken dat honden het zelf maar moeten uitzoeken zou ik mijden.
 
 
 
  "

 

 

Ja zo doet ik het dus ook. Ik weet dat Maylo te drukke honden niks aan vind en een pup is vaak druk. Dus dan leid ik Maylo gewoon lekker af met iets anders en vaak na een aantal min komt het spelen vanzelf op gang. 

 

Maar wat die stafford deed bij die pup.....toen dacht ik nouja. De pup piepte ook gewoon van angst. Nu wil ik echt niet het ras te niet doen het was toevallig een stafford. Ik ken genoeg staffords die het niet eens hun hoofd halen om dat te doen en ik blind vertrouw met Maylo.

 

Ik hoop dat ik de man vanmiddag nog tegen komen dan wil ik wel zijn mening weten en dan kan Maylo in alle rust met de pup spelen.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Ga maar lekker wandelen met je eigen hond(en)! En wat het tussenkomen betreft, de mensen horen in dit geval de leiders van de roedel te zijn en niet de honden, hoewel die onderling ook een rangorde bepalen. Toch zijn de alfa's de mensen in dit geval, en zij hebben (als de honden goed zijn opgevoed) volgens de honden zelf ook het recht een eind aan schermutselingen te maken!

Waarom zou je honden elkaar laten afmaken??? Dit is je reinste onzin!

 

Als bij ons thuis iemand op bezoek komt met een pup of met een volwassen hond, dan mogen ze allemaal los, maar ik blijf zeker toezicht houden en op dat moment ben ik baas over allemaal! De Deen durft wel eens een andere hond pijn doen, niet met opzet, maar omdat hij zo groot en lomp is, een van mijn Jacks is heel dominant, dus die krijgt sowieso al een snauw van mij als ze haar haren rechtop zet en gaat grommen. Nog geen enkele hond is bij mij thuis gebeten of er is nog nooit gevochten.

 

Laat ik ze het zelf uitmaken, dan denk ik dat er al wel wat zou gebeurd zijn, hoor.

 

Als jij aanvoelt dat het gevaarlijk wordt, en als je plezier tijdens die wandelingen omslaat in 'angst' of ongemak, dan zou ik snel met mijn eigen beestjes een andere weg in slaan! Het gaat toch om plezier voor jou en je hond?

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  
 
Ik snap de reactie van MBX wel. Deze stafford kan ook netjes los lopen als hij alleen is of met één andere hond. Niet een grote groep en al helemaal niet met vreemde honden.
 
Maar los lopen kan hij zeker goed.
  "

 de reactie van MBX doelde op het hele ras, niet enkel op deze stafford, vandaar mijn reactie op MBX. 

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik zou het honden echt niet zelf laten uitzoeken.

Max is een keer aangevallen door een Stafford-achtige hond (heb niks tegen Staffords hoor, vind het super leuke honden). Baasje was aan het fietsen over het losloopveld en hond rende mee. De hond rende naar Max en greep hem meteen. Baasje van de Stafford zei dat ze het zelf wel zouden uitzoeken en dat het de zoveelste keer was dat zijn hond vocht. Ik vond het maar niks om ze het zelf uit te laten zoeken, dus heb ze geprobeerd, samen met mijn moeder, uit elkaar te halen. Snap sowieso niet waarom het baasje zijn hond los liet als hij al zo vaak had gevochten :'(

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou ver weg blijven van dit groepje niet zo intelligente wezens!

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Onze leonberger puber van bijna 7maand krijgt ook al eens een snauw, ik vind dat de andere hond hem best mag corrigeren als Duke voor de zoveelste keer probeerd te rijden..
Maar tot op een zekere hoogte, ik zal ten alle tijden mijn hond beschermen, maar ook andere honden tegen mijn hond beschermen.
Uit laten vechten tot op een zekere hoogte ja, maar na 2x een snauw is meestal de 3e keer al een hap.
Wij zijn verantwoordelijk voor onze honden, TS laat dat groepje lekker praten!

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik vind het altijd reuze gezellig om met een groepje dames te wandelen 's morgens en hun honden. De leeftijden van ons verschillen en ik ben de jongste van de groep.
 
Nu loop ik alleen met dit groepje als ik vrij ben, omdat ze pas om 08:30 vertrekken. Zelfs dan loop ik soms met vaste wandelvriendin en der hond Shebby maar we komen ze dan wel altijd tegen en lopen dan mee.
 
Vanmorgen dus ook weer. Wij waren al bijna bij de wei mijn wandelvriendin en ik maar er ligt een veldje voor. Maylo en Shebby liepen los en wij lekker praten. Ik zag in de verte iemand aankomen vanuit de wei met 2 honden. Ik Maylo bij me groepen want ik kon deze meneer niet.
 
Shebby blijft gewoon los want mevrouw gaat niet naar andere honden. De man had twee dalmatiërs bij zich eentje was volwassen en de andere een pup van 12 weken bleek achteraf. Hij lijnde eerste de volwassen hond aan en de pup die kwam in alle vrolijkheid op ons af. Eerst naar Shebby maar die vind daar niks aan en liep dus weg snuffelen en reageerde er niet op. Hmmm niet zo leuk dus kwam puplief naar Maylo. Nu is Maylo een ander verhaal en wilt geen honden om zich heen als hij aan de lijn is. Dus pikt kreeg een grom en pikte dit op en liet Maylo met rust.
 
Wij met de man besloten om alle honden maar los te laten want Maylo kan los wel met de meeste honden. Dus los en dat ging goed. Maylo wilde wel even aan de pup laten zien dat hij wild spelen niet wilt maar met een verbale waarschuwing van mij was het goed.
 
Toen kwam het groepje aan en de volwassen dalmatiër gromde even want die vond het maar niks allemaal vreemde honden rondom zijn nieuwe vriendinnetje maar de eigenaar suste dat. Helaas kwam toen de Engelse stafford die ook altijd mee is en stortte zich gelijk op de pup.  De pup wilde weg maar de stafford bleef der echt tegen de grond gedrukt houden en gromde. Hij deed verder niks maar ik zou dan als eigenaar de hond weg halen bij de pup. Want hij bleef der eigen treiteren. Maar volgens hun conclusie was 'dat de pup dit maar moest leren en het zich zelf uit moet zoeken'. Ik en 3 andere waaronder de eigenaar van de pup waren het hier niet mee eens. Dus ik liep door, zodat het groepje ook doorliep en de man weg kon met zijn honden.
 
Ik was als ik de man was ook kwaad geworden....wat de stafford deed was echt niet toelaatbaar bij een pup van 12 weken.
 
We liepen dus door en Maylo moet niks van de stafford weten en ontwijkt hem ook op alle vlakken. Behalve als de stafford bij hem te ver gaat dan krijgt hij een snauw wat van mij niet mag, want ik wil geen gedoe.
 
Op een gegeven moment brak de hel los tussen de stafford en de border collie van het groepje. De border collie is ook een reu en staat zijn mannetje. De enigste andere reu die alles bij hem weer mag is Maylo. Het gevecht bestond uit lucht happen en grommen en elkaar tegen de grond werken en ik schrok want de tweede keer tijdens de wandeling was het tussen mijn benen en kreeg ik ook een hap in mijn knie (die dus nu blauw is dankzij één van de twee honden). Ik zei ook tegen 'HEY!! Stoppen!'. Met als reactie 'Tja ze moeten het onderling maar zelf uitzoeken'.
 
Nou hallo..als er twee honden tussen mijn benen beginnen te vechten en ik krijg een hap in mijn knie pik ik dat niet. Maar ik heb al vaker gemerkt dat als er onderling tussen de honden gesnauwd wordt dat de honden het zich zelf moeten oplossen. Maylo heeft het ook al eens aan de stok gehad met de stafford en ik haalde hem weg en kreeg als reactie 'dat moet je niet doen hoor! Je moet ze het zich zelf uit laten zoeken'. Uhm nee...ik ben hier de baas en ik wil dit niet.
 
Daarna kwamen we iemand tegen met twee hondjes aan de lijn. Een teckel die blind is en een oudere labradorachtige mix. Dus de labrador van de groep ging gelijk kijken terwijl de eigenares al van ver kon zien dat deze honden aan de lijn zaten. Ik lijnde Maylo gewoon aan, maar zij liet haar labrador dus los. Die ging gelijk kijken en kreeg meteen een snauw van de labrador mix. Deze eigenares met de stafford eigenares zijn ook altijd de gene die alles goed proberen te praten en zeggen dat de honden het zich zelf maar uit moeten zoeken.
 
Ik ben het daar niet mee eens en na die dalmatiër pup ben ik er ook een beetje klaar mee. Ik heb altijd geleerd dat als er een gevecht uitbreekt dat je dat uit elkaar moet halen en ook als jouwn hond getreiterd wordt of hij treitert een andere hond dat je hem daar weg bij moet halen.  Ben ik nou zo gek?
  "

 

Het enige wat ik gek vind is dat je jezelf afvraagt of jij gek bent. Want volgens mij ben jij de enige normale van de groep samen met je vriendin en is de rest gek! 

 

Ik ben het helemaal met je eens; jij regelt de boel en niet de honden. Anders krijg je hommeles en gedoe. Honden hebben helemaal niks zelf uit te zoeken, daar is de baas voor. Zeker als je met groepen loopt. Met lichaamstaal maken ze elkaar al een hele hoop duidelijk en de honden hebben daarin respect naar elkaar te tonen. Zodra er dus gegromd wordt of er komt lichamelijk iets bij kijken, gaan de honden naar mijn mening al te ver. 

 

En ik snap al helemaal niet waarom die stafford eigenaar zo makkelijk doet. Juist bij een stafford vind ik dat je er bovenop moet zitten en in dat soort situaties de hond vast moet doen. De hond mag bij geen enkele hond zulk gedrag vertonen en zéker niet bij een pup! 

 

Maar ja als ik het zo lees.. die mensen tonen ook geen respect naar andere mensen.. hoe kun je dan verwachten dat hun honden wel respect tonen naar anderen 

 

Die wandelgroep leeft in de omgekeerde wereld. Maar daar zijn er helaas wel meer van.. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

gezellige stafford, die reu...

en vooral, een baas die er bovenop zit  

 

duidelijk niet dus...

 

nee, ben het met je eens...ik zou denken die hond hoort überhaupt niet meer in jullie wandelgroepje, en anders zou hij op zn minst begrenst moeten worden.

dat "laten gaan" gaat eens giga mis als ze met zn 2 elkaar af staan te snauwen en grommen, ik denk dat je nu al "mazzel" hebt gehad dat het niet giga fout liep.

 

met je eens dus, het baasje van de staff moet er echt wat meer bovenop zitten.

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Je hebt helemaal gelijk. Zo'n ervaring voor een pup kan helemaal niet goed zijn. En ik ben het met je eens dat honden het niet zelf hoeven uit te zoeken. Ik zou in het vervolg toch ook voorzichtiger zijn met staffords in een groep. Het is nu eenmaal een ras die meestal niet met andere honden kunnen. Net als dat de meeste borders drijfinstinct hebben, jachthonden het jachtinstinct, zo hebben staffies het intolerante. Meer uitzondering dan regel dat ze echt sociaal zijn.

Ik hoop dat de pup er verder niks aan over houdt!

 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Een stafford loopt los omdat? "

 

Tja, sommige mensen willen het gewoon niet snappen denk ik. Niet voor niets dat er doorlopend tegen gewaarschuwd wordt op HP. Een Stafford moet je niet laten loslopen met honden die je niet kent en als het niet vlot, ook bij hondne die je wel kent, gewoon aanlijnen.

 

En zelfs dan nog steeds weer die opmerkingen van "maar ik ken er één..."

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

zelf maar lekker uit laten zoeken kan soms letterlijk killing zijn met zulke karaktertjes. 

erg lakse baas 

 

 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

En dit is dus precies de reden waarom ik groepen honden vermijd. Bij mij in de buurt zijn maar een paar plekken waar honden los mogen en daar lopen er veel te veel rond. Voor Scott zeer stressvol en hij kan dan om zich heen gaan snauwen, net een kind dat in het nauw zit en om zich heen gaat meppen. Ik laat hem alleen los op plekken waar ik ruim overzicht heb en, heel belangrijk voor hem, waar hij de ruimte heeft. Ik loop nooit naar groepen honden toe maar er met een grote boog omheen. En ik merk steeds meer dat Scott gaat ontwijken en er zelf voor kiest om geen contact te zoeken. Zo lekker relaxt sinds ik heb besloten dat hij niet zo nodig veel honden moet ontmoeten om sociaal te worden. Hij gaat heus wel eens naar een hond toe (alleen als die ook losloopt uiteraard, anders lijn ik hem ook even aan), maar hij dendert er niet meer op af en dan gaat het eigenlijk altijd goed. Zelf blijf ik doorlopen, ik ga niet staan kijken, en hij komt altijd snel weer achter me aan rennen. Als ik zie dat het erg goed klikt tussen de honden, loop ik wel eens een eindje op met de andere hondenbaas. Ik vind het echt niks, groepen "spelende" honden.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Op vechten zal ik het niet laten aankomen. Grauwen prima, maar zodra een hond echt boos wordt grijp ik in. Vechten is niet oké.

 

Aan de andere kant: Misa reageert heel raar op de hond van mijn schoonouders (veel likken in het gezicht). Hond vindt dat niet leuk en gromt, maar misa luistert niet en gaat door. Nu wordt hond steeds gecorrigeerd als ze gromt, ik denk dan "nee Misa corrigeren!" Maar dat is niemand met me eens want ze is een pup. Los daarvan vind ik onderhand ook dat hond recht heeft op een strengere correctie. Misa is echt irritant bij haar en lijkt wel contactgestoord. Dus ja, als hond zou happen zou ik dat in dit geval toelaten.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Dat honden elkaar eens een grom en een snauw geven wanneer iets hen niet ligt, vind ik iets heel natuurlijk. Fysieke dreiging is al iets totaal anders.

Een echt baasje zal ten allen tijde zijn hond een gevoel van veiligheid willen geven. Als baas ben je tenslotte toch de leider van de roedel, toch? Wanneer ik mijn hond (en al zeker tijdens puppy periode) aan zijn lot overlaat tijdens grote stress, geef je de boodschap mee dat ze er alleen voor staan. Omgekeerde socialisatie met een trauma.

 

Mijn hond(en) bijten niet...maar ik WEL.

 

Het 'baasje' van de Stafford zal zich vast wel een stoere pief vinden... (met respect voor al die Stafford liefhebbers die het wél goed menen en doen).

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik denk dat je helemaal niet gek bent. Vind jou gedachte gang juist het meest logisch! 

 

Ikzelf loop ook geregeld, minimaal 2x per week met andere mensen en verschillende honden. De honden waar ik mee loop zijn tevens ook niet van mij. Maar luisteren wel en kunnen los. 

ben zelf ook altijd de jongste..

Maar wat ik doe, is het bespreekbaar maken met de bazen. Gewoon tijdens de wandeling word er meestal toch al gesproken. En dan het een keer hebben over 'als' gevallen.  

Bijvoorbeeld mocht dit of dat gebeuren wat zou je doen, en waarom? Daarop schat ik baas en hond wel in. En bepaal natuurlijk uiteindelijk zelf met wie ik wel of niet loop.

 

op zaterdag bijvoorbeeld loopt errregelmatig een man mee met een briard reu die sommige reuen aanvalt. Echter kan de baas dit zien aan komen op zijn gedrag en roept hem optijd terug en of lijnt hem aan. In het begin was hij ook geen grote vrienden met mijn akita reu. Nu ia het allemaal prima en kunnen ze met dezelfde teef tegelijkertijd spelen, zonder ooit een conflict te hebben gehad. De briard reu tolereert het van geen andere reuom met 'zijn' teef te spelen namelijk.

 

MIjn tip dus; bespreken

Volgende forumvraag: goed bezig!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^