Over Nederlandse asielen en buitenlandse honden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Yoop

Dat is het belangrijkste, dat je van je hond houdt en dat jullie gek met elkaar zijn. Of dit nu een asiel, adoptie, of rashond is.


Ja dat was eigenlijk wat ik op het laatst probeerde te zeggen, ik ben ook veel beter in praten dan typen, ik kom ook wel eens mensen tegen die dat niet zoals ik hebben, met de woorden, als deze dood gaat dan haal ik gewoon weer een nieuwe...tja...ik denk wel eens, ben ik dan zo gek?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hier een buitenlander..en een nederlandse asielhond. Ik krijg ook wel eens de vraag.. wat is nou makkelijker? Zo'n buitenlander..of een nederlandse asielhond? Dat is lastig te beantwoorden, ik denk dat dat enorm per geval verschilt.

Onze Lady had al behoorlijk wat meegemaakt, voor ze bij ons kwam.
Van Lady hebben we sterk het vermoeden dat ze veel negatieve associatie heeft gehad met zowel honden/dieren als mensen..en enorm slecht gesocialiseerd is.

Misia daarentegen had een groot deel van haar leven alleen rondgezworven, weinig contact met mensen..en ik denk dat door haar beperkte contact met mensen ze ook relatief weinig negatieve ervaringen heeft gehad.

Beide honden zijn hier gekomen met lastig gedrag/probleemgedrag (Misia o.a uitvallen naar mensen, sloopgedrag, onrust, Lady o.a moeite met vreemde mannen, dieren, honden, baknijd, verlatingsangst), maar van Misia kan ik nu zeggen dat ze niet meer in de categorie probleemhond valt. Lady is daarentegen wel enorm vooruit gegaan sinds ze bij ons kwam, maar blijft gewoon een stuk lastiger in de omgang met andere honden (maar goed, misschien ook wel een stukje rasgebonden) en is veel sneller gespannen en komt moeilijk uit situaties. Misia herstelt veel sneller na schrik of na een nare ervaring. Ook het vertrouwen in ons is bij Misia groter dan bij Lady.

Als ik nu antwoord op die vraag (voor mijn situatie) zou moeten geven..dan is de buitenlander het makkelijkst. Maar komt dat dan omdat ze een buitenlandertje is.. of door haar relatief beter verleden of juist door haar karakter? Moeilijk te zeggen. Persoonlijk denk ik dat karakter van de hond er veel mee te maken heeft, in combinatie met verleden.




honden page profiel -- 3 doggies

" Dankbaar is ook niet het goede woord, maar het komt het dichts in de buurt, ik weet niet hoe ik het anders moet noemen.

Hoe lang heb jij Bobby, want hij komt me zo bekend voor, waar komt hij vandaan? "

 

Bobby heb ik sins eind augustus 2014. Hij komt van de stichting ACE. Hij heette daar Aron 

honden page profiel -- 3 doggies

" Esmee, wat een heerlijk beest is Poppy.
Mooie foto van een mooie hond.
 
 
 
Robyn,
Dankbaar.....hihi...vind ik ook zo'n raar woord.
Die pagina van Buzhonden...staan ook van die teksten.
Overigens las ik daar ook dat een adoptiehondje net als een broodf...hondje erg dankbaar zou zijn voor een warme mand. 
Vreemde zin voor een pagina over adoptiehonden.
 
Overigens...Wammes is ook een enorm vuilnisvat. Net een kliko.
Misschien zit het wel gewoon in je Spanjaard en heeft het niets te maken met zijn voorgeschiedenis.... 
 
 
Yoop
Dat is het belangrijkste, dat je van je hond houdt en dat jullie gek met elkaar zijn. Of dit nu een asiel, adoptie, of rashond is.
  "

 

 

Haha ja ik lees het heel vaak. Ik heb ergeeneen die dankjewel zegt. Die van mij neemt het er gewoon lekker van.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  

Bobby heb ik sins eind augustus 2014. Hij komt van de stichting ACE. Hij heette daar Aron  "

 



ooh ik heb in die tijd heel veel op Ace gekeken, ik heb van die momenten dat ik ineens eem tweede hond wil, ik keek toen steeds naar Suso en Nacha, maar dan heb ik die van jou ook vaak gezien.

Ooh dab heb je hem eigenlijk nog maar net, nou dat gaat goed dan! Wij merken na 3 1/2 jaar nog steeds verandering, in vertrouwen vooral.

honden page profiel -- 3 doggies

"  

ooh ik heb in die tijd heel veel op Ace gekeken, ik heb van die momenten dat ik ineens eem tweede hond wil, ik keek toen steeds naar Suso en Nacha, maar dan heb ik die van jou ook vaak gezien.

Ooh dab heb je hem eigenlijk nog maar net, nou dat gaat goed dan! Wij merken na 3 1/2 jaar nog steeds verandering, in vertrouwen vooral. "

 

Ah, ja kan goed dat je hem tegen kwam. Hij stond een paar maanden op de voorpagina als urgente hond ook. (hij zat er al 3 jaar.)

 

Ja ik kan me er dagelijks over verwonderen wat voor een aanpassingsvermogen hij wel niet heeft. Als 3 a 4 maanden oude pup gevonden (ze waren van een jager die ze in de tuin had en de moeder heeft neergeschoten en de pups heeft laten liggen) Dus echt nul komma nul komma nul socialisatie. Nog nooit een huis van binnen gezien...

Theoretisch gezien had hij echt krankzinnig moeten zijn haha. Maar hij doet het onwijs goed ondanks zijn angsten.

 

Super leuk dat je het nu nog merkt!! na 3 jaar nog! Nooit te oud om te leren! Komt er ook nog een tweede bij? of heb je soms gewoon die neiging haha.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ooh ja, dan moet ik hem wel gezien hebben, ik kijk nooit naar pups en die langzitters die spreken mij altijd aan..
Faro 8 jaar, 3jaar van een jager geweest, even gezworven en 3 jaar in asiel,dus ook nooit een thuis gehad, nu is hij een echte bankhanger hihi

Ik heb die neiging ja , maar weet dat ik er Faro niet blij mee maak (denk ik ) en ik heb chronische pijn en men zegt dat 2 honden toch echt wel een groot verschil maakt.
Ik heb ook best veel kosten aan Faro, en ik wil hem wel de beste zorg geven, hij is nu 11 en ik denk niet dat de kosten minder gaan worden,

Maar ik kan het niet laten om regelmatig te kijken, zo ga ik meestal 3 stichtingen af, en dan zie ik weer wat, en oooh en aaah en dan doe ik het toch maar niet.

Ik heb er met Faro ook een jaar over gedaan voordat ik de beslissing nam hahaha ik weeg af, en weeg af.

En nog steeds kijk ik naar een tweede, maar ik denk het niet hoor, of ik moet zo verliefd worden, maar ik ben al zo verliefd op Faro haha
Ik kijk bij AINF steeds naar dezefde hond, al een jaar pfff zo'n knapperd en het lijkt me een goeie hond, lief en mensgericht, meestal kunnen ze wel met honden.

honden page profiel Esmee met PoppyEsmee met Poppy 3 doggies

honden foto van Esmee met Poppy

" Poppy is prachtig.
ja, bijzonder zijn ze, alsof ze weten dat ze gered zijn, ik hoor het van meer mensen, ook het speelgedrag is anders.

Ik denk dat een straathond of een hond die in een pack leeft niet speelt, dan gaat het om het eten of wie er de baas is in de pack.

Ik merk dat heel erg aan mijn hond, hij is een beetje baasje maar is wel al 11, toch alle honden hebben respect voor hem.
Zijn benadering naar honden is ook heel beleeft, er zijn reuen die niet met andere kunnen waar ik loop, maar met faro wel, ik hoor het zo vaak (nu denk ik wel altijd, waarom laat je hem dan los als het zo'n knokker is)
In de ochtend dan loopt hij vaak met mijn man, in een park waar veel honden zijn, hij is daar de therapie hond voor de kleinere honden of gewoon honden die bang zijn voor grotere honden, hij heeft al heel wat angstige hondjes geholpen, door niks te doen, niet ruiken niet kijken niks, en pas als ze naar hem komen dan word er even geroken.
Wel is hij beschermend, wat hem wel eens in de problemen heeft gebracht.
Spelende honden houd hij altijd in de gaten, en als het ruzie word wil mijn meneer ingrijpen, gewoon door te botsen met een grom, zo is hij al tussen 2 honden gesprongen, niet om mee te vechten, hij wil alles kalmeren.
Misschien omdat hij hoog in de rang heeft gestaan, of omdat hij 3 maanden lang in een puppykennel heeft gezeten omdat hij zwaar gewond was.
Natuurlijk is elke hond bijzonder, maar dierenartsen, en de osteopaat zeggen het allemaal, wat is dit een kalme hond.
Hoe dat komt? levenservaring, of omdat ze in groepen hebben geleefd, ik weet het niet.
Het enige is, hij zou nooit zomaar een vreemde begroeten, pas als hij je goed kent komt hij blij naar je toe, niet vrolijk springend, maar zwiepend met zijn staart en schuddend met zijn billen en dan nog een heel bijzonder gek loopje erbij, dan mag je hem aaien, maar niet te gek, niet je hoofd richting zijn hoofd, dan loopt hij weg.
hij zit onder de littekens, bang voor witte sigaretten, is waarschijnlijk opgehangen geweest, heeft een scheur in zijn heup, is/was bang voor stokken, hij ziet er best gehavend uit, maar zo lief, echt niet normaal.
Ik denk ook dat ik nooit meer zo'n hond vind, het zal moeilijk worden als het tijd is voor hem.

Zo zijn er zoveel arme stakkers, de asielen in Nederland nemen tegenwoordig ook buitenlanders op, omdat ze genoeg plek hebben, vorige jaren zijn er minder honden naar het asiel gebracht, men zegt dat het komt doordat minder mensen op vakantie gaan en dus hun hond niet weg doen (ja het is te gek voor woorden ik weet het)

Ik zal ook nooit een pup nemen, die gaan toch wel sneller weg, de oudjes blijven levenslang zitten, de mensen in het asiel waar faro vandaan komt doen hun best hoor, maar een eigen baasje is toch heel wat anders.

Ik lees dat rashonden 1000 euro kosten of soms wel meer, en dan gaat het niet eens om broodfok.
En ze zijn allemaal zo lief, rashond of mix, allemaal zijn het trouwe lieve beesten, jammer dat het zo om geld moet gaan vind ik.
ach ik kan wel uren lullen, het belangrijkste is, ik hou van mijn hond, en gelukkig kom ik buiten allemaal mensen tegen die net zo gek zijn met hun hond.
Mijn wens is dat alle asielen op een dag leeg zijn, dat de mens wat beter gaat nadenken, een hond is een vriend, geen wegwerpvoorwerp. "

 Dankje, die van jouw ook!

 

Ik merk wel dat Poppy eerder tevreden lijkt dan mijn voorgaande honden.

Eten een warme mand liefde is voor haar al reden om ontspanen tevreden zitten te wezen.

Ze kan uren vanaf haar mandje lekker liggen knorren en

komt er uit als ze een knuffel wil.

Dat eerder tevreden zijn bedoel je dnk ik  dan met dankbaar zijn:-)

Ze krijgt wel meer dan dat ze vraagt, dus spel, oefening, langere wandelingen maar ik merk dat ze zichzelf prima vermaakt met vooral een kluif en mijn voorgaande rashonden vroegen veel meer aandacht en waren ook nadrukkelijk aanwezig.

Soms merk ik amper bij wijze dat ik hier een hond heb zo bescheiden als ze is.

Het enige wat ze wel eens doet soms is krantjes of sokken stiekempjes slopen s' nachts maar dat is een kwestie van niet laten liggen.

Dat gebeurt vooral als ze even niet gekluifd heeft.

Verder is ze ook erg beleefd naar andere honden.

Datt ze nog bang is voor vreemden uit zich binnen ook met  wat gegrom maar dat dat wordt al minder!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Hihi ja Faro is in huis ook heel saai, je merk echt niet dat je een hond hebt, ik probeer wel met balletjes met snoepjes er in, want als het over eten gaat dan wil hij wel achter zo'n bal lopen.
Verder is hij ook heel beleefd inderdaad, en een echte bankhanger.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier ook hoor, het is dat ze af en toe een poot in mijn been prikt (even uitrekken...), anders zou ik niet eens weten dat ze er is 

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

"  
Oh oké....zo bedoel je dat. Maar dat is er dan eentje. En dat geloof ik ook wel hoor. Ik denk niet dat deze nog honden zal opkopen want ze hebben er zelf meer dan voldoende. 
 
Maar dat is dus ook niet wat ik zeg. Ik zeg dat er stichtingen zijn die dat doen. Net zoals er slechte stichtingen zijn. Die zullen dat ook sneller doen. Dat betekent niet dat alle stichtingen dit doen. Alsjeblieft niet..... Ik mag toch hopen dat er nog voldoende bestaan die werken vanuit de liefde voor de honden... Ook begeleiding en nazorg etc geven. 
 
Overigens hoef ik niet overtuigt te worden van het adopteren hoor. Zoals ik al zei ben ik er niet op tegen. Ik zal er alleen ook geen reclame voor maken. "

 

Wat de stichtingen betreft moet je inderdaad het kaf van het koren kunnen scheiden. 

Wij vangen op voor een stichting (hebben 5 van onze 6 eigen honden daar ook vandaan) en de stichting doet aan preventie ter plaatse, in samenwerking met de asielen daar, er zijn sterilisatie en castratie projecten in het land van herkomst, etc... Voor geadopteerde honden hier is er inderdaad nazorg indien nodig, huisbezoeken,.... indien de hond om gelijk welke reden niet bij zijn adoptanten kan blijven gaat hij NIET naar het asiel maar komt hij terug naar de stichting, en wordt herplaatst. Ik heb ook al een herplaatser opgevangen, volledig verpest hondje door haar eerste adoptanten was dat, moet je haar nu zien bij haar nieuwe baasjes, ze doet het super. 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Als mama van 4 Spaanse honden ben ik je ongelooflijk dankbaar voor je enorm goede uitleg. Ik had het nooit beter kunnen verwoorden

Anoniem (Gast)

@ Manon    Waar moet volgens jou een stichting dan aan voldoen?

Is het voor een stichting niet heel erg belangrijk dat de boekhouding voor iedereen toegankelijk is?

Behoort een stichting die mensen om geld vraagt niet duidelijk te laten zien wat er met het geld gebeurt?

De stichtingen waar jij Manon, jouw honden vandaan hebt, zijn zeker niet transparant betreft hun financiën, zij houden helaas hun boekhouding verborgen, terwijl het ook nog eens zeer grote stichtingen zijn die het toch zeker aan hun vele adoptanten, donateurs, sponsoren etc. verplicht zijn om openheid van zaken te geven.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Anoniem, ik ga niet opnieuw de discussie voeren die we hebben gevoerd in het grote Rescuedogs en Ace-afkraaktopic, waardoor ik hier in de eerste instantie via via terecht kwam en waar het niet bepaald op prijs werd gesteld dat ik mijn positieve ervaringen met deze beide stichtingen en met SOSStrays deelde.

Daarna ben ik gebleven omdat ik dit een fijn hondenforum vind met een grote diversiteit aan onderwerpen en veel fijne mede-hondenliefhebbers.

Aangezien jij weet bij welke stichtingen mijn honden vandaan komen, weet je welk topic ik bedoel en hebben we het daar uitgebreid over gehad en ga ik niet hier opnieuw beginnen.

In dit topic zeg ik dus alleen dat ik vind dat Wilma de Joode als asielbeheerder een goed stuk heeft geschreven.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Manon,

 

Er is in het door jou genoemde topic door jou niet gediscussieerd over de boekhouding c.q. openbaarheid van jaarverslagen inclusief financiën van betreffende stichtingen/organisaties.

 

Sterker nog; ik vroeg je in dat topic met mijn posting d.d. 18 januari 2015 22:54 uur:

 

quote

Waar zijn deze jaarverslagen van de door jou genoemde buitenlandse honden organisaties te vinden?

unquote

 

Deze vraag staat nog steeds open. Het antwoord weet ik echter; er zijn geen officieel gepubliceerde jaarverslagen.

 

Er zijn meerdere officiële instanties zoals de Koninklijke Hondenbescherming, die met reden hameren op het voorhanden zijn van officiële jaarverslagen van een organisatie als men daarvan een hond wil "adopteren".

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Lees wat ik net schreef, was in duidelijk Nederlands, niet in Swahili

Anoniem (Gast)

@ Manon   Natuurlijk mag jij je ervaringen delen.
Het gaat mij om jouw reactie op het bericht van Paco, Terra etc., zij schrijft dat je wat stichtingen betreft het kaf van het korenmoet kunnen scheiden.
In jouw reactie schrijf je dat jij het daarmee eens bent, ik ben het er ook mee eens maar
in mijn ogen behoort een stichting die haar boekhouding verborgen houdt zeker niet tot het koren.
Dat schept namelijk niet bepaald vertrouwen.
Het is niet mijn bedoeling een discussie te gaan voeren maar ik zou graag jouw mening daarover horen.
Vind jij volledige transparantie geen vereiste voor stichtingen die op vele verschillende manieren geld binnenhalen?
En Manon, als jij vindt dat Wilma de Joode zo'n goed stuk heeft geschreven, wil ik je vragen of jij het er dan ook mee eens bent
op welke manier de Nederlandse Dierenbescherming daaraan meewerkt en daarmee bedoel ik dan dus, het vullen van de lege hokken in de Nederlandse asielen met buitenlandse honden.
Ben jij het ook eens met de afgrijselijke transporten via de weg, vanuit Zuid-Spanje naar Nederland, een paar duizend kilometer?
Pups, opgestapeld in kratten, de dieren worden gedwongen hun ligplaats te vervuilen, vraag me af of de dieren onderweg water krijgen, heel lastig om de kratten te openen ivm ontsnappingsgevaar.
Onvoorstelbaar dat de Dierenbescherming daar achter staat en eraan meewerkt. 
 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Loesje, het is vervelend dat je nu hier tegen me blijft drammen omdat je in het andere topic je zin niet kreeg.

Ik ga dan ook verder niet op je in.

Ik vind dat in dit geval een verstandige keuze en ik hoop dat je die respecteert.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Loesje, het is vervelend dat je nu hier tegen me blijft drammen omdat je in het andere topic je zin niet kreeg.
Ik ga dan ook verder niet op je in.
Ik vind dat in dit geval een verstandige keuze en ik hoop dat je die respecteert. "

 

PARDON?????

 

Ik ben niet de Anoniem (Gast), die hierboven informatie geeft, die op waarheid berust.

 

Beetje beleefder in je reacties zou prettig zijn.

 

Bovendien schreef je al eerder dat je niet meer in discussie zou gaan.

Toch reageer je nu weer.

 

Ik schrijf geen reacties op HP om mijn zin te krijgen; maar om o.a. informatie te delen, van gedachten te wisselen en indien mogelijk advies te geven.

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Voor dat eerste mijn excuus, ik dacht dat jij dat ook was, gister ook.

Ik heb ook wel eens dat ik opeens als anoniem sta, dan ben weer vergeten in te loggen. Vandaar ook dat ik reageerde, want ik dacht blijf je nou aan de gang.

Dan dus het beleefde verzoek (ben trouwens de hele tijd al beleefd) aan jullie beiden om van mijn nek te gaan.

En 12 trappelende (ja, Spaanse dus) hondenpootjes, dus even aan de wandel

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

East is east and west is west...and never the two shall meet 

 

Spijtig want we zijn allemaal honden liefhebbers en hebben het goed voor. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" East is east and west is west...and never the two shall meet 
 
Spijtig want we zijn allemaal honden liefhebbers en hebben het goed voor.  "

 eens

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Me too

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ik kan de gast niet quoten, maar ik wil even meegeven dat de stichting waar onze honden vandaan komen alleen transporten doet met een door de dierenbescherming goedgekeurde vrachtwagen, die eigendom is van de Spaanse asielen. Hij is speciaal ingericht met kooien, dus geen op elkaar gestapelde benches meer, en alle honden hebben drinken gedurende de reis, en de chauffeurs kunnen ten allen tijde bij alle honden bij. 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mijn honden zijn ook op keurige wijze hierheen gekomen

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Mijn hond is heel apart gebracht, hij zou gaan vliegen, maar de asielbaas moest in Nederland zijn, hij is dus met de asielhouder meegekomen, met nog een paar honden.

 

Anoniem (Gast)

Ik denk dat je kritiek op een stichting  niet moet oppikken als kritiek op jou als baas of op je hond. De een heeft goede ervaringen, de andere minder goed. Beiden hebben het recht om dat te delen, lijkt me.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Dat ben ik met je eens! Ik heb nergens iets beschouwd als een aanval op mij of mijn honden. Ik heb slechts, in dat andere topic, mijn positieve ervaringen met de 3 stichtingen gedeeld.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Beter hoor Yoop! Het is toch heel wat voor die moppies, in zo'n ruim, in een hok in een vliegtuig. Ook al werden ze geweldig begeleid door iemand van de stichting, die ze allemaal goed kende.

En op de dag dat Mara en Pientje aankwamen was er ook nog een staking op Zaventem, dus zaten ze nog langer in het ruim.

En ik stond maar te wachten op mijn kindertjes, wat duurt wachten dan lang. En Bart, mijn zoon, zat maar thuis te wachten met die 2 grote meiden, ook in spanning

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Dog Adoptions Nederland?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^