Dog Adoptions Nederland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hoi allemaal, ik was nieuwsgierig naar de organisatie Dog Adoptions Nederland. Hebben mensen hier ervaring mee? En zijn deze honden vooral in gastgezinnen in Nederland of zijn ze in Roemenië? Dat soort dingen...

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Nee geen ervaring met deze stichting. Waarom wil je het weten? Ik heb wel ervaring met de stichting RSDP die proberen ook honden uit Roemenië te plaatsen in Nederland. Tevens hebben ze ook een sterilisatie project in Roemenië.

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

De gastgezinnen zijn in Nederland en Roemenië. 

 

Ze zijn erg eerlijk over dingen die de hond heeft als ziektes, en ze zijn erg streng met het plaatsen van een hond, en terecht. 

 

Wij hebben uiteindelijk daar geen hond geadopeert maar wel gekeken bij een hondje. Het klopte met de omschrijving en ze zag er goed en gezond uit. Maar we hadden besloten dat een buitelander niet geschikt was als eerste hond en onze favourietjes hadden altijd iets, enorm bang, ziek ect ect. 

 

Verder ken ik ook een hond van die stichting een erg gezond hondje, en de eigenaren zijn de tevreden met de stichting. Ik vind het ook een goede stichting omdat ze heel eerlijk zijn over de honden en ze er goed opletten of de hond wel echt bij je past. En je kunt de hondjes die in Nederland zitten ook bekijken, in Roemenië kun je skypen dan krijg je ook een beeld van het hondje.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Nee geen ervaring met deze stichting. Waarom wil je het weten? Ik heb wel ervaring met de stichting RSDP die proberen ook honden uit Roemenië te plaatsen in Nederland. Tevens hebben ze ook een sterilisatie project in Roemenië. "

 



Er zit al heel lang een hondje dat me na aan het hart gaat... komt ws niets van terecht maar ik dacht, toch me even laten informeren :-)

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

een vriendinnetje van mij vangt hondjes voor hun op. wat wil je weten? dan link ik dit topic even naar haar en kan ze ook reageren.

honden page profiel YmY en de BendeYmY en de Bende 3 doggies

Hoi Aurelia,

Ik heb een hond van DAN in opvang (oude Hero met 3 pootjes, misschien heb je hem op de site zien staan).

Qua adoptie heb ik geen ervaring met deze stichting, maar als opvanggezin vind ik de samenwerking heel prettig. De mensen van DAN zijn oprecht begaan met hun honden en ik kan altijd bij ze terecht met vragen/probleempjes. 

Er zijn een aantal honden in Nederland, in opvanggezinnen, maar de meeste zijn in Roemenië in de shelters waarmee de stichting samenwerkt.

Wat fijn dat je overweegt een roemeentje te adopteren. Het is verstandig dit via een goede! stichting te doen en dan is naar mijn mening DAN de allerbeste keus. Ook na de adoptie blijven ze begaan met de honden, hun nazorg is heel goed.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Klinkt iig goed!

 

hoe groot is de kans dat ze voor een potentiële adoptie een hond naar een Nederlands gastgezin halen?

 

even los van timing (want als we te veel werken gaan we voorlopig nog lang geen tweede hond krijgen) maak ik me zorgen om de klik met mijn hond. Bij een hond die in Roemenie zit is dit natuurlijk niet even te checken.

 

of hoe/wat gebeurt er als je gastgezin bent? Hoe verloopt dat, hoe word je dat, hoe lang duurt het? Wat als het niet gaat met eigen hond?

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Hoi Aurelia, 

 

Als vrijwilliger van DAN moet ik natuurlijk zeggen: topstichting!!!

 

Opvangen met optie tot adoptie is een mogelijkheid, maar dat moet je eerst even bespreken of dit te doen is met Bianca van de screening. Ligt er natuurlijk ook aan welke hond en hoe deze is. 

Kan ook zijn dat als je dit doet en er niet voor kiest om deze te adopteren, dat er niet 1,2,3 een ander opvanggezin is, dat je de hond toch even in de opvang zal hebben. Daar moet je wel bij stilstaan :) En hoe lang deze bij je in de opvang zit, is niet te bepalen en te garanderen. De één is sneller geadopteerd dan de andere. 

 

Als je de klik met je hond zoekt, dan zou ik kijken bij de honden die in de opvang in NL zitten, zijn er best wat en zondag komen er weer wat aan. Dan kunnen ze elkaar zelf zien en ontmoeten, misschien vaker? Die drempel is ook wat lager. Ga in gesprek met Bianca, die kan je hier veel over vertellen en idd ook eerlijk, zonder doekjes erom heen winden. 

 

Voor info over opvangen kan je hier terecht: http://www.dogsadoptionsnederland.nl/index.php?p=page&id=37 en je kan altijd in gesprek gaan met Gwen die de opvanggezinnen begeleidt. 

 

En nu ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig welk hondje je op het oog heb :)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

http://www.dogsadoptionsnederland.nl/index.php?p=show_dog&id=1179&prev%5Bp%5D=dogs_urgent&prev%5Bfragment%5D=dog-1179

 

Hilary. Omdat ze echt hetzelfde kijkt als onze hond. En al zó lang zit te wachten.... Maar goed, juist met teefjes durf ik het minder goed aan met onze dame... Een zelfverzekerde en goedmoedige reu zie ik een stuk eerder GOed komen. Maar ja, zij zit in Roemenië...

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Hillary, ach ja, die zit daar al zo lang. Maar denk idd niet dat zij een hond is die voor optie tot adoptie zal gaan. Ze is niet een onbevangen hond meer :(

Volgens mij is Bianca zeer voorzichting met teven bij teven plaatsen. Idd. Denk dat ze zal adviseren toch een reu te nemen dan. 

 

Je had het ook over timing en werken. Hoeveel werken jullie per dag/week? 

 

Maar nogmaals, je kan altijd het aanvraagformulier op het profiel van Hillary invullen met vragen die je heb, Bianca zal deze zsm beantwoorden. Ter info, ze gaat wel vrijdag het weekend naar Roemenie, dus het kan zijn dat het mailcontact iets later is dan. 

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

O o die Hilary, ik zou haar zo graag een huisje bieden. Al zolang als ze kan herinneren zit ze in dat donkere asiel vreselijk.

 

Ik heb een poos geprobeerd mijn vriend over te halen, maar helaas tevergeefs.

 

Het is en blijft een risico natuurlijk, misschien worden het wel maatjes voor het leven, maar net zo goed klikt het niet.

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Ooh ze zit er echt al lang :-(

Ik mag dus niet meer komen kijken in dit soort topics.. Heb al een buitenlandertje en een tweedehandsje..

Ik zou ze allemaal in huis halen..

chantal (Gast)

Ik heb het besproken. Hillary zit al heel lang in het asiel en ze is best fel naar andere honden. Veel roemeentjes vallen.uit aan de riem. Ze zal alleen geplaatst worden bij ervaren mensen, in een rustige omgeving. Die haar goed kunnen begeleiden naar de NL maatschappij. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Thanks! Maar dat is dus sowieso geen match. We zijn wel ervaren en rustig, maarrrr onze hond kan dus ook fel zijn naar andere honden, en alleen bij rustige/zelfverzekerde/hondsociale honden gaat het altijd goed. 

 

In mijn ervaring zijn veel buitenlandertjes in het losloopgebied trouwens juist wel altijd honden met wie het heel goed gaat; over het algemeen spreken die (die naar nederland komen) hondentaal zo goed dat ze onze hond blijkbaar heel goed handelen. Vandaar ook mijn hoop...

 

Maar goed, Hilary lijkt dus iets té veel op onze hond om goed te matchen, dus...

 

op dit moment is onze hond trouwens drie dagen per week tussen de vier en zes uur alleen, met heel af en toe een uitschieter. Op zich prima, maar ons rooster verandert per schooljaar (zelfs nog vaker) en bij een herplaatser die álles nog moet leren, vind ik een zomervakantie vrij kort om te wennen. Als we zoiets doen, moet dus eerst duidelijk zijn dat een van ons echt een tijd lang zo veel mogelijk thuis is. Maar dat hangt dus van werk/studie af, en dat weet ik pas echt als we richting de zomervakantie gaan ;)

Volgende forumvraag: Ierse greyhounds
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^