Husky laat het FIETSEN AFWETEN.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Hallo hondenliefhebbers, jullie weten allemaal dat een husky een eigenwijs beest is. Nou is die van mij één jaar en dus in de pubertijd. Maar het is en blijft een schat. Mijn vraag is de volgende: Ik fiets al zeker een half jaar, langzaam opgebouwd, maar de laatste keren ging meneer na zo'n honderd meter in de "doe het zelf stand". Ik moest hem meetrekken naar huis. Eén keer regende het. Heeft hij een hekel aan regen? Of moet ik aan zijn spieren denken? Is het zo dat op deze leeftijd de spieren het niet aankunnen omdat de hond in de breedte groeit? Ik blijf proberen. Hij is verder helemaal niet ziek of zielig. Hij trekt nog behoorlijk met lopen. Hij eet ook goed. Wie weet wat dit is of kan zijn? De spierontwikkeling, de regen, of iets anders?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 2 doggies

honden foto van Kim en Casper

Hoe vaak fiets je per week? Het kan nl verveling zijn. Fietsen is goed om energie kwijt te raken. Masr wat ook belangrijk is is uitdaging. En als je vaak fietst is er weinig uitdaging.

 

snuffelen, contact met andere honden, trainen, denkspelketje etc kosten net zo verl energie alleen op een andere manier. Ik zou alles een beetje afwisselen zodat hij de zin blijft houden.

( als je dit al niet doet natuurlijk)

 

en het jan zijn dat als er een soort groeispurt is dat je hond last heeft van groeipijnen en dasrom niet wil fietsen. Miss een paar dagen wat rustiger asn doen.

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Bedankt Kim en Jasper. Ik ga voor de verandering maar eens een andere route proberen, alhoewel die niet door het bos gaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet iedere hond vind fietsen leuk.

ga eens in powerdraf met je hond lopen, kort aan de knie, of rustig joggend in een draf tempo voor je hond, als je hond dat ook niet wilt kan er medisch iets aan de hand zijn, zou eerst eens dit gaan proberen... als je hond dan ook niet aan je knie in draf wilt lopen... dan eens een onderzoekje door een arts laten doen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijns inziens ben je te vroeg begonnen met naast de fiets lopen....

Een husky van een half jaar is nog lang niet volgroeid.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Mijn hond doet bij fietsen hetzelfde. Een klein stukje gaat het wel, maar dan heeft hij het wel gezien. Nu heb ik een step gekocht en ben ik met hem gaan steppen. Dat vind hij vanaf dag één al geweldig! De enige logische verklaring die ik daarvoor kan geven is dat ik op hetzelfde niveau ben als mijn hond en hij daarom gedreven wordt om mee te doen.

Net als mensen vinden niet alle honden hetzelfde leuk. Dus zolang je hond verder geen medische problemen heeft denk ik dat hij fietsen gewoon saai vind.

Dit is mijn step:



Misschien eens zo'n ding huren of lenen en kijken of je hond steppen leuk vindt. ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Als je hond wel enthousiast begint maar het af laat weten, zou ik toch eens kijken of hij niks mankeert of niet ergens pijn heeft.

 

een husky die je mee moet trekken is... Gebeurt hier alleen als ze ziek zijn ...

 

dat hij wel nog trekt a/d lijn wil niet zeggen dat hij niet last van rug of bekken kan hebben bij het draven naast de fiets.

 

over het te vroeg beginnen; in mijn ervaring kun je bij husky's sneller beginnen met dit soort activiteiten omdat ze sneller fysiek volwassen zijn en 'born to run' wat niet wil zeggen dat er geen individuele verschillen zijn of dat er geen problemen kunnen zijn. Bij Spot hebben we het ook anders aangepakt en opgebouwd dan bij Shadow uiteindelijk. 

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Inmiddels loopt mijn husky weer lekker mee naast de fiets. Ik werd door een vriend erop gewezen dat het ook groeipijn zou kunnen zijn, vanwege zijn leeftijd. Ik fiets heel bewust niet elke dag nu en niet langer als ongeveer 15 minuten....

Volgende forumvraag: Meerennen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^