steeds meer mensen geen tijd......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het is toch te gek voor woorden dat de overheid zich hier mee moet gaan bemoeien. Als iedereen nu eens zijn gezond verstand gebruikt, dan is al dat betuttelen niet nodig.



en dat is het nou net, mensen denken niet na, gaan met honden op pad, en het gaat fout, vandaar dat Staatsbosbeheer eisen gaat stellen, niet zo gek.

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

Mijn woordje 'egoïstisch' riep nogal wat verontwaardiging op.
Mijn bedoeling was om aan te geven dat veel mensen een huisdier nemen zonder over de gevolgen na te denken waar je zo'n 12 jaar gemiddeld mee te maken krijgt.
En dat uiteindelijk de dieren 'kind van de rekening' worden.
Hier in de buurt zit een hond dag en nacht buiten, maar ziet er volgens de dierenbescherming goed uit, dus kan er niets gedaan worden. Baasjes zijn altijd aan het werk. Tja, dat wekt bij mij ergernis op.

Er is m.i. niets mis met een goede uitlaatservice voor 1 of 2x per week. Genoeg tijd daarbuiten lijkt mij om de hond liefde en aandacht te geven.

Onze reacties komen allemaal voort uit onze liefde voor de honden.
Anders zouden we niet op dit forum reageren. Toch?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

helemaal waar Nadja, ik zie het probleem niet als een hond zelfs dagelijks mee gaat, de ochtenden en avonden en weekenden zijn voor de baas, hoelang gaat een hond mee met de opvang ? 2 uurtjes ? ophalen , even eruit voor de wandeling, en weer naar huis, bij elkaar 2 uurtjes ? langer zal het niet zijn toch, dus geen bezwaar dat een hond iedere dag mee gaat met een opvang, mits, er de andere tijden de volle aandacht krijgt van de bazen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik woon naast een cres, kids van 0-4 jaar, en naschoolse opvang, tot zeven uur savonds, er zijn kinderen die smorgens om zeven uur gebracht worden, en savonds weer naar huis gaan, wat is het verschil ?

honden toch wat belangrijker ? vind als het een goede opvang is geen punt, mits de tijden dat het kind en hond thuis zijn, de aandacht krijgt. weekenden is het hier dicht. maandag tot en met vrijdag van 7 uur smorgens tot savonds 7 uur geopend, vele kinderen die of een half dagdeel komen of een hele dag, liefdevol opgevangen ? kan ook zeker voor een hond betekenen, en meestal zijn die hooguit twee uurtjes weg met de HUS.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor gewenning ging Bamse een paar maanden een dag in de week naar een cres, uitstekende opvang, half negen tot vijf uur, langer niet, een dag, zou het nodig zijn om iedere dag te moeten gaan, dan was ze daar goed op haar plek, goed opgevangen, er werd veel met haar gedaan.

gelukkig niet nodig hier, maar ik ben alleen en zal toch een opvang voor dr moeten hebben, nu niet meer nodig, maar als het nodig is is ze daar gewend.

er zal altijd behoefte zijn en blijven voor een HUS... en maar goed ook dat ze er zijn, wel een goede natuurlijk.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Voor mij de reden dat Chica naar een dagopvang gaat mocht ik de opvang niet meer kunnen regelen met mn moeder. Ik ga waarschijnlijk volgend jaar bij mijn vriend wonen en ja dan is het 20 minuten met de auto naar mijn ouders.

Dit is niet haalbaar meer om dan daar Chica te brengen in de vroege ochtenden of te halen in de late avond of dat mijn ouders haar in mijn huis ophalen, die afstand is dan net te...

Ik heb verschillende uitlaatservices benadert maar ik kan er niet mee uit de voeten omdat in een groepswandeling je hond dus los blijkt te moeten (degene waar ik geinformeerd heb dan) en dit wil ik absoluut niet.

Dan moet je gaan voor individuele wandeling en dan is dat maar 20 minuten... dit vind ik op een dag van 9uur te kort...

Maar goed hier heb ik niet heel veel ervaring met het tegenkomen van uitlaatservices. Ik weet alleen door zelf info te vragen dat ik er dus niet voor ga kiezen...!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Goh ik stuur Ozzie van puppie af aan al mee met de uitlaat service. Ook wel als ik een keer niet naar mijn werk ging. Qua ontwikkeling zeer goed geweest. Zeer tevreden.

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

ik vind uitlaat service opzich wel een schitterend idee en veel beter dan dat de hond 8 a 9 uur alleen thuis opgesloten zit.

 

maar ik zou het persoonlijk niet leuk vinden moesten mijn honden meegaan met een uitlaat service die 10 a 15 verschillende honden meeneemt en ze dan ook nog eens alle 10 a 15 tegelijk loslaat zoals ik hier al gelezen heb....

dat moet toch eens fout gaan denk ik dan?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

HUS, ik zou zelf kiezen als ik haar mee zou geven en ik niemand had, een op een, ik weet dat dat kan, in Veendam, maar het is dan een half uurtje, en als het even nodig is, okee, maar niet in een groep, nimmer.

of ik moet er zelf bij zijn. :-D

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

Ik denk door wat er gebeurt is met die HUS in Gelderland mensen minder snel hun er aan mee geven. Ik niet tenminste

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik kom in het losloopgebied met enige regelmaat HUS-en tegen. Daar heb ik tot nu toe totaal geen last mee gehad. Een deel van de honden zit aan de lijn (ik neem aan degenen die niet los kunnen/mogen), een deel loopt los. Ja, 't is een onstuimige bende, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ze wegrenden of verdwenen of vervelend waren naar onze hond. Schijnbaar zijn de HUS-en in onze omgeving, wel verstandig met welke honden er wel en niet los kunnen.

Maar als er zoveel zijn die het niet aan kunnen, dan is enige controle misschien wel fijn. Ik vind het alleen zo jammer dat ons land dan weer nog verder dichtslibt met regeltjes...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien een tip ? als men er toe overgaat om je hond aan de HUS mee te geven, ga zelf eens een paar keer mee, dan kan je het bekijken of je het leuk vind voor je hond en veilig.

mag je niet mee ? dan geen hond aan mee geven.

zelf ben ik in Rotterdam, verscheidenen keren mee geweest met een uitlaatdienst. daar leer je van. :-D

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" misschien een tip ? als men er toe overgaat om je hond aan de HUS mee te geven, ga zelf eens een paar keer mee, dan kan je het bekijken of je het leuk vind voor je hond en veilig.


mag je niet mee ? dan geen hond aan mee geven.


zelf ben ik in Rotterdam, verscheidenen keren mee geweest met een uitlaatdienst. daar leer je van. <img class=" /> "

 



Ja dat bood de HUS hier vlakbij ook al aan. DIe laten de buurhond nog wel eens uit. Met meisje aan praat geraakt, ze zei ook al, ga es mee. En ook dat ze onze hond eerst wel alleen met de buurhond en haar eigen honden wilde meenemen, niet alleen met de groep. Vond het heel netjes allemaal.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Moet je eigenlijk een contract tekenen?

Het lijkt me een hele verantwoording om alle honden veilig weer thuis te krijgen.

Hoe zit dat met ongevallen/vechtpartijen, is dat altijd op eigen risico van de eigenaar?

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

" Moet je eigenlijk een contract tekenen?

Het lijkt me een hele verantwoording om alle honden veilig weer thuis te krijgen.

Hoe zit dat met ongevallen/vechtpartijen, is dat altijd op eigen risico van de eigenaar? "

 



Dat vraag ik mij ook af.

honden page profiel nickynicky 3 doggies

honden foto van nicky

Ik kom ze hier ook regelmatig tegen. En Raksha is dan altijd helemaal blij omdat er dan altijd wel 1 hond bij zit die wil spelen ;-) 
Zelf zou ik er niet snel gebruik van maken maar ik kan me voorstellen dat het een ideale oplossing is voor sommige mensen.

Ik heb nog nooit problemen gehad met de groepen die we tegen zijn gekomen maar ik kan me niet voorstellen dat 1 iemand adaquaat kan ingrijpen als er iets gebeurt als je met 10 honden loopt. (die dan ook nog eens niet van jezelf zijn waardoor je de reacties toch minder goed kan inschatten denk ik)

Kortom, het idee vind ik goed maar ik zou voor kleinere groepjes per wandeling gaan.

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

dubbel geplaatst

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Van wat ik wel eens gehoord heb, zijn professionele HUS bedrijven die dus ook een verzekering moeten nemen. Of die dan ook geldt voor schade bij vechtpartijen of weglopen... geen idee.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  


Dat vraag ik mij ook af. "

 



Ik heb vroeger samen met iemand een hus gehad , Inderdaad werd er een contract opgemaakt ,en ik had een extra verzekering afgesloten ,en het bedrijf stond geregistreerd bij de kamer van koophandel .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  


Dan zouden ze dus niet door het praktijk gedeelte komen, dus geen diploma, dus geen uitlaatservice <img class=" /> "

 



Dat zou mooi zijn ,want dan schift je gelijk de mensen die het wel kunnen ,met een groep honden wandelen en mensen die er een ongeregeld zooitje van maken .

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Mocht het noodzakelijk zijn heb ik een goede oppas .Lodewijk gaat niet graag met andere mee ,Lobke denkt altijd ,,ohhh mag ik mee toch geef ik mijn honden niet mee met een hus..heb ook buren die de honden willen uit laten maar dan komt Lodewijk echt binneen 2 minuten terug als hij zich nog niet heeft losgerukt. s,winters als het te link word op de scootmobiel zullen ze genoegen moeten doen met de tuin. dan laat ik hen in huis rennen en doe veel hersenwerk met hen .Ook laat ik hen dan even los op het veld achter mijn huis, maar meeegeven met een hus nooit van mijn leven , zie nog de 2honden van familie die beide ontsnapten bij de hus en voor de deur van hun huis werden doodgereden , nee ik laat wel eens de honden van de oppas uit maar deze gaan aan de lijn , ik zou het zelf ook niet willen dat een ander mijn hondjes los zouden laten lopen. maar dat is mij standpunt. er zullen zat mensen en honden zijn die een hus een uitkomst vinden . maar ik dus niet.Hein.

honden page profiel CelineCeline 3 doggies

" Mocht het noodzakelijk zijn heb ik een goede oppas .Lodewijk gaat niet graag met andere mee ,Lobke denkt altijd ,,ohhh mag ik mee toch geef ik mijn honden niet mee met een hus..heb ook buren die de honden willen uit laten maar dan komt Lodewijk echt binneen 2 minuten terug als hij zich nog niet heeft losgerukt. s,winters als het te link word op de scootmobiel zullen ze genoegen moeten doen met de tuin. dan laat ik hen in huis rennen en doe veel hersenwerk met hen .Ook laat ik hen dan even los op het veld achter mijn huis, maar meeegeven met een hus nooit van mijn leven , zie nog de 2honden van familie die beide ontsnapten bij de hus en voor de deur van hun huis werden doodgereden , nee ik laat wel eens de honden van de oppas uit maar deze gaan aan de lijn , ik zou het zelf ook niet willen dat een ander mijn hondjes los zouden laten lopen. maar dat is mij standpunt. er zullen zat mensen en honden zijn die een hus een uitkomst vinden . maar ik dus niet.Hein. "

 Ik ben het met je eens ik zou het ook niet willen/durven.Om heel eerlijk te zijn zou ik nog liever mijn honden een hele dag alleen laten met een pak kranten om op te plassen dan dat ik ze mee zou geven aan een hus,met alle risico's van dien.Maar ik heb dan ook honden die niet van vreemde houden en mee willen met vreemde.Ik zit gelukkig niet in de positie dat ik er gebruik van zou moeten maken,dus ik heb makkelijk praten op dit moment.Ik kan me indenken dat het voor andere mensen soms gewoon noodzaak is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er komt altijd een intake gesprek, maak afspraken en kijk wat ze vraagt aan je, en jij kan dan ook aangeven wat je graag wilt van de uitlaat HUS.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

trouwens het busje is gevonden, niet ver van de zoekplaats, gelukkig, alle 15 honden zijn terecht.

een goede les , even een hond naar binnen brengen, dan toch de bus op slot zetten, een gevaar om de bus onbeheert te laten staan is een goede les geweest.

en ik begrijp best dat je de bus even onbeheerd moet laten staan, om een hond thuis te brengen, maar als ik even naar de supermarkt met de auto ga, dan zet ik hem ook op slot, zet wat raampjes open maar de bus op slot.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou dat ook niet durven. Ik heb genoeg mensen om mij heen en een bedrijfsmatige uitlaatster die Drib aan de lijn in onze wijk laat lopen. Ik heb denk ik 2x hulp gevraagd aan buren omdat ik later thuis kwam als verwacht en meer niet.
Drib is ook bijna nooit alleen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je niemand hebt, ben je gauw aangewezen op betaalde opvang, een intake gesprek maakt je wijzer, en ook jij mag eisen stellen, en anders probeer eens mee te gaan, dan zie je hoe het gaat, en ben je misschien toch geneigd je hond mee te geven.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Moet je eigenlijk een contract tekenen?
Het lijkt me een hele verantwoording om alle honden veilig weer thuis te krijgen.
Hoe zit dat met ongevallen/vechtpartijen, is dat altijd op eigen risico van de eigenaar? "

 

Ik heb het zelf even opgezocht.

Maar overal is het op eigen risico dat je hond mee gaat.

Zoekraken, verwondingen, schade, echt alles is op eigen risico.

Op zich logisch dat de HUS zich indekt, maar wel balen als jouw hond buiten zijn schuld gewond raakt of zelfs overlijdt.

Maar je kan er niks tegen doen, je hebt ervoor getekend dat alles op eigen risico is.

De meeste HUS stellen best wel wat eisen aan de honden voor ze mee mogen, maar het blijven levende wezens.

Als er toch wat gebeurd met je hond, heb je gewoon pech, allemaal eigen risico.

Dat zou het voor mij huiverig maken om een HUS in te schakelen.

Helemaal omdat zij er wel aan moeten verdienen en daarom grote groepen hebben.

Kleine groepjes honden is niet lonend genoeg, ook wel logisch, het is hun inkomsten dus ze moeten wel.

 

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Als je hond door de buurvrouw uitgelaten wordt als jezelf niet kunt dan kunnen er ook onverwachte dingen gebeuren toch? Ook dan blijven het levende wezens.

 

In de praktijk, ik heb zelf een HUS, gebeurd er niet zoveel. Een goede HUS heeft verstand van honden en kan situaties inschatten en daardoor veel dingen juist voorkomen. Ook dingen die een gemiddelde eigenaar zelf niet kan voorkomen.

Ook ik heb algemene voorwaarden waar inderdaad instaat dat de hond de verantwoordelijkheid van de eigenaar blijft. Dat moet wel omdat je jezelf in moet dekken. Toch heb ik altijd wel een potje achter de hand voor als er wat gebeurd.

Ik heb laatst een hond per direct geweigerd omdat deze hond problemen bleef veroorzaken in de roedel. De eigenaar beloofde beterschap maar deed niets met de adviezen die ze van o.a. mij kreeg. De hond was sociaal met honden, maar niet naar mensen. Ik hield haar uit voorzorg aan de lijn. Na een aantal bijna- incidenten was voor mij de maat vol. Volgens mijn voorwaarden is er geen restitutie wanneer er nog betaalde wandelingen over zijn maar het contract ontbonden wordt. Toch heb ik de helft van het openstaande bedrag vergoedt. Gewoon uit coulance.
Mensen met een HUS zijn ook gewoon mensen namelijk :)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Loetje heeft helemaal gelijk vind ik ,
En netjes dat je terug betaald heb ,
Wij werkten met een knipkaart voor vaste klanten,10 x uitlaten 11de keer gratis ,ik heb het een aantal jaar gedaan en er is nooit wat gebeurd ,niemand liep weg ,geen gevechten het was gewoon leuk om te doen ,en gelukkig waren de honden en hun baasjes ook tevreden ,honden die veel alleen zaten stonden al op de uitkijk na afloop zorgde we ervoor dat er vers water stond voor ze en kregen ze nog een kluifje ,waren er bijzonderheden dan schreven we dat op en veel uitlaathonden logeerde in de vakantie ook nog hier .

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Loetje, ja dat is ook zo natuurlijk.

Elk verhaal heeft 2 kanten en als je er zelf nog niks mee te maken hebt gehad bekijk je het alleen van je eigen kant.

Maar jouw verhaal is erg duidelijk 

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: slappe stoelgang
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^