steeds meer mensen geen tijd......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Er is hier een vrouw met uitlaatservice, die loopt in haar eentje met 20 honden! 

 

Geen een hond vind het prettig om een grote groep honden tegen te komen, vind dit een begin, om maar een beperkt aantal servicen toe te laten. Van mij mogen ze ook een maximum aan het aantal honden stellen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Er zijn uitlaatservices en uitlaatservices ,maar inderdaad iedereen kan er een beginnen ,Niets mis mee maar men moet wel inzicht hebben in hondengedrag ,
Wij komen net uit het bos met 13 jacks 5 gossen en een bull ,Als we een hond tegenkomen roep ik ze bij me en ze staan om mij heen en hebben geen aandacht voor iets anders ,of het nu een paard hond of wielrenner is ik heb hun aandacht ,Nu zijn dit natuurlijk honden van ons zelf die je door en door kent ,maar ik wil er mee zeggen dat je best met een grote groep kan lopen als je de honden kent,
Vaak hebben wij meer last van mensen met 1 of 2 honden die totaal niet luisteren en ons blijven achtervolgen .

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat mensen niet alles moeten willen..
steeds meer mensen geen tijd, maar volgens mij hebben ook steeds meer mensen een hond. Waarom een hond als je er geen tijd voor hebt? Ik snap t niet. Echt niet.
Toen ik jong was en net op mezelf woonde had ik ook geen tijd voor een hond, dus ik had katten. Die kunnen langer alleen zijn, en zijn wat minder afhankelijk. En ik had toch gezelschap. 
Maar mensen kiezen niet meer. Dubbele banen, kinderen en een hond, das wat veel denk ik zelf.
Daarnaast is het ook nog nooit zo druk geweest in het bos met wandelaars en ruiters, mountainbikers. Hoe drukker het wordt, hoe meer last men van elkaar heeft. "

 Helemaal eens! Toen wij net samenwoonde en nog heel veel samen weg waren, hadden we ook een kat en bewust geen hond.

Er zijn ook honden die veel te veel alleen zijn en waar nauwelijks iets mee gedaan wordt. Heel sneu! 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Ikzelf heb in principe geen problemen met een uitlaatservice en denk ook niet dat een beperking van HUSsen de oplossing is. Ik denk dat het beter een oplossing is als men idd verstand van honden hebben en niet met meer dan 5-6 honden loopt. 

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

" Er zijn uitlaatservices en uitlaatservices ,maar inderdaad iedereen kan er een beginnen ,Niets mis mee maar men moet wel inzicht hebben in hondengedrag ,
Wij komen net uit het bos met 13 jacks 5 gossen en een bull ,Als we een hond tegenkomen roep ik ze bij me en ze staan om mij heen en hebben geen aandacht voor iets anders ,of het nu een paard hond of wielrenner is ik heb hun aandacht ,Nu zijn dit natuurlijk honden van ons zelf die je door en door kent ,maar ik wil er mee zeggen dat je best met een grote groep kan lopen als je de honden kent,
Vaak hebben wij meer last van mensen met 1 of 2 honden die totaal niet luisteren en ons blijven achtervolgen . "

 

Dat is ook mijn beleving. Ik heb mijn roedel van 6 tot 10 honden vaak beter onder controle dan mensen hun eigen hond...

Feit is dat ik doordat het mijn beroep is waar is serieus mee bezig ben meer ervaring heb met honden dan de gemiddelde honden eigenaar.

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

" Ikzelf heb in principe geen problemen met een uitlaatservice en denk ook niet dat een beperking van HUSsen de oplossing is. Ik denk dat het beter een oplossing is als men idd verstand van honden hebben en niet met meer dan 5-6 honden loopt.  "

 

Ik vind zelf een maximum van 8 a 10 honden. En dan inderdaad bij een HUS die kennis heeft van honden.

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

"  
Dat is ook mijn beleving. Ik heb mijn roedel van 6 tot 10 honden vaak beter onder controle dan mensen hun eigen hond...Feit is dat ik doordat het mijn beroep is waar is serieus mee bezig ben meer ervaring heb met honden dan de gemiddelde honden eigenaar. "

Ik denk dat dat zeker heel belangrijk is.

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

" Er is hier een vrouw met uitlaatservice, die loopt in haar eentje met 20 honden! 
 
Geen een hond vind het prettig om een grote groep honden tegen te komen, vind dit een begin, om maar een beperkt aantal servicen toe te laten. Van mij mogen ze ook een maximum aan het aantal honden stellen. "

 

20 honden in je eentje dat is wel echt te veel.

 

Als HUS heb je gewoon een verantwoordelijkheid naar andere gebruikers van een gebied toe. Helaas zijn er collega's die hier geen rekening mee houden en die verpesten het voor de rest.

 

Er is bij mij in de buurt een HUS die zelf totaal niet op de honden let. Die loopt met jan en alleman te beppen. Er loopt altijd 'aanhang' met haar mee met hun honden. Dan kom je dus een groep tegen van 6 mensen en zeker 20 a 25 honden :( Ook ik, met mijn eigen roedel, vind dit bedreigend overkomen.
Ik ben bang dat er door haar straks geen HUSSEN meer in dit gebied worden toegelaten. Zij is namelijk ook al eens ergens anders weg gestuurd.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik zou mijn hond niet mee laten gaan met een hondenuitlaatservice... Op zich is het een goed iets, maar ik vind het jammer dat er inderdaad véél uitlaatservices zijn die geen rekening houden met anderen... 

In het bos waar wij zondags vaak zijn, zijn we soms ook door de weeks in de vakanties... Vaak loopt er dan ook een uitlaatservice met een stuk of 12 honden... Ik heb een heel sociale hond, maar hij vindt vreemde honden best spannend. Laat staan als ze met 12 op hem af gestormd komen terwijl mijn hond is aangelijnd... Ja sorry, maar dat vind ik écht heel vervelend en ik vind het ook een beetje asociaal... 
Nummer 1, het is een aanlijngebied... 
Nummer 2, niet elke hond is gediend van andere honden...
Nummer 3, niet elke hond die losloopt wil contact met andere honden..
En nummer 4, 12 honden op een aangelijnde hond af laten rennen... Are they out of their mind?!?!?

Ik heb dus niet  zulke goede ervaringen met uitlaatdiensten, en als het ooit nodig moet zijn voor mijn hond. Dan kijk ik Willemijn lief aan 

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

" Ik zou mijn hond niet mee laten gaan met een hondenuitlaatservice... Op zich is het een goed iets, maar ik vind het jammer dat er inderdaad véél uitlaatservices zijn die geen rekening houden met anderen... In het bos waar wij zondags vaak zijn, zijn we soms ook door de weeks in de vakanties... Vaak loopt er dan ook een uitlaatservice met een stuk of 12 honden... Ik heb een heel sociale hond, maar hij vindt vreemde honden best spannend. Laat staan als ze met 12 op hem af gestormd komen terwijl mijn hond is aangelijnd... Ja sorry, maar dat vind ik écht heel vervelend en ik vind het ook een beetje asociaal... Nummer 1, het is een aanlijngebied... Nummer 2, niet elke hond is gediend van andere honden...Nummer 3, niet elke hond die losloopt wil contact met andere honden..En nummer 4, 12 honden op een aangelijnde hond af laten rennen... Are they out of their mind?!?!?Ik heb dus niet  zulke goede ervaringen met uitlaatdiensten, en als het ooit nodig moet zijn voor mijn hond. Dan kijk ik Willemijn lief aan  "

 

Een uitlaatservice met loslopende honden in een aanlijn gebied?? Dat vind ik echt niet kunnen!! De andere punten ook niet trouwens....
Jammer dat zulke HUSSEN het verpesten. Mensen generaliseren nu eenmaal en een slechte ervaring blijft vaak beter hangen dan een goede.

Mocht je toch ooit gebruik van een HUS willen/ moeten maken; vraag dan eens of je mee mag lopen. Als dit niet mag, dan weet je genoeg ;)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

REBECCA, hihi, ik heb jou ook al vernoemd dat als ik omhoog zit dat jij Bamse onder je hoede neemt, daar vertrouw ik op. ja echt. ;-)

en als jou het even niet mee zit, Max is hier ook welkom hoor, en uitlaten doe ik ook voor jou.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" REBECCA, hihi, ik heb jou ook al vernoemd dat als ik omhoog zit dat jij Bamse onder je hoede neemt, daar vertrouw ik op. ja echt. ;-)

en als jou het even niet mee zit, Max is hier ook welkom hoor, en uitlaten doe ik ook voor jou. "

 
Top! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Loetje, je neemt je verantwoording, je bent gelegaliseerd lees ik. geen honden los die jacht instinct hebben, je houdt ze aan de lijn, je geeft het al zelf aan , niet iedereen houdt zich er aan.

kom je met een roedel aan, en die lopen los, het gebeurt dat ze met zijn allen naar een andermans hond gaan, heel vervelend.

en wat loting betreft, dat is een raar iets natuurlijk, want als je uitgeloot wordt dan zit je zonder werk, en een uitlaatdienst, moet er wel zijn natuurlijk, honden kunnen dan toch uitgelaten worden, maar daar blijf ik bij, verantwoord.

de blauwe stad is een heerlijk gebied, maar moet er toch niet aan denken dat ik iedere dag dat ik daar loop een 20 tal honden los op mijn Bamse afkomen, zou ik toch echt niet prettig vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch even gekeken wat HUS betekent. honden uitlaat sirvice , en HUS hondencreche. ;-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik ben zeer blij met de uitlaatservice. mijn hond word hier super sociaal van, waardoor wanneer ik hem uitlaat, los hij goed met andere honden en mensen overweg kan....Ik schrik hiervan dit te lezen.

 

Ik ben laatst een hondenuitlaatservice tegengekomen met ongeveer 20 honden tegelijk. Dit was veel want ze duwden Ozzie bijna in de sloot omdat ze allemaal tegelijk even wilden snuffelen. Het waren verder wel hele goeie sociale honden.

 

Een professionele uitlaat service heeft ook vaak als eis om alleen sociale honden toe te laten.

 

Nadat de meer dan 20 honden passeerden had ik meer last van een mevrouw met drie loslopende Duitse dogs die los als paarden op ons afgestormd kwamen en Ozzie nu uit zichzelf van schrik in het water sprong...Dit vond ik veel ernstiger waar ik de mevrouw ook fors op aangesproken heb op mijn manier. Ik heb haar gevraagt of ze zich er wel bewust van is dat de honden groot zijn en dat andere mensen en honden hier bang van kunnen zijn? Nou ze zijn lief zij ze...Ja maar dat kan ik niet weten vanaf een grote afstand.

 

Ik denk dat in het algemeen de losloop regels wel aangescherpt zouden kunnen worden en dit niet percee gericht hoeft te zijn op een uitlaat service. Sommige mensen laten gevaarlijke niet sociale honden los lopen. Mijn lieve hond die mede door de uitlaatservice heel sociaal is is hier dan de dupe van.

 

Vanmiddag had ik na een lange wandeling Ozzie net in de auto, kwam er een stel aanrijden die een voormalig onhandelbare Duitse herder los lieten lopen. Hij zou volgens de mensen fors uitvallen naar andere honden en schepten hier min of meer wat over op. Wel knap van ze dat ze de uitdaging aangegaan zijn trouwens...Dan zie ik ze zo lopen met hun monstertje en denk ik ook waar is jullie verantwoordelijkheids gevoel naar andere honden?

 

Laatst kwam ik een mevrouw tegen met een lieve Duitse herder die mij vertelde in het uitlaatgebied uit te kijken want er zou een valse Duitse herder rondlopen die net haar hond gepakt had. Ze had nog net niet de tranen in haar ogen staan! Mensen kijk toch eens wat je soms aanricht met je eigen honden wanneer je ze los laat lopen terwijl het onverantwoord is! Ga alstjeblieft niet wijzen naar een ander maar kijk ook naar jezelf! 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Er is hier een vrouw met uitlaatservice, die loopt in haar eentje met 20 honden! 
 
Geen een hond vind het prettig om een grote groep honden tegen te komen, vind dit een begin, om maar een beperkt aantal servicen toe te laten. Van mij mogen ze ook een maximum aan het aantal honden stellen. "

 Ja zo iemand kwam ik ook tegen! Echt veel honden...extreem!

Wat als ze er eentje kwijt is......dan kan ze geen kant op om te zoeken of iets te ondernemen...

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Gelukkig zijn er ook veel gebieden waar honden aangelijnd moeten, dus voor wie bang zijn voor honden is er genoeg plek om rustig te lopen. "

 

Ja, maar dat werkt dus niet. Of half Lelystad is gewoon asociaal...

Ik ga juíst bewust naar bossen met aanlijnplicht, maar ook daar (of juist daar) kom ik ze tegen. 

 

Voorheen wist niemand dat bos te vinden, nu zie ik bijna dagelijks 4 auto's staan (klein parkeerplaatsje, 4 á 5 auto's). Dan rij ik dus door, want dan voel ik de bui al hangen.

Vind het eigenlijk van de zotte dat ik mijn boswandeling elders moet doen omdat ik aan de auto vaak al zie wie er loopt (los, los, los, 2 honden, 3 honden, soms maar 1 en negen van de tien keer zijn ze niet echt sociaal te noemen).

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"  
Ja, maar dat werkt dus niet. Of half Lelystad is gewoon asociaal...
Ik ga juíst bewust naar bossen met aanlijnplicht, maar ook daar (of juist daar) kom ik ze tegen. 
 
Voorheen wist niemand dat bos te vinden, nu zie ik bijna dagelijks 4 auto's staan (klein parkeerplaatsje, 4 á 5 auto's). Dan rij ik dus door, want dan voel ik de bui al hangen.
Vind het eigenlijk van de zotte dat ik mijn boswandeling elders moet doen omdat ik aan de auto vaak al zie wie er loopt (los, los, los, 2 honden, 3 honden, soms maar 1 en negen van de tien keer zijn ze niet echt sociaal te noemen).
  "

 

Zo ga ik tegenwoordig dus ook door het leven met Winter  wij wonen recht aan het natuurgebied, mensen uit de wijk kennen elkaar en geven elkaar de ruimte waar nodig, maar zodra ik daar een auto half op het gras, half in de sloot geparkeerd zie staan kies ik direct een andere route - 99 van de 100 keer zijn dat mensen uit de stad die hun hond eens los komen gooien. Compleet losgeslagen, en de baasjes maar glunderen... 'kijk hem genieten!' Ja, doei. 

 

Qua uitlaatservices heb ik hier niks te klagen zo te lezen. De enige die ik ooit tegenkom is een man die met max 5 honden loopt en die beestjes tot in de puntjes kent en weet in te schatten. Die zou ik zelfs Winter nog wel durven meegeven mocht het echt nodig zijn 

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ik heb tweemaal een aanvaring gehad met 2verschillende hus,beide keren op een voor mij en mijn hondjes onbekende plaats.  de eerste maal werd ik al belaagd door 4dherders en drie duitsedoggen een dalmaat en 2boxers honden liepen los en de gene die de honden (niet)uitliet zat op haar dooie gemak koptelefoon op een boek te lezen op een stoel die notabene bij hhaar buss stond. gelukkig heb ik een stem als van een marktkoopman dus de honden gingen er vandoor. de tweede x weer 2personen nu met 6honden die zaten notabene te kaarten terwijl de honden de damherten op joegen bij het hertenkamp nee voor mij geemn hus en ik hoop dat niet alleen Utrecht hier wat aan gaat doen met strengere regels maar gewoon overal in nederland.. natuurlijk zijn er ook goede uitlaat diensten. maar mijn honden krijgen ze niet mee.Hein.

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Hier in de buurt is er geen uitlaatservice ! Hooguit iemand die wel eens op een andere hond past, maar niemand die met een heel stel honden tegelijk loopt.

Ik pas wel eens op de honden van een vriendin op en omgekeerd, maar dat is alleen maar in geval van nood.

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hmmm nog eens nalezend ben ik misschien wel wat kort door de bocht over de noodzaak van uitlaatservice. Ik erger me gewoon soms aan gezinnen waar er ook een hond moet komen 'voor de kinderen' maar vervolgens wordt er met de hond niks ondernomenen dan denk ik 'waarom wilde je nu eigenlijk echt een hond? Om het plaatje compleet te hebben?' 

 

Ik snap ook dat het een uitkomst kan zijn als je werkt maar ook graag een hond hebt.

 

wat ik wel nog steeds vind; grote groepen, zeker vaste groepen, gaan optreden als een roedel en dat kan behoorlijk intimiderend zijn voor andere honden. Zeker als ik met mijn meneren aan de lijn loop waar dat moet en er komen tien losse honden op ons af, is dat geen feestje voor mij en de mannen.

 

daarbij; hoe gelukkig zijn honden in grote groepen? Misschien interessant om te lezen, een blog over 'doggy daycare' (creche) en waarom de ene hond daar wel geschikt voor zou zijn en de andere niet en welke eisen je aan een daycare zou moeten stellen;

http://www.patriciamcconnell.com/theotherendoftheleash/doggy-day-care-fun-for-fido-or-not

 

 

ik bn met de mannen een poosje naar een omheind veld geweest waar vaste groepen honden lopen. Dat waren groepen van ca 10 honden. Shad en Spot gingen dan apart mee. Was mn om andere honden los te ontmoeten en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Hoewel ze het best goed deden en ze graag mee erheen gingen, ben ik er toch mee gestopt. Het leverde mn voor Shadow veel stress op, zeker nadat hij op een dag een paar keer gegrepen werd door een puberende akita/husky kruising en daar gezegd werd 'dat lost zich wel op'. Groepen honden 'spelen' niet echt met elkaar als je er goed naar kijkt, meestal spelen er een paar, de rest dreutelt er omheen en is bezig met de onderlinge verhoudingen af te tasten. Ik merk dat als we met 3. Of 4 honden lopen; bv op het strand met Gorby, Spot was met Gorby bezog, Shadow ging al heel snel zijn eigen gang. 

 

Misschien zou het wel aardig zijn zo'n lijstje op te stellen voor een HUS: waar vraag je naar bij eeen HUS als eigenaar en waar moet je dus op letten. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Tegenwoordig heb je voor elk beroep training/diploma's nodig. Ik vind dat zo'n uitlaatservice dat ook moet om te leren hoe je een roedel begeleid. Dit in de vorm van theorie en praktijk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is ook mijn insteek van groepen honden, dat vormt ten alle tijden een roedel, en ze gaan als ze los zijn meestal met zijn allen erop af , en de tegenpartij is dan toch wel heel onzeker dat er opeens een groep honden op hun afkomt, dat is het wat mij bezwaart.

een uitlaatdienst prima, die moeten er toch wel zijn, voor mensen die even geen tijd hebben, en werken, en dan hun hond meegeven, niets op aan te merken, maar alleen de groepen die losdolen, en op je afkomen met zijn allen.

en het hoef geen drama te zijn, welnee, nieuwsgierig en kennismaken, maar de tegenpartij weet dat op dat ogenblik ook niet.

een goede uitlaatsirvice zal zorgen voor sociale honden , is er een bij die dat niet is, zit tie vast aan de lijn, maar dan nog, hoeveel gaan er vaak toch mee, vele , en vaak is er geen overzicht van degene die ze mee neemt, het komt wel goed is het vaak, sociale honden zijn het, helemaal waar, maar de tegenpartij is toch meestal onder de indruk, en als deze niet aan de lijn zit kan er een vluchtpoging gedaan worden, en dat de hond de benen neemt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb eens met een fokker met vijf newfoundlanders hier gewandeld in het dorp, alle honden zaten vast, een newfoundlander trekt niet en is bedaard, een wandelende gang, meer is het niet als ze rustig lopen, maar........

als we een hond tegenkwamen, was het toch voor de tegenpartij een niet zo,n leuk hondenplaatje, indrukwekkend , vijf van die beren al liepen ze keurig aan de lijn, wegwezen was het dan.

en dat is dan vast, laat staan als ze los lopen dan kunnen ze naar de hond toegaan en al is het maar kennismaken het is toch indrukwekkend als er een roedel op je af komt als hond.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Tegenwoordig heb je voor elk beroep training/diploma's nodig. Ik vind dat zo'n uitlaatservice dat ook moet om te leren hoe je een roedel begeleid. Dit in de vorm van theorie en praktijk. "

 



je kan niet leren uit een boekje hoe je met grote groepen om moet gaan ,dat heb je in je of niet ,
Maar wat ik hier lees over die mensen met een uitlaatservice ,die boekjes lezen op hun telefoon staren en niet op de honden letten ?
Dat zijn nu totaal ongeschikte mensen om zoiets te begeleiden .maar dat zie je ook vaak met mensen met maar 1 of twee honden ,ze letten er amper op want stel dat je wat mist op je mobieltje .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Ik heb eens met een fokker met vijf newfoundlanders hier gewandeld in het dorp, alle honden zaten vast, een newfoundlander trekt niet en is bedaard, een wandelende gang, meer is het niet als ze rustig lopen, maar........


als we een hond tegenkwamen, was het toch voor de tegenpartij een niet zo,n leuk hondenplaatje, indrukwekkend , vijf van die beren al liepen ze keurig aan de lijn, wegwezen was het dan.


en dat is dan vast, laat staan als ze los lopen dan kunnen ze naar de hond toegaan en al is het maar kennismaken het is toch indrukwekkend als er een roedel op je af komt als hond. "

 



De baas kan de roedel toch bij zich houden?
Ook toen wij nog newfoundlanders hadden gingen er veel tegelijk mee maar net als met onze andere honden ,ze luisterde gewoon .De fout van niet luisteren ligt toch bij het baasje .

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik vind het super dat er uitlaatservicesen zijn. Alleen is het inderdaad jammer dat de meeste de honden niet onder controle hebben. Danwel door te weinig kennis, inzicht, teveel honden of niet opletten. Hier loopt een man met een stuk of 8 honden, die doet het heel netjes. Dat ze er een beperking op willen gooien is wel logisch, maar ben wel benieuwd hoe de honden die dan niet meer mee kunnen met de uitlaat dan buiten komen.

Ik persoonlijk zou eerder kiezen voor een beperking op het aantal honden. Hoe kleiner de groep, des te minder overlast. Maar dat komt misschien ook wel doordat ik honden altijd 100% onder appel wil hebben.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  


je kan niet leren uit een boekje hoe je met grote groepen om moet gaan ,dat heb je in je of niet ,

Maar wat ik hier lees over die mensen met een uitlaatservice ,die boekjes lezen op hun telefoon staren en niet op de honden letten ?

Dat zijn nu totaal ongeschikte mensen om zoiets te begeleiden .maar dat zie je ook vaak met mensen met maar 1 of twee honden ,ze letten er amper op want stel dat je wat mist op je mobieltje . "

 



Dan zouden ze dus niet door het praktijk gedeelte komen, dus geen diploma, dus geen uitlaatservice :-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ik vind het super dat er uitlaatservicesen zijn. Alleen is het inderdaad jammer dat de meeste de honden niet onder controle hebben. Danwel door te weinig kennis, inzicht, teveel honden of niet opletten. Hier loopt een man met een stuk of 8 honden, die doet het heel netjes. Dat ze er een beperking op willen gooien is wel logisch, maar ben wel benieuwd hoe de honden die dan niet meer mee kunnen met de uitlaat dan buiten komen.


Ik persoonlijk zou eerder kiezen voor een beperking op het aantal honden. Hoe kleiner de groep, des te minder overlast. Maar dat komt misschien ook wel doordat ik honden altijd 100% onder appel wil hebben. "

 



Echt altijd 100%? Ik echt niet hoor. Ik vind het juist prachtig om te zien hoe Drib haar ware aard is. Lekker sporen volgen, achter vogels aan, met andere honden spelen, agressie van een andere hond ombuigen in spel etc.

Ze houdt mij overigens wel altijd in de gaten en loopt ook altijd mee/door als ik dat zeg.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Alleen als ze achter een vogel aan zit, dan wil ze daar soms zo gefocust op zijn, dat ze niet meer luistert. Iets wat ik wel probeer te trainen overigens.

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: slappe stoelgang
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^