yorkie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisanne Lisanne

honden foto van Lisanne

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Vraag het Anny zij heeft een york shire terrier

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Lisanne,

Ik heb geen ervaring met Yorkies. Deze hondjes worden veel aangeboden uit de broodfok, ook door hondenhandelaren met pups uit Oost Europa. Om uit handen te blijven van dergelijke kooplui, volg je de puppy checklist. Print deze uit en neem mee als je op puppybezoek gaat. Is er geen moeder aanwezig en hebben ze daar een verklaring voor, niet intrappen want dat zijn leugens. Als er meer dan 2-3 rassen verkocht worden, dan zijn dit pups uit de walgelijke broodfok in Oost Europa.

 

Puppy checklist Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren http://www.licg.nl/contentsuite/upload/lig/file/praktisch%20hond/puppy-checklist5_2.pdf

 

Forumlid Anny heeft een Yorkshire terriër en zal nog wel reageren in dit topic. Zo niet, stuur haar dan even een PB

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/34356/Anny%20en%20Lance.php

 

Succes met je zoektocht naar een gezonde, lieve en door de fokker al gesocialiseerde pup.

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Hoi Lisanne,

Wat leuk dat je van plan bent volgend jaar een pup aan te schaffen. Het is zeker prettig om ervaringsverhalen te horen, maar ook minstens zo belangrijk om zelf eens een aantal Yorkshire Terriërs te ontmoeten. Dit kan je bijvoorbeeld doen op een algemene hondenshow, een clubmatch, een Yorkie-wandeling of bij een fokker (of eigenaar) thuis. Sowieso is het verstandig tijdig een fokker uit te kiezen (en je op de wachtlijst te laten plaatsen).

Ik ken Yorkies als hele actieve gezelschapshondjes met pit. Sommige zijn erg vriendelijk, sommige behoorlijk fel (je merkt in ieder geval duidelijk dat het terriërs zijn).

Verder wil ik je graag het volgende meegeven.
Het is van zeer groot belang dat je je puppy bij een goede, verantwoorde fokker aanschaft. Een goede fokker is aangesloten bij de rasvereniging.

http://www.yorkshireterriervriendenclub.nl/
http://www.yorkshireterrierclub.nl/

Een goede fokker geeft de puppies altijd een officiële FCI-stamboom mee, en laat de vader en moeder van het nestje altijd van te voren onderzoeken op erfelijke aandoeningen (ziektes). Anders is de kans namelijk groot dat je een ziek hondje koopt (dit is nog niet vanaf de buitenkant te zien!). Schaf nooit zomaar een pup via Marktplaats aan. Er zijn veel broodfokkers actief die zeer zieke en ongezonde pups verkopen, pas hier enorm mee op en verdiep je hier goed in. Een goede fokker hanteert meestal een wachtlijst waarvoor je je kan laten inschrijven.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hey Lisanne, ik ben aan mijn derde yorkje toe. De twee vorige heel oud geworden en allemaal goed gezond. 

Één zonder stamboom en de laatse mét.

 

Het is zo verleidelijk om internet aan te klikken, geef yorky pup in....en je krijgt de mooiste fotos te zien...van alllemqal broodfok hondjes. Loop aub niet in die val. Zoals hierboven gezegd eis altijd van moeder en vaderke te kunnen zien. Ook als je bij gewone partikulier zoudt kopen. 

 

Van gedrag zijn het echte gezelschapsdiertjes. Heel slim . Koppig en daardoor je moet van kleinsaf kordaat zijn met hen. Anders krijg je keffertjes en kan je hen niet alleenlaten.

 

Lance kan best uren wandelen, meer dan ik  en is helemaal niet agressief. Hangt ook af van hoe je ze socialiseert. En daarom is een broodfokhondje al soms van in het nest verknoeid. En zal altijd angstig blijven. 

 

Als je kiest voor een yorkje dan kies je ook voor lang mooi haar .

Ben je je ervan bewust dat dit wil zeggen ALLE dagen borstelen ? Ik spendeer alle dagen tien minuten eraan. Niet veel , maar sla het een keer over en je vindt knoopjes en je hondje huilt bij het doorkammen......met gevolg dat hij op de duur vecht ertegen. 

Je kan het laten kort snijden, tja.....maar waarom dan een yorky nemen ? 

 

Als je niet zelf de rest wilt leren van verder touletteren van oortjes , buikje en pootjes, dan moet je rekenen van een keer per drie maand naar een hondekapster te gaan. 

 

Het is gewoon gelijk een mensenbaby , je hebt er veel verzorging bij. 

Kan je dat aan ? 

 

Je ziet  tegenwoordig op straat niet veel yorkjes meer. Is geen modehondje , al goed ook.  Alleen internet dat staat nog vol 

Nu zij het de chihuahuas en de opkomende Keeshondjes. 

 

Ben benieuwd of het echt een yorkje wordt , en zet dan zeker fotootjes hier op forum aub .  Yorky pups zijn goddelijk....

 

 

honden page profiel Lisanne Lisanne

honden foto van Lisanne

bedankt voor alle reacties! ik heb hier veel aan voor mijn zoektocht naar een goede fokker!

 

groetjes Lisanne

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hoi Lisanne,

 

Wat leuk dat je een Yorkie wilt nemen!

 

Ik ga mee met de vorige reacties, dat je goed oplet dat je niet bij een brood fokker terecht komt. Pups en honden worden daar flink mishandeld eigenlijk en de pups maken geen goede start wat resulteert in latere medische en gedragsproblemen. Zorg ook voor een goede fokker waar je altijd terecht kan met je vragen. Dat je een fokker achter je hebt die je eventueel kan helpen. Dat is altijd heel fijn.

 

 

Mijn oma heeft 2 yorkies gehad en nu nog 1 heeft haha. Bo is heel lief en vriendelijk. Heeft me oma echt gesteund op een moeilijk moment. Ze kan heel goed omgaan met alles en iedereen behalve honden. Daar is ze wat kattig tegen (echte terriertje dan) maar dit kan komen door haar verleden. Verder is Bo echt een schat van een Yorkshire Terriertje hebben haar als herplaatser uit een gezin en ze komt nu echt goed tot haar recht. Bo is mijn oma's maatje voor het leven. Blijven wel terriertjes die je consequent moet opvoeden. Nee = Nee, denk daar aan Zijn slimme hondjes, zorg voor genoeg uitdaging op een dag. Bo wandelt veel met me oma. Ze hebben namelijk een energie, niet te kort! haha. Bo kan na 1,5 uur wandelen (me oma loopt niet snel) zo nog 1,5 uur wandelen en ze is nu 8 haha. 

 

 

 

Je kan hier eens kijken voor informatie en fokkers ect.

yorkshireterrierclub + yorkshireterrierinfo kwam ik tegen bij het zoeken naar herplaatsing van een Yorkshire terriër. 

 

Succes!  Ben benieuwd

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^