Broodfokkers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Beste hondenvrienden,   Ik moet ergens mijn kwaadheid kwijt en hoop om hiermee ook sommige 'onwetenden' (zoals ik vroeger was) te behoeden voor slechte keuzes. Vorige week is mijn cavalier overleden. Hij was nog geen 6 jaar. Het was de allerliefste hond die je je maar kan inbeelden en ik mis hem enorm. We wisten al lang dat het niet klopte dat hij uit Tsjechië kwam maar nu weten we véél meer. Onze lieverd had vast al lang veel pijn door erfelijke ziektes. Ik weet niet of dit eigenlijk mag op deze site maar anders wordt mijn bericht wel gefilterd door de moderators.  Maar ik wil mensen zeggen: koop nooit bij DE KENNEL VAN RIALFO. Het zijn onmensen die alleen uit zijn op winst en geen greintje gevoel hebben voor dieren.  Ik voel me ook schuldig dat ik meegewerkt heb aan deze praktijken door daar een hond te kopen. Uiteindelijk zijn het ook de kopers die ervoor zorgen dat deze broodfokkers kunnen blijven bestaan.    

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja jouw laatste zin klopt helaas precies.

Helaas is het ook erg oud nieuws, er zijn al vele, vele, vele topics zoals de jouwe.

Maar zolang er mensen broodfokhondjes blijven kopen, verandert er niets.

 

Vaak als mensen een broodfokhond hebben die ziek is, komen ze er pas achter waar ze eigenlijk een pup gekocht hebben en komen dan een topic plaatsen hier.

 

Maar veel sterkte met het verlies van je hondje, 6 jaar is veel te jong.

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ach dat is vreselijk treurig voor je... Ik snap dat je kwaad bent. Maar je beschrijft heel goed wat je er zelf -- achteraf gezien- aan hebt bijgedragen helaas. Maar dat besef maakt je boosheid ws alleen maar erger...

Heb je nog wel 6 jaar van je hondje mogen genieten? Probeer aan de goede momenten te denken. Je bent in rouw, neem er de tijd voor. Blijf niet steken in woede en boosheid en frustratie, hoeveel reden je er ws ook voor hebt. Je hebt een heerlijk hondje gehad. Maar je moet het nooit meer zo doen, dat besef je zelf zeer goed. En het kan echt geen kwaad hoor, om dat nog eens van de daken te schreeuwen.....

Vergeet de mooie jaren niet, leer van je ervaringen en neem tijd om het verwerken....

Anoniem (Gast)

Ik weet wat het is heb dezelfde ervaring mijn lieve labrador een paar weken terug ook moeten laten inslapen was ook pas 6 jaar. Waarschijnlijk ook bij een broodfokker gekocht zo stom ik heb hier veel van geleerd dat je heel goed moet kijken waar je je hond koopt. Maar toen ik mijn labradorpup in mijn armen had dan ben je verkocht en denk je niet meer en neem je hem mee.Maar ik begrijp je woede die heb ik ook.

Mijn hond was ook zo n lieverd en mis hem verschrikkelijk en heb er ook zo n pijn van en daarom begrijp ik je woede dat zulke mensen dit kunnen doen alleen om geld.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

te jong overleden door wantoestanden van de fokkers , de kopers zijn verliefd geworden op een pupje en ja wat doe je dan, onwetendheid.

 

nu wetend, zeg het voort in je omgeving als je hoort dat er iemand een pupje wilt kopen, ga in gesprek vraag waar ze deze pup kopen en geef de informatie door.

 

hebben jullie nu niets aan, het is gebeurd, nu wetend dat een pup gekocht moet worden bij een goede particulier of fokker van een rasvereniging.

 

toch wil ik nog even zeggen dat ik het niemand verwijt, kopen van een pup waar dan ook, men gaat kijken, onwetend, en ziet de pups daar rond krioelen, dat is toch vertederend, en denkt men in het geheel niet verder na.

 

een pupje is geen onbesuisd aankopen, daar gaat men met het gezin te rade van wat gaan we doen , een pup in huis halen en waar gaan we die vandaan halen . ??

 

jullie weten nu hoe het moet, en ik hoop voor jullie dat je in de toekomst een gezonde hond in huis kan halen, voor nu voor jullie allebei, heel verdrietig om zo afscheid te moeten nemen van jullie hond, veels te jong overleden, heel veel sterkte.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit is een vreselijke ervaring. Goed dat je waarschuwt.

Rialfo is geen fokker maar een hondenhandelaar in pups uit Oost Europa. Je kan bijna elk ras daar kopen. Een zgn. fokker, die meer dan 2-3 "rassen" aanbiedt, is een br**dfokker of louche hondenhandelaar.

 

Ook omdat je deze ellende en zorgen hebt moeten meemaken en ik wil voorkomen dat dit nog eens gebeurt, geef ik je het advies om geen Cavalier meer te nemen.

 

Er bestaan geen goede fokkers van Cavaliers, omdat alle Cavaliers Chiari-achtige Malformatie hebben (kleine hersenen zijn te groot voor het achterhoofd en de hersenen puilen uit door het achterhoofdsgat. Hierdoor kan op elke leeftijd Syringomyelie (holtes met vocht in het ruggenmerg) ontstaan. Zowel CM als SM kan ernstige neuropathische verschijnselen en pijn veroorzaken. Voor het vijfde jaar heeft 50% van de Cavaliers een lekkende hartklep, wat oploopt tot 100% als ze 10 jaar zijn). De leeftijd van 10 jaar halen ze meestal niet; zeker niet de nieuwere generaties). Een Cavalier wordt gemiddeld 7,9 jaar. 

http://cavalierinfo.nl/forum/viewtopic.php?f=13&t=134

 

Cavaliers zijn fantastisch leuke en fijne hondjes. Het is een doodzonde dat de fokkers dit ras willens en wetens kapot hebben gefokt.

Ik heb zelf een Cavaliertje gehad en heb haar vanwege CM/SM moeten laten inslapen voor dat zij 4 jaar werd. Ik begrijp hoe groot je verdriet en boosheid is.

 

Veel sterkte.

 

Volgende forumvraag: Speelgoed en mandjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^