Op de bank...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hallo allemaal,

Deze vraag even omdat ik anders denk dat mijn ouders me wat aandoen O-)

Luna is 5 en heeft nooit thuis op de bank gemogen. Ook nooit gedaan/geprobeerd.. Nu hebben mijn ouders haar een paar weken terug achter een hooiwagen aan laten jagen en toen gezegd van 'toe maar!' Zodat ze op de bank mocht om het beest te vangen. Daarna hond eraf en niks aan het handje. 3 dagen later komt mama uit het werk.. En ja je raad het al, wie ligt er met haar dikke billen op de bank? Luna. Mama heeft haar meteen eraf gestuurd en mij gebeld half boos half lachend wat nu, nou luna op de gang als ze weggaan, gewoon op haar plekje. Ging goed tot vanmorgen. Ik had haar naar mijn ouders gebracht omdat ik een lange dag weg was. En papa ging zich aankleden voor het werk en toen hij beneden kwam lag ze weer op de bank. En het leuke aan de situatie: mijn ouders hebben sinds gister een nieuwe bank! We kunnen er om lachen maar deels vinden ze het niet echt ideaal. Gelukkig blijft ze bij mij thuis netjes op de grond.. Tot nu toe!

Mijn vraag is nu. Hoe pak ik dit aan? Ideeën, tips, ervaringen, laat maar horen!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sorry Maud, geen idee maar ik moet er wel erg om lachen! :-)
Ik zie het helemaal voor me, roetsj door de kamer, over kasten, banken..

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Gelukkig kunnen mijn ouders ook er stiekem wel om lachen... Ze kan dan zo lekker onschuldig kijken en zch daarna zielig terugtrekken om haar 'zonde te overdenken' volgens mijn vader;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Haha, of ze bedenkt wat ze nog meer kan uitspoken....

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Moest even 2x lezen want het eerste beeld dat ik bij de "hooiwagen" had, was een grote landbouwmachine of zoiets.. :) Maar snap hem nu ;)

 

Veel tips heb ik niet. Onze vorige golden propte zich tussen alle voorwerpen die wij op de bank legde om te voorkomen dat ze er op ging.. we hebben zelfs een keer een grote metalen ladder op de bank gelegd en zelfs hier kwam ze er nog tussen.

Dus toen was het maar een sprei aanschaffen. En als ze dan eens alleen moest blijven ging de sprei over de bank, iedereen blij :)

 

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Bij Mikey zijn we niet eens begonnen om het af te leren. Ze mag op de bank alleen bv. bij veel viste of als ik er zit te eten moet ze op de grond. Werkt prima. :)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begreep er ook even niets van, hooiwagen een spin, brrr. en ja voetjes van de vloer, logisch toch ? :-D

vaak mogen kleinkinderen veel meer bij opa en oma dan eigen kinderen vroeger mochten toch ?

zo ook met Luna. :-D

als ze het echt niet willen, niet meer toestaan dan en barriceren die bank.... hier gebeurt dat ook wel eens, vergeten te barriceren, en ze zit op de bank, met ziek zijn erop gedaan en ja honden zijn net olifanten, vergeten niets, mmmm wat ligt dat lekker zeg. :-D :-D

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hmm ja.. Luna is wel voorzichtig dus gelukkig zie ik haar zich niet snel ergens tussendoor wurmen... Ik wil het haar alleen graag afleren.. Want zodra we iemand bij is kijkt ze er nog niet eens naar om, komt ze alleen knuffel halen en is nooit aan het bedelen om erbij te mogen... Maar ja succes is er zo natuurlijk als niemand inde buurt is!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^