Advies gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik hoop dat iemand me kan helpen. Ik heb een franse bulldog pup van 5-6 maanden oud. Haar staart en voornamelijk eronder als je het optilt is vies en nattig. Ze wil niet graag dat ik eraan kom en schoonmaken helpt niet. Ze stinkt ook behoorlijk op die plek, winderigheid is erger geworden en ze heeft jeuk. Al vanaf het begin krijgt ze voer van ProPlan. Behoorlijk duur voer dus. Kan het daaraan liggen of is het misschien iets anders?  

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Misschien zijn haar anaalklieren ontstoken? Daarvoor zou je even naar de dierenarts moeten..

 

Proplan is duur.. door de commercie ;) Net zoals Royal Canin, Eukanuba enz.. Natuurlijk zijn ook Bonzo/pedigree/supermarktmerken e.d. troep..

 

Je kan het beste kijken naar een brok zonder granen! Aangezien honden carnivoor zijn, zijn hun darmen niet gemaakt om graan te verteren en poepen dit dus ook weer uit, en moet je in verhouding meer voer gaan geven om aan hun dagelijkse behoefte vlees te komen.

Merken als Taste of The wild, Acana, Wolfsblut hebben graanvrije varianten! :)

Kijk eens op voerwijzer.com ;)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het kan aan het voer liggen.

Het merk zegt op zich niks, je moet altijd kijken waar je hond het goed op doet.

Dat kan voor de ene hond iets anders zijn dan voor een ander.

Sommige honden kunnen slecht tegen graan of rund bijvoorbeeld.

 

Maar je kan ook altijd je hond even laten nakijken door een dierenarts.

 

 

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Heeft ze last van diarree of is het standaard steeds nat en vochtig daar? Want anders vermoed ik dat daar iets aan het broeien is. Ook omdat je zegt dat ze niet wilt dat je eraan komt (pijn?). Dit is misschien toch wel een bezoekje aan de dierenarts waard.

 

Op ProPlan deed onze engelse het niet goed. Praktisch op geen enkele winkel-brok. Vanaf we zijn overgeschakeld naar vers voer heb ik een hele andere hond in huis. Misschien een optie om eens te proberen?

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reacties!  Ik ben naar de dierenarts geweest en haar anaalklieren zaten inderdaad verstopt daar is ze nu voor behandeld dat de ontsteking weggaat. Qua voer ga ik Smuldier (vers) proberen misschien dat het stinken en veel poepen dan minder word :D 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Bedankt voor de reacties!  Ik ben naar de dierenarts geweest en haar anaalklieren zaten inderdaad verstopt daar is ze nu voor behandeld dat de ontsteking weggaat. Qua voer ga ik Smuldier (vers) proberen misschien dat het stinken en veel poepen dan minder word :-D  "

 Wat goed dat je even langs de DA bent geweest!

Het poepen en stinken zal vast minder worden!

succes en leuk dat je nog even laat weten hoe het is gegaan ;)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Proplan is inderdaad duur voeder voor wat het is .. Zitten weinig dierlijke producten in en vele graan. Terwijl een hond weinig graan nodig heeft en veel dierlijke producten. Het eetgedrag van een hond lijkt op die van een cayoté. 

 

Waar ik een denk is iets aan de anaalklieren .. Ik zou daar dus even naar kijken. Daar komt een stinkende stof uit en als deze over vol zit ... 

Heeft je hond ook last van diarree? Als een hond normale ontlasting heeft komt er telkens een beetje van se anaalklieren er mee uit als ze "persen" maar als ze diarree hebben persen ze niet dus komt er ook niet mee uit de anaalklieren waardoor deze dus over vol geraken

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind dit vroeg hoor al problemen met haar anaalklieren 

Dit wil wel zeggen dat ze regelmatig moeten in t oog gehouden worden en misschien moet je ze zelf legen ? 

Er is een speciale druk techniek voor, je kan het zelf. Maar is niet echt aangenaam voor je hond.

Jouw hond zal aanleiding hebben hiervoor.opletten dus 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^