angstige puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Sinds deze middag is onze chihuahua pup bij ons thuis , ze hebben ons aangeraden deze op een rustige plaats te laten wennen en even de tijd te geven . Hij lijkt extreem angstig komt niet uit zijn mandje , plast niet ....is dit normaal ?

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Ja hoor, hij moet wennen aan de situatie.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Bij een goed gefokt en gesocialiseerd nest is dit geen normaal gedrag. Heeft de fokker weinig tot niets aan socialisatie gedaan dan kan je dit inderdaad verwachten.

Zelf heb ik ook een pup gekocht bij een fokker die weinig aan socialisatie heeft gedaan. Ze heeft de eerste dag onder de tafel gezeten en kwam daarna voorzichtig de wereld verkennen. Ik heb haar, na een paar dagen wennen bij ons thuis, overal mee naar toe genomen en haar aan alles laten wennen. Eerst veilig op mijn arm en later ook aan de riem. Nu is ze super sociaal en vriendelijk naar iedereen.

Anoniem (Gast)

Al bedankt voor de reacties ...we geven het even de tijd .

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zoals Gea schrijft, dit is niet normaal.

Een pup kan de eerste dag bij zijn nieuwe baasje wel wat schuw en afwachtend zijn, maar zeker niet extreem angstig; niet als de fokker het hondje goed gesocialiseerd heeft.

Hoe was de pup in het nestje? Hoeveel weken is hij?  Heb je de moeder gezien?

De eerste weken zou ik de pup niet alleen laten slapen; neem de pup mee naar boven en zet hem naast je bed in een grote hoge doos, bench of mandje. Zorg dat je pup het niet te koud heeft, aangezien het nu in de nachten afkoelt. Je kunt ook zelf op de bank beneden slapen met de pup in een grote hoge doos, mandje of bench naast je. Gaat de pup piepen dan steek je je hand in het mandje, doos of bench, zodat de pup weet dat jij er bent. Wees erop bedacht dat de pup ook 's nachts moet plassen en/of poepen en je hem eigenlijk moet optillen en naar buiten brengen, wil je de pup snel zindelijk maken.

 

Nog een heel belangrijk punt; je pup moet water drinken, anders droogt hij uit. Als hij niet uit zichzelf drinkt, geef dan water met een pipet.

Lady (Gast)

Waar komt de pup vandaan? En hoe oud is hij of zij?

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ik vind t ook niet normaal, maar ken t ras niet. Doe t rustig aan en kijk hoe t morgen gaat. En probeer m wel aan t drinken te krijgen inderdaad. Vannacht lekker naast je zetten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Sinds deze middag is onze chihuahua pup bij ons thuis , ze hebben ons aangeraden deze op een rustige plaats te laten wennen en even de tijd te geven . Hij lijkt extreem angstig komt niet uit zijn mandje , plast niet ....is dit normaal ? "

 



maak wat bouillion klaar, aftrekken van vlees, kip, alleen het vocht geven, menig hondje vind dit heerlijk en drinkt dan en plast dan.

veel mee gaan doen, overal mee naar toe nemen, desnoods lekker op je arm, zodat tie een hoop indrukken krijgt, als jij gaat socialiseren wat tie bij de fokker niet gekregen heeft, komt het echt goed.

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Ons teckeltje was in het begin ook zeer angstig, voor zowel andere honden als ook voor andere mensen. Nu nadat we haar 3 maanden hebben is het een heel vrolijk en ondeugend beestje geworden. Niet meer angstig maar nog een klein beetje afwacthend naar andere (vreemde) honden en mensen. Echt een enorme verbetering.

 

Tip betreffende het socialiseren zijn al gegeven. Doe het alleen heel rustig aan. Je hondje zal in het begin heel erg snel overprikkeld zijn. 
Dus heel langzaam opbouwen. 

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Denk ook niet dat dit normaal is. Bij ons ging Max rustig het huis verkennen en aandacht zoeken bij ons. En wanneer hij moest plassen, deed hij dat op de grond. Buiten was hij wel wat onwennig. Van waar komt jullie chihuahua? Ik zou hem iig niet forceren.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn chi ging wel gelijk op verkenning maar ieder hondje is anders. Hoe is de nacht verlopen?

Forceer het vooral niet. Eerst aan jullie laten wennen, daarna pas samen op ontdekking gaan. Ik ben zelf de eerste twee/drie dagen veel binnen gebleven. Gewoon even rust.

Anoniem (Gast)

Ik denk dat de sociallisatie niet optimaal verlopen is ...maar toch , Vandaag al een groot verschil met gisteren ....een rustige nacht , ondanks dat hij na lang twijfelen toch alleen is gebleven ... deze ochtend om 6 uur begon hij toch te jammeren dus opgestaan en hem gewoon wat gezelschap gaan houden zonder al te veel aandacht . Ook had hij een eerste worstje achtergelaten op zijn puppytrainer ...hij volgt ondertussen iedereen in huis . Enkel het plassen lijkt hij op te houden tot hij echt niet meer kan , dat was de eerste keer deze morgen rond 9 u en vanavond pas terug rond 20 u . Dat doet hij jammer genoeg niet op zijn trainer maar op de vloer ...omdat hij nog zo klein is hebben ze ons aangeraden te oefenen met de puppytrainer voor zindelijk te worden ....mss toch maar een even de tuin proberen af en toe , per 5 minuutjes of zo ?? 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Je pup heeft tijd nodig om te wennen.

Ik zou wat betreft de zindelijkheid met je pup naar buiten gaan... is voor jezelf ook wel ff lekker en voor je pup al helemaal, dan leert de pup de geluiden van buiten kennen.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Hoe gaat t nu?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Bij de pup van mijn ouders duurde het een paar uur voordat hij uit de bench kwam, volgens mij was die gewoon moe, en moest hij acclimatiseren.
Waaruit blijkt extreme angst?

Verder zou ik zelf de hond buiten zindelijk maken en niet op dat soort matjes.

In de encyclopedie staan veel nuttige artikelen over pups opvoeden.
Veel plezier met je hondje.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Bij Sunny duurde het achteraf gezien toch wel twee weken voordat ze "los kwam".

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Anoniem (Gast)

 

Waarom heb je dit topic geopend?

Na 6 dagen nog geen reactie op forumleden, die je advies geven.

Gaat het nu wat beter met je pup?

Volgende forumvraag: vraag energie en tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^