Welk ras hond heb je en waarom heb je hier voor gekozen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Leuk om jullie verhalen te lezen! Ik heb Vanna een Golden Retriever gekozen...

Ik wilde een knuffelbeer, een lekkere zachte hond!
Buiten dat vind ik een Golden een van de mooiste honden... ze zijn zo mooi sierlijk!

En ik wilde een slimme hond, die na 5 x oefenen snapt wat ik van haar wil! En dat lukt. Ik ben wel op cursus geweest maar ben bij de 2e les afgehaakt!! (zal wel kritiek krijgen van jullie nu haha) Maar het was op zondagochtend, echt kei vroeg! En beide keren regende het!!! En dan een groep van 15 honden!! Ik stond alleen maar in de regen te wachten! De trainer vond Vanna wel een goed voorbeeld want zij snapte alles op de een of andere manier al en met haar gaf hij de rest les!!

Nee ik dacht, ik doe het zelf wel! En ze kan echt onwijs veel!! Gisteren heb ik haar nog geleerd om te rollen... op de buik liggen dan op haar rug en doorrollen zodat ze weer op haar buik eindigt. Misschien niet echt een nuttig trucje maar ze vind het leuk om zo bezig te zijn en wil graag leren!

En wat ik wilde is een hond met een will to please!! En zo'n hond is ze zeker!!

Omdat ik niet genoeg krijg van haar.... krijgt ze over 3 weken een vriendje.... ja natuurlijk weer een Golden!!

Gr. Nathalie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras hond heb je en waarom heb je hier voor gekozen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

sandra (Gast)

Hallo,


Ik heb 2 honden. De eerste is mascotje , vuilbakkenras en superlief. Ze is ondertussen al 12 jaar bij ons .We hebben haar uit het asiel gehaald, daar vertelden ze dat ze 1 jaar moet geweest zijn omdat haar tanden nog heel wit waren , maar nu zijn die nog superwit dus wie weet hoe oud ze ondertussen al is. Ze heeft ondertussen al een grijze snoet maar ze crost nog als geen ander. We wonen nu sedert een jaar in de ardennen en ze straalt van geluk.
De tweede is een minipoedel Pluisje van 6 jaar oud. Dit is de grootste troetelbeer .Wijkt niet van mijn zijde.Ze is nu 2 jaar bij ons. Ze woonde bij een mevrouw die nog allemaal kleintjes hond had om met te kweken; Pluisje had nog nooit buitengeweest, bandje aangehad,had zelfs geen naam! Maar ondertussen is het de liefste woef die je je maar kan wensen en ook zij geniet met volle teugen van onze wandelingen hier,

groetjes Sandra

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hai!

Ik heb gekozen voor een Rottweiler. Ben opgegroeid met een rotti en Mechelaar, maar vind de mechelaars veelal wat neurotisch.

Het karakter van een rottweiler vind ik heerlijk.

honden page profiel jojo

honden foto van jo

mijn voorkeur gaat uit naar een boerenfox,die hebben mijn hart gestolen.
ik zelf hou van aktieve honden en waar je iets mee kan doen.
en een boerenfox is een grote hond in het klein.en me 2 e favoriet is een ruwharige jack russel lekker eigenwijs lijkt een beetje op een boerenfox.karakter.
alleen mijn parson jack russel is meer gefokt op sociaale eigenschappen.ze is 4 vrij rustig geworden en echt een schoothond binnen en heel vriendelijk tegen mensen eigenlijk te sociaal.maar maakt me niet uit.


groetjes joke en de doggies :-D

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

ik hou, net als joke, van actieve honden. geen schootliggers en renhonden dus! Border Collies , Dalmatiers, geweldig gewoon! Prachtige honden ook!

honden page profiel

Ik heb, noodgedwongen, een klein lichtgewicht hondje: teckeltje Jazz en dat na altijd grote rassen te hebben gehad. Ik vind vele honden mooi of interessant en de teckel is daar één van, ik denk dat dit komt door die korte pootjes, dat veel te lange lijf en die 'middelvinger' ;-)
Afgelopen weekend heb ik bij de Winner eens gekeken welke rassen ik écht het einde vind en dan kom ik er bij twee: de Rhodesian Ridgeback (wat een machtige hond en vaak met een gouden karakter) en de Afghaanse Windhond (wat een gratie met dat gangwerk en het golvende haar).
Maar eh...ik houd het bij Jazz :-)

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

hoi,
Wij hebben voor een maltezer x (maar weet niet wat er door zit) gekozen omdat we een kleine hond wilde en niet zo groot wonen.
veel gelezen en gezocht, wilde een eerst een chihuahua maar aangezien ik mijn vriend daar niet echt mee zie lopen en ze wel heel erg klein zijn zijn we uiteindelijk bij een maltezer uitgekomen.
Een geweldige hond een echte knuffelbeer haha, heb erg veel plezier van haar.
Erg leuk om alle verhalen hier te lezen indd een goede toppic.
;-)
Gr Joyce en een pootje van Kaily

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

ja ,martie de afghaanse windhond vind ik ook heel mooi
en de russische basset

nele (Gast)

We zijn al een hele tijd op zoek naar een kruising van Labrador X Berner Sennen. Waar kunnen zo een hondje kopen? Help ons aub. We zijn echte dieren liefhebbers en willen onze kroost verder uitbreiden
groeten

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Heet zo'n ras niet een boulab?? Kan er ook naast zitten hoor, maar anders zou je daar op kunnen zoeken!

Gr. Nathalie

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Nele,

Misschien he je hier iets aan...

http://members.lycos.nl/boulabclub/index.html

Succes, Ilja

honden page profiel JeanineJeanine

honden foto van Jeanine

hoooi ik laat me na een tijdje ook weer eens zien hier :-D
Ik heb een tervuerense herder en ik heb hiervoor gekozen omdat mijn vader's hond Django (ook een tervuur) is overleden en mijn vriend en ik een eigen hond wilden en mijn vader wilden we verassen met een nieuwe tervuur want hij wilde altijd al een reutje hebben, hij heeft voorheen altijd teefjes gehad en nu hebben we dus een broertje en zusje.. Ik ben dus grootgetrokken met het ras :-D
Groetjes jeanine en een pootje van hindy

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Even "of topic';

Hoi Jeanine,

Leuk dat je weer eens bent... :-D ;-)
Hindy leuk geworden??

Maar hebben jullie een mooie Fries!! WAUW O-)


Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel JeanineJeanine

honden foto van Jeanine

Hey Ilja..
Ja beetje druk geweest in and out of hospital met mijn darmen nog steeds en gewisseld van baan druk druk druk :P maar ik weet dat dat geen excuus is ;-)
Ik zal mijn commentaar hier nu wel weer wat vaker laten horen *grinnik hihi*
Ja we hebben sinds augustus een friesje.. Ik ben vandaag lekker een stukje met haar gaan wandelen, ze is nu bijna helemaal verkeersmak.. En in t voorjaar word ze gedekt :-D jeej veulentje..
Met Hindy gaat t super!!
Ze is 3 weken geleden een hele grote meid geworden..
Ze is de eerste keer loops geweest.. En zooo proper.. Ze hield zich perfect schoon, je vond geen druppeltje door t huis (alleen waar ze gelegen had maarjagoed)
Maar de eerste 2/3 daagjes was ze er wel goed ziek van.. Lusteloos, weinig eten.. Maar voor haar heeft dat wel goed uitepakt want omdat ze t gewone vlees (pens waar ze normaal wild op is) niet at, kreeg ze biefstuk en kip en andere verse vleesjes.. Maar nu is t weer een dolle Hindy..
Ze was gisteren weer n beetje stout.. Ze had een schaap uit de kerststal gepikt en lag er vrolijk op te knagen toen we thuiskwamen :P
Groetjes jeanine, en nu geen pootje van hindy want die is te druk bezig met haar bot :-D

honden page profiel Niet actieve profielNiet actieve profiel

honden foto van Niet actieve profiel

Hoi hoi allemaal..

Ik heb 2 duitse doggen.
1 van zo'n 80 kilo en de ander van zo'n 65 kilo, maar daar zijn we pas achtergekomen dat hij nierpatiënt is..

Zijn scheten van honden..

honden page profiel Niet actieve profielNiet actieve profiel

honden foto van Niet actieve profiel

Het zijn kleine hondjes in een groot lichaam...

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

voor een malteser omdat ze er leuk uitzien , en aangezien we niet groot wonen :'(

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik heb 2 Entlebucher Sennenhonden.
Van huis uit hadden wij altijd Berner Sennenhonden. De rasvereniging had toen nog alle vier de variaties in een vereniging. Dus Grote Zwitserse Sennenhond, Berner Sennenhond, Appenzeller Sennenhond, Entlebucher Sennenhond. Mijn vader deed iets in t bestuur van de vereniging (praat ik over begin jaren 70) en ik ging vaak mee naar keuringen en zo. Toen vond ik de Entels al erg leuk.
Maar goed, van de Berners ben ik een beetje genezen. In de jaren 70 zijn er erg veel problemen op karakter gebied geweest. Er zijn toen vreselijke dingen gebeurt met Berners, en er is terecht een fokverbod geweest. Alleen met zeer streng geselecteerde honden mocht worden gefokt. Gevolg: de erfelijke hersen afwijking en agressie ging eruit, maar daar kwamen helaas andere dingen voor in de plaats. Toen wij Berners hadden, kende niemand het ras, waren er maar erg weinig in NL. Nu is het zowat een mode hond, is er erfelijke kanker ingefokt en zijn het meer zwarte Golden Retrievers van uiterlijk. HOewel ik steeds het oude, zware type zie terug komen.
Toen mijn Hollandse Herder was overleden, wilde ik geen Hollander meer, maar wat dan..... de Sennenhonden bleven trekken en na lang wikken en wegen werd het een Entlebucher. Nooit spijt van gehad. Slimme honden, echte werkers, heerlijk. Ooit hoop ik nog eens een Grote Zwitser te hebben, maar dat zal wel een droom blijven. Mag ik wel eerst op een boerderij gaan wonen......

honden page profiel Joey-DancerJoey-Dancer

honden foto van Joey-Dancer

honden page profiel asiabjornasiabjorn

honden foto van asiabjorn

Hey iedereen

Mijn liefde voor de Americaanse staffords is gekomen dankzij mijn vriend! Toen ik hem heb leren kennen had hij ons Tayka'tje, ze was 2 jaar, ongelooflijk mooi en o zo lief. Ik vond het geweldig dat ze zo leergierig was en zo speels en tegelijkertijd kon ze zo snel kalm zijn en zo veel liefde geven. Op een dag kwam ik dan met het idee om eens een kennel te gaan bezoeken, dat was blijkbaar geen goed idee want we kwamen thuis met een 2de AmStaff :-D onze reu Tanner. Heb er absoluut geen spijt van want het is een schatje! Maar het werd natuurlijk wel een dure grap, het heeft ons gedwongen om te verhuizen naar een grotere tuin en veel plaats omdat ons manneke toch wel een pak wilder is als ons Tayka'tje :-D . Je kan hem wel heel gemakkelijk en snel iets aanleren (maar tis en blijft wel een deugenietje). Dan hebben we ons Beauty in huis gehaald. Vrienden van ons hadden een nestje en ze was nog de laatste dat overbleef. We gingen is kijken en ik was direct verkocht :-D het was zo een schatje. Ons Tanner was ook direct verkocht, ze zijn de beste kameraadjes. En de trotse ouders van ons Angel en Tyson. Ja ja ze hebben Baby's gemaakt :-D We hadden dit niet verwacht. Maar we hebben er 2 bij gehouden. Ik had nooit gedacht dat het zoveel pijn kon doen om een nestje te verkopen. en omdat mijn vriend al vrij zeker was dat hij ons Angel niet kon weg doen, is ze maar gebleven :-D . Mijn band met Tyson kwam als hij ongeveer 4 weken was, als ik thuis kwam vant werk holde hij als eerste naar mij en bleef uren plakken, dat kan je toch moeilijk van u afzette niet? dus had ik beslist dat hij ook moest blijven, ik kon niet anders :-) . Het zijn echt schatjes, ze geven heel graag pootjes, gaan al zo mooi zitten en liggen, ze kennen de commando kom. Alle het gaat heel goed met ze buiten dan de zindelijkheid :-). Dus ja Amstaff dat is mijn keuze: speels, leergierig, vriendelijk en liefdevol

groetjes asia

honden page profiel Han & ZarahHan & Zarah

honden foto van Han & Zarah

Hallo!

Wij hebben een Border Collie omdat het honden zijn die heel graag werken en die fit zijn! En ze zijn ook slim en ik vind het leuk om zo vaak met haar uit te gaan want dat is leuk voor haar en voor mij! ;-)

Onze vorige hond was ook een Border Collie en hij luisterde ook héél goed! En hij kwam overal mee naartoe en hij was bijna nooit vast aan een riem!
Dat is dan wel leuke! ;-) En daarom heb ik nog wel een border collie gekozen maar er was wel eerst twijfel tussen andere honden hoor! ;-)

Normaal zijn Border Collies niet zo knuffelig ( Of hoe moet je dat zeggen? :-) ) Maar Zarah is heel knuffelig! En dat vind ik dan ook wel leuk aan haar! :-D Maar ik ga nog eens uit met mijn actieve Zarah! ;-)

Groetjes Han en High-Five Zarah!!

honden page profiel

honden foto van

Hallo,

De eerste maal dat ik een Dober zag, zo'n 35 jaar geleden, was ik gelijk verkocht. Diep onder de indruk van zijn verschijning, die koninklijke houding, die ingehouden power, die spieren die onder de glanzende vacht lagen, de onverschrokken houding enz. Ook de typische arogantie, de Dober eigen, trok mij aan.Geen allemansvriend.
Ik begon alles te lezen wat er toen over de Dober bekend was. Toen was ik zeker dat dit mijn hond zou worden als ik de kans kreeg om er een aan te schaffen.
Een paar jaartjes later kwam die kans. Mijn ouders vroegen aan mij of ik een hond wilde uitzoeken en zonder enige twijfel gaf ik mijn wens te kennen. Mijn vader, die toch al nooit veel zei trok een gezicht van 'Onze Joep weer. en 'Mot dat nou?'
Mijn moeder wist niet over welk ras ik het had en zei alleen maar ' Dat is toch niet zo een grote he?' Nee hoor, valt wel mee' zei ik. Ik had een advertentie gevonden. Dobermann pups, niet geheel raszuiver, ingeent enz. Een paar weken later gingen zij, zonder mijn medeweten de pup halen.
Mijn moeder had zich rot geschrokken toen zij de moeder van het nest zag. Potverdomme onze Joep met z'n 'valt wel mee.'
De grootvader van mijn pup was een Duitse Staander korthaar. Deze was met opzet in de lijn gebracht omdat de lijn van de moeder te veel agressie bezat. Het was een gouden greep geweest. Alles van de Dober zat er in en het te veel aan agressie was gedempt. Ik kreeg een hond die zeer intelligent bleek te zijn. Leergierig, sociaal en een echte kameraad. Ik heb tien fantastische jaren met hem gehad. Wat ik toen al wist, is ook nooit meer veranderd. Voor mij nooit meer een ander ras.
Joep

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi allemaal,

Wat ontzettend leuk en soms interessant om te lezen hoe sommige - van ons - aan een ras verslingerd is/zijn geraakt... :-D

Erg leuk... O-)

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel Del Montagna Oro (Mi)Del Montagna Oro (Mi)

honden foto van Del Montagna Oro (Mi)

Ik heb voor de Cane Corso gekozen omdat ik grote hond wilde een die sportief was en waaks.
En nu is deze liefde een beetje uit de hand gelopen.
En heb ik er inmiddels vier.
En fok ik eens per jaar een nestje.
En met deze liefde is de hobby showen ook er bij gekomen wat ook erg uit de hand is gelopen en ik bijna alle show afloop haha.
Maar ik zou nooit meer een ander ras willen dat is een ding wat zeker is en de kids ook niet want die zijn ook al verslaafd aan die grote kanjers hier in huis.

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

Nele, Er is ook een Boulab hyves:

http://boulab.hyves.nl/

Groetjes,
Marcella

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy

honden foto van Kelly-Elroy

Hoi allemaal,

Ik heb gekozen voor border collies.
Vroeger als kind wou ik al een border collie maar kreeg van mijn ouders toen geen hond.
Na een aantal jaren ben ik gaan samen wonen met mijn vriend en we hebben toen een duitse herder in huis genomen die herplaatst moest worden.
Zijn met hem naar de hondenschool gegaan en zijn beginnen wedstrijden spelen, zo zijn we terug in contact gekomen met de border collie.
Een jaar later hebben we onze eerste border collie gekocht, en nu 4 jaar later hebben we er 6.
Heb ook voor dit ras gekozen omdat we graag wedstrijden zouden doen in gehoorzaamheid en flyball, en daar was de border collie het meest geschikt voor.
Dus 2 vliegen in een klap, ik heb mijn lievelings ras en het is nog een werker ook.

Groetjes
Kelly

honden page profiel Sandra/ThembaSandra/Themba

honden foto van Sandra/Themba

Hey , leuk onderwerp.

Wij hebben een Rhodesian Ridgeback gekozen omdat het karakter ons aan staat. Binnenshuis rustig, slapend, geeuwend veelal.
Eenmaal buiten is Themba altijd in voor een lange wandeling, lekker snuffelen of er wild zit en dan jagen ;-) Niet echt hoor, al zou ze dat zeker kunnen. Ze is wat terughoudend naar vreemden, erg speels en sociaal met honden.
Voor Themba er was, hadden wij een Boxer, Dino, ook superlief.
Helaas maar 7 jaar geworden.
Gelukkig genieten wij nu van Themba, onze knuffel.


Groetjes Sandra en Themba

honden page profiel Sandra/ThembaSandra/Themba

honden foto van Sandra/Themba

Vergeet er bij te vermelden dat wij voor dit ras hebben gekozen ook omdat ze er prachtig uitzien ;-)

Groetjes Sandra en Themba

Flair (Gast)

Hoi,

Wij hebben 12,5 jr geleden een Bearded Collie gekozen vanwege het uiterlijk en het zachtaardige, sociale karakter. Ze deed het erg goed op gehoorzaamheidscursus, toen ze 1 jr oud was op behendigheid gegaan, vondt ze fantastisch :-) Daarna ook flyball gedaan, ook daar was ze een toppertje in. Nu doen we niets meer vanwege haar leeftijd, ze zou het nog wat graag willen maar ik moet haar voor haarzelf beschermen want ze gaat gewoon door tot ze dood neervalt.

2,5 jr daarna hebben we nog een hond genomen, een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Gekozen vanwege uiterlijk en werkkarakter. Helaas vondt zij behendigheid niet zo leuk maar hield ze meer van lange wandelingen en spelen met andere honden. Was een zeer extroverte, vrolijke hond die graag door iedereen leuk en lief gevonden wilde worden. Helaas is ze afgelopen december overleden door kanker.

Daarna hebben we nog een klein hondje kruising Maltezer/Shih Tsu overgenomen van iemand toen ze 2 jr oud was. Is meer een knuffelhondje (wij noemen haar een poeshondje) ligt graag bij je of op schoot.

Groetjes Yvonne

honden page profiel

Ik heb gekozen voor de BC omdat ik zelf een actief persoon ben, en graag hondensporten beoefen.
Omdat de BC een veelzijdig ras is, kon ik er dus ook alle kanten mee uit.
Ik was ook erg geintreerd geraakt in het schapendrijven, vond het prachtig mooi hoe ze dat zo deden, alles zocht ik op.
Ik ben verliefd op dit ras en wil nooit meer zonder een BC.
Ook het karakter van de BC sprak mij erg aan, en de kleuren van de Bc.
Wel komt er ooit een ander ras bij, heb er wel een aantal die ik leuk vind, maar welke het wordt, ach dat moet de toekomst uitwijzen.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras hond heb je en waarom heb je hier voor gekozen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^