Blindenstok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hondenhumor, waarom denk je dat ze dat snel kunnen bestellen ? Waarom denk je dat dat slecht smaakt ?

indoctrinatie van de reklame man (of vrouw .)......

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" als je zo'n stok hetzelfde zou zien als een meubelpoot....als in daar mag de hond niet aan knagen zou ik er berkenteerolie op smeren.
 
smaakt gruwlijk slecht en leren ze gelijk dat die niet lekker smaakt.
is trouwens wel helemaal veilig voor honden.
dit kan je vaak vinden in de dierenwinkel.
zoniet? dat kunnen ze het snel voor je bestellen.
  "

 Goeie tip, heb ook wel eens sambal gehoord maar dat smeert zo onhandig. Verkleurt de stok daar niet van?

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

Ik zou er op dag 1 al mee beginnen. En misschien de stok zelfs nog meer gebruiken dan strikt noodzakelijk is (ook in huis bijvoorbeeld).
Ik heb dan wel geen blindenstok, maar loop wel met krukken. Daar is mijn (destijds) pup ook van meet af aan mee geconfronteerd om het zo maar te zeggen. Dat hielp ons allebei om er goed mee om te gaan (zodat ik haar niet vertrappelde met mijn 4 benen en zij niet op plaatsen ging staan waar ze beter niet kon staan).
In mijn ervaring wist ze dus eigenlijk niet beter dan dat die krukken een verlengstuk van mij waren. Is op geen enkel moment een probleem geweest op die manier. Edit: Ze heeft ook nooit op mijn krukken gebeten. Die ene keer dat ze die neiging had, heb ik op dezelfde manier gehandeld als wanneer ze in mij beet; ander speeltje geven.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ik ben nu eerst zonder hond aan t oefenen met de stok. T is maar goed dat ik wel wat zie, ik ben al 2 keer bijna aangereden. Blijkbaar is dat ding niet zichtbaar genoeg. Best eng, vertrouw je op zo'n ding en dan gaat t nog mis.

 

Ik heb nu 1 keer in de maand een training, omdat ik nog niet zo veel energie heb. Als de ergotherapeut er naast loopt zijn mensen veel vriendelijker is me opgevallen. Dan gaan ze wel aan de kant. Raar hoor. Zijn er nog meer slechtzienden en of blinden op t forum?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik vind zelf dat in de loop der jaren normen en waarden en respect buiten op straat voor elkaar sterk afgenomen is.  Ik kan me vreselijk boos maken als ik zie dat iemand bijvoorbeeld een oudere vrouw minder valide of slechtziende etc. geen gelegenheid geeft om over te steken of zijn ongeduld gaat laten blijken. Ik vind het zo respectloos en wat zullen ze van dergelijk gedrag vinden als ze zelf ooit in die positie komen te staan... 

 

Ik ben zelf niet slecht ziend of blind ik weet wel dat ik o.a. door een mega goed boek Van Sheila Hocken getiteld "Emma en ik" ontzettend veel respect heb gekregen en ook hoeveel er gewoon mogelijk is puur op doorzetters vermogen zo respect waardig. 

 

Ik weet zo niet zeker of er meer zijn op het forum maar het kan ook dat ze er zijn maar daar niet echt over spreken?

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ja dat kan ook natuurlijk, t is ook prive. Maar wie weet. 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Voor de geïnteresseerden zal ik hier ook nog ff wat info geven over wat ik nou precies heb. Ik zal er niet te veel over uitweiden maar dan heb je een idee.

 

hersenslechtziend of CVI

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De uitleg is duidelijk genoeg, staat er begrijpelijk. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Voor de geïnteresseerden zal ik hier ook nog ff wat info geven over wat ik nou precies heb. Ik zal er niet te veel over uitweiden maar dan heb je een idee.
 
hersenslechtziend of CVI "

 

Mag ik vragen of je de teksten op internet, bijv. dit forum goed kan lezen? Vergroot je de teksten? Heb je daar verder nog een hulpmiddel voor? Kost het lezen en schrijven je meer moeite en energie, dan iemand die goed ziet? Je kan ook per PB antwoorden als je dat prettiger vindt.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Teksten lezen lukt wel, ik maak wel groter ja. Filmpjes kan ik niet volgen, doe ik ook geen moeite voor. Ik denk dat alles me wel meer moeite kost, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Voor mij was t normaal altijd, snapte ook niet waarom ik zo vaak ongelukjes had, of dingen niet kon vinden.

 

Plaatjes en foto's lukken soms wel, soms niet. Als t iets is wat bekend is voor mij kan ik wel bedenken wat t moet zijn, maar soms kan ik er niks mee. Verkeersborden net zo, vaak begrijp ik ze niet, zeker nieuw borden.

 

Topics terugvinden is een ramp voor mij, vandaar mijn vraag of t ook per baasje gerangschikt zou kunnen worden. Maar ik moet daar gewoon nog een systeempje voor vinden, komt nog wel.

 

Als teksten dicht op elkaar staan kan ik t niet lezen. T beeld trilt altijd voor mij en ik zie dubbel. Als t dan te dicht op elkaar staat gaat t in elkaar lopen. En dan lukt t niet. Hangt er ook vanaf hoe moe ik ben. Hoe moeier hoe slechter t gaat.

 

Qua hulpmiddelen ben ik nog bezig. Ik krijg nog een goeie loep, de stok heb ik nu, en verder moeten we nog kijken wat handig is. Het traject bij Visio is heel langzaam weer opgestart, maar t duurt nog wel even. Mijn laptop en tablet zullen ook nog beter ingesteld worden en ik krijg daar ook nog een training voor. Maar dat heeft voor mij niet zo'n prioriteit, t functioneren buiten is lastiger. Vooral in drukke omgeving. Ik kan bewegende dingen niet volgen. Vandaar af en toe wel een stok. En ik kan ook geen diepte zien.

 

T wordt nu wel een beetje warrig geloof ik, maar ja. T is gewoon heel lastig om uit te leggen omdat t voor mij normaal is.

 

 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik zou de stok gewoon net als een stoelpoot behandelen. Eerst in huis oefenen, dan in de tuin, enz. Nog niet meteen op straat, dat is allemaal al spannend genoeg. ;)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Helge,

 

Aangezien ik een goed invoelingsvermogen heb, kan ik toch aardig inschatten wat de slechtziendheid voor jou betekent. Ik vind je uitleg niet warrig en kan het goed volgen.

 

Mijn complimenten voor het feit dat jouw teksten altijd goed leesbaar zijn.

 

Als lange reacties achter elkaar geplakt staan, heb ik ook moeite om te lezen.

Als bijv. nieuwe forumleden of gasten hun tekst voorbereiden in een ander programma dan MSWord, dan worden ondanks dat ze returns hebben geplaatst, deze niet meegenomen.

Ik gebruik Wordpad als ik langere teksten schrijf. Als ik de teksten in het invulvak plaats, moet ik opnieuw de returns plaatsen. Ik heb dit al enkele malen onder de aandacht van Arjen en modteam gebracht, helaas zonder oplossing.

 

Jouw vraag om in een profiel te kunnen vinden welke topics een forumlid heeft gestart, kan ik begrijpen en zou ik ook handig vinden.

 

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ja de lange achter elkaar teksten, vooral van gasten zijn wel een ramp. Die lees ik dan toch vluchtiger of niet. Moeten ze maar wat meer moeite doen denk ik dan. ;)

 

Ik heb wel moeite om teksten te beantwoorden, als t uit meerder onderdelen bestaat. 1 vraag lukt wel, maar als t warrig wordt, of als er meerdere dingen spelen, dan lukt t me niet. Dan antwoord ik soms kort, waardoor mensen misschien denken dat ik bot of ongeïnteresseerd ben, helaas.

 

Of als er heel snel achter elkaar geantwoord is met veel quotes, dan raak ik de draad ook kwijt. Soms haak ik dan af, of probeer t een andere dag opnieuw.

 

Wat ik nog vergeten ben te vermelden is dat mijn gezichtsveld ook beperkter is. Dat is met lezen niet een probleem, maar wel met mezelf voortbewegen. Dingen die op de grond liggen zie ik niet, dus ik ben al wel eens over dingen gestruikeld. Ook de zijkant is beperkter, met name rechts.

 

Loki's pootjes hebben t vaak moeten ontgelden. In t begin riep ik dan wel sorry... vond t zo zielig, maar hij heeft uiteindelijk wel geleerd om wat afstand te houden. Ik kan ook geen diepte zien, dus dat gaat buiten ook wel eens mis.

 

 

 

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Ik zou de stok gewoon net als een stoelpoot behandelen. Eerst in huis oefenen, dan in de tuin, enz. Nog niet meteen op straat, dat is allemaal al spannend genoeg. ;-) "

 Ja, ik denk dat dat voor mezelf wel t meest relaxt is ook. Met name omdat t voor mezelf buiten ook lastiger is.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Snauwen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^