Snauwen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Hoi allemaal,

 

 

Macy is ondertussen 8,5 maand en alles gaat prima  ze begint nu wel te puberen.. Maar dat hoort erbij 

 

Het enige probleempje waar ik mee zit.. Macy is erg onderdanig, als ze een andere hond ziet gaat ze van 20 meter afstand al liggen en krijg ik haar niet meer mee.. Dan komt de andere hond, en gaat Macy zitten. De hond snuffelt aan Macy, vooral aan haar achterste (natuurlijk ;)). En als hij/zij dit doet begint Macy ineens te snauwen! 

 

Ik heb echt geen idee waarom, ik ben op zoek naar de oorzaak maar kan het niet vinden..

Toen ze nog pup was zag ze van een afstand dat Lukie werd aangevallen en daar is ze super van geschrokken, toen heeft ze ook een paar weken bang geweest en dat is nu eigenlijk nog steeds een beetje zo.. Misschien dat het daaraan ligt, dat ze daarom snauwt?

 

 

Het ligt er ook niet aan dat ze aangelijnd is of los.. Los doet ze precies hetzelfde.. 

 

Ze bijt niet echt, maar snauwen doet ze dus wél!

 

 

 

Verder treitert mijn jongste zusje ze soms.. Waarbij ik zeg dat ze moet ophouden en ze gewoon doorgaat.. Zou dat het kunnen zijn, of staat dat los van elkaar?

 

 

 

Ze is wel gesocialiseerd, van pups af aan wandel ik al naar het park, even kennismaken met honden (wat dus na die aanval op Lukie moeizaam ging..) en heel soms spelen..

 

Zou het erfelijk kunnen zijn of zou het aan de fokker kunnen liggen? Niet goed gesocialiseerd als pup bij de fokker?

 

Of zou het aan het ras kunnen liggen (maltezer x dwergschnauzer kruising) ??

 

 

We zijn (nog) niet op cursus geweest, omdat ze toen we haar kregen buiten de hele tijd rilde enzo.. En ze was heel klein en mager.

 

 

 

Het valt me ook op dat ze vaak echt gromt naar andere honden.. Zou ze dit dan waarschuwend bedoelen of speels?? Het dan zo'n klein grommetje, waarbij ik meteen 'nee' zeg waarbij ze dan meestal wel stopt.. En dan loop ik door.. 

 

Ze heeft een keer een 'bitch fight' gehad met de chihuahua van mijn vriendin.. Alleen blaffen en met de pootjes enzo.. Ik kwam bij mijn vriendin aan, ze deed haar voordeur open en haar chi kwam eraan rennen en begon meteen Macy aan te vallen ...

 

Iemand tips? Idee wat de oorzaak zou zijn? Hoe ik het voorkom of hoe ik dit train?

 

Mijn moeder zegt dat ik een kneep in haar nek vel moet geven, omdat de moederhond dit ook deed.. Maar ik heb wel eens gelezen dat wij mensen dat nooit kunnen doen zoals de moederhond dat deed en dat het dus eigenlijk niet veel nut heeft.. Ik doe dit dan ook niet.

 

Ik wil later geen antisociale hond  ..... Help!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Stel je zit met je moeder op een bankje in de stad en er komt een hele grote man met een grote baard, donkere ogen, een heel lelijk gezicht en die komt heel dicht bij je zitten en in je gezicht ademen op 2 cm afstand.

Wat zou jij dan doen? Ik denk dat je ook niet rustig blijft zitten maar iets zegt van.. Mag ik wat meer ruimte graag? (=grommen) en dat je naar je moeder toeschuift.

Op dat moment hoop je ook op steun van je moeder toch? Je hebt er niets aan als ze boos tegen jou zegt 'Niet doen joh, die man doet alleen maar aardig'.

De volgende keer dat het gebeurt zeg je eerst niets, anders wordt je moeder weer boos.. maar die man is toch echt iets wat je niet wilt.. Dus ipv een opmerking te maken begin je nu tegen die man te schreeuwen dat hij weg moet. (= snauwen)

 

Gewoon ter voorbeeld ;)

 

Het is juist fijn dat je hondje haar grenzen aangeeft door te gromen, want dit grommen betekent dat ze meer afstand wil. Heeft ook niets met valsheid of onsocoiaal gedrag te maken. Mischien vindt ze het allemaal een beetje spannend of zijn de honden wat te druk/te groot voor haar.

 

Ik zou haar meer in bescherming nemen. Zorgen dat andere honden niet zo op haar af kunnen komen (ga ervoor staan), ruimte nemen als je mensen met honden passeert aan de riem en ik zou ook niet wachten als ze zo blijft liggen op een andere hond, maar probeer haar aandacht te trekken (leuke geluidjes maken, blij doen, iets lekkers) en dan lekker doorlopen.

 

Als er bij een ontmoeting gegromd wordt niet meer 'nee' zeggen, maar juist voor haar opkomen door haar uit die sitatie te redden. Aan de lijn kun je gewoon doorlopen, los kun je tussen haar en de andere hond blijven en ook proberen door te lopen. (vraag de andere baas dan ook de hond terug te roepen).

 

Iedere positieve ervaring maakt het vertrouwen steeds iets beter, iedere negatieve ervaring maak het vertrouwen 20x minder, dus probeer altijd te voorkomen dat ze van zich moet bijten.

 

Gr. Alexandra

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Hè, zo had ik het nog niet bekeken, Alexandra! Om mij heen wordt altijd geroepen dat ik het moet afstraffen..

 

Volgens mij heb jij helemaal gelijk.. 

 

Ik ga je tips eens opvolgen, dankjewel! Ik zal haar gaan beschermen, niet straffen 

 

 

Hier heb ik wat aan!! 

 

 

Enige probleem; ik loop vaak met mijn 2 honden tegelijk, dan wordt het wat lastiger om ertussen te gaan staan.. Maar ik probeer wel een manier te vinden. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ons teefje spaniel grauwt ook honden weg,ik laat het zo.

Ze hoeft niet iedere hond leuk te vinden.

Zeker niet als die meteen naar dr achterwerk gaan,dan gaat ze erop zitten.

Door een nare ervaring help ik haar ook.

De laatste jaren gaat ze uit zichzelf achter me staan en ik laat het zo,ze geeft zelf aan of een hond leuk is of niet.

 

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Ik zou ook met je zusje en of je ouders praten dat dat treiteren direct moet stoppen. Of je zusje bij de hond weg of jij met honden bij je zusje weg als ze dat doet. Aaien mag maar treiteren is niet ok.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

" Ons teefje spaniel grauwt ook honden weg,ik laat het zo.
Ze hoeft niet iedere hond leuk te vinden.
Zeker niet als die meteen naar dr achterwerk gaan,dan gaat ze erop zitten.
Door een nare ervaring help ik haar ook.
De laatste jaren gaat ze uit zichzelf achter me staan en ik laat het zo,ze geeft zelf aan of een hond leuk is of niet.
  "

 

Ja, je hebt wel gelijk.. Wij vinden ook niet iedere persoon leuk..

Je hond heeft wel vertrouwen in je, dat ze iedere keer achter je gaat staan! 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

" Ik zou ook met je zusje en of je ouders praten dat dat treiteren direct moet stoppen. Of je zusje bij de hond weg of jij met honden bij je zusje weg als ze dat doet. Aaien mag maar treiteren is niet ok. "

 

 

 

Klopt.. Maar ik denk dat mijn zusje al in de puberteit zit..  ook al is ze nu pas 10.... Maar ze is de hele tijd eigenwijs en vervelend..

 

Iedere keer als ze dat doet zeg ik er ook wat van, of mijn moeder, dan stopt ze ook wel.. Maar de volgende keer doet ze het gewoon wéér! Ze gaat gewoon door.. Negeert ons.. Misschien als de honden een keer aangeven dat ze het niet prettig vinden, ze dan stopt.. Maar de honden zijn té lief.. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Gaan liggen is niet perse onderdanig zijn. Het is meer initiatief overnemen in een ontmoeting. Ik zag het heel mooi bij Shadow en zijn vriend Duco. Duco is een oudere reu die de baas is, maar soms is daar even discussie over, zeker als ze elkaar niet gezien hebben. Meestal als ze elkaar zien, stormen ze op elkaar af om samen te gaan racen. 

Op een keer ging Shadow liggen en Duco bleef prompt staan en er volgde een heel ritueel met plajse ed. En een aftastende stoeipartij.

Er was niks onderdanigs aan Shadow, hij wilde juist weten waar hij stond.

 

als shad gaat liggen als hij vreemde honden ziet, en die andere hond komt toch mee met de baas aan de lijn, valt shadow uit. Als hij gaat liggen accepteer ik dat niet maar vraag hem vriendelijk doch beslist mee te lopen, of een andere kant uit of in een bocht om die andere hond of als het echt niet anders kan gewoon kort aan de lijn langs die andere hond, dan is er meestal juist niets aan de hand. 

 

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Als de honden t aangeven ben je al gauw te laat. Puberteit of niet, treiteren doe je niet. Laat je ouders wat foto's zien van nare bijtwonden, misschien helpt dat. ;)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"  
 
 
Klopt.. Maar ik denk dat mijn zusje al in de puberteit zit..  ook al is ze nu pas 10.... Maar ze is de hele tijd eigenwijs en vervelend..
 
Iedere keer als ze dat doet zeg ik er ook wat van, of mijn moeder, dan stopt ze ook wel.. Maar de volgende keer doet ze het gewoon wéér! Ze gaat gewoon door.. Negeert ons.. Misschien als de honden een keer aangeven dat ze het niet prettig vinden, ze dan stopt.. Maar de honden zijn té lief..  "

 Of je zusje heeft geleerd dat ze vervelend moet zijn om aandacht te krijgen...... Let maar eens op hoe vaak ze aandacht, of een compliment, krijgt als ze "braaf" is. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dat hondje treiteren moet je zusje ten eerst echt niet meer doen, dat zal niet direct samen met de andere problemen hangen, maar dieren pesten is gewoon heel kwalijk en je kunt er een hoop mee kapot maken

 

het grommen, afhankelijk vamn de situatie zal ik dat echt niet altijd corrigeren...

soms mogen ze grommen en staan ze daarmee in hun recht, is het gewoon normale hondentaal. als ze niet wilt dat hondjes aan haar kont snuffelen, schijnbaar, kan ze dus grommen, das is gewoon taal. dus ik zou dat niet bestraffen, zolang ze dit in normale mate doet en dus niet meteen serieus aanvalt en bijt..grommen is waarschuwen, en dat mag soms best!

 

wanneer je dat ziet, geef je hondje ruimte, dus blok de andere hond, of stuur die weg...dat betkeent dat jij je hondje snapt en op inspeelt. dus voor jullie band is dit ook al goed...

 

eigenlijk wat Alexandra al aangeeft..

 

ik had ook wel eens kids hier die hondjes wel een konden plagen, ik zei dan gewoon zou jij dat leuk vinden? straks bijt ze he! en dan zijn je vingers weg en is het ook nog je eigen schuld!

dat zou mijn hond nooit doen, maar zo zei ik het maar even om het duidelijk te maken

 

die kneep in de nek wat je moeder zegt, niet meer doen...dat idee van "moeder hond doet dat ook" is niet eens waar, en je hondje zal dat nooit op die manier ervaren.

die zal alleen maar bang van je worden en je onbetrouwbaar vinden

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

" Gaan liggen is niet perse onderdanig zijn. Het is meer initiatief overnemen in een ontmoeting. Ik zag het heel mooi bij Shadow en zijn vriend Duco. Duco is een oudere reu die de baas is, maar soms is daar even discussie over, zeker als ze elkaar niet gezien hebben. Meestal als ze elkaar zien, stormen ze op elkaar af om samen te gaan racen. 
Op een keer ging Shadow liggen en Duco bleef prompt staan en er volgde een heel ritueel met plajse ed. En een aftastende stoeipartij.
Er was niks onderdanigs aan Shadow, hij wilde juist weten waar hij stond.
 
als shad gaat liggen als hij vreemde honden ziet, en die andere hond komt toch mee met de baas aan de lijn, valt shadow uit. Als hij gaat liggen accepteer ik dat niet maar vraag hem vriendelijk doch beslist mee te lopen, of een andere kant uit of in een bocht om die andere hond of als het echt niet anders kan gewoon kort aan de lijn langs die andere hond, dan is er meestal juist niets aan de hand. 
  "

 

 

Oke, dat is dus niet altijd onderdanigheid. Al is Macy wel heel onderdanig hoor, als je ook maar over haar heen buigt ligt ze al op de grond op haar rug.. 

 

Leerzaam verhaal, over Shadow en Duco! 

 

En dat Shadow uitvalt, heeft Macy niet.. Ze snuffelt en laat zich besnuffelen, maar na korte tijd gaat ze dus grommen.. Waarschijnlijk dus om aan te geven dat ze de ruimte wil.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

"  Of je zusje heeft geleerd dat ze vervelend moet zijn om aandacht te krijgen...... Let maar eens op hoe vaak ze aandacht, of een compliment, krijgt als ze "braaf" is.  "

 

 

Nee, dat denk ik niet... Maar het zou op zich kunnen..

 

Ze gaat over de honden heen liggen en in het gezicht blazen enzo.. Macy gaat dan piepen.. Lukie loopt meestal weg..

 

Maar ik erger me er echt aan!! 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

" dat hondje treiteren moet je zusje ten eerst echt niet meer doen, dat zal niet direct samen met de andere problemen hangen, maar dieren pesten is gewoon heel kwalijk en je kunt er een hoop mee kapot maken
 
het grommen, afhankelijk vamn de situatie zal ik dat echt niet altijd corrigeren...
soms mogen ze grommen en staan ze daarmee in hun recht, is het gewoon normale hondentaal. als ze niet wilt dat hondjes aan haar kont snuffelen, schijnbaar, kan ze dus grommen, das is gewoon taal. dus ik zou dat niet bestraffen, zolang ze dit in normale mate doet en dus niet meteen serieus aanvalt en bijt..grommen is waarschuwen, en dat mag soms best!
 
wanneer je dat ziet, geef je hondje ruimte, dus blok de andere hond, of stuur die weg...dat betkeent dat jij je hondje snapt en op inspeelt. dus voor jullie band is dit ook al goed...
 
eigenlijk wat Alexandra al aangeeft..
 
ik had ook wel eens kids hier die hondjes wel een konden plagen, ik zei dan gewoon zou jij dat leuk vinden? straks bijt ze he! en dan zijn je vingers weg en is het ook nog je eigen schuld!
dat zou mijn hond nooit doen, maar zo zei ik het maar even om het duidelijk te maken
 
die kneep in de nek wat je moeder zegt, niet meer doen...dat idee van "moeder hond doet dat ook" is niet eens waar, en je hondje zal dat nooit op die manier ervaren.
die zal alleen maar bang van je worden en je onbetrouwbaar vinden "

 

 

De kneep in de nek deed ik sowieso al niet ;) .. Hoe zou je anders moeten corrigeren eigenlijk? Wat is nu echt de juiste manier van corrigeren ?

 

 

Ik stuur al wel eens honden weg, maar met 2 honden tegelijk uitlaten is dit ook wel lastig als ik ze beide aan de riem heb.. 

 

Maar ik ben van plan dat in het vervolg wel te gaan doen!

 

Bedankt! 

 

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Mijn moeder zegt dat ik een kneep in haar nek vel moet geven, omdat de moederhond dit ook deed.. Maar ik heb wel eens gelezen dat wij mensen dat nooit kunnen doen zoals de moederhond dat deed en dat het dus eigenlijk niet veel nut heeft.. Ik doe dit dan ook niet. "

 Lastig probleem. In de nek knijpen zou ik niet doen. Ik heb gezien dat Dobber dit wel deed met pups om ze te corrigeren, maar als je zo'n strenge correctie wilt doen, moet je eerst correctierecht opgebouwd hebben. Dat wil zeggen dat jij ook echt mág corrigeren omdat jij dat privilege hebt (m.a.w.: je bent echt ranghoger, en zelfs dan zou een ranghogere zulke confrontaties moeten voorkomen). 

 

Ik denk dat je bij het uitval gedrag beter gewoon verbaal kunt corrigeren en doorlopen. Eventueel met een boog om de hond heen en als dat niet kan, gewoon omkeren. Omkeren is ook ranghoger gedrag, je gaat een conflict uit de voeten en dat zal Macy alleen maar kunnen waarderen. 

 

Als ze erg kleine en mager was en niet zo sociaal, vraag ik me af wat de fokker gedaan heeft aan socialisatie. Die periode raken ze niet meer kwijt he... Ik zou in elk geval te allen tijde rustig blijven, niet gaan trekken aan de lijn oid maar Macy laten zien dat jij het allemaal in de hand hebt. Dat ze gaat liggen hoeft niet onderdanig te zijn, mijn hond ging vroeger ook wel liggen en dan ineens vloog ze ervandoor om de andere hond af te snauwen (ik heb niet zo'n sociaal vaardig hondje ben ik bang). Wat je beter kunt doen is als ze zo gaat liggen, voor haar gaan staan en eventueel het baasje van de andere hond laten weten dat Macy het niet helemaal vertrouwt en dat ze haar hond aan moet lijnen. Probeer ook eens met stabiele honden te gaan wandelen, zodat Macy kan zien hoe een andere hond zich gedraagt en dat kan imiteren. 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

"  Lastig probleem. In de nek knijpen zou ik niet doen. Ik heb gezien dat Dobber dit wel deed met pups om ze te corrigeren, maar als je zo'n strenge correctie wilt doen, moet je eerst correctierecht opgebouwd hebben. Dat wil zeggen dat jij ook echt mág corrigeren omdat jij dat privilege hebt (m.a.w.: je bent echt ranghoger, en zelfs dan zou een ranghogere zulke confrontaties moeten voorkomen). 
 
Ik denk dat je bij het uitval gedrag beter gewoon verbaal kunt corrigeren en doorlopen. Eventueel met een boog om de hond heen en als dat niet kan, gewoon omkeren. Omkeren is ook ranghoger gedrag, je gaat een conflict uit de voeten en dat zal Macy alleen maar kunnen waarderen. 
 
Als ze erg kleine en mager was en niet zo sociaal, vraag ik me af wat de fokker gedaan heeft aan socialisatie. Die periode raken ze niet meer kwijt he... Ik zou in elk geval te allen tijde rustig blijven, niet gaan trekken aan de lijn oid maar Macy laten zien dat jij het allemaal in de hand hebt. Dat ze gaat liggen hoeft niet onderdanig te zijn, mijn hond ging vroeger ook wel liggen en dan ineens vloog ze ervandoor om de andere hond af te snauwen (ik heb niet zo'n sociaal vaardig hondje ben ik bang). Wat je beter kunt doen is als ze zo gaat liggen, voor haar gaan staan en eventueel het baasje van de andere hond laten weten dat Macy het niet helemaal vertrouwt en dat ze haar hond aan moet lijnen. Probeer ook eens met stabiele honden te gaan wandelen, zodat Macy kan zien hoe een andere hond zich gedraagt en dat kan imiteren.  "

 

Oké, duidelijk uitgelegd! Uit alle reacties blijkt ook dat ik Macy niet moet straffen voor grommen, maar juist beschermen.. Voor haar gaan staan, honden blokken, om de andere hond heen gaan..

Verbaal corrigeren doe ik meestal ook ja. Een duidelijke 'Nee' en dan doorlopen.

Volgende forumvraag: mijn bullmastiff stresst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^