Puppy bijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel phinephine

honden foto van phine

Hallo,

 

Wij hebben een groenendealer pup van 6 maanden en altijd als je gaat rennen gaat hij bijten. Waarschijnlijk is dit wel speelsheid maar soms doet het best wel pijn. En we willen ook behendigheid met hem gaan doen en dan gaat hij dus ook bijten. Weet iemand hoe je dit moet afleren?

 

groeten phine

honden page profiel RVSRVS 2 doggies

honden foto van RVS

Neem iets waar hij heel erg op gefixeerd raakt om na te jagen. Bijvoorbeeld een rietstengel waarvan je de  pluim over de grond beweegt of een balletje aan een touwtje wat je achter je aansleept. Misschien lukt het al  met gewoon een balletje stuiteren. Voer langzaam het tempo op van wandelen naar rennen terwijl je hem daarmee bezig houdt. Z'n aandacht is zo ergens anders i.p.v. bij jouw kuiten

Elke keer dat hij toch z'n aandacht naar je benen verlegt zeg je streng: "Nee!" en daarna beweeg je het speeltje op een uitdagende manier voor z'n neus

 

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Haha, leuk. Dat ken ik precies. Mijn hond, een Hollandse herder, doet dat nogsteeds af en toe als ik een stukje ren. Ik ben nu zover dat ik wel stukken met haar kan hardlopen maar als ik inneens een sprint maakt hangt ze in mn armen. Als ze dat deed riep ik heel hard: AUW zodat ze schrok, en snoepjes meenemen, dat als ze ook maar een paar passen rende zonder te bijten ik een snoepje kon geven. Uit eindelijk wordt het wel iets minder als ze ouder worden.. Het is ook meer enthousiasme. Tijdens behendigheid zijn ze toch meer op de obstakels gefocust waardoor het bijten ook iets minder wordt.. Maar bij die van mij is het er nogsteeds niet helemáál uit. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ja je hebt een herder. Veedrijvers bijten in de poten van dieren die uit de kudde rennen. Ik heb een schotse collie, net zo. Elke keer als ik ging rennen en ze hapte, stilstaan en je rug toe draaien. Spel stoppen en haar negeren. Zo liet ik haar steeds zien dat ik dit niet fijn vond.

Het heeft geholpen. Als ik nu voor de grap weg ren, houd ze me tegen, duwt ze haar neus tegen me aan ippv bijten.

 

Ik doe ook behendigheid, kans dat hij dan bijt omdat hij niet zo goed weet wat hij moet doen of reageren op prikkels. Herders zijn gevoelig voor prikkels, dat hoort bij ze.

Is ook logisch, als er ergens uit de kudde een dier ontsnapt, moeten ze dit zien en gelijk reageren, ze moeten gevoelig zijn voor prikkels.

 

Kan hij los? Weet hij wat wacht is? Luca doet het nl ook een beetje tussen de sprongen. Ik loop dan ipv rennen, zo komt er meer rust. Of ik laat haar wachten na een sprong, loop zelf naar de volgende en roep haar. 

Luca bijt niet meer echt in mij, maar pakt soms tussen de sprongen voorzichtig mijn arm. Dan is de opwinding te groot.

 

Herders zijn zooooo leuk! 

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Dit topic komt precies vaak terug.

Ik denk dat hier gewoon "goed gedrag belonen, slecht gedrag negeren" van toepassing is...

In elk geval gaan rennen van een "jachtdier" (al is het een gedomesticeerd jachtdier) is nooit echt een goed idee. Hier zijn bv katten ok, behalve wanneer ze weg lopen van mijn hond, dan moet die van mij erachter (de oudste, jongste weet ik nog niet).

Je kan mss iets geven waar hij wel in mag bijten (kan zijn natuurlijk dat dat vnl. is als ze spullen stuk bijten, dus mss hier niet van toepassing) --> misschien zijn het zijn melktandjes die gaan wisselen?

Volgens mij hadden mijn twee honden ook wel een bijtfase ze... maar die gaat eruit (ik had Sooki van haar 8 maanden en ze bijt toch al een hele tijd niet meer... dus volgens mij is dat tot 10 maanden ofzo (ze is nu net een jaar)...)

Sorry dat ik geen betere tips heb ;-) maar het zal je wel lukken.

Volgende forumvraag: Hoe gaat het in het begin?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^