Behendigheidhindernissen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel phinephine

honden foto van phine

Hallo,

 

Ik heb een groenendealer en hij is nu nog een pup maar als hij wat ouder is willen we graag behendigheid wedstrijden met hem doen. En we willen graag nu al een beetje oefenen, ik heb even op internet gekeken om eventueel een paar hindernissen te kopen maar ze zijn erg duur! Zelfs op marktplaats zie ik niet echt een goedkope hindernis. Weet iemand misschien een site ofzo waar ze niet heel duur zijn of misschien hoe je ze zelf kan maken?

 

groeten Phine

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi 3 doggies

honden foto van Karin & Levi

Ik heb ze op zooplus gekocht

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat leuk dat jullie behendigheid willen gaan doen.

Je kan je pup uiteraard kennis laten maken met de hindernissen, maar laat hem/haar nog niet springen of over hindernissen heenlopen. Je mag pas met je hond trainen wanneer deze 1 jaar is geweest.

Ook is het raadzaam om cursussen behendigheid te volgen en niet zelf wat aanklooien als je niet bekend bent in de behendigheidsport. Op cursus kunnen ze je goed helpen met het aanleren van oefeningen maar ook jezelf helpen met verschillende draaien die je moet maken om je hond juist over de hindernis te krijgen.

 

Hindernissen zijn inderdaad heel prijzig, vooral als je goede hindernissen wilt hebben. Op de agility nederland facebook pagina staan af en toe 2e hands setjes te koop, al zijn deze ook vaak nog erg prijzig. 

Je zou eventueel ook zelf wat kunnen maken, maar daarvoor moet je erg handig zijn en ook over het juiste materiaal beschikken.

Als je goed kijkt hoe toestellen in elkaar zitten en hoe groot ze officieel moeten zijn kun je ze zelf ook maken.

Ik kan je geen goedkope site aanraden, volgens mij zitten de toestellen van goede kwaliteit allemaal rond dezelfde prijs.

honden page profiel phinephine

honden foto van phine

" Ik heb ze op zooplus gekocht "

 Dat vinden we ook best wel duur...

 

Ruby, we gaan ook behendigheid cursus met hem doen.  Ik zal wel eens proberen om zelf iets in elkaar te knutselen. We zijn nu bezig met gehoorzaamheid A en die hebben we bijna afgerond, daar hebben we een heel mini stukje behendigheid gedaan door over 1 hele lage hindernis te springen en dan door de tunnel gedaan. Dat vond hij heel leuk! Dus daarom was ik op het idee gekomen om ook zulke toestellen zelf te hebben. Ik wist nog niet dat hij het pas mag doen als hij 1 is... Ach, ja. Hebben we tenminste de tijd om de toestellen te maken. Heel erg bedankt voor je tips!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Goed dat je er mee op cursus gaat, ze leren er erg snel hoor . Ik heb zelf inmiddels al mijn eerste wedstrijd gelopen (juni) Puck en ik waren toen een goede 3 kwart jaar bezig met behendigheidslessen. Uiteraard niet in de prijzen gevallen, maar het ging heel wat beter als waar ik op had gehoopt hihi.

Door een tunneltje lopen kun je met een pup best mee beginnen, dat is erg leuk. Maar springen en over hindernissen heenlopen zoals de schutting en kattenloop en wipwap zal ik zeker nog niet doen en ook zeker niet zonder begeleiding van iemand die er echt verstand van heeft. Je hond kan er namelijk zo afspringen met alle gevolgen van dien.

Met Puck heb ik zelf een zo'n anderhalf jaar lang eerst puppycursus en daarna gedrag en gehoorzaamheid gevolgd en daarna toevallig in de behendigheid beland waar we nog steeds met veel plezier heen gaan.

 

Succes met je hond, de groenendaeler is een goed ras om G&G en behendigheid mee te doen.

Volgende forumvraag: Hondensport
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^