Terugkerende oorontsteking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Beste allemaal,

 

Mijn labrador mannetje van bijna 2 heeft momenteel een oorontsteking aan zijn linkeroor (veel zwart / bruin smeer, lichtrood oor, vaak flapperen met zijn oortje, gillen als ik het aanraak, je kent het wel). Het probleem is dat dit nu al een paar keer voor is gekomen dit jaar en altijd in zijn linkeroor. Ik maak zijn oren regelmatig schoon met een wattenschijfje; verder geen toevoegingen.  De keren dat hij oorontsteking had, kreeg ik van de dierenarts een potje zalf (neo huppelup, geel dik spul) dat ik gedurende een week iedere dag in zijn oor moest doen. De zalf heb ik nog en is ook nog goed volgens de datum en heb ik nu al 2 dagen in zijn oor gesmeerd maar ik zie geen verbetering. Vannacht maakte hij mij om 5 uur wakker omdat hij zeer sterke aandrang had; spuitdiarree! Heeft dit te maken met zijn oorontsteking?

 

Ik ga morgenvroeg meteen naar de dierenarts, maar ik ben een beetje bang dat ik weer word opgescheept met de zalf die ik nog heb en hij meteen een antibiotica spuit voor zijn diarree krijgt (zo gaat het namelijk meestal: "Oh hij heeft diarree?... ja, dan kan het toch zijn dat ie net even iets verkeerds binnen heeft gekregen, ik geef hem even antibiotica blababla". Mijn moppie heeft echter al vaak zat antibiotica gekregen dus ik ben er wel een keer klaar mee. Maar uiteraard wil ik het allerbeste voor hem!!

 

Wie heeft advies  / tips / soortgelijke situaties?


Groetjes!!

 

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Over de diarree weet ik niks, maar mijn hond had ook terugkerende oorontsteking. Onze dierenarts denkt dat het voedselallergie is. Zou dit ook bij jullie mogelijk zijn?

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Hoi! Hmm, dat zou wel raar zijn, want ik ben niet van voer gewisseld. De laatste week ben ik wel vers vlees gaan voeren omdat er iets mis was gegaan met de bestelling van zijn huidige voer, maar dat zou dus alleen deze oorontsteking verklaren en niet de andere keren dat hij oorontsteking had.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Klinkt als een verlaagde weerstand en mogelijk daardoor een allergie wat zich uit in diarree en oor ontstekingen.

Wat eet de hond?

Je zou 3 dagen ontlasting kunnen testen op wormen en giardia. Ab zou ik niet doen.

Verder starten met suikervrije waterkefir. Dat is een soort probiotica en oa kritisch naar voeding kijken.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hoi! Hmm, dat zou wel raar zijn, want ik ben niet van voer gewisseld. De laatste week ben ik wel vers vlees gaan voeren omdat er iets mis was gegaan met de bestelling van zijn huidige voer, maar dat zou dus alleen deze oorontsteking verklaren en niet de andere keren dat hij oorontsteking had. "

 



Gaf je normaal brok? Welke? Wat voer je nu aan vers?

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Morgen komt zijn 'goede' voer weer :) Royal Canin Labrador Retriever. Nu heeft mijn hond wel een verleden met giardia dus zijn darmen zijn sowieso niet zo sterk. Deze diarree is overigens wel anders dan die giardia variant.

 

De afgelopen week kreeg hij Smuldier, dat een paar dagen echt heel goed ging maar vanaf vannacht dus opeens niet. Kan me bijna niet voorstellen dat het daar aan ligt, want dan was het wel eerder begonnen? Hij had juist erg mooie ontlasting de laatste dagen. Maar, het zou inderdaad wel kunnen dat zijn weerstand laag is door zijn oortje en dat hij nu anders reageert.

 

Probleem is dat ik eigenlijk zeker weet dat de dierenarts ab gaat geven, doet ze namelijk meteen als hij diarree heeft. Hij wil overigens wel eten (krijgt ie niet, omdat mijn DA altijd zegt dat hij moet vasten als hij zo ziek is), maar is wel iets slomer dan normaal. Verder kijkt hij nog wel goed uit zijn ogen en is ie nog reactief, dus daar is niks mis mee.

Waar koop ik suikervrije waterkefir? Klinkt goed :)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een hond is een carnivoor, oftewel een vlees eter. Dat betekend dat ze hoofdzakelijk dieren eten.
In Rc zit hoofdzakelijk graan en daar bovenop nog een hoop chemie. Beiden zijn ongezond voor een hond. Het belast het gehele lichaam enorm en zorgt ervoor dat allerlei processen uit balans worden gehaald of zelfs gestopt. Dit kan tot diverse ziektes leiden. Van allergie tot zelfs kanker (Niet dat ik nu zeg dat jouw hond kanker heeft hoor!).

Giardia maakt idd de darmen stuk, maar granen ook. Antibiotica dood de goede darmbacterien en haalt zo de darmflora uit balans.
Ik zie alle reden tot het ontwikkelen van een allergie, maar... omdat je zegt dat het tijdens 100% rauw op kwam zetten, zou het ook zeer goed ontgiften kunnen zijn. Ontgiften is goed: het lijf ontdoet zich van afvalstoffen en zal daarna de processen weer normaal op gang proberen te brengen.

Wat ik je zou willen adviseren (als je ervoor open staat) is om te starten met een goed kvv merk zonder kip, rund, graan, plantaardige olie en premix. Het lastige is alleen dat graanvrij of glutenvrij niet direct betekend dat dat ook zo is. Er kunnen dan alsnog magen met granen inhoud mee gemalen worden. Van Haaksbarf weet ik dat alles behalve de kip en de eend versies graanvrij is. Van Carnivoer weet ik dat de eend en de wild mix graan en kip vrij zijn.

Begin eerst minimaal 8 weken met 1 diersoort dat hij nog nooit gehad heeft. Bijvoorbeeld Haaksbarf konijn. Dan heb je een grote kans dat het goed komt.

De kefir zoek ik even op. Je kunt het het beste 24h van te voren mengen met gepureerde groente.

Ik zou gezien zijn verleden wel de ontlasting giardia test doen, maar ab weigeren.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij een oorontsteking moet steeds gecontroleerd worden of de behandeling aanslaat en of de oorontsteking al weg is. Anders komt het niet alleen steeds terug(beter gezegd flakkert het steeds op, want is niet weggeweest, de bacterien die er nog zaten zijn minder gevoelig voor het gebruikte middel. 

Een steeds terugkerende oorontsteking kan veroorzaakt worden door een voedselallergie. Of je hond al jaren hetzelfde voer krijgt maakt niet uit.

 

En standaard antibiotica geven voor diarree is slechte diergeneeskunde. 

 

 En een keer diarree is oha geen reden om je zorgen te maken. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

http://www.kefirshop.nl/a-36056929/kant-en-klare-kefir/aquakefir-concentrated-100-ml-waterkefir-concentraat/

1 Deel kefir mengen met 10 delen water.

Mijn 30 kilo hond krijgt 2x pw 1ml waterkefir met 10ml water door de gepureerde groente.

Een spuit zonder naald kun je bij de da ophalen.

De kefir de eerste keer niet schudden en zeer voorzichtig open draaien ivm gas vorming. Als het eruit dreigt te komen doe je de dop er weer op etc tot je hem normaal open hebt. Daarna voor elk gebruik even rustig het flesje om de kop draaien tot het gemengd is en voorzichtig openen.
Behandelen als sinas dus ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Laat idd wel ff controleren of er geen grasaar of iets in het oor zit. Een zalfje voor het oor kan nodig zijn, dat beoordeeld de da beter als ik achter een pc.

Maar ab pillen voor diarree niet. Gewoon weigeren hoor!

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Een pipetje stronghold  ( tegen oormijt) vragen aan je da ,kan ook geen kwaad

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

 

Een pipetje stronghold  ( tegen oormijt) vragen aan je da ,kan ook geen kwaad "

 



De da ziet snel genoeg of het oormijt is. Is het geen oormijt? Dan zou ik dit niet geven. De hond is al uit balans. Chemie kan net de spreekwoordelijke druppel zijn.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  

De da ziet snel genoeg of het oormijt is. Is het geen oormijt? Dan zou ik dit niet geven. De hond is al uit balans. Chemie kan net de spreekwoordelijke druppel zijn. "

 

 

zwart oorsmeer kun je er  bijna zeker ervan zijn dat het oormijten zijn

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

 

zwart oorsmeer kun je er  bijna zeker ervan zijn dat het oormijten zijn "

 



Nop. Al mijn honden die oor problemen gehad hebben, hadden zwarte troep. Dit was geen mijt en geen schimmel. Puur troep dat het lijf eruit werkte.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  
 
zwart oorsmeer kun je er  bijna zeker ervan zijn dat het oormijten zijn "

 

ja zeker; 

 

citaat

Oormijt is een klein beestje dat in het oor kan leven. 

Hij veroorzaakt erg veel jeuk. Meestal zijn beide oren aangetast door het beestje. Je herkent aan de buitenkant van het oor de oormijt aan zwart, korrelig oorsmeer. Oormijt komt vaak voor bij puppies. Ze kunnen het meenemen uit het nest. De oormijten zijn door de dierenarts te zien als hij met de otoscoop in het oor van de hond kijkt.

einde citaat

Bron: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/54961-het-behandelen-van-oorontsteking-bij-de-hond.html

 

 

Stronghold mag zelfs aan puppies gegeven worden en werkt effectief o.a. tegen oormijt.

De jeuk door oormijt is heel vervelend voor een hond.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat stuk zegt niets over oorsmeer, alleen over mijt. Ik spreek uit een ruime ervaring en da opinies, niet vanaf internet.

Waarom risico lopen als dat niet nodig is? Ts gaat toch naar da, dus gelijk een oren check ipv gelijk gif.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Mijt geeft zwart korrelig oorsmeer.(ook niet altijd) 

Zwart oorsmeer betekent niet persee mijt.

Deelverzamelingen. Het zg koe-beest principe. 

Ander zou een dierenarts geen otoscoop en microscoop hoeven gebruiken. 

Dier en natuurinfomis ook niet de meest betrouwbare site voor diergeneeskundige informatie. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Dat stuk zegt niets over oorsmeer, alleen over mijt. Ik spreek uit een ruime ervaring en da opinies, niet vanaf internet.

Waarom risico lopen als dat niet nodig is? Ts gaat toch naar da, dus gelijk een oren check ipv gelijk gif. "

 

Het stuk zegt wel degelijk wat over oorsmeer

 

quote

 Je herkent aan de buitenkant van het oor de oormijt aan zwart, korrelig oorsmeer.

unquote

 

Bovendien heb ik zelf honden vanaf de jaren zeventig en dus ruim voldoende ervaring o.a. met de behandeling van ernstige oormijt bij een hond van vrienden.

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Het stuk zegt wel degelijk wat over oorsmeer

 

quote

 Je herkent aan de buitenkant van het oor de oormijt aan zwart, korrelig oorsmeer.

unquote

 

Bovendien heb ik zelf honden vanaf de jaren zeventig en dus ruim voldoende ervaring o.a. met de behandeling van ernstige oormijt bij een hond van vrienden.

 

  "

 




Pfff ja hoor. Er bestaat alleen zwart korrelig oorsmeer, dus pas op! Zodra je dier ook maar iets van oorsmeer heeft is het oormijt! Pak alle gif bende maar uit de kast en maakt het beestje daarmee maar nog zieker.

Niet dus.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  


Pfff ja hoor. Er bestaat alleen zwart korrelig oorsmeer, dus pas op! Zodra je dier ook maar iets van oorsmeer heeft is het oormijt! Pak alle gif bende maar uit de kast en maakt het beestje daarmee maar nog zieker.

Niet dus. "

 

Relaxed een beetje roos ,ik geef alleen maar aan wat het kan zijn en wat ik daar tegen zou doen .De beslissing is aan ts en da en niet aan ons

Ik geef het alleen maar aan ,net zo goed als jij dingen aangeeft

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Relaxed een beetje roos ,ik geef alleen maar aan wat het kan zijn en wat ik daar tegen zou doen .De beslissing is aan ts en da en niet aan ons

Ik geef het alleen maar aan ,net zo goed als jij dingen aangeeft "

 



Ik reageerde eigenlijk zo op Loesje ;-)

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  

Ik reageerde eigenlijk zo op Loesje ;-) "

 

 

Dan nog mag  je wat relaxen  

Een goeie da zal bij zwart oorsmeer standaard  controleren op mijten en we horen het vanzelf wel .Dit keer zeg ik ook bijna erbij

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Santa heeft ondanks graanvrije voeding nog steeds last van veel oorsmeer, wat erg donker gekleurd is.
Ik heb eenmaal zijn oor vol korrelig vuil gezien, wat praktisch dezelfde kleur had, alleen leek het op korst achtig materiaal, als van opgedroogd bloed.
Omdat hij in die tijd nog stronghold kreeg kan het oormijt geweest zijn, ik heb er niet naar laten kijken.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Overigens heeft Santa nooit gegild bij aanraking van zijn oor.
Ik maak minimaal eens per maand zijn oren schoon door 2 dagen achter elkaar AST oorcleaner te gebruiken.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

 

Dan nog mag  je wat relaxen  

Een goeie da zal bij zwart oorsmeer standaard  controleren op mijten en we horen het vanzelf wel .Dit keer zeg ik ook bijna erbij "

 



Jij wel ja, maar Loesje niet. Die beweerd dat er maar 1 type oorsmeer is en dat is oormijt. Dat klopt van geen kant.

Oormijt is ook niet logisch in combi met rc, diarree en een verleden met giardia en meerdere antibiotica. Als de hond onder de vlooien zou zitten en verder niets zou hebben, zou het logischer zijn. Maar bij een hond die duidelijk al onder druk staat ben ik nog meer voorzichtig als bij een gezonde hond voor wat betreft chemie.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  

Jij wel ja, maar Loesje niet. Die beweerd dat er maar 1 type oorsmeer is en dat is oormijt. Dat klopt van geen kant.

Oormijt is ook niet logisch in combi met rc, diarree en een verleden met giardia en meerdere antibiotica. Als de hond onder de vlooien zou zitten en verder niets zou hebben, zou het logischer zijn. Maar bij een hond die duidelijk al onder druk staat ben ik nog meer voorzichtig als bij een gezonde hond voor wat betreft chemie. "

 

Ligt aan de oorzaak als het idd mijten zullen zijn ,doe ik niet moeilijk over een pipetje

terugkerende oorontsteking waarvan de pup zichtbaar last heeft vind ik 1000x erger !

Als je dit niet aanpakt zal de pup nooit in balans komen ,balans kan pas optreden na herstel

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Ligt aan de oorzaak als het idd mijten zullen zijn ,doe ik niet moeilijk over een pipetje

terugkerende oorontsteking waarvan de pup zichtbaar last heeft vind ik 1000x erger !

Als je dit niet aanpakt zal de pup nooit in balans komen ,balans kan pas optreden na herstel "

 



Ik zeg alleen dat ik niet klakKeloos gif zou geven, maar eerst een kundig oordeel wil en van het advies dat eruit komt zou ik gebruik maken.
Ik zeg niet dat ALS het mijten zijn, je niet moet behandelen.

Overigens zijn er ook natuurlijke middelen tegen mijten die niet giftig zijn voor de hond.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Overigens heeft Santa nooit gegild bij aanraking van zijn oor.

Ik maak minimaal eens per maand zijn oren schoon door 2 dagen achter elkaar AST oorcleaner te gebruiken. "

 



Oormijten kriebelen gewoonlijk ook alleen. Oorsmeer kan ook kriebelen. Bij een oorontsteking doet het zeer, is het rood en komt er troep uit.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  

Oormijten kriebelen gewoonlijk ook alleen. Oorsmeer kan ook kriebelen. Bij een oorontsteking doet het zeer, is het rood en komt er troep uit. "

 

oormijt  kan een van de oorzaken zijn van oorontsteking en wel degelijk voor pijn zorgen

ik wist het wel roos surolan druppels en een pipetje stronghold als het mijn hond zou zijn

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Als het afgelopen jaar al een aantal keren voorgekomen is zouik een swap laten nemen en laten onderzoeken. Willem had dit echt drie jaar lang. Iedere keer opnieuw ontstoken en mocht er niet aankomen.

 

In Utrecht onderzocht en hij had een bacterie die overal resistent tegen blijkt te zijn.

Nu gaat het goed. Erg fijn! Heeft een behandeling met drie soorten medicatie van 1,5 maand gehad en deze pas gestart nadat de oren goed doorgespoeld waren onder narcose/roesje.

 

Daarvoor van alles geprobeerd. Otoclean en surolan of easotic of otiderm. Een tijdje om de vijf weken stronghold gegeven. dan was het een tijdje beter maar kwam iedere keer terug. 

 

Nu gebruik ik nog wel om de zoveel weken otoclean. Dat haalt de rotzooi er wat beter uit. 

 

Oh, zijn oren stonken ook erg. Ruikt zurig... 

 

Ik zou het dus altijd laten onderzoeken voordat een behandeling wordt gestart. Zo zielig. Oorontsteking doet erg zeer. 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: kale plekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^