Terugkerende oorontsteking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel esther esther

honden foto van esther



Ik heb lang niet alles gelezen want zodra er off-topic geneuzel komt dan haak ik af ( niet aan jou gericht maar wel aan een aantal anderen)...


 even off topic hoor.....maar claire, vanwaar deze opmerking....jullie regelen dit normaliter toch netjes via pb....

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Hoi Annemieke,

Ik heb lang niet alles gelezen want zodra er off-topic geneuzel komt dan haak ik af ( niet aan jou gericht maar wel aan een aantal anderen)...


De op hol geslagen darmen kunnen idd heel goed komen door stress van het oor.... Kijk even aan of de nu aangeraden medicatie werkt... Zo niet, dan zou ik zelf een afspraak bij de DA plannen on onder een korte narcose even te kijken wat er echt aan de hand is.... Dus kijken en swab....

Heel veel sterke ermaa "

 Geloof er ook niet van claire dus je doet een modmelding zonder ook maar iets te lezen  en nu weer on topic

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"  Geloof er ook niet van claire dus je doet een modmelding zonder ook maar iets te lezen  en nu weer on topic "

 



Pardon? Ik schrijf hier uit eigen naam... En ik hoef geen modmelding te maken....

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  

Pardon? Ik schrijf hier uit eigen naam... En ik hoef geen modmelding te maken.... "

 

O mijn excuus dacht dat je niets had gelezen maar staat dat je niet alles had gelezen

modmelding bedoel ik waarschuwing in topic mee

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Mijn hond weegt maar 15 kg dus die zet ik altijd op de diepvrieskist met een antislipmatje.

Anders lukt het me ook niet hoor, dan moet ik haar doorheen het hele huis achterna rennen...

 

Maar met een grote hond is dat al moeilijker natuurlijk.

Ik zou hem een beetje in een hoek drijven, deuren dicht en dan met een been een beetje tegenhouden, zalf erin zonder er veel spel rond te maken, en goed belonen nadien dat is heel erg belangrijk. Zegt de dierenarts ook steeds, echt goed belonen met iets lekkers zodat ze het zeker niet als straf zien als ze het zo vreselijk vinden.

 

Veel honden wennen wel eraan als je dat een tijdje moet doen. Maar niet allemaal, hier ook niet helaas. Het is nog steeds moeilijk hier en de oren blijven overgevoelig dus ik mag er eigenlijk niet aan maar toch moet het. Je kan het niet gewoon laten want dan wordt het gewoon erger en erger. 

 

Mila rolt hier ook over de grond na het geven van de druppels en ze jankt en blaft er dan bij. Maar ik probeer het te negeren of haar af te leiden want hoe meer ik erop inga, hoe zieliger ze gaat doen. Ze voelt haarfijn aan als ik medelijden heb en daar speelt ze echt op in. Dus proberen om dat niet teveel te hebben (al weet ik hoe moeilijk dat is hoor).

 

Ze weet wel dat ze altijd iets lekkers krijgt nadien, dus ik zet haar op de grond en dan loopt ze zelf al naar de ijskast om te wachten tot ik eraan kom 

 

Wat ook helpt is zorgen dat ze vooraf een beetje moe zijn, dus een flinke wandeling maken of spelen. Dan laten ze het vaak iets makkelijker toe omdat ze niet veel kracht meer hebben om tegen te stribbelen. En zijn ze nadien soms te moe om er teveel mee bezig te zijn.

 

Ik vind het ook, het is zielig dat je ze zo moet dwingen. Maar het moet gewoon dus korte pijn en er niet teveel aandacht aan besteden is het beste. Ik heb al zo vaak gedacht 'begreep je maar dat het voor je eigen goed is...' maar dat krijg je niet uitgelegd he, helaas. 

 

Soms lukt het hier ook wel eens echt niet en dan laat ik het gewoon even en probeer ik later opnieuw. Eindeloos blijven proberen heeft hier geen zin, dan wordt ze alleen maar boos en gaat ze steeds harder happen en dat werkt niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik maakte er altijd een blije gebeurtenis van. Ik bleef zelf vrolijk en deed dan ff snel de zalf erin en vervolgens lekker net onder het oor masseren (hier vonden ze dat altijd heerlijk, het was een beloning op zich). Dan snel een snoepje erin en wandelen. Dan vergeten ze het en heb je bij het schudden je huis niet onder de zalf ;)

 

Mijn honden waren er echter nooit écht moeilijk in, al liet Drib wel weten er geen zin in te hebben door in haar mand te gaan liggen (uiteraard nooit in de mand zalven, dat is hun veilige plek).

 

Ik heb het snoepje ook wel eens vervangen voor een theelepeltje (kwalitatief goede, biologische tijm) honing. Daar zijn ze dol op en het draagt van binnen uit bij aan de genezing ;)

honden page profiel LiesbethLiesbeth

He wat vervelend voor je mannetje...

 

Ik heb begrepen dat schoonmaken met een wattenstaafje niet aan te raden is.

 

Heeft de dierenarts niet een soort spoelmiddel (op zuurbasis) die je ff laat intrekken en met een pad / wattenbol de oor kan schoonmaken? Dat mag alleen btw als de oren niet ontstoken zijn..

En oormijt.. tja die wordt o.a. overgebracht door de vlo.. Hij mag nog geen stronghold toch?

 

Succes.. en beterschap.

 

Lies

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je ook pijnstilling meegekregen? 

Makkelijker zalven door de oorschelp zijwaarts te trekken waardoor het verticale deel van de gehoorgang in het verlengede van het horizontale deel komt. En dan de tuut van de tube erin en zalf aanbrengen. Masseren is niet nodig als er maar genoeg zalf inzit. Is ook behoorlijk pijnlijk. 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Bij onze hond, komt dankzij ooit een niet behandelde zware oormijt infectie, ook telkens de ontstekingen terug. Zijn oren zijn 1 grote bloemkool van binnen.


De rommel die er uit komt is zwart, maar is nooit oormijt meer geweest.

 

Onze da houdt totaal niet van aesotic en andere dingen, als de hond gewoon gezonde oren heeft, moet je er niet aan klooien, en zijn ze niet gezond, dan zijn die spoelmiddeltjes eerder kwalijk al meewerkend. (zijn mening, ik ga er in mee, gezien de ervaringen)

 

Het is tegenwoordig zo dat de da (bij ons dus) pas echte zware ab zalf mag voorschrijven als er een swab is gemaakt waar uit naar voren komt dat er een bacterieele onsteking is.

Dat is heel vervelend, want dan moet je gaan wachten op zo'n kweek, maar het is wel de nieuwe wetgeving.

 

Oorontsteking is ontzettend pijnlijk, zelf weleens buitenoor ontsteking gehad.......brrrr

 

Wij maken van zalven ook zo'n positief mogelijke gebeurtenis door bv iets heeeeel lekkers op de aanrecht te leggen, en de hond mag zich ontrekken als hij wil, echter toen het eens zeer ernstig was, ben ik een paar maal naar de dierenkliniek gegaan, even de hulp van een ervaren assistente of de da zelf, en na een dag of 2-3 konden we het weer prima zelf.

 

Ik zou er proberen geen vechtpartij van te maken, niet iemand die even wil assisteren, je kan ook buiten zalven (zijn honden meer afgeleid) en vragen om bv een wandelmaatje even te helpen.

 

Als het er een paar maal goed in zit, kalmeren de oren en gaat het vanzelf beter.


Beterschap !!

 

Btw

je hebt gewoon ook honden die gauw oorproblemen hebben, hoeft niets te maken te hebben met voeding of allergie, maar dat heeft dan te maken met hoe het oor gebouwd is en hoe zwaar de oorflap en als het eenmaal flink ontstoken is geweest kan het telkens toch weer op flakkeren, zure druppels willen in die context soms wel helpen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Heb je ook pijnstilling meegekregen? 
Makkelijker zalven door de oorschelp zijwaarts te trekken waardoor het verticale deel van de gehoorgang in het verlengede van het horizontale deel komt. En dan de tuut van de tube erin en zalf aanbrengen. Masseren is niet nodig als er maar genoeg zalf inzit. Is ook behoorlijk pijnlijk.  "

 

Ik heb geen verstand van die zalven, maar mijn da zei altijd dat pijnstilling niet nodig was en dat masseren juist wel nodig was oa omdat ze het er anders gelijk weer uit klapperen. Waarom denk jij dat andersom? (gewoon nieuwsgierigheid).

 

Overigens was het hier altijd met een paar dagen zalven al over en dan ging ik voor de zekerheid nog een paar dagen door.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je wel eens oorontsteking gehad? Doet hardstikke zeer. Hoe kan pijnstilling dan niet nodig zijn? Daarbij zijn NSAIDs ontstekingsremmend.

Door de te zalven tot de gehoorgang volstaat weet je zeker dat je de hele gehoorgang behandeld. Dan is masseren niet nodig. En zie hierboven, het doet zeer.

Het gebeurt regelmatig dat door verkeerd zalven de ontsteking in het verticale gedeelte weg is, terwijl er in het horizontale gedeelte nog ontsteking is. 

De huid van de gehoorgang en de binnenkant van de oorschelp zijn erg gevoelig, zelfs als ze niet ontstoken zijn. Door eraan te zitten kan je ontsteking veroorzaken. 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Heb je wel eens oorontsteking gehad? Doet hardstikke zeer. Hoe kan pijnstilling dan niet nodig zijn? Daarbij zijn NSAIDs ontstekingsremmend.
Door de te zalven tot de gehoorgang volstaat weet je zeker dat je de hele gehoorgang behandeld. Dan is masseren niet nodig. En zie hierboven, het doet zeer.
Het gebeurt regelmatig dat door verkeerd zalven de ontsteking in het verticale gedeelte weg is, terwijl er in het horizontale gedeelte nog ontsteking is. 
De huid van de gehoorgang en de binnenkant van de oorschelp zijn erg gevoelig, zelfs als ze niet ontstoken zijn. Door eraan te zitten kan je ontsteking veroorzaken. 
  "

 

Ja, als kind heel vaak, maar dan gelijk achter het trommelvlies (dus in het binnen oor), wat zich door de trommelvlies heen boorde. Dát is enorm pijnlijk omdat je trommelvlies stuk gaat. Voordat het trommelvlies stuk gaat jeukt het alleen en af een toe een zeer kleine pijn scheutje.

 

Maar een ontsteking in het buiten oor is anders. Het zal vervelend zijn en pijnlijk bij aanraking, maar ik heb aan mijn honden nooit gemerkt dat ze tussen het zalven door zonder het aan te raken, pijn hadden (wel jeuk: klapperen en/of met een poot in/bij het oor krabben). Ze deden altijd hun vrolijke dingen. Vandaar dat ik me afvroeg waarom je dan toch pijnstilling zou geven.

Ontsteking werende werking snap ik, maar doet de zalf ter plaatse al. En tja.. ik blijf erbij dat zo min mogelijk chemie (pijnstillers zijn ook chemisch en een belasting voor oa de nieren) beter is. Dus als het even kan..

Maar uiteraard moet een hond geen erge pijn lijden, dat is nergens voor nodig.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Gillen bij een ooronderzoek lijkt me op pijn duiden.....

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Gillen bij een ooronderzoek lijkt me op pijn duiden.....

  "

 



Dat zeg ik, aanraking ;-) Een oor onderzoek en koude druppels deed bij mij pijn, maar overdag niet zolang mijn trommelvliezen heel waren.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Hoop dat de zalf gaat helpen. Willem had overigens ook wel eens diarree als zijn oren erg ontstoken waren. Ik denk dat het door de pijn komt. Net als pups diarree kunnen hebben tijdens het wisselen van de tanden.

 

Ik heb dus ook van alles geprobeerd met betrekking tot voeding omdat het steeds terug kwam. Bleek niks met voeding te maken te hebben. Gewoon een hele hardnekkige bacterie die zoals ik al heb aangegeven heel lastig te behandelen bleek. 

 

Overigens vond Willem het nooit heel erg als ik medicijnen in zijn oren deed. Zelfs oren doorspoelen bij de dierenarts ging drie keer zonder roesje. (de eerste keer onder een roesje, maar bleek dus niet nodig, hadden ze nog nooit meegemaakt) Ik was er zelf wel bij dan. Hij bleef zo braaf zitten. Was al lang blij dat de dierenarts hem ging helpen denk ik ;-) Hij leek dat spoelen minder erg te vinden als het in de oren kijken met het lampje.

 

Edit. Soms lijkt het alsof je je hond helemaal niks meer mag geven aan medicatie. Pfffffff

Tsjippy (Gast)


Hallo Annemieke,

Mijn ene Gos d'Atura Catalá teefje heeft het ook. Zij heeft ook grotere oren dan mijn andere teefje, dus dit sluit ook meer af. Die dikke zalf is een wassen neus. Het wordt in het oor alleen maar een dikkere troep. Mijn dierenarts schreef mij Aurobiotic voor. Neem mij niet kwalijk dat ik het niet goed schrijf. Heb waar ik nu ben even niet de verpakking bij de hand. Mijn dierenarts vertelde dat je dit soort klachten met een dieper gaand middel moet behandelen. Het probleem komt daar mee naar buiten. Door het zelf steeds schoon te maken, kun je het op dit moment ook weer irriteren. Met oren moet je erg voorzichtig zijn zegt mijn dierenarts. Op ander voer heb ik haar ook gezet. Totaal zonder granen. Voer van Asa Nature. Aardappel en Hert. Hier zitten ook niet zoveel eiwitten in. Kijk maar eens op hun site. Ze denken wel vaak dat het komt door het voer. Er is ook veel rotzooi te koop. De diarree kan heel goed komen door de totale misere waar jouw hond zich in bevind. Hij voelt zich echt niet oké.

Tsjippy (Gast)


Hallo Annemieke,

Het voer is van Alsa Nature.(www.alsanature.de) Ik heb het even weer opgezocht. En Easotic, dat heb ik ook regelmatig gebruikt, maar mijn nieuwe dierenarts (ben verhuist) zegt dat dat de problemen niet verhelpt, omdat het een soort oorspoeling is. Je moet dus echt iets hebben dat je dieper inbrengt zoals Aurobiotic. Die van mij is enorm opgeknapt. Maar weet je, je moet het altijd wel in de gaten houden en meteen weer actie ondernemen. Ze blijven er gevoelig voor. Je kent dat wel, sommige mensen zijn en blijven ook gevoelig voor bepaalde dingen of stoffen. Hoop dat het, misschien inmiddels al, wat is opgeknapt. Veel succes hoor en beterschap voor jouw lieve Labrador.

Tsjippy (Gast)


Hallo Annemieke,

Sorry nog even. Las zo nog even wat reacties door en inderdaad mijn teefje kreeg ook een injectie met pijnstiller. Het is zo jammer dat onze dieren niet kunnen praten. Daarom moeten wij maar goed naar ze "luisteren" wat ze aangeven met hun lichaamstaal. En dan zijn ze nog, als wij al iets merken, heel hard voor zichzelf. Succes hoor!

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Vraagje, is er inmiddels al een kweekje gemaakt van de oren?

Bij Rasta bleek het om gisten te gaan en hij kreeg daar ook een dikke zalf voor.

Die moest ik eerst even in lauw water leggen zodat het wat beter er in ging.

Bij Ras was het ook best lastig om de oren te behandelen omdat het natuurlijk flink pijn deed.

Ik liet hem altijd op de bank zitten met zijn kop tegen de rugleuning en daarna natuurlijk flink prijzen en een stukje gekookte ham (doet ie een móórd voor).

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: kale plekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^