Afschuwelijk, wat zou er mis gegaan zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" zoiets gebeurt natuurlijk ook niet "zomaar"
 
dat is vaak wel wat mensen zeggen: "hij beet uit het niets"
 
maar zo'n hond heeft natuurlijk al een heel scala van gedragingen laten zien, voordat 'ie tot dusdanig agressief gedrag overgaat
 
probleem is dat die signalen zo vaak gemist worden
 
een beetje algemene kennis van honden, hun gedrag, en lichaamstaal, zou wellicht een hoop problemen voorkomen "

 Daar ben ik het mee eens, bij een andere eigenaar was dit wellicht niet gebeurd.

Daarom vind ik dat er naar zo een een hond gekeken moet worden. 

 

Weet niet of iemand de moeite heeft genomen de site: in beslag genomen honden te bekijken?

Huilen! Maanden eenzame opsluiting, een hel voor honden. Martin Gaus heeft na die periode een heel stel agressieve bijt honden honden in huis genomen en is aan de slag gegaan. Toen ze er voor klaar waren, daarna een geschikte baas gevonden en ze doen het erg goed.

Ondanks dat deze honden maanden in eenzame opsluiting hebben gezeten. Verre weg van ideaal.

Ipv opsluiten zouden ze beter bij een speciaal opgeleide trainer komen, die aan het werk gaat en serieus kijkt of deze hond nog een kans maakt. 

Het is geen fout van de honden, maar van de bazen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
 
Ik vraag me dus gewoon af en dat is denk ik de intressantste vraag, hoe voorkom je dergelijke incidenten. Is het toch  de manier waarop er met de honden omgegaan is en ze daardoor niet veel nodig hebben om uit te vallen? 
  "

 Ik denk dat jij een hond heel goed kan lezen en ziet hoe hij zich voelt. Daarop inspelen zodat eventuele problemen opgelost kunnen worden of in ieder geval er mee aan de slag gaat.

Daardoor krijg je geen lopende tijd bommen.

 

 

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik heb al eens met dit bijltje gehakt. Onze JR begon echt een steeds groter gevaar te worden voor zijn omgeving.

Ikzelf kon hem nog het beste handelen, hij heeft mij nooit iets gedaan.. anderen wel.

Iedere keer gaf ik hem het voordeel van de twijfel, begonnen we weer opnieuw. Maar toen mijn schoonvader zijn hand moest laten hechten (en hij was niet de eerste die hechtingen aan Spyke overhield) toen was het echt klaar!

Als ik terug denk aan alle angst, pijn en schade die Spyke bij meerdere mensen heeft aangericht, dan heb ik haast spijt dat ik hem niet eerder heb laten gaan.

En bij een volgende hond, zal ik dit nooit meer zo ver laten komen.

Vandaar dat ik heel stellig weet, dat als het mijn hond was die een peuter het ziekenhuis in beet… hij wat mij betreft de volgende ochtend niet meer meemaakt!

Klinkt keihard, maar dan wil ik dat het over is, en nooit meer kan gebeuren!

Ik zou bovendien mijn honden nooit in opslag willen laten gaan! Dat vind ik echt een lijdensweg. Als ik die lijdensweg kan omzeilen.. graag!

Want ik houd echt teveel van mijn honden om ze dat aan te doen. Ze zouden het niet begrijpen, vereenzamen, heimwee hebben, angstig zijn.. nee! daar zou ik geen nacht op kunnen slapen!honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik begrijp Suzan en Luca niet. Blij met je liefde voor dieren maar nu stel je de hond boven mensen en dat is niet gezond. Je hond zou een kind bijten en zo ernstig verwonden en jij zal het wel effe laten trainen  nou sorry hoor dan doe je aan struisvogelpolitiek en wil je het gewoon niet zien. Ik zit te denken hoe hij reageert als jou hond wordt verminkt of erger door een andere hond. Zeg je dan ook tegen die eigenaar gaat u maar met u hond naar een goede trainer? Of is dit net iets ernstiger.

 

Ik blijf het vreselijk vinden voor dit meisje en ik hoop met heel mijn hart dat dit kindje haar trauma te bovenkomt en wat de eigenaar van de honden betreft of het nu wel of niet haar fout was dit is een hele goede handeling geweest om deze honden naar de hondenhemel te sturen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik begrijp Suzan en Luca niet. Blij met je liefde voor dieren maar nu stel je de hond boven mensen en dat is niet gezond. Je hond zou een kind bijten en zo ernstig verwonden en jij zal het wel effe laten trainen  nou sorry hoor dan doe je aan struisvogelpolitiek en wil je het gewoon niet zien. Ik zit te denken hoe hij reageert als jou hond wordt verminkt of erger door een andere hond. Zeg je dan ook tegen die eigenaar gaat u maar met u hond naar een goede trainer? Of is dit net iets ernstiger.
 
Ik blijf het vreselijk vinden voor dit meisje en ik hoop met heel mijn hart dat dit kindje haar trauma te bovenkomt en wat de eigenaar van de honden betreft of het nu wel of niet haar fout was dit is een hele goede handeling geweest om deze honden naar de hondenhemel te sturen "

 Misschien ook lezen dat ik zei dat als je je hond goed leest, begrijpt, eerlijk opvoed, duidelijk bent, op tijd actie onderneemt voordat iets uit de hand loopt, dat je dan je dit kan voorkomen. (Zo iets zei ik) Ik geloof nl niet dat zo een ernstig incident bij een van ons hier zal gebeuren.

 

Zo ja, heb je als baas een ernstige fout gemaakt. Dan hoort Luca niet bij mij thuis

 

hier onder mezelf gequot

Maar ik denk (zeg niet nooit) dat dit ons niet zal gebeuren. Als je je hond goed leest, weet waar de zwakke punten zijn en daar rekening mee houden. Je hond op een duidelijke positieve manier opvoed. Geen risico's nemen.

 

2 honden van een zelfde ras, 2 pittige honden, wie weet hoe de opvoeding van deze honden was. Wat deed de eigenaresse met ze? Zaten ze de hele dag thuis, enorm gestrest. Ze gaan in zo een opgewonden staat even naar buiten, kindje valt en bam.

 

Ik denk dat het te makkelijk is een hond te kopen en je krijgt er geen eens een gebruiks aanwijzing bij. Kijk eens hoeveel er mis gaat. Meestal maar onschuldige foutjes, zonder erge gevolgen. Helaas ook ernstig incident zoals dit. Zou het verbeteren als mensen voor ze een hond ogen aanschaffen een soort diploma moeten behalen. Zodat men zich bewust is dat het om een levend wezen gaat.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Er is een Suzanne en een Suzan :-)

(geeft nog wel eens verwarring) ;-)

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Oh?

Vertel!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Misschien ook lezen dat ik zei dat als je je hond goed leest, begrijpt, eerlijk opvoed, duidelijk bent, op tijd actie onderneemt voordat iets uit de hand loopt, dat je dan je dit kan voorkomen. (Zo iets zei ik) Ik geloof nl niet dat zo een ernstig incident bij een van ons hier zal gebeuren.
 
Zo ja, heb je als baas een ernstige fout gemaakt. Dan hoort Luca niet bij mij thuis
 
hier onder mezelf gequot
Maar ik denk (zeg niet nooit) dat dit ons niet zal gebeuren. Als je je hond goed leest, weet waar de zwakke punten zijn en daar rekening mee houden. Je hond op een duidelijke positieve manier opvoed. Geen risico's nemen.
 
2 honden van een zelfde ras, 2 pittige honden, wie weet hoe de opvoeding van deze honden was. Wat deed de eigenaresse met ze? Zaten ze de hele dag thuis, enorm gestrest. Ze gaan in zo een opgewonden staat even naar buiten, kindje valt en bam.
 
Ik denk dat het te makkelijk is een hond te kopen en je krijgt er geen eens een gebruiks aanwijzing bij. Kijk eens hoeveel er mis gaat. Meestal maar onschuldige foutjes, zonder erge gevolgen. Helaas ook ernstig incident zoals dit. Zou het verbeteren als mensen voor ze een hond ogen aanschaffen een soort diploma moeten behalen. Zodat men zich bewust is dat het om een levend wezen gaat. "

 Dat is allemaal niet gebeurt de honden hun signalen zijn niet opgevangen en dat kan best maar dan is het nog geen vrijbrief want het is wel degelijk gebeurt. Nee een diploma halen helpt niet want er is niets eigenwijzer op deze aardkloot dan de mens en dat is niet om dat we slim zijn nee we zijn egoistisch en oerstom en dan over onze trots over het algemeen maar niet te spreken. En verder wat de eigenaresse deed met de honden dat blijft gissen en laten we haar nu ook niet zwart maken want we weten het niet.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik heb ooit een verhaal gelezen over een stel rottweilers die een kind hadden gedood. Een kindje van 10 of 11, voor de ogen van haar vriendinnetje. Het waren de honden van de moeder van het vriendinnetje, ik geloof een stuk of vijf. De honden waren thuis in de woonkamer, slecht opgevoed, niet veel mee gedaan en vooral hadden ze niet geleerd zich te beheersen. Een gedragsexpert, die veel ervaring had met agressieve honden en positief trainen, heeft geadviseerd ze in te laten slapen. Want honden kun je niet zomaar met succes altijd herprogrammeren.

Honden die geen frustratie tolerantie kennen en die als ze in het offensief gaan ook meteen doorbijten, die zijn gewoon gevaarlijk. Zeker is er dan kans op een recidief. Dat wil je toch niet? Weet je, Shadow heeft mij een keer gebeten toen hij heel hoog in zijn adrenaline zat, maar ik had niet meer dan een blauwe plek. Chenak heeft mij ooit gebeten toen we hem net hadden in een hoogoplopende discussie over van wie de kipfilet was. Ik had een blauwe plek en een schaafwond. Deze honden kunnen als ze doorbijten mijn arm breken. Ik vind dat een enorm verschil, of een hond, ook als hij hoog in zijn drive zit, wel nog een rem heeft. Een hond die doorbijt naar een jong kind, heeft die bijtinhibitie blijkbaar niet en hoort in mijn ogen niet in onze drukke maatschappij thuis. Een hap of snauw, dat kan gebeuren maar echt doorbijten is toch wel heel gevaarlijk hoor. Als dat niet zodanig onder controle van de eigenaar staat dat dit soort incidenten voorkomen kan worden, pfffff, ik zou de verantwoordelijkheid echt niet aandurven. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Zie ik ook zo Hus

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb ooit een verhaal gelezen over een stel rottweilers die een kind hadden gedood. Een kindje van 10 of 11, voor de ogen van haar vriendinnetje. Het waren de honden van de moeder van het vriendinnetje, ik geloof een stuk of vijf. De honden waren thuis in de woonkamer, slecht opgevoed, niet veel mee gedaan en vooral hadden ze niet geleerd zich te beheersen. Een gedragsexpert, die veel ervaring had met agressieve honden en positief trainen, heeft geadviseerd ze in te laten slapen. Want honden kun je niet zomaar met succes altijd herprogrammeren.
Honden die geen frustratie tolerantie kennen en die als ze in het offensief gaan ook meteen doorbijten, die zijn gewoon gevaarlijk. Zeker is er dan kans op een recidief. Dat wil je toch niet? Weet je, Shadow heeft mij een keer gebeten toen hij heel hoog in zijn adrenaline zat, maar ik had niet meer dan een blauwe plek. Chenak heeft mij ooit gebeten toen we hem net hadden in een hoogoplopende discussie over van wie de kipfilet was. Ik had een blauwe plek en een schaafwond. Deze honden kunnen als ze doorbijten mijn arm breken. Ik vind dat een enorm verschil, of een hond, ook als hij hoog in zijn drive zit, wel nog een rem heeft. Een hond die doorbijt naar een jong kind, heeft die bijtinhibitie blijkbaar niet en hoort in mijn ogen niet in onze drukke maatschappij thuis. Een hap of snauw, dat kan gebeuren maar echt doorbijten is toch wel heel gevaarlijk hoor. Als dat niet zodanig onder controle van de eigenaar staat dat dit soort incidenten voorkomen kan worden, pfffff, ik zou de verantwoordelijkheid echt niet aandurven.  "

 Dat bedoel ik, er is een gedrag expert bij geweest, er is eerst naar de honden gekeken voor ze werden ingeslapen. Niet gelijk rennen met de honden naar de DA voor een spuit. Dat is het verschil en zo hoort het. Dat ze worden ingeslapen op advies van een expert, is daarna terecht, geen moeite mee. Maar niet zonder dat een expert ze gezien heeft.

 

 

Niet onder controle van de eigenaar, dat is gewoon het aller grootste probleem. Een hond die zn eigen gang gaat, niet heeft geleerd hoe zich te gedragen, waar de grenzen liggen. De bijtdrempel is deels aangeleerd gedrag! 

 

Hoe zou deze hond zich gedragen bij een andere eigenaar?

 

Er zijn hier heel veel herplaatsers op HP, met een rugzak en een flinke ook. Eigenaren die de moeite nemen in hun hond  te investeren en ermee aan de slag te gaan. Weten waar de zwakke punten zijn.

Ik zeg niet dat elke hond na zo een aanval geschikt is om verder te gaan, maar als er niet naar gekeken is en als er niet geïnvesteerd in wordt, weet je het nooit. Dat is nu mijn punt.

 

Ik ben absoluut niet tegen terecht inslapen. Soms, zie ik zo een angstige hond, (vaak uit het buitenland) dat ik zelfs bij die denk, waarom laten leven, als de angst zulke extreme vormen aanneemt dat het diertje er zo onder gebukt gaat en lijd, waarom laten leven. Honden met erge artrose, of rug pijn, elke stap die ze zetten is een kwelling, waarom laten leven?

 

Deze eigenaresse ik hoop dat er consequenties aan verbonden zijn. 

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"  Dat bedoel ik, er is een gedrag expert bij geweest, er is eerst naar de honden gekeken voor ze werden ingeslapen. Niet gelijk rennen met de honden naar de DA voor een spuit. Dat is het verschil en zo hoort het. Dat ze worden ingeslapen op advies van een expert, is daarna terecht, geen moeite mee. Maar niet zonder dat een expert ze gezien heeft.
 
 
Niet onder controle van de eigenaar, dat is gewoon het aller grootste probleem. Een hond die zn eigen gang gaat, niet heeft geleerd hoe zich te gedragen, waar de grenzen liggen. De bijtdrempel is deels aangeleerd gedrag! 
 
Hoe zou deze hond zich gedragen bij een andere eigenaar?
 
Er zijn hier heel veel herplaatsers op HP, met een rugzak en een flinke ook. Eigenaren die de moeite nemen in hun hond  te investeren en ermee aan de slag te gaan. Weten waar de zwakke punten zijn.
Ik zeg niet dat elke hond na zo een aanval geschikt is om verder te gaan, maar als er niet naar gekeken is en als er niet geïnvesteerd in wordt, weet je het nooit. Dat is nu mijn punt.
 
Ik ben absoluut niet tegen terecht inslapen. Soms, zie ik zo een angstige hond, (vaak uit het buitenland) dat ik zelfs bij die denk, waarom laten leven, als de angst zulke extreme vormen aanneemt dat het diertje er zo onder gebukt gaat en lijd, waarom laten leven. Honden met erge artrose, of rug pijn, elke stap die ze zetten is een kwelling, waarom laten leven?
 
Deze eigenaresse ik hoop dat er consequenties aan verbonden zijn.  "

 

 

Ach kom op zeg..... mag iemand alsjeblieft handelen naar eigen in zicht.

 

En welke expert.....?

Als iemand op hp wel 4-5 trainers / gt's benaderd en die zeggen allemaal: deze hond is een gevaar voor de omgeving, roept een deel van HP.......... das niet waar hoor, dat kan je makkelijk goed krijgen.

 

Er is ook nog zoiets als een maatschappelijke verantwoording, deze honden zijn wat mij betreft niet meer 'maatschappelijk" verantwoord, dan kan gewoon niet, dat is triest, maar inslapen zelf is geen "mishandeling" het is wel triest dat een leven te vroeg stopt, maar het is nog triester dat er een jong meiske in het ziekenhuis ligt.

 

En weten wat de zwakke punten zijn..... niet ieder gedrag laat zich zo makkelijk lezen als wat jij er van maakt, honden kunnen in een flits van o naar 100 gaan, in feite heeft iedere hond dat in zich, maar de 1 meer dan de ander.

 

Ik wil je mijn hond wel een paar weekjes lenen, eens zien hoe goed jij hem kan lezen en gedrag voor kan zijn... ik garandeer je dat je dat dus niet kunt, pas op met een ander afserveren als "niet kundig genoeg"  en "zich nooit verdiept in hondentaal" of "ongeschikt als baas". Want ik denk niet dat jij ongeschikt ben als honden baas, integendeel, je leest heel betrokken, en toch zou je mijn hond geen dag in handen kunnen hebben zonder ongelukken........

 

Zulk idealistisch gepraat dit, ik vind het juist zeer moedig van de eigenaresse, en het zal haar enorm pijn doen, wie zou dat niet doen, en dat is de prijs die zij de rest van haar leven zal bepalen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik wil je mijn hond wel een paar weekjes lenen, eens zien hoe goed jij hem kan lezen en gedrag voor kan zijn... ik garandeer je dat je dat dus niet kunt, 

 Oh ja?

 

Heb jij zo een bijzondere hond dan? Spreekt bij een speciale taal? 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Die van mij spreekt Spaans.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"  Oh ja?
 
Heb jij zo een bijzondere hond dan? Spreekt bij een speciale taal?  "

 

Hij laat taal nauwelijks zien, en is zeer gedreven zijn eigen ding uit te voeren.

Bovendien heeft hij een leven achter de rug, waar je denk ik geen voorstelling van kan maken, laten we het er op houden, dat het hard was en hij vol de zichtbare gevolgen zit van die hardheid.

Je moet oppassen te denken dat alle honden zijn zoals je eigen hond.

 

Ik ben met deze hond ook diep door een dal gegaan, "normale" hondenscholen wilde hem niet eens hebben, advies : inslapen (bij hondenscholen die positief werken, ze waren doodsbang van hem, omdat hij zo stoicijns en ook keihard is). Afgeserveerd werden we: niets mee te doen, niet te motiveren, te gevaarlijk, te onberekenbaar.

 

Wat ik hiermee wil duidelijk maken is dat ik het heel vervelend vind hoe elke keer op HP mensen worden bestempeld als dat ze niks weten, zich er niet in verdiepen, de verkeerde gedragstrainers raadplegen als het advies niet in het pulletje valt.

 

Ik dacht na mijn 1e eigen hond dat ik het ook allemaal wel wist, tot ik wat andere exemplaren in handen kreeg.

 

In dit geval is dat helemaal erg, omdat de vrouw in kwestie hier helemaal niet meeschrijft, wij niets van haar weten, en ook niets van het incident behalve het droge relaas wat in de krant staat.

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther


 
2 honden van een zelfde ras, 2 pittige honden, wie weet hoe de opvoeding van deze honden was. Wat deed de eigenaresse met ze? Zaten ze de hele dag thuis, enorm gestrest. Ze gaan in zo een opgewonden staat even naar buiten, kindje valt en bam.
 

excuus hoor....ik heb helemaal geen zin om me met deze discussie te bemoeien...

maar je posten staan weer bomvol aannames......

als-als-als...daar heeft niemand iets aan....

wie zegt dat deze eigenaresse niet al heel veel geinvesteerd heeft....misschien was zij juist wel doodgoed met en voor haar honden, en was dit een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden...!

maar wil je dan het risico dan nemen om het nog eens te laten gebeuren.....

nou ik niet...en dat zegt niets over mijn bereidheid om met mijn honden te werken,

maar ergens houd het op....!

 

feit is dat dit ongeluk gebeurd is, en op basis van het korte berichtje in de openingspost denk ik dat de eigenaresse een juiste beslissing heeft genomen.....

 

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Inderdaad veel aannames te lezen.

Ik vind dat iedere hondenbaas 'verantwoordelijk' is… maar dat is nog altijd heel iets anders dan 'schuldig'.

Soms… (sorry dat ik het opmerk) hang op dit forum een wat arrogant sfeertje.. alsof wij hp'ers de onfeilbare experts op hondengebied zijn, en vooral: ''dat dit bij ons natuurlijk ''NOOOOOOIT'' gebeurd zou zijn!


Echt… het is allemaal zo makkelijk praten.

De hond ging de fout in… dus het baasje zal vast niet gedeugd hebben of anders grove steken hebben laten vallen.

Ik hoop dat men er voor wil openstaan dat het zo zwart/wit lang niet altijd in elkaar steekt.

Zelfs de beste coureur kan brokken maken, we moeten er niet zo stellig van overtuigd zijn dat iedere hond die bijt, een prutser van een baas heeft.

Misplaatste arrogantie als je het mij vraagt.

Zelf zou ik nooit zo'n baas willen zijn, die zo overtuigd is van de onschuld van haar hond… dat ze vooral niet ingeslapen mogen worden. Ik zou liever mij verantwoording nemen, de consequenties aanvaarden.

Als ik her en der op dit forum lees, 'dat houden van' juist loslaten betekend… dan neem ik aan dat dit niet alleen bij terminale ziektes opgaat.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

"  Dat ze worden ingeslapen op advies van een expert, is daarna terecht, geen moeite mee. Maar niet zonder dat een expert ze gezien heeft.
  
Niet onder controle van de eigenaar, dat is gewoon het aller grootste probleem. Een hond die zn eigen gang gaat, niet heeft geleerd hoe zich te gedragen, waar de grenzen liggen. De bijtdrempel is deels aangeleerd gedrag! 

Ik zeg niet dat elke hond na zo een aanval geschikt is om verder te gaan, maar als er niet naar gekeken is en als er niet geïnvesteerd in wordt, weet je het nooit. Dat is nu mijn punt.
 
Deze eigenaresse ik hoop dat er consequenties aan verbonden zijn.  "

  

toch heeft zij wel een punt

 

wat is er mis mee, om na een bijtincident te beoordelen of die hond geeuthenaseerd moet worden of niet?

ik ken een heleboel dierenartsen die niet anders doen. pas een hond euthenaseren na een analyse van een samenwerkende gedragstherapeut

 

en ja, dan waren deze honden waarschijnlijk alsnog geeuthenaseerd. maar misschien ook maar 1, omdat de ander alleen maar achter de aanstichter aanhobbelde. weten wij allemaal niet, want we waren er niet bij

 

ik ben beroepshalve redelijk vaak gebeten door honden. en dan heb ik het niet over een blauwe plek. toch lijkt het me niet zinvol om al die honden direct te laten inslapen, want in andere situaties dan waarin ik ze tref zullen ze nooit over hun bijtdrempel heenkomen

 

en feit blijft dat de meeste bijtincidenten voorkomen hadden kunnen worden. het aantal bijtincidenten met honden kan gewoon drastisch omlaag. 

en ja, ik hoop ook dat er consequenties aan verbonden zijn voor deze eigenaar. wat is daar mis mee? en als vervolgens blijkt dat zij aan dit incident totaal geen schuld heeft, wat ik moeilijk te geloven acht, maar inderdaad wel een mogelijkheid is, dan kan ze aan een nieuwe hond beginnen

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Inderdaad veel aannames te lezen.

Ik vind dat iedere hondenbaas 'verantwoordelijk' is… maar dat is nog altijd heel iets anders dan 'schuldig'.

Soms… (sorry dat ik het opmerk) hang op dit forum een wat arrogant sfeertje.. alsof wij hp'ers de onfeilbare experts op hondengebied zijn, en vooral: ''dat dit bij ons natuurlijk ''NOOOOOOIT'' gebeurd zou zijn!


Echt… het is allemaal zo makkelijk praten.

De hond ging de fout in… dus het baasje zal vast niet gedeugd hebben of anders grove steken hebben laten vallen.

Ik hoop dat men er voor wil openstaan dat het zo zwart/wit lang niet altijd in elkaar steekt.

Zelfs de beste coureur kan brokken maken, we moeten er niet zo stellig van overtuigd zijn dat iedere hond die bijt, een prutser van een baas heeft.

Misplaatste arrogantie als je het mij vraagt.

Zelf zou ik nooit zo'n baas willen zijn, die zo overtuigd is van de onschuld van haar hond… dat ze vooral niet ingeslapen mogen worden. Ik zou liever mij verantwoording nemen, de consequenties aanvaarden.

Als ik her en der op dit forum lees, 'dat houden van' juist loslaten betekend… dan neem ik aan dat dit niet alleen bij terminale ziektes opgaat. "

 Amen .......mooi gesproken inderdaad maar ik heb het idee dat er hier mensen op hp zitten die niks verkeerds over honden kunnen zeggen want het is een positieve site ten opzichte van honden en wat hun baasjes doen of voelen doet er niet toe . Je leest de opening van een topic en dan ga je er ook maar vanuit dat in dit geval de honden niet heeft opgevoed en dat ze geen signalen zag terwijl er niets te vinden is hier over en betreffende baas zich niet eens kan verdedigen hierin. Kijk in het topic van Niels .......de beste man heeft alles gedaan en bezoeken afgelegd bij dierenarts fokker en gt en groot deel zegt daar gewoon er is nog wel wat te doen met deze hond. 

 

 

@Suzanne en Luca  je mag Goja haar hond een dagje lenen maar de mijne mag ook en wij doen alles positief geven hem genoeg ontspanning uitdaging etc maar vertrouwen in hem heb ik niet naar vreemde mensen en kinderen maar ook honden en katten. Hij kan van uit niks losbarsten om een kat b.v. Staat er iemand aan de deur dan laat hij zich horen en hoe nou zo dat die persoon die belde al aan het tuinhekje staat ipv bij de deur. Heb ik hem gesocialiseerd ...ja dat heb ik zeker maar heeft het geholpen .....nee. Er is een tijd geweest dat ik hem weg wilde doen maar helaas naar vreemde mensen kan hij niet vanwege zijn onbetrouwbaarheid en inslapen is voor ons ook geen optie. Maar goed hier is wel alles afgesteld op Rambo deurknoppen omgezet naar ronde zodat hij deze niet open kan maken als er iemand aan de deur is en muilkorf om naar buiten en komt er visite gaat hij de tuin in tot hij compleet rustig is en dan kan hij onder scherptoezicht binnen komen. Maar goed mocht hij ondanks deze maatregelen een misstap maken dan vrees ik toch ook dat hij een enkele reis krijgt. Voor ons en mensen die hij goed kent is hij goud

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther


 
ik ben beroepshalve redelijk vaak gebeten door honden. en dan heb ik het niet over een blauwe plek. toch lijkt het me niet zinvol om al die honden direct te laten inslapen, want in andere situaties dan waarin ik ze tref zullen ze nooit over hun bijtdrempel heenkomen
 

dit zal iedereen het hier ook met je eens zijn joop...ik iig wel....

wat dat betreft denk ik dat velen van ons bereid zijn om tot het gaatje te gaan als het onze honden aangaat...., en vaak zelfs nog een stukje verder dan dat....

wat mij hier vooral stoort is de betweterige toon waarop de dingen worden gezegd, en het eeuwige (ver) oordelen van een situatie, een baas, en een hond, die je alleen maar 'kent' van een summier stukje geschreven tekst .....

in mijn ogen niet fair...., niemand was erbij, dus wat mij betreft ook not done om (misschien wel heel verkeerde) conclusies te gaan trekken over de capaciteiten van de eigenaresse.... 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Je moet oppassen te denken dat alle honden zijn zoals je eigen hond.
 
Ik ben met deze hond ook diep door een dal gegaan, "normale" hondenscholen wilde hem niet eens hebben, advies : inslapen (bij hondenscholen die positief werken, ze waren doodsbang van hem, omdat hij zo stoicijns en ook keihard is). Afgeserveerd werden we: niets mee te doen, niet te motiveren, te gevaarlijk, te onberekenbaar.
 
Wat ik hiermee wil duidelijk maken is dat ik het heel vervelend vind hoe elke keer op HP mensen worden bestempeld als dat ze niks weten, zich er niet in verdiepen, de verkeerde gedragstrainers raadplegen als het advies niet in het pulletje valt.
 

 Ken je mij persoonlijk? Hoe weet jij dat ik denk dat alle honden zijn zoals mijn hond?

 

Jou hond was er dus ook een die een spuit verdient en jij hebt hem een 2e kans gegeven? Waarom een andere hond deze kans dan niet gunnen? 

 

Ik schrijf juist dat mensen van Hp gelukkig zich wel verdiepen in de taal van hun hond.

 

De baas van die 2 aangevallen honden, ik weet zeker dat zij niet op hp zit, maar iemand is die zomaar 2 honden in huis nam, zich niet verdiepen in wat honden nodig hebben, wat honden laten zien en hoe je er mee omgaat. Anders was dit nl nooit gebeurd!

 

Ik vind het vervelend dat als je hier een andere mening hebt, een andere kijk op de zaak, er alles aan wordt gedaan om dit tegen te spreken. Van alles wordt er bij gehaald en vooral de: oneens! 

 

Elke hond kan in een positie komen dat er gebeten wordt, toch benieuwd hoe snel jullie met je eigen hond naar de DA rennen voor een laatste spuit

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik snap Suzanne wel en Joop en Menno en ook de anderen wel.

 

Mijn mening is: al kunnen we niet oordelen omdat we verder niets weten van de achtergronden, toch lijkt een discussie over hoe zulke ongelukken kunnen gebeuren mij wel zinvol. Zou het echt kunnen gebeuren dat gezonde honden die altijd respectvol behandeld zijn een mens kunnen aanvallen? Een kind zelfs? Zonder enige aanleiding of waarschuwing? Ik vind dat echt een heel eng idee, dan kan het dus iedereen zomaar overkomen van honden die je dacht door en door te kennen.

 

Het geval van de vijf rottweilers vind ik een duidelijke fout van de eigenaresse. Het lijkt ook wel of sommige mensen totaal geen fantasie hebben of inlevingsvermogen in wat er zou kunnen gebeuren als.... en de kinderen en honden waren weer de dupe.

 

Persoonlijk denk ik dat wij mensen er toch vaak te makkelijk over denken, honden moeten zoveel, zich aanpassen aan drukte en druk. Hoeveel honden proberen ook niet wanhopig aan te geven hoe ze zich voelen, en wij zien en merken het niet eens.

 

Het moeilijke vind ik, dat de "stem" van de hond niet telt vaak, we laten hem dingen doen die echt niet kunnen, nemen onze verantwoording niet, brengen de hond (en zijn omgeving) dus letterlijk in levensgevaar door ons onverantwoordelijk gedrag. En als het dan mis gaat is de hond in de fout gegaan en draagt ineens alle verantwoording. Lekker makkelijk voor ons, maar oneerlijk voor de honden, en zeker oneerlijk voor de kinderen die misschien wel hun leven lang de gevolgen hiervan moet meedragen.

Al die honden in de opslag, die ingeslapen zijn, omdat ze niet begrepen zijn of nog erger,ik vind het verschrikkelijk. Misschien als we ooit nog eens tot de bodem hiervan kunnen gaan en ervan leren, is hun lijden niet helemaal voor niets geweest.

 

Offtopic, maar in een bovenstaande reaktie werd het aangehaald: in het topic van het herdertje dat ingeslapen gaat worden, is niet eenmaal verteld hoe er met het hondje omgegaan is, of welke tips er toegepast worden/werden. Ikzelf kan dan zeker niet meegaan met dat de enige oplossing inslapen is zonder er verder ook maar een woord over gelezen te hebben hoe het dier behandeld is. Dat betekend niet dat ik het beter zou weten, maar dat er te weinig informatie was voor mij.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en LucaZelf zou ik nooit zo'n baas willen zijn, die zo overtuigd is van de onschuld van haar hond… dat ze vooral niet ingeslapen mogen worden. Ik zou liever mij verantwoording nemen, de consequenties aanvaarden.

Als ik her en der op dit forum lees, 'dat houden van' juist loslaten betekend… dan neem ik aan dat dit niet alleen bij terminale ziektes opgaat. "

 Je begrijpt mijn punt nog steeds niet. 

 

Absoluut inslapen, maar dan moet het wel terecht zijn. Honden hebben gebeten, gelijk enkeltje DA, vind ik niet kunnen. Eerst kijken wat er gebeurd is, kijken hoe de honden zijn.

 

Herinner je nog het verhaal van een ik geloof een golden die een dochtertje het ziekenhuis in had gebeten?  Gelijk naar de DA spuit er in, om daarna te ontdekken dat deze hond 20 nietjes in zn oren had. Pas bij het 20e nietje, beet hij van zich af......

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Hij kan van uit niks losbarsten om een kat b.v. Staat er iemand aan de deur dan laat hij zich horen en hoe nou zo dat die persoon die belde al aan het tuinhekje staat ipv bij de deur. Heb ik hem gesocialiseerd ...ja dat heb ik zeker maar heeft het geholpen .....nee. Er is een tijd geweest dat ik hem weg wilde doen maar helaas naar vreemde mensen kan hij niet vanwege zijn onbetrouwbaarheid en inslapen is voor ons ook geen optie. Maar goed hier is wel alles afgesteld op Rambo deurknoppen omgezet naar ronde zodat hij deze niet open kan maken als er iemand aan de deur is en muilkorf om naar buiten en komt er visite gaat hij de tuin in tot hij compleet rustig is en dan kan hij onder scherptoezicht binnen komen. Maar goed mocht hij ondanks deze maatregelen een misstap maken dan vrees ik toch ook dat hij een enkele reis krijgt. Voor ons en mensen die hij goed kent is hij goud "

 Jij hebt leren omgaan met de problemen van je hond. Je doet er zo te lezen alles aan om te zorgen voor de veiligheid. Hij krijgt de kans niet op de mist in te gaan.

Bij een ander, had wellicht hij allang een spuit gekregen.

Jij gaf hem die kans en dat vind ik geweldig! Respect! 

 

 

Toevallig net een artikel over agressie in Doggo

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/agressie-bij-honden.php

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

"  Je begrijpt mijn punt nog steeds niet. 
 
Absoluut inslapen, maar dan moet het wel terecht zijn. Honden hebben gebeten, gelijk enkeltje DA, vind ik niet kunnen. Eerst kijken wat er gebeurd is, kijken hoe de honden zijn.
 
Herinner je nog het verhaal van een ik geloof een golden die een dochtertje het ziekenhuis in had gebeten?  Gelijk naar de DA spuit er in, om daarna te ontdekken dat deze hond 20 nietjes in zn oren had. Pas bij het 20e nietje, beet hij van zich af...... "

 Dat van die hond met 20 nietjes is een broodje aap verhaal. Alom bekend, dat dat verzonnen is. Er zal geen enkele hond zijn, die zich 20 nietjes in de oren laat drukken. 

Tussen bijten en bijten zit ook een verschil. Een keer happen om dat hij aan een snorhaar wordt getrokken, begrijpelijk. Een hond die een kibd vreselijk toetakelt, omdat hij aan een snorhaar wordt getrokken, is niet veilig voor de omgeving.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"  Je begrijpt mijn punt nog steeds niet. 

 

Absoluut inslapen, maar dan moet het wel terecht zijn. Honden hebben gebeten, gelijk enkeltje DA, vind ik niet kunnen. Eerst kijken wat er gebeurd is, kijken hoe de honden zijn.

 

Herinner je nog het verhaal van een ik geloof een golden die een dochtertje het ziekenhuis in had gebeten?  Gelijk naar de DA spuit er in, om daarna te ontdekken dat deze hond 20 nietjes in zn oren had. Pas bij het 20e nietje, beet hij van zich af...... "

 Ik denk dat ik je punt wel snap.

En ik denk ook dat veel 'ontspoorde' honden wel weer in het gareel te krijgen zijn.

Maar je moet ook aanvaarden dat een verleden niet valt uit te wissen. Een hond die zo over de schreef is gegaan, is gebrandmerkt voor het leven.

De maatschappij accepteert dit soort honden niet. Kort door de bocht.. al zijn er nog zoveel duidelijke aanleidingen aan te wijzen, men wil dit soort honden niet in de samenleving hebben. Heel hard, maar ook niet onbegrijpelijk!

Het voorbeeld van de Golden met de nietjes vind ik nog altijd dubieus.

De ene keer waren het 7 nietjes, dan weer 10 en dan weer 20.

Daarbij vind ik het ook zo bizar dat de nietjes pas werden opgemerkt na zijn dood.
Al zou ik een mini stukje plakband op het oor van mijn hond doen, dan zou hij onophoudelijk met zijn poot over zijn oor wrijven, maar dit terzijde.

Voor zover het verhaal van de Golden waar is, is dit helaas wel een zeer uitzonderlijk trieste gebeurtenis.

Zo tragisch maken we het gelukkig niet vaak mee. Kennen jullie dat verhaal van die Engelse Baron, heel, heel lang geleden?

Hij hoorde zijn pasgeboren baby op een avond heel hard krijsen.. en uit de kinderkamer kwam ook het luide geblaf van zijn Herdershond.

De Baron rende naar de kinderkamer en verstijfde van angst om wat hij aantrof.

De Herder stond met een bebloede bek naast het wiegje.
Ook op het linnengoed van het wiegje zat bloed.

De Baron raakte hysterisch, dacht dat zijn kind verscheurd in het wiegje lag. Hij durfde de aanblik niet aan, greep zijn jachtgeweer en schoot zijn Herder dood.

Het arme dier..
In de wieg troffen ze een doodgebeten muskusrat aan. De Herder had het kindje juist beschermt.

Zo'n treurig verhaal.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Och gunst!

Dat is wel erg triest.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Ik vraag me af of "een GT ernaar laten kijken" wel echt zou werken. Ik kan me zo voorstellen dat een GT van de Martin Gaus stroming naar zo'n hond kijkt, naar eer en geweten inschat dat een hond gevaarlijk is, en half HP zegt "ja, maar iemand die werkt vanuit Kalmerende Signalen, ga daar eens langs!".

 

Nog buiten het feit dat "GT" een niet erkend beroep is en bijna iedere jandoedel zich zo kan noemen. Een politiehonden expert ernaar laten kijken lijkt me ook niet helemaal handig omdat die voornamelijk ervaring heeft met een ander type ras en een andersoortig karakter.


Dus, wat dan? Leuren met een hond tot je een GT vind waarvan "men" wel wil geloven dat er iets mis is met een hond?

 

Wat dat betreft is een standaard test niet eens een gek idee, maar dan moet er niet maanden opslag aan vooraf gaan en dan moet die test ook wel fair zijn. Ik denk dat daar de meest eerlijke realistische verbetering in zit.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Mijn opa vertelde het me. Ik was toen nog heel klein en moest er van huilen..

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Jaren geleden werd er hier in de buurt  een man aangevallen door rottweilers. Hij dronk aardig en had epilepsie. Zijn honden hebben hem compleet verscheurd, brandweer moest het pas komen schoonspuiten, dus dat was een bloedbad. 

De rotweilers zijn doodgeschoten door de politie. Zeg je dan, och toevallige samenloop van omstandigheden? Moeten zulke honden heropgevoed worden? 

Ook al leven ze in een minder goede omstandigheden, zo'n aanval lijkt me niet normaal.

 

pagina 4 van 14 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: claimen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^