pomeriaan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gera (Gast)

Hallo pomeriaanliefhebbers, ook ik ben er ingetrapt en heb in België een zogenaamd echt pommetje gekocht. De fokker had een heel goed verhaal, hondje kostte ook 1000 Euro, dit omdat het echt topkwaliteit was. Nou, om een lang verhaal kort te maken, ons dwergkeesje groeide en groeide, werd 5.2 kilo, niks geen dwergkees dus! Bah, 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ja dat heb je met stamboomloze honden ;) 

 

je weet nooit precies wat je hond nou daadwerkelijk is

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoe erg is het?

Als het een lief, gehoorzaam en gezond hondje is, wat is je probleem dan?

 

Heb je trouwens de vader en moeder gezien?  Zo ja, dan leken die toch zeker ook niet op een pommetje?

 

Anoniem (Gast)

De moeder was erbij, maar mocht alleen van een afstandje kijken, ze was vrij klein, de vader mochten we buiten in een ren zien, hier zaten ongeveer 15 Keesjes, diverse maten, ze wees de vader van de onze aan. Dat moet je dan maar geloven. Ik denk dat dat dus niet de vader was. Ik heb daar een uur gepraat,  uitgelegd dat ik echt een kleintje zocht, maximaal 2.5 kilo,  dat was deze pup gegarandeerd, zou niet hoger dan 20 cm kosten, ze is dus 30 cm en een gewone kleine kees. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bood deze fokker/handelaar meerdere rassen aan?

Hoeveel pom puppies had deze fokker destijds en was de moederhond aanwezig?

Hoe oud was jouw pom pup toen je deze ophaalde?

 

Als je 1000 Euro uitgeeft, wil je toch de stambomen van de ouders zien en de uitslagen van testen betreffende erfelijke aandoeningen.

 

Ook al is jouw pommetje een pom; je mag in je handjes klappen als je hondje verder gezond is, geen erfelijke aandoeningen heeft en het karakter goed is. Als er bij de fokker geen goede socialisatie plaats vindt, kan een hondje daar behoorlijke trauma's aan over houden; bijv. verlatingsangst.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Dat is heel zuur, gezien het geld wat ze nog durfden te vragen voor een stamboomloze hond. Maar helaas zonder stamboom loop je dat risico, je weet gewoon nooit zeker wie de ouders zijn. Vooral met dwergkeesjes zien we dit bedrog hier heel vaak voorbij komen. Ik hoop dat je verder nog wel kan genieten van je hondje, want die kan er natuurlijk niks aan doen, en die is niet minder lief om z'n formaat  volgende keer toch nog maar iets meer neertellen voor een dwergkees met stamboom..

Gera (Gast)

Ik wist dat ze geen stamboom zou krijgen, dat doen ze daar niet. Ik besef ook dat het in de eerste plaats mijn eigen schuld is. Ik had hier nooit een pup moeten kopen, maar de site ziet er mooi uit, de vrouw was aardig en in Nederland zijn bijna geen echte dwergkeesjes te koop, omdat ze daar 1000 kosten en de dame een goed verhaal had, en ik verliefd op de pup was heb ik haar gekocht.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Pomeriaan is eigenlijk een typische naam die broodf*kkers gebruiken. Klinkt veel aantrekkelijker en specialer dan "dwergkees". Een goede fokker zal eerder het woord dwergkees dan Pomeriaan gebruiken. En als je geen stamboompapieren gekregen hebt, dan weet je nooit zeker wat je gekocht hebt. Dan moet je het met het woord van de fokker doen. 

Maar ik weet dat het een tegenslag is, maar je keeshond kan hier niets aan doen. Niet boos op hem zijn, niet verdrietig zijn omdat je dwergkeesje toch geen dwergkeesje is. Geniet van je hondje, leer er uit voor in de toekomst. 

Gera (Gast)

Ze was ook totaal niet sociaal, niet zindelijk te krijgen, en dat ligt niet aan mij. Ik heb al 30 jaar Keesjes,  dus aan mijn ervaring ligt het niet. Bang voor stofzuiger en dat soort dingen, niet te vangen als ik haar los liet lopen. Heel moeilijk hondje. Het ergste vind ik dat je, ondanks je ervaring er toch intrapt en gewoon belazerd word. En ja, ze fokken daar met 13 rassen, alle ouders zijn aanwezig, zeggen ze.

Gera (Gast)

Ik heb een setje, ze zijn nu 9 jaar.  Met hun heb ik 2 keer een nestje gefokt, en dat wilde ik nu heel graag nog eens gaan doen. Dat heb ik daar ook verteld. Inmiddels heb ik contact met diverse mensen die daar een dwergkeesje hebben gekocht, zij hebben ook dit soort ervaringen. Eentje was er met haar hondje naar een clubdag geweest,  daar zei een keurmeester dat het een halve chihuahua is, schandalig vind ik dat. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ze was ook totaal niet sociaal, niet zindelijk te krijgen, en dat ligt niet aan mij. Ik heb al 30 jaar Keesjes,  dus aan mijn ervaring ligt het niet. Bang voor stofzuiger en dat soort dingen, niet te vangen als ik haar los liet lopen. Heel moeilijk hondje. Het ergste vind ik dat je, ondanks je ervaring er toch intrapt en gewoon belazerd word. En ja, ze fokken daar met 13 rassen, alle ouders zijn aanwezig, zeggen ze. "

 

Je bent er dus echt met open ogen ingevlogen.

Jammer dat je nu pas dit forum vindt.

 

Zogenaamde fokker met 13 rassen is een hondenhandelaar in puppies, waarschijnlijk grotendeels of allemaal uit de gruwelijke broodfok in Oost Europa.

Elke fokker, die meer dan 2 rassen verkoopt is er meestal sprake van broodfok.

 

In welk land is het paspoort van jouw pom uitgegeven?

 

Alle ouders aanwezig?? Zowel de moeder als de vader?? Heb je de moeder en vader van jouw pom dan ook gezien?

 

Waarschuw iedereen, die je kent voor deze louche hondenhandel. Iedereen die daar een pup koopt, draagt bij aan de vreselijke broodfokkerij. Teven die elke loopsheid gedekt worden en hun hele leven in vuile schuren met nauwelijks daglicht verblijven.

Gera (Gast)

Ja, ik heb de ouders gezien, zie mijn eerdere berichten.daarom durfde ik het ook aan.

Gera (Gast)

Ze komt uit België,  paspoort ook.deze fokker adverteerd op marktplaats,  altijd dezelfde tekst,  beide ouders aanwezig 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Jeetje 13 rassen?! Ja dan weet je eigenlijk al dat het foute boel is.. Geen normaal verantwoordelijk mens fokt met 13 verschillende rassen en heeft er dan ook nog eens zoveel van elk ras rondlopen natuurlijk.. Maarja dat is allemaal achteraf. Je hondje heb je al. En voor je fokplannen zal er helaas dan toch een ander dwergkeesje moeten komen, met stamboom dit keer. Maar dat lesje heb je denk ik wel geleerd. Je kan nu alleen maar van je hondje genieten en anderen mensen proberen te behoeden voor dezelfde 'fout'.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Beetje jammer dat je nu pas dit forum vindt.

Met 13 rassen weet je dat het niet kan kloppen.

Hopelijk is de hond gezond.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Vind het knap stom dat je daar een pup haalt. ;-)
1000 euro voor een broodfokpup. En dan wil je er ook nog mee fokken. :'(

Gera (Gast)

Daar heb je helemaal gelijk in, ontzettend dom van mij, maar zo zie je maar, ik ben een mens,  met een groot hart voor dieren. Deze fokster heeft een groot hart voor geld en houd niet van dieren.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Noemde de kennel toevallig he...of? 

 

je hebt nu een middenSlagkeeshond .. Pomeriaan wordt inderdaad vaak gebruikt door bf .. Meestal noemen ze het dwergkees of dwergspitz( hangt wat van het land af), 

 

 

honden page profiel samsam

Ze hoeft niet uit België te komen, ze voeren de pupjes zonder papieren en entingen in uit het Oostblok en pas in België krijgen ze hun paspoort. Als je zegt 30 jaar ervaring met keesjes te hebben dan snap ik niet dat je erin bent getrapt eigenlijk. Dan moet je toch ook weten dat je alleen met stamboom erbij kan zeggen dat je een dwergkeesje hebt?

Anoniem (Gast)

Nee, niet de hezehof, weet niet of ik hier de naam mag noemen? Of word dat als laster beschouwd? Naam lijkt er wel op, grote fokker uit baarle nassau 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Nee, niet de hezehof, weet niet of ik hier de naam mag noemen? Of word dat als laster beschouwd? Naam lijkt er wel op, grote fokker uit baarle nassau  "

 Nee eigenlijk mag je geen naam noemen als je "slecht" praat over een persoon :D 

 

dan ken ik de fokker niet denk ik :D he...of bied ook " pomeriaantjes" aan ;D

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ze hoeft niet uit België te komen, ze voeren de pupjes zonder papieren en entingen in uit het Oostblok en pas in België krijgen ze hun paspoort. Als je zegt 30 jaar ervaring met keesjes te hebben dan snap ik niet dat je erin bent getrapt eigenlijk. Dan moet je toch ook weten dat je alleen met stamboom erbij kan zeggen dat je een dwergkeesje hebt? "

 

Hier ben ik het eigenlijk wel mee eens. Waarom niet voor een stamboom hondje gegaan of komen al de hondjes uit malafide fok??

Gera (Gast)

Nee, die hebben geen stamboom, maar bij hobbyfokjer gekocht, zijn allebei echte kleine dwergkeesjes 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, je bent met open ogen in gladde verkooppraatjes getrapt.

Had je nog nooit van broodfok gehoord in al die 30 jaar dat je honden hebt gehad?

 

Het belangrijkste is nu dat het goed gaat met je hondje.

Hij kan er niks aan doen.

 

gera (Gast)

Nee, heb ik me nooit mee bezig gehouden. Ik heb keeshonden in diverse maten gehad, van de kleine tot de grote grijze, altijd particulier,  bij hele lieve mensen gekocht. Ik kon geen mooi dwergkeesje vinden, las de advertentie van deze fokker, gebeld, fijn gesprek gehad, en zo hier terecht gekomen. Alles zag er keurig en schoon uit, aardige dame,die alle tijd voor me nam, en ja, toen ging het dus mis in mijn hoofd, ik werd verliefd op de pup.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Helaas zijn ze daar heel goed in.

Net zoals een goede autoverkoper een aftands brikje voor een hoge prijs weet aan te smeren aan een onwetende koper.

Wat kan hem het schelen dat hij de boel oplicht, als hij er maar aan verdient.

Alleen het rottige bij honden is dat het levende wezens zijn, waar zo mee geknoeid wordt.

gera (Gast)

Inderdaad, je legt het heel goed uit, ik ga me inmiddels veel dommer voelen door wat iedereen hier tegen mij zegt. Terwijl ik in het normale leven toch echt geen sukkel ben. Maar toen ik belde werd er niet gezegd dat ze meedere rassen fokken, ik ging gewoon naar België en zag dat daar pas. En wat ik zei, geweldig verhaal,  lekker kopje thee, alle tijd, aardige mensen. En dan overkomt het je gewoon. En dat is inderdaad ontzettend dom van mij!!!

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Hoewel ik normaal altijd heel meelevend ben,  ben ik van mening dat je dit toch echt aan jezelf te danken hebt. 30 jaar Keesjes maar niet eens weten wat je koopt?  Daar komen en zoveel rassen zien en geen alarmbellen?  Sorry daar is gewoon geen enkel excuus voor. 

 

Het klinkt alsof  je niet blij bent met je keesje die je daar gekocht hebt.  Ik hoop dat deze toch wel alle liefde krijgt??

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe oud is je hondje dan nu?

Ik hoop dat ondanks de moeilijke start bij jou, het nu wel goed met haar gaat?

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Maar een dwergkeesje vinden is eigenlijk toch niet zo moeilijk? Ik kreeg eens een mailtje van een fokker of ik geïntegreerd was voor een pupje uit haar a nest , ik had eens kort contact met deze fokker, ik volgde ze op FB. Maar dwergjes zijn te klein voor mij dus ik zocht geen dwergje maar ik wil maar bedoelen ik was niet opzoek en ik vond er automatisch eentje :D 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^