pomeriaan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Begrijp het ook niet goed :-), heb nog nooit een hondje gehad, maar al snel begon ik te lezen op internet over broodfok.En zeker bij keesjes zag ik direct wat een typisch broodfokdwergkeesje was, ze zien er echt totaal anders uit dan de goed gefokte dwergkeesjes met stamboom.

Toen ben ik verschillende fokkers tegengekomen, en tja, als je eentje wilt uit goede lijnen ben je toch het dubbele kwijt van wat jij nu betaald hebt voor jouw pup.Daaraan zou je ook direct kunnen weten hebben dat dit niet in orde was, zeker als er zoveel verschillende rassen worden aangeboden.

Alleszins, ik hoop dat jouw hondje wel gezond is en dat ze een leuk leven bij je heeft :-)

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Waar ik, naast de voor de hand liggende andere zaken, moeite mee heb in dit topic, is dat er door ts met een bepaalde afstandelijkheid wordt geschreven over "haar pomeriaan".

 

Hoe gaat het eigenlijk met "de pomeriaan"?

Is ie gezond? Leuk? Lief? het "de pomeriaan" ook een naam?

 

Zijn er nog leuke dingen over te vertellen, behalve dat "de pomeriaan" te groot is?

 

Vragen en nog eens vragen...

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Dat had ik ook het idee.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Waar ik, naast de voor de hand liggende andere zaken, moeite mee heb in dit topic, is dat er door ts met een bepaalde afstandelijkheid wordt geschreven over "haar pomeriaan".
 
Hoe gaat het eigenlijk met "de pomeriaan"?
Is ie gezond? Leuk? Lief? het "de pomeriaan" ook een naam?
 
Zijn er nog leuke dingen over te vertellen, behalve dat "de pomeriaan" te groot is?
 
Vragen en nog eens vragen... "

 

Dat gevoel had ik ook, daarom dat ik meteen zei dat haar hondje er niets aan kan doen, en dat ze van haar hond moet genieten.
Ik begrijp dat het een tegenslag kan zijn en dat je boos bent en ergens je frustratie kwijt wil, maar het mag niet uitgewerkt worden op de hond. Wie weet wat voor een prachtige vriendschap hieruit kan groeien, hoe klein of groot de hond ook is.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Nou ja vind het zelf dan weer cru om te zeggen, mijn "niet-Pommie" is lief, leuk, gezond en het is de geweldigste hond van de wereld!....dan roepen wij weer (of althans ik): Ja leuk voor jouw, maar de moederhond dan?

 

Je wilt niet je br00dfokhond promoten toch? Misschien dat TS daarom wat terughoudend is over het uitdragen van haar puppygeluk? Niet vreemd dan in mijn ogen...het lijkt mij heel dubbel met een br00dfokhond.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Weinig fokkers in nederland?

In mijn wijk zitten 4 mensen  die gewoon met dwergjes fokken en deze krijgen ook een stamboom.
Mijn achterbuurvrouw fokt met haar keesjes en zit bij een of andere vereniging van keesjes.

Wat ik van haar begreep hebben ze 1x per jaar een gezelligheidsdag en daar komen alleen maar fokkers van dwergjes en is bom vol dus genoeg fokkers lijkt me.

(misschien niet goed gezocht?)

Gebeurd is gebeurd en nu gewoon genieten van je hondje of het nou een dweg is, gewone kees is of een mix van alles en nog wat.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

" Nou ja vind het zelf dan weer cru om te zeggen, mijn "niet-Pommie" is lief, leuk, gezond en het is de geweldigste hond van de wereld!....dan roepen wij weer (of althans ik): Ja leuk voor jouw, maar de moederhond dan?
 
Je wilt niet je br00dfokhond promoten toch? Misschien dat TS daarom wat terughoudend is over het uitdragen van haar puppygeluk? Niet vreemd dan in mijn ogen...het lijkt mij heel dubbel met een br00dfokhond. "

 

Ik schreef dan ook:" waar ik, NAAST DE VOOR DE HAND LIGGENDE ANDERE ZAKEN, moeite mee heb in dit topic".

 

Die pup is gekocht, stom genoeg, maar meerdere mensen informeren naar hoe t met de hond gaat en daar komt geen antwoord op.... En dat vind ik raar...of jammer...

Wanneer er niet over geschreven wordt in de zin van "ik heb een pup gered" (want dan snap je t dus nog steeds niet) maar gewoon verteld wordt "de pup heet zo en met zijn gezondheid gaat het zus, maar nooit van mijn leven zal ik nog zo stom zijn om een hond uit de br00dfok te kopen" zal denk ik niemand dat opvatten als promoten van bf. 

 

Nu nu mist er, voor mijn gevoel, een stuk informatie. Ik zou meer te vertellen hebben dan mijn teleurstelling over de afmeting van mijn Pomeriaan. Het is toch een levend wezen die d'r ook niks aan aan doen dat de ouders die ts gezien heeft misschien z'n ouders niet zijn....

honden page profiel BoshelcaBoshelca

Zo jammer dat de mensen er toch maar niet van leren. Er wordt zoveel aandacht aan besteed in media enz..... Ik fok zelf  dwergkeesjes en raszuiver met stamboom en volgens de regels van de rasvereniging. Ja ze kosten veel maar de onkosten worden ook steeds hoger, er komen steeds meer regels enz. en die kosten ook allemaal geld, en je wilt het toch goed doen om het ras zuiver te houden. En dan de tijd die je als goede fokker erin steekt mag je er toch ook wel wat aan over houden. Ook al is het geweldig leuk een nestje dwergjes lol.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Zo jammer dat de mensen er toch maar niet van leren. Er wordt zoveel aandacht aan besteed in media enz..... Ik fok zelf  dwergkeesjes en raszuiver met stamboom en volgens de regels van de rasvereniging. Ja ze kosten veel maar de onkosten worden ook steeds hoger, er komen steeds meer regels enz. en die kosten ook allemaal geld, en je wilt het toch goed doen om het ras zuiver te houden. En dan de tijd die je als goede fokker erin steekt mag je er toch ook wel wat aan over houden. Ook al is het geweldig leuk een nestje dwergjes lol. "

 Mensen willen snel en nu meteen een pup en aan een zo laag mogelijke prijs :( en na de aankoop kijken ze opeens wel op internet en oeps hij is ziek ..

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^