Oren tape/plakken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -


Mensen met flaporen laten zich hier meestal ook aan helpen. 

 geen goede vergelijking. Wij kiezen er zelf voor.

Bij honden wordt er voor hun gekozen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Wij kiezen zo goed als 'alles' voor onze honden.

Wat ze eten, waar ze mogen lopen, of ze mogen blaffen, of ze mogen spelen met een andere hond, etc…

Als ik mijn honden vrije keuzes gaf, zou het niet niet lang goed gaan, en lopen ze binnen nu en 10 minuten onder een auto, bijten ze de postbode, en bezwangeren ze teefjes!

Ik heb mijn hond ook niet om toestemming gevraagd of hij gecastreerd wilde worden, ik heb dit voor hem besloten. Ik neem aan dat dit voor iedereen zal gelden hier!

Daarbij is een hond zich 'niet' bewust van zijn uiterlijk zoals wij mensen. En dus zal een oor naar links of rechts, hem niet deren. Met of zonder plakband.

Dus wat bedoel je eigenlijk met 'kiezen'!?
Wat geef jij jouw hond dan te kiezen?

honden page profiel --

honden foto van -

" Wij kiezen zo goed als 'alles' voor onze honden.

Wat ze eten, waar ze mogen lopen, of ze mogen blaffen, of ze mogen spelen met een andere hond, etc…

Als ik mijn honden vrije keuzes gaf, zou het niet niet lang goed gaan, en lopen ze binnen nu en 10 minuten onder een auto, bijten ze de postbode, en bezwangeren ze teefjes!

 

Klopt, daar heb je zeker een punt.

Maargoed, ik behandel mijn hond liever als een dier... Niet als een accesoire die ik bij wil werken... Omdat het anders niet mooi is. 

Dus wat ik bedoel met het ''kiezen'' gaat mij meer om de uiterlijke punten.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ah' kom op Juud. Wees nu eens eerlijk en bekijk slechts je eigen profielfoto!

Je hond met pet en blinddoek (of wat het ook is)

Maar je behandeld je hond liever als dier?, en niet als accessoire die je bij wilt werken???

Niks persoonlijks, maar wat je nu aanhaalt vind ik haast hypocriet.

Je hebt geen bezwaar je hond te blinddoeken en een pet op te zetten voor een fotopose. Maar een tape om een oortje te corrigeren vind je niet hond-waardig?

Ik volg je werkelijk niet! Je bent wel erg tegenstrijdig naar mijn mening!


honden page profiel BlaiseBlaise

Is intapen niet slecht voor de doorbloeding in het oor vd hond? En afgesloten voor lucht (huid)?

Het moet toch ook trekken aan de haartjes?

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Is intapen niet slecht voor de doorbloeding in het oor vd hond? En afgesloten voor lucht (huid)?

Het moet toch ook trekken aan de haartjes? "

 Er is een verschil tussen afbinden/afknellen, en fixeren Blaise. Daarom vind ik voorzichtigheid ook zeker geboden met dit soort dingen.

Ik zou het zekers door een d.a of fokker laten doen. Zodat je erop mag vertrouwen dat het goed zit. Ik zou er geen risico in willen nemen.

honden page profiel BlaiseBlaise

Dank je voor de uitleg.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Is intapen niet slecht voor de doorbloeding in het oor vd hond? En afgesloten voor lucht (huid)?
Het moet toch ook trekken aan de haartjes? "

 

 

Slecht voor de doorbloeding is het niet, het zit niet strak, maar houd het oor puur op de plaats, zonder het oor te beschadigen of pijn te doen.

 

Oren die als roze oortjes geplakt worden kunnen gewoon schoongemaakt worden omdat het oor gewoon open staat.

Hangende oren krijgen wel lucht, omdat het niet strek zit maar puur de oren op die plaats houden, maar de kans op vieze oren is eerder aanwezig. Als de honden hier in de tape zitten, kijk en ruik ik elke dag even aan de oren. Als ik denk dat het vies is haal ik de tape los (niet geheel, maar gedeelte) om zo goed de oren schoon te kunnen maken en daarna gaat de tape er weer aan vast.

 

Haren trek ik er niet uit, je moet niet zomaar alles gebruiken om de oren te tapen. Maar als je leukoplast tape gebruikt (gewoon te verkrijgen bij de etos en normaal te gebruiken als verband tape), dit komt niet kast te zitten aan de haren, als je in de haar richting de tape er weer vanaf haalt, blijven de haren zitten en alleen de losse haartjes zitten aan de tape vast. Trek je tegen de haar richting in, is het het zelfde als harsen en trek je de haren uit het oor (dit is wel pijnlijk).

honden page profiel BlaiseBlaise

Duidelijk uitgelegd Veronique, dank je.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zoals ik al zei, ik heb het vroeger ook gedaan bij onze colli op aanraden van de DA toen.

Maar als ik nu soms eens verkeerd lig op mijn oorschelp,  Dan doet mijn oorschelp nadien wél pijn , wordt er soms zelfs van wakker. . Ik hoop dat ik mijn hond niet toen met pijn heb laten lopen. 

 

Mijn oren staan verder normaal 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Even een voorbeeldje hoe het bij mijn ras gedaan word, waarschijnlijk zal het bij Veronique ongeveer hetzelfde zijn. Zoals je kan zien zijn de oren nog gewoon open, het is puur bedoeld zodat de oren naar voren blijven hangen. Dat het zo bij mijn ras afgeplakt word wil niet zeggen dat je het zo bij ieder ras moet doen.

 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

 

Dat is wel een hele constructie hoor Eline. bij een collie ziet het er zo uit als op de foto. je ziet de twee witte vlekjes aan haar oortipjes.

 

 

Anny, als ik van een ding zeker ben is dat het geen pijn doet!

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

" Ik begrijp niet goed waarom het wel 'mag' als het voor fokdoeleinden is??
In de genen staan toch ongelijke oren!? Dan kan jij tapen wat je wilt, de genen blijven hetzelfde.
Ik ben sowieso niet voor tapen ofzo... Laat het beestje zijn hoe ie is :-) "

 Bij onze Kimi staan ze enkel als hij aan het waken is, er een mooie teef voorbijkomt of op wedstrijd. Misschien niet super mooi voor een Mechel, maar daarmee blijft hij mijn Kimi en geen ander. Ook nooit aan gedacht om te tapen of zo, het is goed zo (en kei schattig)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

kijk hoe mooi onze BC was met zijn flappies 

resi (Gast)

het gaat zich hier om .daar waar de knik is ,loopt een spier .als je die een beetje ondersteund met er een tampon met watte in de tapen .dan blijft die spier in de goede richting staan ,en blijft niet geknikt .is gewoon de spier de goede richting op zetten .je moet alleen goed tapen kunnen ,en vooral niet strak ,anders gaat het net anders om .dan maak je de spier lui .wat ook helpt is dat vanaf pup ,zoveel mogelijk die spier blijven masseren ,ook de goede richting uit .een beetje vaseline tussen de vingers ,anders krijgt het hondje ,schuur plekken en wondjes ,dus zoals je hoort ,het is niet makkelijk .maar beter dit ,anders heb je er straks spijt van ,leuke hond ,maar jammer van dat ene oor ...succes .

honden page profiel Freyja & RainFreyja & Rain

552233.jpg552232.jpg552229.jpg552230.jpg552231.jpg

Ik wilde onze ervaring even delen ook al is dit een oude post. De rare oren komen tijdens de tandenwissel, omdat het lichaam al het calcium voor het gebit nodig heeft en het kraakbeen van de oren dus niet genoeg krijgt en vergroeid. Zoals je op 1 van de foto's kunt zien begonnen de oren van onze Dobermann puppy omhoog te komen, als een soort konijnenoren. Om deze reden zijn we vanaf 14 weken ongeveer sporadisch zijn oren gaan tapen. Je doet dit namelijk maar 4 dagen, dan haal je de tape er voorzichtig af en laat het paar dagen rusten. Dit herhasl je indien nodig. Het tapen is absoluut niet zielig en hij heeft er totaal geen last van, mits je het op de juiste manier aanbrengt. Wij hebben de handleiding van een Dobermann forum gebruikt. Als draadje onder zijn kin gebruiken wij de touwtjes van covid mondkapjes. Daar hadden we er nog genoeg van liggen en deze schuren niet omdat ze zacht en flexibel zijn. Ik kan nog makkelijk drie vingers tussen koord en kin krijgen. Net als een halsband. Hij kan alles nog prima horen. Om de tape eraf te halen week je die uitgebreid in baby of olijfolie, en dan komen ze er zonder moeite of haartrekken eraf. Wij willen geen shows lopen, wij willen gewoon de mooie oren die hij als kleine pup al had behouden. En wat betreft karakter, hij kan zijn oren nog alle kanten op bewegen om zijn emoties te tonen, misschien zelfs meer dan wanneer zijn oren helemaal in een rare kronkel zijn gegroeid. Ik snap dat niet iedereen het even belangrijk vindt om hiervoor de moeite te nemen, maar wat ik niet snap zijn mensen die raar vergroeide oren als leuker of meer karaktervol beschouwen. Laten zij hun kinderen ook met scheve tanden en flaporen rondlopen omdat het grappig is?

honden page profiel DagmarDagmar

Honden vergelijken met kinderen is gewoon stom. Het uiterlijk van een mens kan/is nu eenmaal heel vaak van heel groot belang om een plaats in de maatschappij te hebben.

Ik zelf vind dat van ondergeschikt belang. Net zoals ik dat bij mijn honden van ondergeschikt belang vind. 

Ik ga mijn borsten niet gaan vergroten omdat mijn partner dat mss net toevallig mooier zou vinden. Ik ga ook geen uiterlijke veranderingen van mijn partner gaan eisen. Gewoon verzorgd voor de dag komen, vind ik al voldoende. Als daar dan in de ogen van anderen een imperfectheid inzit, dan is dat maar zo. 

Als anderen wel aan hun eigen/andere /dieren gaan sleutelen, is dat ook gewoon een eigen keuze. Daar heb ik niets van te vinden of aan te snappen.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Ik vind die "rare konijnenoren" anders ontzettend geinig. Ben ik nu gek? 

 

Laat iedereen maar zelf zijn mening hebben over wel of niet plakken van de oren. Prima dat jij dat hebt geplakt naar beneden, ik heb de oren van mijn Corgi omhoog geplakt. Maar ik heb echt geen mening over mensen die de oren niet plakken, misschien hebben die zelfs wel meer gelijk dan ik. Ik liep in te grijpen en de oren een handje te helpen.

 

Het is een enorm oud topic. Misschien dit topic maar sluiten?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja 8 jaar oud, misschien een nieuw topic openen met vraag. laughing    Over geplakte oren ?  Heb een hond met hangende oren, zou ze graag omhoog hebben...laughing   volgens mij kunnen ze dan meestal beter luisteren...tongue-out

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja 8 jaar oud, misschien een nieuw topic openen met vraag.     Over geplakte oren ?  Heb een hond met hangende oren, zou ze graag omhoog hebben...   volgens mij kunnen ze dan meestal beter luisteren... "

Haha Willemijn, ik denk dat je de oren van Ogin moet gaan stutten. Die zijn zo zwaar, dat plakkertje blijft niet plakken denk iktongue-out.

honden page profiel RJRJ

" Ik heb een bully pup en zijn oren staan niet gelijk 1 staand half staan half hangend en de andere is een roze oortje heb mijn verstand van tape wil ik graag je advies "

laat de natuur gewoon lekker zijn gang gaan,

 

als het medisch niet noodzakelijk is gewoon van het oor afblijven....

 

1 oortje wat niet doet wat u vind dat het zou moeten doen maakt de hond niet minder lief lijkt mij....

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Overspannen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^