Oren tape/plakken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Bij mijn ras is het ook heel normaal om te doen. Mensen zien graag de oren correct staan volgens de ras standaard. Ik zelf ben er geen fan van, maar dat is mijn mening. Mijn meisje is al heel erg mooi, of haar oren nu wel of niet goed staan volgens de ras standaard maakt mij echt niet uit. Ik ga geen shows lopen of iets dergelijks. Oren tapen is dan een stuk minder erg dan ze eraf knippen zoals vroeger de standaard was.

Ik zou het zelf afraden en aanraden om de oren te masseren. En dan nog heb je met tapen geen zekerheid dat de oren ook goed gaan staan. Bij een broertje van Thalia hebben ze dat wel gedaan maar dat heeft niet heel erg veel geholpen.

Ik kan me voorstellen dat het bij fokkers anders ligt. Die moeten wel shows lopen met de honden en de honden moeten dan aan een bepaalde standaard voldoen.

De oren van mijn meisje flappen alle kanten uit :D.

honden page profiel Juul,Sky&KingJuul,Sky&King

honden foto van Juul,Sky&King

Ik doe wat ik mooi vind ik vraag alleen om hulp 

honden page profiel BlaiseBlaise

Sorry Juul als het onaardig of vervelend overkwam. Ik vind zo'n lampekap na een operatie al zielig voor een hond, en als iets niet nodig is vind ik het nog zieliger. Honden kunnen niks zeggen dus hoopte ik je op andere gedachten te kunnen brengen. Nogmaals sorry.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik zou even een fokker bellen, die hebben vaak hele fijne tips zodat het plakken ook goed gebeurt. Ga niet aanklungelen want bij verkeerd plakken kun je de oren ook "verpesten".

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Je kan er ook de charme van in zien. En daarnaast kan het ook nog bijtrekken.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Couperen is verboden, toch?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik ben niet voor plakken, je doet het dan voor op shows? Kan mij een worst wezen wat ze op shows denken als de hond gezond is is die gezond. Onze border collie had gewoon flaporen.. Of het nu voor fokdoeleinden is of niet de genen kan je toch niet veranderen.. 

Ik begin de showwereld echt zat te worden.. 

 

 

Mimiek ben vorige week langs een fokker geweest en ze had ook border collies eentje had een rosse kop en geen witte bles .. Fokker zou volgens de regels er niet mee mogen fokken want tja ze heeft geen bles , terwijl het een super werkhond is en kern gezond... 

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik doe wat ik mooi vind ik vraag alleen om hulp  "

 hmm.. Jammer dat je je hond wil aanpassen aan wat jij mooi vind. Vind het sowieso erg jammer dat er bij rassen getapet wordt. Het is niet schadelijk, maar ik vind het teleurstellend dat een hond eruit moet zien zoals op de rasstandaard. Als de oren niet kloppen zoals de standaard, wordt het aangepast. Laat je hond gewoon zoals hij eruit is gekomen.

 

Ik hou liever van het natuurlijke, niet van het ''nabewerken'' van een hond ;)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Goh, moet eerlijk zijn dat ik het niet erg vind :-).iedereen kiest dit toch zelf?je valt toch oom voor bepaalde uiterlijke trekken(en karakter).het is niet dat je het hondje hierbij pijn doet hoor,een pup moet nog alles leren,oortjes kuisen(minder prettig denk ik), geplukt worden(ruwharigen) dus zal wel meevallen.

Je knipt of verwijderd ook niks he,is gewoon wat tape.:-)

honden page profiel --

honden foto van -


Bij een schotse collie, als je de oren er niet van plakt (het tipje verzwaard) dan krijgt je hond prikoren. een collie hoort geen prikoren te hebben

 Dit is alweer zo'n voorbeeld wat ik erg jammer vind. Hij mag dit niet hebben, dus moet je dat doen. Waarom mag hij dat niet hebben? Is hij anders slechter dan als hij de perfecte oren heeft?

Dat er zelfs op oren gelet wordt of het mooi is of niet. Gaat wel een beetje ver niet?

 

@Lien, ik bedoel hier niet mee te zeggen dat jij haar niet perfect vindt zonder of wat dan ook. Ik weet dat je je hond gewoon goed verzorgd.

Het gaat me meer om het idee achter de standaarden.

honden page profiel --

honden foto van -

" Goh, moet eerlijk zijn dat ik het niet erg vind :-).iedereen kiest dit toch zelf?je valt toch oom voor bepaalde uiterlijke trekken(en karakter).het is niet dat je het hondje hierbij pijn doet

 Daar gaat het mij ook niet om :) (al oké, het is wel fijn dat het geen pijn doet ;) )

Het is raar dat je een hond nabewerkt zodat je het zelf mooier gaat vinden. Het is geen accessoire.

 

Maar ik heb mijn punt nu wel gemaakt Ik zal mijn hond laten voor wat hij is, ookal voldoet hij niet aan de uiterlijke eisen van de rasstandaard. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bij mij gaat het om het principe .. Alles moet perfect zijn volgens de nauwe regels van de rasstandaard ..zucht

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ondanks dat het vaak voor showdoeleinden is ken ik ook een geval die dus niet geplakt heeft (met als idee de hond wordt maar zoals hij word). Deze hond zijn oren waren zo groot, dat de zwaartekracht ze omlaag hield terwijl de genen gewoon staande oren waren (alle voorouders). Deze hond heeft nu dus een dikke vouw in zijn oor waar hij schijnbaar vaak last van heeft en welke veel irriteert. Deze persoon heeft dus nu spijt niet geplakt te hebben. Overigens zul je als in de genen hangoren zit ze echt niet overeind krijgt door te plakken, het is slecht een hulpmiddel als de genen er wel inzitten (en nog zijn de meningen verdeeld of het helpt of niet)

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik ben erg blij dat ik het tapen bij mijn jongste hond gedaan heb.

Het heeft niet 100% geholpen, maar wel het feit dat de oren niet zijn gaan staan. Ze heeft nu mooie oren, die beide gelijk staan, wat ik dus belangrijk vind.

 

Haar oren waren heel anders dan die van mijn andere 2 honden, die waren te masseren, bij haar was dit absoluut niet voldoende.

 

Ik loop shows met mijn honden en ik vind het dus belangrijk. Ze heeft er nooit last van gehad en bleef altijd nestjes zitten als ik bezig was. Ook met het schoonmaken van de oren.

 

Maar zoals al eerder aangegeven als 1 van mijn honden een wondje aan het oor heeft krijgen die ook tape aan de oren, zodat ze niet kunnen schudden en de oren verder stuk kunnen klapperen. Helaas is dat bij mijn ras er snel het geval, juist omdat vroeger het gevoeligste gedeelte eraf gehaald werd. Nu dit dus niet meer het geval is blijven de oren zwak. Al merk ik wel dat ze door de loop van de jaren steeds dikker worden.

 

Maar ik vind dat als men wil tapen, ze het juiste advies moeten krijgen en vooral zelf de keuze moeten maken. ipv iedereen die roept dat het niet kan of mag omdat een hond moet blijven zoals ze geboren zijn. Ieder maakt zijn eigen keuze, kiest een ras om bepaalde voorwaarde, soms kan een beetje hulp echt geen kwaad.

 

Succes Juul, als je vragen hebt hoor ik het wel.

honden page profiel BlaiseBlaise

" Couperen is verboden, toch? "

 Klopt hoor, dat is ook verboden.

Tappen is net zoiets als spalken, het groeit (is de bedoeling) in de stand zoals het geplakt  met tape wordt. 

Voelt niet fijn voor de hond maar er wordt niet gesneden (althans....dat hoop ik toch niet anders is het verminking/couperen).

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Couperen is inderdaad verboden maar.....bv in Frankrijk mag je nog wél staartjes van yorkies kort snijden. 

Het was voor mij ook even wennen aan yorkies met pluimstaartje, nu vind ik dat ze zoveel mooier zijn . Ach alles went met de tijd.  

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Waarom gaat het ineens over couperen??

 

Plakken = niet couperen...

 

Als ts nou wil plakken moet ie dat toch zelf weten.

Het doet de hond geen pijn.

 

We kunnen niet allemaal hetzelfde mooi vinden.

Zolang de hond er niet onder lijdt kunnen we toch ook resepcteren wat iemand anders mooi vind.

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik doe wat ik mooi vind ik vraag alleen om hulp  "

 Vind ik ook hoor! Niks mis mee.

Ik heb zelfs het oortje van mijn dochtertje getapet.

Haar linkeroortje wreef ze in haar bedje steeds dubbel. Na een paar dagen begon er echt een soort vouw te ontstaan, dus heb ik er een stukje tape op gedaan.

Ik zou haar met een gekreukeld oortje net zo lief vinden hoor, maar als het te verhelpen is, way not? Zeer doet het niet hoor, ook niet bij een hond.

Waarom wordt eeuwig het accepteren en liefhebben van je hond erbij gehaald, dat heeft er toch niets mee te maken? En met ontevredenheid heeft ook niets te maken hoor!

Over het laten trimmen van honden is ook al zo vaak discussie geweest. Een te kort geknipte Golden zou dus niet geaccepteerd worden door zijn baas, anders zouden zijn haren wel langer zijn,..
nou ja zeg!

honden page profiel Juul,Sky&KingJuul,Sky&King

honden foto van Juul,Sky&King

Suzan ik geef je helemaal gelijk

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"  Dit is alweer zo'n voorbeeld wat ik erg jammer vind. Hij mag dit niet hebben, dus moet je dat doen. Waarom mag hij dat niet hebben? Is hij anders slechter dan als hij de perfecte oren heeft?
Dat er zelfs op oren gelet wordt of het mooi is of niet. Gaat wel een beetje ver niet?
 
@Lien, ik bedoel hier niet mee te zeggen dat jij haar niet perfect vindt zonder of wat dan ook. Ik weet dat je je hond gewoon goed verzorgd.
Het gaat me meer om het idee achter de standaarden. "

 Ik vind een collie met getipte oren zelf veel mooier. Prikoren passen niet bij het karakter en mijn ideaalbeeld.

en de rasbeschrijving die zegt toevallig hetzelfde. Maar ik heb ze niet geplakt omwille van die beschrijving. Mijn vorige collie had een recht en een hangend oor, dat stoorde me. Tja.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ondanks dat het vaak voor showdoeleinden is ken ik ook een geval die dus niet geplakt heeft (met als idee de hond wordt maar zoals hij word). Deze hond zijn oren waren zo groot, dat de zwaartekracht ze omlaag hield terwijl de genen gewoon staande oren waren (alle voorouders). Deze hond heeft nu dus een dikke vouw in zijn oor waar hij schijnbaar vaak last van heeft en welke veel irriteert. Deze persoon heeft dus nu spijt niet geplakt te hebben. Overigens zul je als in de genen hangoren zit ze echt niet overeind krijgt door te plakken, het is slecht een hulpmiddel als de genen er wel inzitten (en nog zijn de meningen verdeeld of het helpt of niet) "

 Echt? Wat voor ras dan?

Als het inderdaad voor de gezondheid beter is, kan je gaan plakken. Wist niet dat dit kon gebeuren 

Eigenlijk hoort dit al niet te gebeuren vind ik.

honden page profiel --

honden foto van -

 Mijn vorige collie had een recht en een hangend oor, dat stoorde me. Tja. "

 cute toch 

Smaken verschillen zo t zien haha, ik vind dat juist geweldig. Dat maakt de hond juist weer uniek.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik weet dat het bij veel rassen niet meer dan normaal is om oren te tapen. Maar ik zelf zou dus nooit plakken. Misschien ook omdat bij borders alle oorstanden zijn toegestaan? Ik snap dat je soms niet anders kan ivm de rasstandaard en shows, en dat je dus als je echt wilt fokken je wel moet. 

 

Maar aan de andere kant, door maar door te blijven fokken met "afgekeurde oren" krijg je alleen maar meer honden met oren die je dan moet gaan plakken. Als iedereen maar zou plakken worden er straks geen honden meer geboren die gewoon de genetisch goede oren hebben. Oorstand is nou eenmaal erfelijk bepaald, dus plakken helpt niet eens op de langere termijn, alleen qua uiterlijk is je hond dan "goed" (edit: wat betreft oren dan he)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Zou er dan niet een soort van aantekening in de papieren van de hond geplaatst kunnen worden??
Dus dat de hond van nature een andere oorstand heeft, en zijn huidige oren d.m.v fixatie zijn ontstaan?

Omdat oorstand erfelijk bepaald is, lijkt me dit wel zo eerlijk om te vermelden.

Maar ik ben totaal niet thuis in dit soort zaken, dus het zal w.s nergens op slaan wat ik nu schrijf.

honden page profiel Juul,Sky&KingJuul,Sky&King

honden foto van Juul,Sky&King

Kijk jullie praten omdat jullie oren goed staan bijnjullie honden ik wil mijn hond alleen een duwtje in de rug geven en hem helpen gevoel in zijn ander oor te krijgen

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Zou ik gedaan hebben Juul. Een scheef oor kan prima verholpen worden.

Mensen met flaporen laten zich hier meestal ook aan helpen. Verandert niets aan de genetica, maar wel aan hoe je er uit ziet. Prima toch?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Juul, doe waarvan jij denkt dat goed is.

Er is altijd iemand die het er niet mee eens is.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ben ik de enige die echt kippevel krijgt bij het idee van tape op je hond zn oren plakken?

Ik kan het niet leuker verpakken dan: doe normaal TS. "

 Ik vind dat ts vrij normaal doet hoor!

Als je een stukje tape op een oor al zo vreselijk belastend vind, dan hoef je je hond ook geen halsband meer om te doen (met zo'n ding om hun nek zijn ze ook niet bepaald geboren, of wel?)

helaas ts, kan ik verder geen enkel advies geven aangaande het tapen. Ik heb hier heen ervaring mee. Je dierenarts zal het ongetwijfeld goed kunnen.

Het moet natuurlijk wel correct gebeuren.

honden page profiel --

Suzan het lijkt me niet leuk voor TS dat haar topic in een discussie uitmondt van welles nietes. Ik maakte 1 opmerking. Sorry misschien wat te snel. Het lijkt mij gewoon enorm onconfortabel en zeker als je zelf gaat hobbyen. Dat is mijn mening. Mag toch? De oren zijn enorm gevoellig en daar dan tape op plakken lijkt me gewoon vervelend en pijnlijk. Vergelijken met een halsband tja......

 

Ik hoop dat ik ongelijk heb en dat het allemaal wel mee valt. Daar wil ik het ook bij laten.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Okay, prima.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Overspannen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^