Hoe oud is jullie hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb 2 teckeldames van 11 jaar, ze zijn wat grijs aan het worden maar zijn nog aardig actief tijdens de wandelingen in het bos. Ze slapen wel wat meer en India word wat kippig. Neeltje is 8 jaar en het jongste van het trio en dat merk je ook want ze wil nog regelmatig spelen met de andere twee, en dat gaat nog heel leuk! Ze zijn nog goed gezond en doen het prima voor hun leeftijd.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Chenak is 14 geworden, pas op zijn twaalfde begonnen wij langzaam te merken dat hij wat ouder werd - dachten we, pas nu we weer twee 3-jarigen in huis hebben merken we wat een stuiterballen dat oom alweeer zijn. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Kelly is 12 jaar en nu beginnen wij eigenlijk pas te merken dat ze ouder wordt. Ze werd al grijs rond haar 8e, maar toen merkten we nog niets anders aan haar gedrag. 

 

Nu ze 12 jaar is, merk je dat ze minder zin heeft in lange wandelingen en ze slaapt veel meer dan eerst. Ze kan echt nog heel actief zijn hoor, maar wel minder lang en vaak dan een paar jaar terug 

 

Het is nu echt een oudere hond aan het worden: ze wordt wat rustiger en makkelijker met alles en eist veel minder dan toen ze nog jong was.

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Mijn hond een westie genaamd Bobby is 16 jaar 1 maand en 13dagen geworden.Eigenlijk heeft hij het heel lang goed gedaan,hoorde wel wat minder en zag ook wat minder.Af en toe wist hij het misschien niet meer zo goed.Maar wandelde nog graag en at en dronk goed.Tot misschien een week of 2 voor dat we in de gaten kregen dat het minder ging met wandelen.Maar in die periode was het bloedheet en ja 16 natuurlijk.Dinsdagmiddag 29 juli naar de dierenarts.Blijkt Bobby vocht achter zijn longen te hebben.Hij heeft nog 2injecties gehad voor het vocht af te drijven en zijn hartje rustiger te maken,maar s'nachts om 2.10 heeft hij denk ik een hartstilstand gekregen.Bobby lag bij mij op bed en ik was hem aan het aaien en ik was tegen hem aan het praten.Dus Bobby is toch onverwacht overleden.Maar hij heeft een mooi liefdevol leven gehad,maar het verdriet erom is zeer intens

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Jack is anderhalf jaar

bella is 7/8 jaar

sjors is 8 weken

en Gypsy is waarschijnlijk 10/12 jaar oud, vooral aan haar merk ik dat ze oud is .. Als ik haar niet uit haar mand haal licht ze de hele dag in haar mand en gaat ze er alleen uit om te poepen of te plassen.. Zei is liever lui dan moe, Maarja ze is nu ook gepensioneerd.. Dan mag het 

honden page profiel saskiasaskia

honden foto van saskia

Mijn Trixie is nog heel jong.

& ik hoop dat ie 100000000 jaar wordt,

want ik kan me echt geen leven zonder hem voorstellen

honden page profiel GilbertGilbert

honden foto van Gilbert

Bowie is 11 jaar, voor een rottweiler best oud. Ze is stokdoof, heeft last van artrose en de eerste symptomen van staar, maar ze is nog wel jong van geest. Ik heb wel eens gelezen dat rottweilers nooit echt 'oud' worden en dat klopt in haar geval wel, ze wil nog regelmatig spelen en rennen ook al gaat dat niet meer zo soepel. We begonnen dit pas te merken toen ze een jaar of 8-9 was.
Gelukkig heeft ze wel een opleving gehad sinds toen. Dit komt door twee dingen: we hebben haar op haar 9e alsnog laten steriliseren, en dat jaar kreeg ze gezelschap van een jonge pup (zie foto's). 

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Mickey wordt in oktober 13 jaar, ze heeft wel wat problemen, zoals artrose en cushing en is al jaren grijs aan het worden.

Haar geest is nog jong en speels, elke dag daagt ze je nog uit om met de bal te spelen en "meehelpen"  in de tuin blijft favoriet, net zoals met kinderen spelen.

Maar het laatste half jaar merk ik wel dat ze steeds meer slaapt en ze kan haar bal niet meer altijd even feilloos meer vinden.

Het sluipt er allemaal in, je gaat erin mee dat de wandelingen wat korter worden, de spieren strammer en minder sterk worden, dat je je hond moet helpen om in de auto te komen, enz. 

Het is ook al een hele leeftijd voor een grotere hond. Ze is nu wel echt een oude dame, net zoals mijn vorige boxer(reu) met dezelfde leeftijd ook toen echt oud werd.

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is vaak per ras verschillend wat de gemiddelde leeftijd is en wanneer je hond dus oud zou zijn.

Onze Berner Sadi is morgen precies 14 maand Onze vorige Berner Beauty is 8 jaar en 7 maanden geworden, voor een Berner is dat een nette leeftijd. 

 

 

 

Ouder zijn kun je aan veel dingen merken, minder zin in grote wandelingen, wat minder soepel bewegen, wat slechter gaan zien of wat doof worden. Wat snauwerig worden naar jonge honden die willen spelen. Meer goesting hebben voor lekker uitgebreid op hun plekje liggen en alles overzien etc. Vaker kleine kwaaltjes.

Maar er zijn ook honden waar je weinig aan merkt dat ze ouder worden op wat grijze haren rond de snuit na.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Lexie is 7.5 maand jong

Bifi is 14 jaar en 2 maanden, die is sinds haar 11e echt oud. Voor mij is 'op leeftijd' als ze zich ouder gaan gedragen en wat meer kwaaltjes krijgen

 

Manuela (Gast)

Mijn klein lief hondje (mantezer) is 17 jaar oud hij is doof en ziet niet erg veel meer. Slaapt heel veel. Hij plast geregeld in huis in soms ook de grote behoefte soms vervelend. Maar hij is veder beetje sloom kan niet echt meer een eind wandelen ik hoop als die nog een poosje bij me blijft.. 17 jaar wat een leeftijd en wordt kaal haha. Geen haren meer op der oortjes en is nog maar 3 kilo heel mager

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Mijn klein lief hondje (mantezer) is 17 jaar oud hij is doof en ziet niet erg veel meer. Slaapt heel veel. Hij plast geregeld in huis in soms ook de grote behoefte soms vervelend. Maar hij is veder beetje sloom kan niet echt meer een eind wandelen ik hoop als die nog een poosje bij me blijft.. 17 jaar wat een leeftijd en wordt kaal haha. Geen haren meer op der oortjes en is nog maar 3 kilo heel mager "

 

Dat is inderdaad een respectabele leeftijd.

Geniet hij nog wel van kleine dingen en bijv. van eten?

Hopelijk heeft je Maltezer nog wel kwaliteit van leven, zodat het niet alleen maar vegeteren is.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond thuis in laten slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^