mechelaar eet slecht een diarree.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linda scheijlinda scheij

honden foto van linda scheij

Hallo.

Onze senna (mechelse herder) is nu anderhalf jaar en weegd 20 kilo. Ze heeft altijd al slecht gegeten (heel slecht) en vaak diarree (elke dag wel een keer). We hebben al bloed onderzoeken, ontlasting onderzoeken (wormen en giardia), urine onderzoeken en uit alle testen komt uit dat ze kern gezond is. Inmiddels hypoallergeen voer en ze heeft 2 dagen normale ontlasting gehad en het is alweer 2 weken dun en ze eet niet meer tot dat de golden het wil op eten pakt ze een paar hapjes. We hebben haar 2 maanden geleden laten steriliseren in de hoop dat ze wat dikker wprd en haar eetlust beter word. Maar helaas ze is zelfs afgevallen naar de 18 kilo. Vers vlees hebben we al geprobeerd en lust ze niet, pens loopt ze van weg. We weten het niet meer. Iemand een tip hoe ze beter gaat eten of weet waar de diarree vandaan komt?

 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat gaf je haar te eten voor het hypoallergeen voer? Welk hypoallergeen voer geef je haar?

 

Zijn er verdere klachten bijv. huiduitslag of kale plekken?

honden page profiel linda scheijlinda scheij

honden foto van linda scheij

Voor het hypoallergeen voer gaven wij nutrition dog. Dat is alleen op internet te bestellen. Dat was het enige wat ze opzich wel goed at. We geven nu z/d van hills. Ze heeft verder geen last van huid klachten of jeuk echt alleen de diarree. Ze gedraagt zich ook niet ziek heeft energie voor 2 of meer zelfs. Is verder een super vrolijke hond.  Maar na mijn idee is het niet goed die diarree en slecht eet gedrag.

honden page profiel kelly kelly

ik wou te zeggen van hill's maar dat doe je al heb hier ook moeilijke eter..

veel boeren enzo wel is de stoelgang oke. wordt er dikwijls van voer gewisseld?

heeft het lichaam de tijd voor aan te passen? ik help maar mee denken he.

hopen dat het rap beter is 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Lijkt me tijd voor een internist.

honden page profiel linda scheijlinda scheij

honden foto van linda scheij

Ja hoor het vorige voer hebben we ruim een half jaar gehad. Wel later gemixd met puppy voer om dikker te worden maar blijft hetzelfde. 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Heb je haar al eens laten testen op de pancreas?

 

Diarree en vermageren had mijn mechel ook maar wel ook een sterke eetlust en er is gebleken dat hij epi had (pancreas aandoening)

honden page profiel linda scheijlinda scheij

honden foto van linda scheij

Daar heb ik het ook met de dierenartsen over gehad en die denken niet dat ze dat heeft aangezien ze zich niet ziek gedraagt en super actief is. Sloom en lusteloos is wel een symptoom van epi en dat is ze totaal niet de gezonde golden is nog luier.

honden page profiel KingKing

honden foto van King

King gaf toen ook geen zieke indruk, was ook heel actief ...

 

 

honden page profiel linda scheijlinda scheij

honden foto van linda scheij

Thnx voor de tip in ieder geval ik ga het maandag even in de groep gooien bij de kliniek.  Als het een onderzoek word zal het dinsdag plaats vinden. Ik hou julie op de hoogte.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat vervelend zeg! Vooral als ze al op zoveel dingen getest is!

hoe lang geef je dat hypo allergene voer al? Want echt resultaat zie je pas met 6 weken en dan allees als je heel streng bent en echt alleen dat voer geeft en geen andere snacks of tussendoortjes

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Ik zie hier dat je al veel verschillende dingen hebt geprobeerd. Vergeet niet dat telkens je van voer verandert deze problemen terug de kop kunnen opsteken, dus telkens je verandert moet je toch een drietal maanden wachten voor je resultaat kunt zien. We hebben hier met ons Pippa (mechel-teefje) ook enorm gesukkeld in het begin. Ik heb een tijd zelf voor haar gekookt (rijst, groenten en kip) maar ik ben vaak niet huis, en voor mijn vriend alleen was dit niet vol te houden. Wat voor ons uiteindelijk werkt is proplan rijst en zalm. Om ze te doen bijkomen gaven we haar drie keer per dag kleinere porties. Ze woog ook maar rond de 18-19 kg, nu zit ze op 24.5 en ze is prachtig.
Dus het is kwestie van soms even af te wachten wat het wordt met één soort en verder te blijven zoeken. Bi ons Pippa was dit niet echt met diarree maar met vachtproblemen, en een groot deel kwam van strees wegens herplaatsing.
Succes met je hond verder!

honden page profiel linda scheijlinda scheij

honden foto van linda scheij

Thnx voor de tip sabine! Wij hebben ook tot de sterilisatie elke dag kip gekookt. 

honden page profiel linda scheijlinda scheij

honden foto van linda scheij

Het hypoallergenen voer geven we nu 4 x per dag 4 weken lang en ze krijgt ook echt niks tussen door. Is een elliminatie dieet. Maar ze heeft in de eerste week 2 dagen perfecte ontlasting gehad zo is die nooit geweest en daarna was het weer zoals het was en begon ze weer met slecht eten.

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Heeft ze nog diarree? Als het enkel slecht eten is kan het ook zijn dat ze jullie wat wil "testen", in de hoop dat ze iets krijgt wat ze meer lust
Als de diarree blijft zou ik zeker eens een 2de opinie vragen bij een andere da. Ik weet hoe vreselijk frustrerend dit is. Bij ons pippa was het grootste probleem stress. Omdat ze nogal moeilijk is qua gedrag ging ik met haar naar de hondenschool. Ze deed het niet slecht maar het was teveel stress voor haar, pas nadat ik volledig gestopt ben is ze veel vooruitgegaan.
Als er niets medisch is kan het gewoon tussen de oren zitten (slecht eten toch).

honden page profiel linda scheijlinda scheij

honden foto van linda scheij

Ik ben nu ook sinds 3 weken gestopt bij de honden school. Ik ben al met haar naar een andere dierenarts geweest en die adviseerde een 2de ontlasting onderzoek en dat hebben we maar gedaan maar kwam ook niks uit. Vanmiddag was de ontlasting goed en net met het uitlaten was het weer diarree. Heel appart dat het zo wisselt.

Volgende forumvraag: Hersenbloeding?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^