Weer lekker knuffelen met twee van onze pupjes!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Zie volgende bericht voor verhaal/foto's/filmpjes... ;-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

De laatste twee dagen heb ik heerlijk kunnen doorbrengen met twee van ‘onze pups’… Abby’s eerste en tweede nestje zijn inmiddels alweer 5jr en bijna 4jr oud, en toevallig kwam het zo uit dat we twee van haar dochters konden bezoeken donderdag en vrijdag.
Donderdag zijn we langsgegaan bij Cheeta, Abby’s allereerst geboren dochter die hier niet ver vandaan woont. Zij woont bij een fokker, die tevens op het moment een nestje van Cheeta’s halfzus had liggen. Puppyknuffelen dus, en natuurlijk ook met Cheeta! Cheeta is altijd dolblij om ons te zien, genoot dus ook weer overduidelijk van ons bezoekje en week niet van onze zijde toen we daar waren. Bij vertrek hebben we nog een kleine fotoshoot gedaan met mams, die twee lijken zo vreselijk veel op elkaar (maar dan wel in spiegelbeeld)…



Hier ook nog een paar puppyknuffel foto’s meteen ;-)





http://youtu.be/cvgon1tQt4E

Gisteren zijn we wezen wandelen met Snowy (en haar familie, die bestaat uit nog 2 Shelties waarvan eentje grappig genoeg bij de eigenaar/fokker die Cheeta nu heeft vandaan komt), de nestzus van Eevee. Zij wonen op ruim 2 uur reizen dus zien we niet vaak, maar de laatste paar jaren gaan ze telkens in deze regio op vakantie dus plannen we dan meestal ook een wandeling samen. We hadden drie van onze meiden mee (mijn moeder is helaas erg slecht ter been op het moment dus om onze aandacht goed te kunnen verdelen hebben we hier voor gekozen) en zijn, samen met een vriendin, in de bossen van Harderwijk een stukje gaan lopen. Snowy, die meestal nogal terughoudend is naar vreemde honden en ook soms mensen, was duidelijk in haar element. Ze heeft heerlijk gespeeld, lekker met ons geknuffeld en heel wat snoepjes gehad. Snowy is altijd al een apart meisje geweest, uiteraard vanwege haar kleur, maar ook haar karakter. Het is dus erg leuk om haar zo af en toe eens terug te zien, zeker op deze manier.





WAARSCHUWING - Er wordt nogal geblaft tijdens dit filmpje...



http://youtu.be/Z1ByAEP8gnM

Tot dusverre hebben we helaas een nogal slechte zomervakantie achter de rug. De details zal ik jullie besparen maar met twee crematies, een lelijke val en nog heel wat andere tegenslagen hebben we weinig te genieten gehad de laatste maanden. Het was dus heerlijk om er twee dagen even op deze manier tussenuit te zien. Optimaal genieten van wat afleiding, en hoe kan dit nou beter dan met honden. Zeker honden die we nog eens zelf gefokt hebben ook! Waren dus twee uitstapjes waar we echt van hebben genoten, vandaar ook dat ik de foto’s en filmpjes graag met jullie hier wou delen. :-)

P.S. Dit zijn natuurlijk maar enkele van de foto’s en filmpjes gemaakt deze dagen, de rest is op mijn Facebook te vinden… O-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wauw.... wat een geweldige familiefoto's

Daar mag je zeker trots op zijn en van genieten. 

 

 

en het valt wel mee hoor dat geblaf... had maar twee nieuwsgierige dames om me heen stuiteren

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat leuk!

Het zijn prachtige hondjes allemaal.

Het geluid heb ik niet eens aangedaan, want ik weet uit ervaring dat Black mee gaat blaffen.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hihii wat een leukers allemaal!!! Snowy is echt prachtig ondanks haar aparte kleur! Maar valt me wel op dat ze heel erg klein en fijn gebouwd  is of niet in vergelijking met Eevee en Abby? Komt dat vaak voor bij de Shelties? Mijn moeders vriendin heeft ook een Sheltie en die is ook echt heel erg klein en fijn van lichaamsbouw een echte dame zeg ik altijd, in vergelijking met een andere sheltie teef in de buurt die een stuk grover en een vollere vacht heeft.

 

Vind het trouwens zo leuk wanneer ze met zijn alle achter die bal aan gaan en dan ook nog door rennen wanneer de bal allang gevangen is hahahha. Echt leuk

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Hihii wat een leukers allemaal!!! Snowy is echt prachtig ondanks haar aparte kleur! Maar valt me wel op dat ze heel erg klein en fijn gebouwd  is of niet in vergelijking met Eevee en Abby? Komt dat vaak voor bij de Shelties? Mijn moeders vriendin heeft ook een Sheltie en die is ook echt heel erg klein en fijn van lichaamsbouw een echte dame zeg ik altijd, in vergelijking met een andere sheltie teef in de buurt die een stuk grover en een vollere vacht heeft.

 

Vind het trouwens zo leuk wanneer ze met zijn alle achter die bal aan gaan en dan ook nog door rennen wanneer de bal allang gevangen is hahahha. Echt leuk "

 



Nou je hebt sowieso het Britse en Amerikaanse type binnen dit ras. En hoewel het tweede nest (waar Eevee & Snowy uitkomen) voor ongeveer 75% Amerikaans is heeft Snowy toch meer de Britse look en is Eevee duidelijk een Amerkaans type Sheltie. Ik denk dus dat dit ook het belangrijkste verschil is wat je bij jou in de buurt ziet.
Hieronder even een voorbeeld met links het Britse type en rechts het Amerikaanse type...



Maar Snowy is inderdaad klein, heel erg klein. Ze is dus in alle vormen van het woord bijzonder. Snowy haalt net wel of net niet het minimum binnen de rasstandaard (is nog nooit officieel gemeten), dus dat zegt wel genoeg denk ik. Alle Shelties daar in die familie zijn grappig genoeg erg klein dus samen valt het niet zo op. Maar Snowy is wel echt heel ieniminie in vergelijking met andere honden binnen dit ras. En ook erg fijn gebouwd dus ja.
Nu moet ik hier wel bij zeggen dat Eevee weer aan de max. voor een teefje zit (nog wel binnen de rasstandaard hoor, maar wel aan de top), dus dat brengt het weer mooi in evenwicht. Maar moeder Abby is op zich een net maatje (althans in mijn ogen dan, al weet ik dat er ook fokkers zijn die hun Shelties liever nog een slagje kleiner zijn maar persoonlijk vind ik Abby's formaat erg mooi voor een Sheltie). Dus die laat een beetje zien wat gemiddeld is. ;-)

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Geweldig!

mooie foto's!

en leuke informatie over het ras?

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ah zo dat wist niet dat er twee types waren, weer wat geleerd :D. 

 

Angie de fijn gebouwde is wel groot maar heel erg fijn gebouwd net zo fijn als Snowy maar wel groter, ze lijkt net een vosje af en toe.  Maar die hebben ze gekregen omdat de fokker toen der tijd der wilde inslapen vanwege een overbite. Terwijl ze een geweldig karakter heeft, is echt mijn meissie als ik daar ben.

 

Laika is echt typetje Amerikaans zoals je aangeeft. Wel leuk om te zien dat er toch veel variaties in een ras kunnen zitten, vind ik echt mooi.

 

Maar moet zeggen Snowy heeft mijn hart gestolen hahaha ze is echt heel erg leuk. Vind der kleuren zo mooi erg apart.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Snowy is favoriet van velen... ;-) Je wil niet weten hoeveel aanvragen we voor haar hebben gehad nadat ze geboren was, dat waren echt bizarre tijden!

Agosh... Ik kan me voorstellen dat een hond last kan hebben van een overbite maar als ze gewoon een goed leven kan hebben bij jullie vrienden dan vind ik het wel erg cru klinken om de hond te laten inslapen vanwege zo een 'fout'. Fijn dat ze op deze manier gered is!

In Nederland (en andere FCI landen) wordt verwacht dat je Sheltie een Britse uitstraling heeft. Dat is wat gewild is in ons land. Maar de Amerikanen zijn in opmars. Weliswaar niet de Amerikanen zoals je ze in Amerika ziet, dat is wel echt te grof voor Europese begrippen. Maar zoals Eevee en haar vader zie je steeds meer hier in ons land.
Echter zoals Snowy is er maar een hier in Nederland (en omstreken, voor zover ik weet)... Hahaha! Zeker gezien de combinatie waar ze uitkomt. Ze oogt dus niet alleen bijzonder, ze is het ook echt! O-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Dankjewel trouwens voor de rest nog ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geweldige foto's en fijn dat jullie deze twee dagen hebben kunnen genieten even los van andere zaken.

Balen dat jullie vakantie door zaken van buitenaf zo in het teniet is gedaan, helaas zaken waar je niets aan verandert. Heel veel sterkte.

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Leuke foto's, wat zijn shelties toch leuke hondjes

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Dank je :-)
Ja het is een geweldig ras, ben ook nog steeds helemaal weg van het ras hoor! Hou van veel rassen vandaar dat we ook zo een veelzijdige roedel hebben. Maar Shelties behoren zeker tot mijn top favorieten, denk ook dat ik er altijd wel minimaal een zal hebben.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^