Jonge hond met veel pijn - update: Rust zacht lieverd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Lyme heb ik als een van de eerste dingen wel mee laten testen in het bloed moet ik zeggen. Niet aan gedacht je dat te vragen.

 

Ja, dat kan bij een paard bijv. ook neurologische uitval veroorzaken.

 

Gluco, omega-3 en de msm erbij is denk ik in ieder geval goed.

 

Nu dan zo snel mogelijk de lyme test doen, wie weet wat er uit komt.

Ik zou in ieder geval wel de osteopaat doen, is altijd goed.

 

Hier alle duimen gedrukt voor je hondje!

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" *pffff, adrenaline.....*
 
Jongens, ik werd net gebeld door een kennis! Nadat ik haar vertelde over Reilly zijn klachten, en hoe het verlopen is de afgelopen maanden, vroeg zij mij of ik wel eens gedacht heb aan de ziekte van Lyme. Euh, nee natuurlijk niet. Het schijnt dat Lyme pas naar voren kan komen zodra de weerstand verminderd is. Reilly zijn echte klachten zijn een week na zijn operatie begonnen. Daarnaast kan Lyme zich plaatsen in het ruggenmerg en de zenuwen belasten/ontsteken. Reilly is een aantal maanden terug gemeen gebeten in zijn been. Er bleken twee teken aan elkaar vast te zitten, die zich diep in de huid gegraven hadden. De dierenarts heeft uiteindelijk de teken uit zijn been kunnen halen. Zij vertelt dat de kans groot is dat Reilly besmet is geraakt. Zou het?
 
Indien het de ziekte van Lyme zou zijn, heeft zij een natuurlijk middel wat Reilly kan helpen wat zijn pijn betreft. Deze kennis had zelf ook een hond, en deze heeft de zwaarste pijnstilling gehad, en toen dat niet meer hielp, hebben zij zelf onderzoek gedaan tot ze erachter kwamen dat de hond Lyme lijdde. Met een natuurlijk pijnstillend/ontstekingsremmend middel kwam hij er weer helemaal bovenop, en heeft nog 7 jaar vrolijk en zorgeloos zijn leven kunnen leven. Daarnaast is de hulp van een goede osteopaat ook zeker een aanrader, en dat wilde ik hoe dan ook alsnog proberen.
 
Omdat zij student is binnen geneeswijzen wat Lyme betreft, kan zij voor mij de test doen of Reilly Lyme lijdt. Ik ben erg dankbaar met dat gebaar, en ergens voelt het ook een stuk logischer dan een ontsteking of een tumor in het heiligbeen/laatste ruggenwervel. Want ergens stootte ik me over het feit dat de verandering zo enorm groot was voor en na de operatie, al helemaal als de artrose niet verergerd is. Ik moet er eerst achter zien te komen of zijn klachten met Lyme te maken hebben, maar het voelt alsof we een goede richting opgaan in ieder geval :-).
 
 
 
Om nog overigens terug te komen op de vragen:
Reilly en Billie Jean krijgen Barf. Ik wissel zoveel mogelijk diersoorten af. Reilly krijgt momenteel glucosamine en een goede omega 3 olie als supplement. Ik wil ook zeker de MSM wat Jacqueline aan gaf gaan uitproberen. Reilly krijgt geen cortisone op dit moment (ik heb ook geen idee wat dat inhoudt eerlijk gezegd). "

 Wat fijn dat Reilly op Lyme word getest!

Nooit aan gedacht maar zou inderdaad zomaar kunnen en een boel verklaren

Morgen naar de osteopaat en hopelijk nog meer helderheid over je schat!

wij duimen voor jullie 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Wat goed van je kennis... denk je inderdaad niet in eerste instantie aan. Het klinkt misschien gek maar ik hoop voor je dat dat het is. Lyme is een verschrikkelijke ziekte, maar zeker in het alternatieve circuit wel te behandelen... Het zou ook een eind maken aan de onzekerheid, waarvan ik me ook kan voorstellen dat die slopend is...

 

Wanneer ga je laten testen?

 

Cortisonen zijn trouwens middelen als prednison... hoop voor jouw en Reilly dat jullie die niet nodig gaan hebben. Het heeft Luan's leven inmiddels al twee keer gered, maar het blijft rotzooi ;)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wow..., spannende wending.

Weet je per ongeluk ook hoe groot de zekerheid van Lyme onderzoek is.

Ik weet dat het bij mensen soms (bijna) onmogelijk is om vast te stellen en een goede diagnose te krijgen.

 

Mocht het lyme zijn, is de alternatieve aanpak denk is verstandig..., regulier is de behandeling namelijk met een mega dosis antibiotica, maar dat moet dan eigenlijk wel zo snel mogelijk na besmetting gestart worden.

Volgens mij heeft Reilly de laatste tijd al zoveel medicatie binnen gekregen, dat en extra dosis AB zijn weerstand ook niet direct goed zal doen.

 

Spannend..., wanneer ga je dit laten testen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dat zou zomaar eens kunnen van de Lyme. Een collega van mij tobde ook al heel lang en er werd van alles gezegd dat het was. Op het laatst zat ze in een rolstoel, kon niet meer lopen en bleek het ineens toch Lyme te zijn. Zo heb je al snel een hoop tijd verloren.

 

Sterkte, ik hoop dat er gauw duidelijkheid is.

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Lyme is zeker een rotziekte en die kan gewrichtsontstekingen en ook zenuwpijnen geven, maar geen lokale zwellingen in het ruggenmerg. 

Houd er wel rekening mee dat de diagnose moeilijk te stellen is: meestal wordt er een antistof test op bloed gedaan, er zijn verschillende testen op de markt. Standaard wordt eerst een gevoelige test gedaan (elisa) die wel heel gevoelig is maar niet heel specifiek. die moet bevestigd worden met een Immunoblot test, die veel specifieker is.

Het vervelende is dat de test maar 1 ding aantoont: er zijn antistoffen aanwezig tegen de bacterie. Heel veel honden hebben antistoffen, ook zonder klachten (net als mensen). Bijna alle honden hebben tenslotte wel eens tekenbeten en er zijn nu eenmaal nogal wat besmette teken. Een positieve test toont niet anders aan dan dat de hond contact heeft gehad met de Lyme bacterie en antistoffen heeft gemaakt. Dat wil niet direct zeggen dat de hond ook ziek is van de Lyme. 

 

Ik zou dus echt eerst met je dierenarts overleggen of het beeld van Reilly past bij Lyme en goed doorspreken wat een eventueel positieve test betekent. Ik vind namelijk wat je vertelt niet echt passen bij Lyme. 

 

EDIT stomme fout eruit gehaald, sorry.. (antistof en geen antigeen, het is al laat)

 

Nogmaals, ik zou het net als Kelly van Luan bijna hopen, want iha is Lyme goed te behandelen (geloof me, ook in het reguliere circuit) maar waak voor een schijndiagnose. Ik heb persoonlijk namelijk ook een hoop ellende gezien - in mijn geval bij mensen - waar het etiket lyme op wordt geplakt, die klauwen met geld kwijt zijn maar geen haar beter worden... 

 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

www.biophotonenhoofddorp.nl is meer te vinden over haar (hun) werkwijze. Ze kunnen de ziekte van Lyme meten via een foto, of anders een pluk haar/druppel bloed:

 

Elke cel in ons lichaam heeft zijn eigen trillingsfrequentie. Met een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaat kan worden bepaald of de gemeten trilling coherent/gezond dan wel incoherent/verstoord is. Dit apparaat noemen wij de Chiren.

 

Daarnaast werken ze samen met een microbiologe die gespecialiseerd is in Lyme. Ik heb een foto opgestuurd van Reilly. Als het goed is hoor ik morgen meer. Ze had het inderdaad over het gebruik van natuurlijke middelen, niet over medicatie van de dierenarts. De MSM raadt zijzelf dan ook aan, wat Jacqueline al zei. Spannend, ik ben ontzettend benieuwd!

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Vandaag ben ik bij de osteopaat geweest. Ze schrok enorm van Reilly's gesteldheid, helemaal toen ik zijn leeftijd vertelde. Zij kan het probleem helaas niet verhelpen, maar wel verbeteren. In hoeverre zij die kan verbeteren zal de toekomst uitwijzen.. Ik vond dat Reilly al wat minder heupwiegend de praktijk uitliep, het zag er een stuk soepeler uit! Dus ik heb goede hoop.

 

Reilly zijn achterhand is/was er wel heel slecht aan toe. Voorlopig mogen we niet meer fietsen en zwemmen. Over een week mag Reilly beginnen met trainen door enkel in het water te lopen. Hij moet dus ten alle tijden grond onder zijn voeten voelen. 

 

Een oorzaak kan ze niet exact benoemen. Ze acht de kans wel groot dat Reilly zijn probleem erfelijk is. Ook is zijn onderrug zo ontzettend pijnlijk dat het "uit de kom schieten" wat ik gezien heb, ook hevige pijnscheuten vanuit de onderrug kunnen zijn. 

 

Dan heb ik vandaag ook de uitslag gekregen van de meting van mijn kennis. Daar kwam uit dat de zenuwen Reilly's rug geïrriteerd waren. En er is Lyme gevonden in de lever en de galblaas. Deze twee organen hebben invloed op de spieren, dat kan verklaren waarom Reilly zo snel achteruit ging. De osteopaat geloofde het verhaal van de Lyme niet. Maar ik krijg hulp vanuit onverwachte hoek, mij hoor je niet klagen. De kennis zei zelf: "baat het niet dan schaadt het niet." En mocht ik uiteindelijk Reilly via deze wegen verlichting kunnen geven, dan ben ik allang een ontzettend blij en dankbaar baasje!! 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Fijn dat de osteopaat kan helpen!

 

het lyme verhaal...mag ik het uitermate dubieus vinden? Zeker sinds wij ooit een 'biotensor' getest hebben als alternatieve methode om MRSA op te sporen en bleek dat de dobbelsteen nog beter voorspelde wie drager was en wie niet...

 

een meting van Lyme trillingen via een foto, het wil er bij mij niet in. Maar goed, zo lang het bij supplementen blijft is het toch ook een 'baat het niet dan schaadt het niet' 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Natuurlijk mag je dat dubieus vinden. Mijn eerste reactie was ook: "met een foto, meen je dat nou?" Maar zelf ben ik het levende bewijs dat met Westerse kennis niet alles op te lossen valt. Alternatief zal ook niet altijd wonderen verrichten, maar in deze heeft haar eigen hond er ontzettend veel baat bij gehad (overigens een hoop mensen met Lyme ook). En wat zij vertelde over Lyme klonk overigens ook erg logisch, wat voor mij niet betekende dat hij het automatisch had. Maar ik stond er open genoeg voor om het een kans te geven. Ik vind het een ontzettend lief gebaar, of het nu gaat helpen of niet. De supplementen die zij aanraadt wilde ik overigens ook proberen. Dat is het MSM waar Jacqueline al eerder een link van gaf. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Pfff toch wel heftig hoor...voor je arme kerel

Wel fijn dat de osteopaat iets kan doen.

Al lijkt het me wel moeilijk dat de oorzaak nog steeds gissen is

 

Hopelijk knapt hij snel wat op met de nieuwe behandeling en strategie

Reilly zal wel balen van het niet mogen zwemmen de komende tijd

dat wordt veel puzzelen en speuren 

 

 superfijn dat Reilly behandelt wordt voor de lyme de man heeft genoeg aan zijn lijf en kan er alleen maar baat bij hebben als dat niet meer in de weg staat

Zulke kennissen zijn goud waard!

 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Hallo allemaal, 

 

We zijn inmiddels een week verder. Ik besef dat de osteopaat Reilly goed heeft aangevoeld. De volle rust doet Reilly goed. Hij vindt het eigenlijk helemaal niet erg dat hij niet mee uit mag. We puzzelen wat, een echte uitdaging is het niet, maar hij mag zijn neus gebruiken en het maakt hem erg vrolijk. Pijn heeft hij nog zeker wel, hij hijgt nog steeds erg veel. Hij loopt korte stukjes buiten om te ontlasten, en de eerste paar stappen loopt hij dan redelijk, maar het gaat al heel snel weer de beroerde kant op, dus wandelen doet hem duidelijk zeer.. Sinds eergisteren hebben we het supplement binnen wat Jacqueline aanraadde. Omdat de Metacam niet zoveel voor Reilly betekent, heb ik besloten om daarmee te stoppen en af te wachten of de MSM hem wel helpt. Mocht nu blijken dat het teveel gevraagd is om binnenkort in het water te trainen zonder het gebruik van medicatie, vraag ik toch of we een sterkere pijnstiller kunnen gebruiken.

 

Helaas heeft de fokker niet meer gereageerd toen ik vertelde wat de artsen zeiden over de erfelijkheid. Een harde levensles, ik heb geleerd zelfs stamboom fokkers niet te vertrouwen op wat ze vertellen, maar goed onderzoek te doen binnen de lijnen, want achteraf bleken nog een paar familieleden beoordeeld te zijn met beginnende HD en artrose op zeer jonge leeftijd, die nooit ingezet hadden mogen worden in het fokprogramma. 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

analgos is een goede vervanging voor de metacam

 

http://www.huisdierendokter.nl/

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Na enkele maanden een update omtrent Reilly, helaas geen positieve update. Er is zoveel gebeurd de afgelopen maanden. Even had ik gehoopt dat Reilly niet meer verslechterde na de behandelingen van de osteopaat. Helaas is niets minder waar. Sinds kort valt zijn achterhand uit: hij kan plots tijdens het lopen door zijn achterpoten zakken, hij kan dan weliswaar wel opstaan maar sleept erna met zijn achterpoten. Sommige dagen zijn zo beroerd dat hij niet poepen of plassen kan omdat de beweging te pijnlijk is. Ook heeft hij pijnscheuten, te merken aan een koppie wat opeens naar zijn onderrug toe schiet en daar even blijft hangen. Mijn hart breekt als ik "oude" foto's terugkijk, Reilly is zo veranderd. Hij heeft nog altijd een lieve uitstraling maar zijn vrolijkheid is verdwenen. Hij lijkt ook op te zijn, soms heb ik het idee dat hij niet altijd even goed ziet en ik herken mijn ventje niet meer in zijn gedrag, hij is nerveus en enorm prikkelbaar buiten. Hij hijgt nog altijd veel, eet ontzettend veel gras en loopt nog altijd even beroerd.

 

Afgelopen vrijdag ben ik met Reilly naar de dierenarts gegaan. Momenteel heeft hij last van kwaaltjes, hij heeft een voorhuidontsteking en een oorontsteking. Ik heb de dierenarts om advies gevraagd, ben daar in tranen uitgebarst omdat ik ontzettend bang ben voor welke keuze ik momenteel sta. Ik had drie opties:

1: ik geef Reilly de sterkte pijnstillers, hoewel de kans groot is dat deze niet werken omdat de Metacam en de Tramadol ook geen verschil gaven.

2: ik laat een MRI scan doen, hoewel de kans aanwezig is dat er geen diagnose gesteld kan worden, en indien er wel een diagnose gesteld kan worden, is de kans aanwezig dat Reilly niet geholpen kan worden.

3: ik wacht tot de slechte dagen overheersen op de goede.

 

Hoe dan ook, ik moet blijven kijken naar de kwaliteit van zijn leven. Reilly heeft over het algemeen een goede dag zodra hij niets hoeft te doen. Zodra ik hem mee neem op een wandeling, hoe rustig ik deze ook houd, betaalt hij de hoofdprijs. En dat is met de pijnstillers die de dierenarts meegegeven heeft. Het doet zó immens veel pijn, maar vanaf heden kan ik geen beterschap meer bieden, vanaf nu zal hij alleen maar meer verslechteren. We zullen aankomende vrijdag afscheid nemen van dit gouden ventje... O God, wat is dit ongelooflijk moeilijk

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Jeetje wat een verschrikkelijk verhaal! Krijg er tranen van in mijn ogen. Ik wil je alvast heel veel stetkte wensen en geniet extra veel van hem de komende dagen. 

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Geniet intens van de laatste dagen die jullie samen hebben.Bij mij kwam het overlijden zeer onverwacht en heb niet echt heel intens afscheid kunnen nemen.Heel veel sterkte.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

O je Susanne..., wat verschrikkelijk, wat zul je je enorm naar voelen.

Maar hoe naar je je ook voelt..., als dit het beste is voor Reilly kan je alleen maar voor zijn welzijn kiezen, hoe waanzinnig moeilijk en pijnlijk dat ook moet zijn.

Soms zijn er gewoon geen andere opties meer over en moet je met pijn in je hart de moeilijkste beslissing nemen die je van een hondenbaasje kan vragen.

 

Heel veel sterkte gewenst voor jullie de komende dagen..., ik leef met jullie mee.

honden page profiel KingKing 3 doggies

honden foto van King

veel sterkte...

 

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Susanne, ik heb  net het hele topic doorgelezen.

Wat heb je ongelooflijk je best gedaan voor Reilly.

En dan nu als laatste te lezen dat jullie vrijdag afscheid moeten gaan nemen van hem.

Wat vreselijk triest. De tranen schoten in mijn ogen toen ik dat las.

Ik wens jullie heel, heel veel sterkte.

honden page profiel Het zoveelste showprofiel voor adverteerdersHet zoveelste showprofiel voor adverteerders 3 doggies

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Susanne,

 

Ik weet niet wat te zeggen...ik voel jullie pijn.

 

Ik weet niet wat ik jullie kan toewensen...ik wens jullie alle kracht toe om de komende tijd en tijden te doorstaan.

 

Geniet nog van elkaar.

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Heel veel sterkte de komende dagen.

 

Geniet nog even van hem met heel veel knuffels.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Susanne,

Heel spijtig dat de kleine verbetering na bezoek aan de osteopaat niet heeft doorgezet en Reilly verder verslechterd is.

Het leven van Reilly is nu niet meer hondwaardig met veel pijn.

Moedig dat je de beslissing hebt genomen om Reilly meer lijden te besparen.

Ik hoop dat je morgen nog een redelijke dag met hem meemaakt.

Heel veel sterkte.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Jeetje wat erg :'(
Ik heb je topic gevold.
Hoe het zo verschrikkelijk kan aflopen zeg.
Ik wil je héél heel veel sterkte wensen.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

vreselijk....

heel veel sterkte

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Echt verschrikkelijk wat er allemaal gebeurd! Arme, arme Reilly en natuurlijk, arme, arme jij.

Geef hem maar héél veel lekkers en knuffels!

 

Heel veel sterkte.

 

En een knuffel van iedereen hier op hp!:K

 

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Samira : je hebt pb

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Hier ook een stille volger..
Veel sterkte!
:-(

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hier ook alle medeleven met jullie en Reilly.  Pfff...

 

Jullie hebben zoveeel geprobeerd en Reilly is zo'n lieverd.  Wat hadden we jullie graag anders gegund... .  Je hebt je rust verdiend Reilly en voor je baasjes blijf je een schat in hun hart.

 

Heel veel sterkte...

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Heel veel sterkte de komende dagen!

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Bult na rabies injectie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^