Jonge hond met veel pijn - update: Rust zacht lieverd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Fijn dat je er nog wat verder op in gaat wat de goudacupunctuur betreft, wat dat kan betekenen voor je hond. Dat klinkt ook als een eventuele oplossing. Ik heb nog geen idee wat me te wachten staat.. We hebben al een aardig spaarpotje betaald de afgelopen maanden aan de operatie en medicatie. Er is momenteel ook een topic te lezen, over in de schulden vanwege je hond. Zover is het nog niet, we hebben nog wat speelruimte. Maar ik lees ook dat topic met een dubbel gevoel... Wat als het zover komt dat ik die beslissing maken moet?! Ik hoop van harte dat er een oplossing komt waarbij ik Reilly een zorgeloos/pijnloos leven kan bieden en de ruimte blijf houden om beide honden de verzorging te bieden die ze verdienen.
 
Dankjulliewel allemaal, voor de steun, de tips en de lieve woorden! Ook de berichten via PB, doet me enorm goed "

 

Als het zover komt dat je die keus maken moet, zul je hoe moeilijk dat ook is reëel moeten kijken naar de kansen op een leven met kwaliteit. Als de kans heel groot is dat het verergert of geen verbetering biedt ja dan zul je hart voor de hond moeten laten spreken en niet voor jezelf hoe moeilijk dat ook is.

Uiteraard hoop ik keihard met je mee dat er een oplossing is om jullie samen een fijn leven geeft en dat de kosten beheersbaar/draagbaar zijn.

 

 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Morgen zal ik de dierenarts weer bellen. Reilly heeft een paar dagen tramadol gekregen, helaas heeft dit niet veel verschil uitgemaakt. Ik vond hem enkel iets minder slepen, maar hij liep nog steeds slecht. Arm ventje!

 

Wat de zwemtrainingen betreft. Natuurlijk heb ik ook vaak simpel balletjes laten apporteren in het water. Maar vanwege het warme weer (en water) ben ik geregeld mee het water in geweest. Reilly heeft een zwemvest met een handvat op de rug. Ik heb daarbij een balletje voor z'n neus in het water gelegd als stimulans, en heb hem tegengehouden zodat hij op die manier recht bewoog in het water. Natuurlijk mocht hij wel meermaals z'n balletje pakken om het leuk te houden. Maar op die manier zijn we intensief bezig geweest. Overigens zag ik op deze manier van trainen geen verschil in zijn zwemmen, hij belastte zijn achterhand zo min mogelijk in het water. Vandaar de oplossing om geregeld op het strand te gaan zwemmen. Met de stroming van de zee moest hij wel met z'n achterpoten trappelen, anders kwam hij niet vooruit. Helaas is dat niet dagelijks mogelijk, maar we zijn toch de afgelopen weken 2x in de week heen geweest om te trainen.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Allereerst heel veel sterkte voor jullie!

 

Goeie foto's zijn wel het belangrijkste.

Zodat je heel gericht kunt behandelen, of in ieder geval weet waar je mee te doen hebt.

 

Een van mijn honden heeft spondylose / D.I.S.H. in zijn rug, we weten dat al vanaf dat ie nog geen 2 jaar oud is. Heeft ie in een hele erge vorm waarvan verschillende DA al zeiden dat hebben we zo slecht nog niet gezien bij een hond van die leeftijd.

Ik ben net als jij heel voorzichtig met al mijn dieren, worden hier goed verzorgd etc.

 

Toen we de foto's van mijn hond voor de eerste keer zagen en de uitleg van Dr. Jan Kooken erbij kregen heb ik eerst eens staan janken...zoo slecht was dat.

We hebben uiteindelijk besloten de hond wel in de training en aan het werk te houden (met gezond verstand natuurlijk), wel wetende dat ie daardoor wellicht minder lang leeft maar wel een fijn en tevreden bestaan heeft.

 

Mijn hond is o.a. mee geweest naar Dorit Aharon toen ie ongeveer 2,5 jaar was.

Nu zou dat niet meer kunnen, momenteel wordt ie door de fysio behandeld, om de paar weken acupunctuur, verschillende voedingssupplementen, kruiden preparaten en als het echt niet gaat pijnstillers.

 

Hij is nu net 6 jaar, en helaas dacht ik een aantal weken geleden dat we hem er niet meer bovenop gingen krijgen. Beter kan het ook niet meer worden, maar we proberen van elke goeie dag die we samen hebben zoveel mogelijk te genieten.

Wat het er niet gemakkelijker op maakt is dat ie daarnaast nog epilepsie heeft.

 

Moest ik nog eens voor de keuze staan zou ik het absoluut weer zo doen, hondje heeft plezier in zijn leven, hij leeft voor het werken met schapen, als we hem dat helemaal zouden afpakken dan heeft ie ook geen kwaliteit van leven meer...

 

We zien wel hoe ver we nog komen, en als ik merk dat ie helemaal niet meer kan functioneren, of als ie zelf aangeeft dat ie niet meer wil of kan dan laten we hem gaan.

Mika is echt mijn alles (mensen die me persoonlijk kennen weten dat ook) en ik moet er niet aan denken hoe het ooit zonder hem moet, maar belang van de hond staat altijd voorop. Pijnvrij houden is momenteel ook mijn eerste prioriteit.

Hij kon een paar weken geleden opeens niet meer lopen, heel stijf, veel pijn.

Een hoopje ellende.

 

Nu is dat gelukkig een stuk beter, hij speelt weer, mag weer los lopen, geeft duidelijk aan dat ie terug beter in zijn vel zit. Werken of trainen doen we niet, ben al blij dat ie weer van de cortisone / pijnstilling af is.

Zolang ik hem met fysio/accupunctuur e.d. redelijk pijnvrij kan houden ben ik al content.

En ja, dat kost ook wat, maar daar laat ik graag andere dingen voor.

In het geval van mijn hond valt er niks te opereren, in ons geval is er geen behandeling mogelijk gericht op genezing, we kunnen alleen proberen het hele proces te vertragen.

 

Ik kan je helaas heel goed begrijpen dus.

 

Misschien is het ook voor jullie een idee om nog iets aan voedingssupplementen erbij te geven, denk dan aan MSM bijvoorbeeld?

honden page profiel Rafaella en Sam Rafaella en Sam 3 doggies

honden foto van Rafaella en Sam

Zo herkenbaar jou verhaal, Sam is nu bijna 2 heeft ook ernstige HD aan beiden heupen, wij zijn voor een heupprothese gegaan, uiteindelijk is de operatie mislukt en heeft Sam rechts geen heup meer, de linkerkant moet ook in de toekomt wat mee gedaan worden want die wordt ook slechter, maar aan de rechterkant geeft Sam geen pijn meer aan.

Wij zijn nu ook nog steeds zoekende naar de juiste oplossing voor Sam zijn linkerheup.

Wij willen Goudaccupunctuur gaan proberen, heb er al zoveel goeie verhalen over gelezen, genezen doet het niet maar het verlicht wel de pijn, Sam krijgt al anderhalf jaar metacam elke ochtend voor de linkerheup.

Op de foto kan je dien hoe zijn heup er nu uitziet.

Hou ons op de hoogt, en sterkte!

 

honden page profiel KingKing 3 doggies

honden foto van King

zo erg...

 

Ik begrijp volkomen hoe het voelt als je hond zich niet lekker voelt en pijn heeft.

 

 

Maar zou het niet kunnen dat hij een hernia heeft in zijn rug en uitstraalt naar zijn achterhand?

 

Ik heb onlangs een scan laten nemen van mijn hond zijn rug omdat er uit de rx'en gebleken was dat hij een erg vernauwde ruggewervel had...

 

Mijn andere hond heeft zowel rug als nek hernia ... Vanuit de rug sleept hij ook een achterpoot.

 

Rug hebben we pijnvrij gekregen met acupunctuur...

Nekhernia is operatief verholpen.

 

Ik wens je het allerbeste met je hond en hoop dat hij snel pijnvrij is

 

 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Wat een heftige verhalen ook zeg. Zelf heb ik, net als Jacqueline, vanaf het moment dat Reilly de diagnose HD en ernstige artrose kreeg, altijd de instelling gehad in het belang van de hond te denken. Om hem een prachtig, al dan mogelijk korter, zorgeloos leven te geven. Aankomende woensdag kunnen we terecht voor röntgenfoto's. Deze worden gemaakt door een orthopeed die ook officiële foto's maakt voor de Raad van Beheer. Hopelijk kunnen we donderdag/vrijdag terecht bij de osteopaat. Omdat pijnstillers geen verlichting geven, hoop ik dat haar behandeling een verschil mag maken. 

 

Ik wil heel graag weten wat er mis, maar ergens vind ik het ook eng. Hoe langer ik nadenk, hoe meer signalen ik zie die ik altijd gemist heb. Bijvoorbeeld wat ik zei in de OP. Het per see niet willen draaien bij de Flyball bak, we dachten dat de vorige hondenschool te snel met hem was gegaan. Maar misschien was er meer aan de hand? En hij was werkelijk zo snel uitgeput. In de beginnersgroep loopt de ene hond een baantje, dan mag de volgende hond, en zo zit er genoeg pauze tussen de banen. Maar Reilly kon slechts enkele banen lopen, de trainster heeft een keer gevraagd dat ik eens naar zijn hart moest laten kijken, maar die was prima! Ik dacht dat hij mentaal gewoon snel moe te krijgen was. 

In de Flyball zullen we iig niet meer terugkomen. Reilly vindt het wel prachtig om balletjes te apporteren, en met andere hondjes te spelen. Ik hoop dat dit wel mogelijk is voor hem in de toekomst, want dat is echt z'n lust en z'n leven. 

 

Ik vind het fijn dat jullie je ervaringen delen. Hoewel ik nog niet weet wat er is, pieker ik er toch over, en dan is het goed om te lezen - hoe verschillend (en heftig) ook de aandoeningen zijn bij jullie honden - dat jullie ze hierin wel kunnen begeleiden in verlichting van de pijn. Ik blijf toch dat vervelende onderbuikgevoel houden, maar het geeft hoop! Ik wil jullie dan ook veel sterkte wensen met jullie maatjes!!

En Rafaella, ik duim mee dat goudacupunctuur verschil mag maken bij Sam, ziet er heftig uit die heup. Kan hij wel bewegen?

 

Wat is MSM eigenlijk Jacqueline? Ik geef momenteel Glucosamine en een goede Omega 3 olie. 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Och jee Susanne,

 

Ik kan me nog goed herinneren dat we samen gingen wandelen met Luan en Billy Jean en dat je toen net gehoord had van de H.D. van Reilly.

 

Ik heb geen tips, ik wil je alleen maar heel veel sterkte wensen. De druimen draaien hier dat je wat oplossingen vindt die ervoor zorgen Reilly nog lekker op een actieve manier een paar jaar mee kan ...

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Susanne, kijk hier, is pijnstillend en o.a. ondersteunend voor spieren en gewrichten:

http://www.orthokennis.nl/ResearchItem.asp?IDResearch=32

 

Kun je naast de reguliere pijnstillers geven (bijv. boswelia en celadrin zijn ook dat soort middelen, maar MSM is gemakkelijker aan te komen, bij de aveve bijvoorbeeld)

In poedervorm en dus gemakkelijker te geven, heeft geen raar smaakje of geur, dat eten ze heel gemakkelijk over het voer.

MSM heb ik zelf al verbluffende resultaten zowel bij een paard (wat door 5 dierenartsen opgegeven was) als bij de honden. Duurt wel even eer het werkt.

 

Herkenbaar ook wat je zegt heb ik iets gemist, dat hebben wij indertijd ook gehad, niet doen, wordt je alleen maar horendol van en heeft de hond niks aan!

Als ik intussen wel een ding geleerd heb is mijn krachten te sparen om voor mijn hond te kunnen vechten.

 

We zijn bijv. voor de eerste behandeling bij Dorit op de dag voor kerst in een hevige sneeuwstorm die kant op gereden, helemaal vanuit België.

Beste kerstcadeautje ever, met je hond die een stuk beter loopt weer uit de praktijk te komen. Mijne had een raar huppeltje met 2 achterpoten tegelijk, en we wilden met de 2 nestbroers voor heupfoto's gaan, daar was ik bij Mika nogal bang voor.

Dorit heeft een aantal rugwervels recht gezet, en hij liep meteen rechter en zonder huppeltje. (Nu zou ik dat ook niet meer durven nu de "bruggen" vast zitten aan elkaar)

 

Maar zijn heupen waren prima, beoordeeld in Duitsland met een A1.

Maar zijn rug...DA had dat echt nog nooit zo erg gezien bij een hond van die leeftijd, en in Budel doen ze niks anders als RX, vooral ook sporthonden.

Nestbroer is perfect op de foto, op alle gewrichten, zelfs vorig jaar nog toen ze al 5 waren, broertje Ted had een spierblessure en is om al het andere uit te sluiten toen helemaal rondom (weer) op de foto gegaan, alles perfect.

 

Tegen het advies toen van de DA in heb ik Mika zoals gezegd wel in training gehouden, hij heeft zelfs nog trials tot klasse 2 gelopen (en niet eens slecht, alles wat er ooit fout ging was mijn handlersfout, niet die van de hond)

 

Maar wel met de nodige aanpassing in training, eten (vers voer, geen brok) en door dus al jarenlang de nodige supplementen bij te geven (die hond krijgt een halve apotheek inmiddels, daarnaast nog pexion vanwege de epi, en vanwege de cortisone en cortaflex nog maagbeschermers ook)

Hij hoeft gelukkig niet constant (chemische) pijnstilling, ik denk als we op dat punt gaan aankomen, of als ik merk dat ie ondanks pijnstillers niet goed is dat het dan genoeg was...

 

En dan heb ik werkelijk alles gedaan wat er mogelijk was om het hem zo aangenaam mogelijk te maken en meer kun je niet doen.

 

Susanne, ga je dus alsjeblieft niks zelf verwijten had ik maar dit of dat...het is gewoon brute pech als je zoiets met een zo jonge hond overkomt.

 

Osteopaat ga ik zelf heen vanwege o.a. artrose in de nek, een oude whiplash, zelf heb ik daar baat bij, ik ga er zo goed als nieuw weer buiten en kan er dan een aantal weken weer tegenaan. Ik hoop dus echt dat het voor je hondje ook goede resultaten geeft.

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

pff wat heftig Susanne..arme arme Reilly 

Ik kom ook niet veel verder dan de al genoemde dr Aharon zo direct...

 

honden in de buurt heb ik acupunctuur wonderen mee zien doen  en osteopaat ook

De fijne details ken ik niet maar kan wel navraag doen als ik de mensen tegen kom..

 

Hopelijk vind je snel een methode waarmee hij stabiel blijft

We duimen voor je kerel die het zo zwaar te verduren heeft!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hoe gaat het nu met Reilly? Heeft hij nog andere pijnstillers gekregen, omdat de tramadol weinig leek te doen? 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Vandaag hebben we röntgenfoto's laten maken. Ik was bloedzenuwachtig om heen te gaan eigenlijk. Zoals gezegd heeft de tramadol geen verschil gegeven. Uit de heupfoto's bleek dat de artrose vrij stabiel is. Vorig jaar september zijn de eerste heupfoto's gemaakt, er is weinig verschil te zien ten opzichte van nu. Dus dat is positief.

 

Het probleem zit dan echt in de onderrug. Op de röntgenfoto's is onregelmatigheid te zien bij het heiligbeentje/onderste ruggenwervel. Wat het exact is, is niet te zeggen met deze foto's. Ik weet dus nog niets. Daarvoor zou ik een MRI-scan moeten laten maken - wat ik echter niet kan doen omdat die prijzen m'n portemonnee te boven gaan.

De conclusie is dat de arts vermoedt dat er een flinke ontsteking zit of een tumor die de zenuwen bekneld. Zijn advies is dan om eerst blind een lange antibioticakuur te geven, en mocht antibiotica geen verschil maken om daarna pijnstilling te geven voor zenuwpijn. Ik wil echter eerst de osteopaat afwachten, wat hij ook een heel goed idee vindt omdat honden met (onder)rugproblemen meestal wel baat hebben bij zulke behandelingen. We kunnen aankomende zaterdag al terecht! Ontzettend fijn!

 

Ik sta nogal te trillen op m'n benen. Ik weet niet of het me wel aanstaat om te beginnen met zulke zware medicijnen. Dus mijn hoop ligt momenteel gevestigd bij de osteopaat.

honden page profiel KingKing 3 doggies

honden foto van King

Sterkte!!

 

De prijzen van de MRI zijn inderdaad verschrikkelijk duur. Ik heb het twee keer moeten laten doen...

 

Wat betreft de pijnstillers voor zenuwpijn Falco krijgt deze sinds kort (2maand) we hebben alles geprobeerd.

 

Dit geeft wel een oplossing zeker voor de uitstraling pijn maar er zijn ook bijwerkingen. Zoals suf maar die fase is hij gelukkig voorbij. Echter ziet fal met momenten slecht...

 

Ik wens je veel beterschap voor je hond.

 

acupunctuur heeft bij mijn hond ook veel verlichting.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Ach jee, dat lijkt me verschrikkelijk om nog steeds niet echt duidelijkheid te hebben

 

Ik weet niet waar jullie waren voor de foto's, wij gaan daarvoor altijd naar Budel omdat ze daar EN heel goed zijn en goedkoop.

Misschien een idee om ze eens te bellen en te vragen of je de foto's door mag sturen voor een second opinion daarover?

Ik heb wat dit soort dingen aangaat alle vertrouwen in Dr. Jan Kooken.

 

Die is wel nogal recht-door-zee...dat komt soms nogal hard aan, maar wel heel competent en altijd het beste voor met je dier.

 

Niks weten lijkt me zo erg, dan vreet je je nog op omdat je niet weet wat je kunt doen.

 

Ik druk de duimen dat Reilly goed aanslaat op de behandeling door de osteopaat!

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Weet je dat ik schrik had om de laatste reactie van je te gaan lezen ? 

Geen goed nieuws hé, vooral die pijnen vind ik zo erg. 

 

Hoeveel kost dan een MRI , ik kan me voorstellen dat je dit niet wilt of kunt betalen. In Belgie zijn de meeste mensen niet verzekerd zoals in Nederland. Weet niet of jij belgisch of nederlands bent. Dan kunnen DA kosten de pan uitspringen als je alles zelf moet betalen. Erg is dat. 

 

Hoop voor jullie dat de osteopaat verlichting kan geven . Ik duim 

 

honden page profiel KingKing 3 doggies

honden foto van King

MRI scan in België kost 800-900€ zonder bijkomende plaatsen...

 

verschrikkelijk duur dus.

 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Pfoeh zeg... nog meer onzekerheid. Wel goed dat de artrose in de heupen stabiel is gebleven, dikke compliment voor jou en je begeleiding van Reilly 

 

Onze gedachten gaan naar jullie uit..

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

In NL zul je ook ongeveer met zo een bedrag moeten rekenen, is gewoon erg duur helaas.

 

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Een MRI kost in Nederland inclusief narcose 400 euro

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Een MRI kost in Nederland inclusief narcose 400 euro "

 Weet je heel zeker dat je dit niet verwisseld met een CT?

 

Zou ik wel graag de naam en adres van die kliniek willen weten als dat echt zo is.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Ik heb nl ook ooit geshopt voor prijzen van een MRI vanwege de epilepsie van mijn hond.

Goedkoopste die ik toen vond was kliniek den Heuvel in Best, dat was toen dacht ik 750 euro.

(waarbij die wel nog voor cavalier king charles hondjes een onderzoek doen met MRI tegen zeer gereduceerd tarief, in het kader van onderzoek bij dit ras, maar dat gold dan echt alleen voor die hondjes en die specifieke ziekte)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Kost dat zoveel ? sjonge zeg......en moest het dan nog het geneesmiddel zijn , maar het is maar om een diagnose te stellen.....

 

400€ is nog te doen maar 800€ !!!!! 

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

"  Weet je heel zeker dat je dit niet verwisseld met een CT?
 
Zou ik wel graag de naam en adres van die kliniek willen weten als dat echt zo is. "

 Oeps! Je hebt gelijk  Sorrie.......

honden page profiel KingKing 3 doggies

honden foto van King

vrees ook dat het de ct scan is, die zijn idd minder duur maar voor zenuwen etc is de MRI aan te raden (dit was bij mijn hond toch zo)

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Kost dat zoveel ? sjonge zeg......en moest het dan nog het geneesmiddel zijn , maar het is maar om een diagnose te stellen.....
 
400€ is nog te doen maar 800€ !!!!!  "

 Ja, erg hé?

En dan ben je nog geen stapje begonnen met een evt. behandeling

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dat is balen zeg.  Zou er zelf kapot van zijn, ben er nu al een beetje kapot van, en het is mijn eigen hond nog niet eens..... 

 

Moed 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ach Suzanne wat triest dat het nog steeds niet betert met Reilly.

Had gehoopt beter nieuws van je te horen.

 

Hopelijk kan de osteopaat nog wat betekenen!

 

Heel veel sterkte 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Wij zijn in Zaandam geweest voor de röntgenfoto's. De orthopeed is onze vaste dierenarts. De röntgenfoto's zijn ook doorgestuurd naar de osteopaat, misschien dat zij iets anders opmerkt. Ik heb nog niet goed nagedacht over wat ik moet gaan doen  zodra de osteopaat niet kan helpen. Ik zal ook eerlijk toegeven dat ik met deze zorgen knallende hoofdpijnen krijg. Misschien hebben we zaterdag wat geluk, kan de osteopaat Reilly dan verlichting geven. Ik moet dat eerst maar van mezelf afwachten.. Gelukkig staan er hier ook een paar bruikbare tips, bedankt voor het meedenken! 

 

Reilly is niet verzekerd. Het kromme is, Billie Jean wel. Reilly kregen we niet als puppy, en we voelden ons in de maling genomen door de verzekering van Billie Jean. Dus besloten we in Reilly's geval maandelijks een bedrag op de spaarrekening te zetten. Nu zit ik zelf chronisch ziek thuis, dus dan is het ons niet elke maand gelukt om te sparen. En uiteindelijk gaat dat geld er in 2 maanden er al ontzettend snel doorheen. 

 

Ik had gisteren zo'n vrees om naar de DA te gaan. Op de een of andere manier wilde ik ergens zijn antwoord niet horen.. Ik ben bij Reilly gebleven tijdens het maken van de foto's, ook al was een narcose nodig omdat het teveel pijn deed. Het hondje heeft zoveel vertrouwen in mij, ik wilde per see bij hem zijn, en zo werd mij de rol dierenartsassistente voor 1,5uur in de handen geduwd. Terwijl Reilly rustig wakker werd bekeek de DA de foto's. De DA bleef zo stil, ik kon hem wel even door elkaar rammelen.. Wat is er nu met Reilly?!? dacht ik. 

 

Eenmaal thuis bespreek ik dan alles met m'n partner. En dan ga je ineens allemaal punten zien. Reilly is sinds z'n castratie 2 kilo afgevallen, terwijl hij momenteel meer eten krijgt dan ervoor. Hij zit zo slecht in vacht, en heeft ook een gigantische witte vlek op z'n rug gekregen. Hij had vorig jaar een klein vlekje van een centimeter, inmiddels is dat vlekje uitgegroeid tot 10 cm. En als je dan naar je hondje kijkt, met het gezegde van de DA, dan word je pas echt bang! Enigszins kan ik zijn slechte uiterlijk wel verklaren, zijn spieren waren sterker voor de castratie, want toen belastte hij alles nog goed. Hij heeft ontzettend veel medicijnen gehad en hij is gecastreerd, dat doet een vacht niet veel goeds. En zijn vader schijnt ook een witte vlek op zijn rug te hebben, dus waarschijnlijk een familie kwaaltje. Brrrr, ik moet eens ophouden met na te denken en mezelf gek te maken, en de osteopaat afwachten voor nu! 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Hahaha herkenbaar je opgelicht voelen door de verzekering

Ze betalen niks van jeff's behandeling tegen jeuk 

ze zijn zelfs aanvullend verzekert voor alternatieve geneeswijzen

maar dat is alleen klassieke homeopathie en acupunctuur en 5 gt's in heel nederland

( ivm die 1500 euro kwijt zijn jaarlijks om bij de club te mogen horen )

 

Nu even focussen op dat de osteopaat wel kan helpen....das belangrijk

Je hebt veel dingen op je bord nu!

en je hebt op je gevoel gekozen.

 

Wat voer je nu?

Krijgt reilly supplementen?

Hij kan ook nog last van de narcose hebben, dat vreet aan je lichaam en zie je terug in alles.

 

Evt een mailtje naar dr Aharon schrijven met de foto en het verhaal en vragen of ze iets zou kunnen betekenen en wat de te verwachten kosten daarvan zijn zo globaal gezien.

Soms ben je al een heel eind als je exact weet wat het eufel is

Dan kan je daar veelal een prima plan mee maken.

 

pff hier is de spaarpot ook bijna leeg hoor...ze kosten nogal niet wat mijn jongens

Zeker Jeff 

Ik ben brutaler geworden en vraag langer door voordat ik iets beslis

Ik meld ook dat spaarpot bijna leeg is...en ik een beetje hopeloos ben inmiddels ivm

het toch paar keer per jaar mis gaat qua jeuk..en ik alles doe om het te voorkomen 

 

 

 

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Kosten voor een consult heb ik indertijd meen ik iets van rond de 80 euro betaald bij Dr.Aharon. Ben ook maar 2 keer geweest, een keer de wervels rechtzetten, en de 2e keer alleen controle (en dan betaal je ook zowat dat bedrag, voor 10 minuutjes daar binnen te zijn) Vaker gaan vond ik dan niet nodig, voor de prijs van een consult bij haar kan ik ook 2 keer naar een goede fysio. Denk dat de hond daar meer aan heeft.

Tenslotte was het enige wat ze deed wervels rechtzetten, en dat doe je niet elke week of om de paar weken, als dat wel nodig is dan klopt er iets anders niet.

Ik was heel blij dat de hond meteen geholpen was, maar ik had ook wel het idee dat je zelf sterk genoeg in de schoenen moet staan om je niks te laten aanleunen.

 

Waar ik nl niet van hou dat iemand me meteen dure supplementen wil meegeven terwijl ik diezelfde middelen al thuis heb staan en gebruik. Dat vond ik daar wel het geval.

(Toevallig werk ik bij een firma die voedingssupplementen maakt, en anders had ik het wel bij een drogist gekocht, de humane versie, stukken goedkoper en werkt net zo goed)

Ben ik meteen heel duidelijk in geweest nee dank u...

 

Inderdaad, positief proberen te blijven, wacht eens af wat de osteopaat zegt ervan.

Probeer nu alsjeblieft niet overal iets achter te zien.

 

Dat afvallen had ik met Mika ook, bijna 3 kilo op tijd van een paar weken eraf ook al kreeg ie 2 keer zo veel eten, nu zijn we 6 weken verder en de kilo's zijn er weer aan.

Ik wijt dat aan het pijn hebben, dan zijn ze ellendig en kun je voeren wat je wil, ik heb het idee dat de hond dan alle reserves aanspreekt. Bij Mika ook de spiermassa, dat vond ook de fysio. Eerst zover mogelijk pijnvrij zien te krijgen, de rest komt dan wel.

 

En als het nodig is om de pijnstilling tijdelijk te verhogen of een ander middel dan moet dat maar.

Dat geeft je dan wel even de tijd, zodat de alternatieve behandeling zijn werk kan gaan doen.

Het enige wat de arts die de acupunctuur doet tegen me zei als de hond een bepaald type cortisone krijgt kan het zijn dat de behandeling niet werkt.

Schijnt dat dat eerst een aantal weken uit het lijf moet zijn eerdat je iets hebt aan de acupunctuur.

 

Maar jouw Reilly krijgt geen cortisone nu, of wel?

En in het geval van behandeling bij de osteo kan dat ook weer heel anders zijn natuurlijk!

 

 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

*pffff, adrenaline.....*

 

Jongens, ik werd net gebeld door een kennis! Nadat ik haar vertelde over Reilly zijn klachten, en hoe het verlopen is de afgelopen maanden, vroeg zij mij of ik wel eens gedacht heb aan de ziekte van Lyme. Euh, nee natuurlijk niet. Het schijnt dat Lyme pas naar voren kan komen zodra de weerstand verminderd is. Reilly zijn echte klachten zijn een week na zijn operatie begonnen. Daarnaast kan Lyme zich plaatsen in het ruggenmerg en de zenuwen belasten/ontsteken. Reilly is een aantal maanden terug gemeen gebeten in zijn been. Er bleken twee teken aan elkaar vast te zitten, die zich diep in de huid gegraven hadden. De dierenarts heeft uiteindelijk de teken uit zijn been kunnen halen. Zij vertelt dat de kans groot is dat Reilly besmet is geraakt. Zou het?

 

Indien het de ziekte van Lyme zou zijn, heeft zij een natuurlijk middel wat Reilly kan helpen wat zijn pijn betreft. Deze kennis had zelf ook een hond, en deze heeft de zwaarste pijnstilling gehad, en toen dat niet meer hielp, hebben zij zelf onderzoek gedaan tot ze erachter kwamen dat de hond Lyme lijdde. Met een natuurlijk pijnstillend/ontstekingsremmend middel kwam hij er weer helemaal bovenop, en heeft nog 7 jaar vrolijk en zorgeloos zijn leven kunnen leven. Daarnaast is de hulp van een goede osteopaat ook zeker een aanrader, en dat wilde ik hoe dan ook alsnog proberen.

 

Omdat zij student is binnen geneeswijzen wat Lyme betreft, kan zij voor mij de test doen of Reilly Lyme lijdt. Ik ben erg dankbaar met dat gebaar, en ergens voelt het ook een stuk logischer dan een ontsteking of een tumor in het heiligbeen/laatste ruggenwervel. Want ergens stootte ik me over het feit dat de verandering zo enorm groot was voor en na de operatie, al helemaal als de artrose niet verergerd is. Ik moet er eerst achter zien te komen of zijn klachten met Lyme te maken hebben, maar het voelt alsof we een goede richting opgaan in ieder geval :).

 

 

 

Om nog overigens terug te komen op de vragen:

Reilly en Billie Jean krijgen Barf. Ik wissel zoveel mogelijk diersoorten af. Reilly krijgt momenteel glucosamine en een goede omega 3 olie als supplement. Ik wil ook zeker de MSM wat Jacqueline aan gaf gaan uitproberen. Reilly krijgt geen cortisone op dit moment (ik heb ook geen idee wat dat inhoudt eerlijk gezegd).

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Bult na rabies injectie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^