'Fok de Hond' reportage over broodfok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Hoi hoi, ik kreeg het verzoek van iemand per mail of ik deze reportage wilde delen. HEt gaat over broodfok en kan daarom nare beelden bevatten

An Lemmens drijvende kracht achter “Fok de Hond” An Lemmens heeft een hart voor dieren. Met haar project Pin Up Pup voert ze een strijd tegen de wantoestanden in de hondenwereld vaak veroorzaakt door het broodfokmilieu én probeert ze asieldieren een nieuw thuis te geven. Ze is één van de drijvende krachten achter een nieuwe reportage op Youtube waarvoor ze ook haar stem leende. Die reportage kreeg de toepasselijke titel “Fok de Hond”. Bedoeling is om de vreselijke omstandigheden waarin pups gekweekt worden aan de kaak te stellen. Slachtoffers van de broodfok komen hierin uitgebreid aan het woord. Ook de advocaat van Yuki, het meisje dat onlangs door 11 honden vreselijk werd toegetakeld, wordt in de reportage geïnterviewd. Het zijn schrijnende verhalen en soms bijzonder harde beelden die ons doen afvragen hoe het komt dat zulke toestanden in België nog steeds ongehinderd door de overheid toegestaan worden. 

 

honden page profiel EmmaEmma

honden foto van Emma

De reportage had ik al eerder gezien. Heel

interessant, maar echt verschrikkelijk voor al die diertjes. Het zijn echt gruwelijke beelden, dat zoiets zelfs bestaat in de wereld. Ik kan het me niet inbeelden dat zoiets met mijn pup zou gebeuren. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers. Veel sterkte!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Vreselijk die toestanden maar met alle respect ga ik niet kijken ik kan me zo al een beeld erbij voorstellen waar de tranen van in mijn ogen springen dus ik sla mijn beurt over. Hoop echt dat de ogen van mensen eens open gaan en dat de broodfok een keer ophoudt maar ja zolang er vraag is zal er ook aanbod blijven

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Bah vreselijk. Onder de aandacht blijven brengen!

honden page profiel TessaRanoTessaRano

honden foto van TessaRano

Aangrijpende documentaire. Het is inderdaad een feit dat mensen te makkelijk en ondoordacht een pup aanschaffen.

Ben het helemaal met de documentaire makers eens, wij houden zelf deze broodfok in stand. Het is triest maar het is nog triester dat we gewoon doorgaan met pups aan te schaffen.

Kijk eens in de asiels daar zitten veel honden die een baasje zoeken...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit is bepaald geen leuk verhaal, ook al staat dit topic onder die categorie.

 

Een van de redenen dat de broodfokkerij en zogenaamde asiels onder schrijnende omstandigheden blijven voort woekeren in België is, dat de FOD Volksgezondheid Dienst Dierenwelzijn vele wantoestanden laat voortbestaan, ondanks de honderden klachten o.a. per email ook van HP forumleden en alleen een dossiernummer geeft, ontvangst bevestigt en daar blijft het bij. Meldingen aan de ombudsman worden ook zo behandeld. De terechte klagers horen verder nooit meer van de Dienst Dierenwelzijn of de Ombudsman.

 

Er moeten eerst vreselijke ongelukken gebeuren zoals in februari dit jaar met het 11-jarige meisje Yuki, slachtoffer met ernstig letsel, wil de Dienst Dierenwelzijn ingrijpen bij bijv. een br**dfokker, die zelfs al in 2010 veroordeeld was voor onder meer illegale hondenkweek en ernstige dierenverwaarlozing. Na deze veroordeling zijn er geen inspecties uitgevoerd door de FOD.

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/177830/11-jarig-kind-toegetakeld-door-11-honden.php

 

De ouders van het meisje dagvaarden nu een topambtenaar van de dienst Dierenwelzijn.

 

Waarom niet voor goed dicht?

 

Er zijn daar immers meerdere overtredingen vastgesteld. De FOD moet zich zeker bewijzen met zulke halve maatregelen????? Voor eeuwig sluiten die honden business in Zonhoven!

 

Het filmpje in het openingsbericht van dit topic was al onder de aandacht gebracht met het topic gestart 30 juni 2014; maar beter twee keer dan geen keer. Deze wantoestanden kunnen niet vaak genoeg onder de aandacht worden gebracht.

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/187458/%22fok-de-hond%22-(pas-op-dit-bevat-schokkende-beelden)?volgorde=0#div4096191

 

Ann Lemmens heeft ook een rapport opgesteld over 1 jaar strijden tegen Vetas Lokeren: de ambtenaren van Dienst Dierenwelzijn hebben geen gevoel voor schandalig dierenleed en passen de wetgeving hieromtrent niet toe. Men verzaakt in te grijpen en gebeurt dit wel, dan beginnen dezelfde hondenhandelaren/asiels gewoon opnieuw met hun handel, want de overheid controleert toch niet

 

Pas op onderaan dit rapport staan schokkende foto's van dierenleed: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152524690819669.1073741831.205731119668&type=1

 

daar is onlangs een topic over geopend op HP https://www.hondenpage.com/hondenforum/186857/vetas-lokeren.php

 

Zolang de Dienst Dierenwelzijn broodfok en hondenhandel onder erbarmelijke omstandigheden toestaat , zal deze louche business over de hoofden van weerloze honden blijven bestaan. Het moge duidelijk zijn dat er ook vele kopers de dupe hiervan zijn door een zieke hond te kopen. Het is vechten tegen de bierkaai. Het gaat in de totale broodfokkerij in België om miljoenen Euro's, zo niet miljarden, "omzet" per jaar m.a.w. de Belgische overheid heeft hier wel degelijk ook belangen bij.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Zoals de dierenarts in het filmpje aangeeft men wil niet wachten.
Men wil nu een hond en kunnen nu een hond kopen, tja dat het dan bij de brood fokker is vind men op dat moment niet belangrijk, juist omdat ze puur op emotie kopen.


Als men eens langer zou nadenken, beter zou uitzoeken waar ze de hond vandaan willen en kunnen halen en eens strenger zijn naar zichzelf ipv gelijk verliefd worden op een koppie, zouden er veel minder mensen een hond bij een brood fokker kopen.


Maar ja, men wil snel, nu en niet wachten. Dan vind ik het......

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zolang de Federale Overheidsdienst van België, Volksgezondheid Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu zelfs import vergunningen verstrekt aan walgelijke br**dfokkers in bijv. Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije, is het duidelijk dat de Belgische overheid meewerkt aan de handel in br**dfok puppies en zal dit niet stoppen.

 

Als er al een transport van puppies in benches gepropt in kleine busjes wordt aangehouden, dan heb ik dat nog niet vernomen op de Belgische Autowegen. Zo nu en dan worden in Duitsland busjes met br**dfok puppies meestal niet ouder dan 6 weken, bestemd voor België, aangehouden of er vindt een ongeluk plaats, waardoor de vervoerder door de mand valt en de pups in beslag worden genomen.

 

Er zijn ca. 14 "buitenlandse kwekers" uit o.a. Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen met een wetgeving, die beantwoordt etc.; ook een beruchte br**dfokker/hondenhandelaar uit Nederland.

 

 

citaat

 

 

Buitenlandse kwekers met een wetgeving die beantwoordt aan de voorwaarden van bijlage III

Naam van de kweker Lokaliteit Land

 

ZASZLO B.T. 7763 Egerag Hongarije

 

LARUS 958 41 Kolacno Slowakije

 

PET CENTRE 27746 Veltrusy Tsjechië

 

FRIENDS 050 01 Revuca Slowakije

 

PUPPY EXPORT 925 53 Pata Slowakije

 

JANA SKLADALOVA 763 21 Slavicin Tsjechïe

 

EVA PAVLIKOVA 68201 Vyskov Tsjechïe

 

JOSEF GALIK 956 05 Radosina Slowakije

 

A&G DOGS 17-312 Drohiczyn Polen

 

VYBERCI 941 45 Mana Slowakije

 

FURESZ & HERICZ 7000 Sarbogard Hongarije

 

L.J.M JANSEN 5527 JG Hapert Nederland

 

JOSEF POSPISIL 280 02 Kolin II Tsjechïe

 

PETER SOJKA 95 201 Zitavce Slowakije

 

einde citaat

 

Bron: http://www.health.belgium.be/internet2Prd/groups/public/@public/@dg4/@animalsplants/documents/ie2divers/19074423.pdf

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat is de reportage waar mijn docente in komt ! Maar op tv hebben ze hem niet goed uitgezonden maar de lange versie is wel heel goed. Inge Overmeire is mijn docente pathologie en dierkunde 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zie topic https://www.hondenpage.com/hondenforum/182262/telefacts-reportage-:-mijn-docente-praat-over-de-rashonden.php

 

Telefacts had de volledige reportage moeten uitzenden 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Ga hem zo even kijken

Volgende forumvraag: Complimenten aan HP
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^