Vetas Lokeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Iemand die dit kan bevestigen of er meer over weet?

  

edit: Let op dierenleed.

Volgende links bevatten foto's van verwaarloosde dieren.

 

https://www.facebook.com/joke.vandamme.98/media_set?set=a.731908686866226.1073741827.100001413058853&type=1

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152524690819669.1073741831.205731119668&type=1

 

 

 

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 23 juni om 10:58 --

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Is dat dat met die super verwaarlozing in het asiel?
Ik krijg de link niet open.
Ik had alleszins al zoiets gelezen via de site van An Lemmens. Vreselijke toestanden! Lijkt wel Dieren zonder Dak in Lommel...

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

De ene link is van een persoon die een Hond heeft van daar.

De andere link is die van An Lemmens. 

 

Kan maar niet begrijpen dat er zo toestanden mogelijk zijn, dit dan nog in opvangcentra. En bovenop zijn er blijkbaar nog meerdere die het zo slecht doen 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Klopt, heb de foto's een tijd geleden gezien, toestand was daar verschrikkelijk en ze hebben geweldige honden ! Kan het weten, want toen er een deel van hen werden overgeplaatst naar andere asielen kreeg het asiel waar ik ga, er ook 7 toegewezen. Super hondjes, ook een paar heel sociale Staffords etc.

 

Maar ons was gezegd dat er nu streng werd gecontroleerd, want ze mochten nog 30 honden houden. Veelal omdat er beterschap werd beloofd en omdat de andere asielen niet alle honden kunnen overnemen. Pfff, vind ik zo erg, want er zitten zulke kanjers !!

 

Ik ga in ons asiel eens vragen of ze er nog iets van hoorden en weten wat er nu allemaal aan de hand is. Zoiets kan toch niet Al zijn er inderdaad nog van die asielen, te walgelijk voor woorden, maar handen uit de mouwen steken moet ook, men vindt vaak niet veel helpers + als er een rotte appel zit zoals Ann Lemmens beschrijft dat moet die onherroepelijk aan de deur worden gezet !

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Ik heb het ook gelezen op FB bij An Lemmens, vreselijke toestanden... 

Ik had eigenlijk geen idee dat het zo erg was daar, heb wel eens iets van het asiel gezien op tv maar dan laten ze die wantoestanden natuurlijk niet zien. 

 

Er zijn blijkbaar ook al best veel honden overleden doordat ze niet of slecht verzorgd worden of compleet aan hun lot overgelaten, schrijnend dat de overheid hier niet strenger bij wil optreden.

Soms begrijp ik niet dat zoiets nog kan vandaag de dag.

Als niemand er nu weet van heeft, kan er weinig aan gedaan maar dit komt nu in het breed en het lang in de media en is blijkbaar al veel langer bekend... 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Matthias

De tweede link bevat zeer veel foto's van dierenleed; het is gebruikelijk op HP om hier voor te waarschuwen; zodat mensen die niet tegen zulke beelden kunnen de link niet zullen openen.

 

Ann Lemmens schrijft:

citaat

 

Ik heb op deze aantijgingen niet in de pers gereageerd, omdat ik ervan uitging dat FOD Volksgezondheid, dienst Dierenwelzijn de nodige stappen ging ondernemen om deze wantoestanden te eindigen. 

Verkeerd gedacht: het bleef stil bij de FOD Volksgezondheid. Er werd geen actie ondernomen. Ik kreeg een mailtje terug dat er geen hoge eisen konden gesteld worden aan dierenopvangcentra, we mochten al blij zijn dat die dieren érgens terecht konden.

Dit was voor mij en de ex-vrijwilligers de druppel, en we besloten naar de pers te stappen.

 

einde citaat

 

Schandalig dat ook hier de FOD, dienst Dierenwelzijn in eerste instantie geen actie neemt, terwijl de honden vreselijk lijden door totale verwaarlozing. De vetgedrukte tekst als antwoord aan Ann Lemmens getuigt van totaal geen empathie met het lijden van de honden. De honden die op de foto's staan, zouden naar mijn mening beter af zijn met euthanasie als zij moeten blijven leven in de smerige toestand van Vetas met zelfs ondervoeding.

 

Bij de hondenhandel Dieren zonder Dak te Lommel wordt ondanks de vele schriftelijke klachten ook niet ingegrepen. Dierenwelzijn is schuldig aan het laten voortbestaan van verwaarlozing.

 

Blijkbaar moet men eerst de media inschakelen en komt er actie als er in de kranten gepubliceerd wordt. 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

FOD is een ramp, die doen echt niets..niet enkel wat dit geval betreft, vraag me af waarom die er eigenlijk zijn, net als BLID....

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

" Matthias
De tweede link bevat zeer veel foto's van dierenleed; het is gebruikelijk op HP om hier voor te waarschuwen; zodat mensen die niet tegen zulke beelden kunnen de link niet zullen openen. "

 

Oké wist ik niet, het was ondertussen al aangepast. Heb het er ook nog eens bijgeschreven.

 

 

 

Is ongelooflijk jammer dat dit nog kan. Het zelfde met de import van al die broodfok pups. Niet te verstaan dat dit anno 2014 nog kan.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Schijnt er inderdaad verschrikkelijk te zijn.. Een vriendin van mij die daar dichtbij woont is al eens in het asiel geweest en vond het er inderdaad ook verschrikkelijk. Iemand wou daar een hond adopteren, mijn vriendin heeft het afgeraden maar toch heeft deze persoon daar een hond geadopteerd. Met deze hond is gelukkig alles goedgekomen, ondanks dat deze toch Parvo had (waar het asiel uiteraard niets over gezegd heeft).

 

honden page profiel KalijnKalijn 3 doggies

Omg! Hier zijn gewoon geen woorden voor! Ze zouden met die mensen hetzelfde moete doen als hoe ze de honden en katten behandelen! 

 

Ik kan niet snappen dat mensen dieren zo kunnen behandelen!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Er geen dieren adopteren is niet de oplossing hé, het zijn immers al zulke sukkelaars ! Daarbij, de honden die werden overgeplaatst naar ons asiel, waren beslist niet ziek !!  Je schrijft "een vriendin van mij is al eens in het asiel geweest". Dan maak ik daaruit op dat ze een keertje langs gaat en dan gaat verkondigen om er geen hond te adopteren, dat is wel heel kort door de bocht.  Beter zouden mensen zich er massaal aanbieden en er op staan dat ze mee mogen helpen om de levensomstandigheden van de honden te verbeteren. Honden niet adopteren gaat de ellende enkel maar vergroten en daar maak ik me kwaad in dat er zoiets wordt gezegd ! Nogmaals, het zevental bij ons was beslist niet ziek ! Dus niet gaan zeggen dat alle honden er ziek zijn, want dat klopt niet, vuil en ondervoed is nog net iets anders en kan snel in orde komen bij een liefdevol baasje. Door ze niet te adopteren, straf je enkel de honden, heus niet die rotmensen die ze zo slecht verzorgen, het zal hen wat kunnen schelen.  Parvo komt voor als er zieke pups binnen komen, ligt niet automatisch aan het asiel, al moeten ze dat wel eerlijk zeggen. Ik kom nu al zo lang in asielen en weet dat, zelfs de goede asielen (dan heb ik het niet over Vetas) soms dingen naar hun hoofd krijgen die voor geen meter kloppen. Want mensen komen er een keertje langs, zien een vuile of verwaarloosde hond, zieke pups en het is onmiddellijk van "wat een rotasiel, daar moet je niet gaan". Terwijl de achtergrond dan is dat de pups zo binnen kwamen (door liefdevolle baasjes gebracht die zo nodig een "plezier" nestje moesten) en dat de verwaarloosde hond net binnen is en nog onder handen moet worden genomen. Dat het dan uiteindelijk met de honden meer dan goed komt door de inzet van de medewerkers zien ze niet meer, hun mening staat vast en gaan ze dan ook nog verkondigen op diverse sites.

 

Nogmaals, ik heb het daar niet over Vetas, want daar gaat het inderdaad meer dan mis en moet er dringend wat gebeuren, maar wel over het algemeen. Soms moeten mensen ook twee keer nadenken vooraleer ze wat zeggen.

 

Bij Vetas moeten de rotte appels buiten en nieuwe die het wel goed menen. Gaan lopen, zoals velen nu deden, is niet de oplossing...komt dat de dieren ten goede ? Ik heb het zelf meegemaakt dat ik in de clinch lag met een leidinggevende van een asiel, ik trok het me erg aan. Maar ik ging niet lopen, want dan hadden de honden nog minder aandacht en liefde !

 

De hele wet op dierenbescherming is een schande en de zogenaamde dierenbescherming zoals FOD en BLID, doen echt niets vind ik.  Laat maar waaien en de dieren zijn het slachtoffer, echt walgelijk !!!

 

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Het probleem bij vetas is de eigenaar en de leidinggevende denk ik dan. Of mss de eigenaar want die is de enige die nog niet is veranderd... Het staat ook te koop, maar hij zal waarschijnlijk veel te veel vragen.

 

Als ik zo wat lees kunnen de meeste vrijwilligers het daar niet vol houden omdat er zo weinig veranderd. Niet adopteren is dan idd geen oplossing.

De enige oplossing is ander bestuur of de boel verplicht sluiten denk ik.

 

De asielen mogen ook wel wat strenger zijn op dat gebied. Ik vind dat je binnen in een asiel niks te zoeken hebt als bezoeker.

In het begin deed ik dat ook, maar dan krijgen die honden alleen maar meer stress. Na enkele weken vroeg ik gewoon aan een medewerker een hond die nog niet had gewandeld die dag. Zolang ze maar niet agressief waren vond ik het best oké.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Er geen dieren adopteren is niet de oplossing hé, het zijn immers al zulke sukkelaars ! Daarbij, de honden die werden overgeplaatst naar ons asiel, waren beslist niet ziek !!  Je schrijft "een vriendin van mij is al eens in het asiel geweest". Dan maak ik daaruit op dat ze een keertje langs gaat en dan gaat verkondigen om er geen hond te adopteren, dat is wel heel kort door de bocht.  Beter zouden mensen zich er massaal aanbieden en er op staan dat ze mee mogen helpen om de levensomstandigheden van de honden te verbeteren. Honden niet adopteren gaat de ellende enkel maar vergroten en daar maak ik me kwaad in dat er zoiets wordt gezegd ! Nogmaals, het zevental bij ons was beslist niet ziek ! Dus niet gaan zeggen dat alle honden er ziek zijn, want dat klopt niet, vuil en ondervoed is nog net iets anders en kan snel in orde komen bij een liefdevol baasje. Door ze niet te adopteren, straf je enkel de honden, heus niet die rotmensen die ze zo slecht verzorgen, het zal hen wat kunnen schelen.  Parvo komt voor als er zieke pups binnen komen, ligt niet automatisch aan het asiel, al moeten ze dat wel eerlijk zeggen. Ik kom nu al zo lang in asielen en weet dat, zelfs de goede asielen (dan heb ik het niet over Vetas) soms dingen naar hun hoofd krijgen die voor geen meter kloppen. Want mensen komen er een keertje langs, zien een vuile of verwaarloosde hond, zieke pups en het is onmiddellijk van "wat een rotasiel, daar moet je niet gaan". Terwijl de achtergrond dan is dat de pups zo binnen kwamen (door liefdevolle baasjes gebracht die zo nodig een "plezier" nestje moesten) en dat de verwaarloosde hond net binnen is en nog onder handen moet worden genomen. Dat het dan uiteindelijk met de honden meer dan goed komt door de inzet van de medewerkers zien ze niet meer, hun mening staat vast en gaan ze dan ook nog verkondigen op diverse sites.
 
Nogmaals, ik heb het daar niet over Vetas, want daar gaat het inderdaad meer dan mis en moet er dringend wat gebeuren, maar wel over het algemeen. Soms moeten mensen ook twee keer nadenken vooraleer ze wat zeggen.
 
Bij Vetas moeten de rotte appels buiten en nieuwe die het wel goed menen. Gaan lopen, zoals velen nu deden, is niet de oplossing...komt dat de dieren ten goede ? Ik heb het zelf meegemaakt dat ik in de clinch lag met een leidinggevende van een asiel, ik trok het me erg aan. Maar ik ging niet lopen, want dan hadden de honden nog minder aandacht en liefde !
 
De hele wet op dierenbescherming is een schande en de zogenaamde dierenbescherming zoals FOD en BLID, doen echt niets vind ik.  Laat maar waaien en de dieren zijn het slachtoffer, echt walgelijk !!!
  "

 

Ikzelf heb geen ervaring met Vetas, dus zeg ook enkel de dingen door die mij verteld geweest zijn. Ik zeg ook duidelijk dat het er verschrikkelijk SCHIJNT te zijn (door Ann Lemmens die serieus in opstand komt, ervaring van mijn vriendin die daar als vrijwilliger wou helpen, bovenstaande openingspost, ...) Ikzelf heb die persoon niet afgeraden een pup uit het asiel te adopteren. Sterker nog, vind het altijd geweldig als asielhonden een nieuwe kans krijgen en een gouden mandje kunnen vinden! 
En ik vertel gewoon wat mijn vriendin gezegd en gedaan heeft..

Ik weet ook wel dat je van een asiel niet moet verwachten dat de honden in grote hokken met buitenloop zitten, king-size manden met overvloed aan dekentjes en knuffels, iedere hond 5x per dag gaan wandelen, ...

Maar als bovenstaande verhalen en verhalen van Ann Lemmens waar zijn.. Dan ben je als asiel echt niet goed bezig, en is het nog diervriendelijker om de honden een spuitje te geven dan ze te laten doodvriezen of ze een andere langzame dood te geven. 


Maar vind het geweldig van jou dat jij het asiel waar jij werkte bent blijven steunen, in belang van de honden! 

honden page profiel isabelleisabelle

" Ik heb het ook gelezen op FB bij An Lemmens, vreselijke toestanden... 
Ik had eigenlijk geen idee dat het zo erg was daar, heb wel eens iets van het asiel gezien op tv maar dan laten ze die wantoestanden natuurlijk niet zien. 
 
Er zijn blijkbaar ook al best veel honden overleden doordat ze niet of slecht verzorgd worden of compleet aan hun lot overgelaten, schrijnend dat de overheid hier niet strenger bij wil optreden.
Soms begrijp ik niet dat zoiets nog kan vandaag de dag.
Als niemand er nu weet van heeft, kan er weinig aan gedaan maar dit komt nu in het breed en het lang in de media en is blijkbaar al veel langer bekend...  "

 

honden page profiel isabelleisabelle 3 doggies

Hetgeen je op tv gezien hebt klopt wel. Zulke wantoestanden zoals in Lokeren kan je niet wegsteken. De televisieploeg van 'Vinger aan de Poot' is nooit gaan filmen in Lokeren maar wel daarvoor in Eeklo toen ik daar nog verantwoordelijke was. Ik ben er namelijk ontslagen omdat ik niet akkoord was met de "nieuwe huisvesting" van de dieren en omdat ik dreigde dit openbaar te maken.

Hetgeen je gezien hebt op tv waren de beginjaren van Vetas in Eeklo en toen was het asiel in topconditie... Jammer dat dit door het bestuur allemaal de grond ingeboord werd.

 

 

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

En dat bestuur krijgen ze niet weg ? Verschrikkelijk...lijkt wel de historie van het asiel in Antwerpen, ook daar waren er verschrikkelijke wantoestanden, maar toch is het nog steeds hetzelfde bestuur want ze hadden de juiste vriendjes....

 

@ Sylvia, begrijp je helemaal hoor !! Al hoop ik op een heel hondsvriendelijke oplossing voor deze beestjes !! Zou toch te erg zijn als ze moeten sterven door de schuld van zulke rotzakken (sorry geen ander woord voor). Ik zal nooit begrijpen dat, als je in een asiel werkt, zoiets doet... en trouwens...ik bleef dat asiel inderdaad steunen, maar korte tijd later mocht ik niet meer binnen...machtsmisbruik ten koste van de honden, dat is ook wat er in Vetas gebeurt vrees ik Dus ik ging naar een ander asiel, waar ze wel een hart voor dieren hebben, maar ook niet zo veel fondsen. Want in België is er geen geld voor de dieren

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Het is er inderdaad vreselijk. Ben er vorige zomer nog geweest, de dieren zaten echt in smerige kooien. En ik wou er deze zomer vrijwilligerswerk gaan doen, ik denk dat ik het niet ga doen.. Veel te erg.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

De laksheid van de Belgische overheid zorgt ervoor dat de honden blijven lijden.

 

http://www.tvoost.be/nl/2014-06-26/vetas-lokeren-met-sluiting-bedreigd/#.U656Ifl_tZ_

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Moet eerlijk zeggen, weet niet hoe erg het daar is, maar bij ons in het asiel is ook geen verwarming ed hoor...De honden zien er ook niet altijd proper uit, en het stinkt daar wel erg (de eerste keer durfde ik amper naar binnen)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

@Nies

Als je het filmpje bekijkt onder de link die ik net plaatste, zie hoe ernstig de wantoestanden zijn.

 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" @Nies

Als je het filmpje bekijkt onder de link die ik net plaatste, zie hoe ernstig de wantoestanden zijn.

  "

 



Ok, gelukkig is het daar zo schrijenend niet :'( .Ocharme die beestjes daar!

Volgende forumvraag: Spaanse asiels halen veel geld op.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^