Welk ras is een echte gezinshond? Ik heb wat vraagjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Maar je wilt een hond waar je kinderen mee kunnen wandelen? Dan denk ik niet dat een ( old ) english bulldog daar op zen plaats zit. Iemand uit mijn wijk heeft zoeen en het kom van mensen die kinderen hebben, en hij heeft gehapt naar een van haar kinderen dus zit de hond nu bij dat mevrouwtje uit men wijk. Het zeer heel krachtige honden, als ik haat tegenkom met mijn honden wilt hij ook de kleinste hond van me pakken, ziet er niet echt speels uit naar onze honden. Maar binnen bij haar thuis is het echt een hele lieve hond die graag knuffeltjes geeft. Met deze stoere sterke rassen zou ik toch wzt meer op men hoede zijn met de kinderen hoor. Als je ze niet correct opvoed gaan ze de kinderen zien als iemand onderaan de roedel, dus de hond gaat denken dat hij meer is of je kindjes. Aan je kind die al 14 is twijfel ik niet aan, maar heb het dan eerder over je kindje van 6. Of kindjes hebben de neiging om met de vinger de wijzen naar een hond, is ook gevaarlijk! Het zijn kleine signalen die de meeste mensen niet zien of doorhebben die we missen en het is zo gebeurd. Sterke rassen zoals deze hebben dan echt wel een duidelijke aanpak nodig. Nee is nee en blijft neen. En meestal zijn kindjes te lief om een hond zo'n consequente en duidelijke aanpak te geven. Ik breek deze rassen zeker niet af want ikzelf ben zot van zulke rassen. Maar ze hebben een eigen wil!

Als gezinshond zie ik toch eerder honden voor me die veel kunnen tolereren van kindjes. Zoals een newfoundlander als je heel groot wil gaan haha, hele lieve teddys die van knuffeld houden, zeker van kindjes! Als je kleiner gaat vind ik een beagle dan weer super, heb ik ook gehad als kind en dat was echt een leuk hondje! Ze kunnen goed loswandelen en zijn sociaal naar andere honden ( soms te ), ze kunnen wel indisch doof zijn omdat het een jachthond is, ze zijn redelijk klein, enorm lief naar kinderen, en echte schatjes! Deze hebben wel een dagelijkse grote wandeling nodig want ze kunnen gaan slopen. ( zoals elke hond als ze te weinig beweging krijgen )

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

de powerbreeds zijn vaak juist degene  die behoorlijk tolerant zijn naar gezinsleden...

 

ik vind eerder veel typische gezelschapshondjes moeilijker met bv kids en minder betrouwbaar

 

maar ik vergat idd wel dingen in mijn post, ook een old english bull moet je niet door je kids uitlaten nee...

dat zou ik eigenlijk bij geen enkel ras aanraden...

 

 

 

 

 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Een Franse bulldog is een gezinsvriendelijke en trouwe hond, toch, als je echt aan veel sporten, bewegen en activiteit denkt zou ik een ander ras aanbevelen... Hier een franse met drie kinderen (tussen de tien en vijftien) héél lieve speelmakker maar ook een grote luiwammes, een wandeling is leuk en een uurtje dollen tof....dat is het dan ook...voor de rest ligt hij het liefst met de vier poten omhoog in de zetel ;-) Een degelijke opvoeding is bij alle honden zeer aan te raden, welk ras je ook kiezen mag, wens jullie veel succes met de zoektocht enne...kleine tip, zag hier de labradoodle (juist geschreven ? )voorbijkomen, is een goede suggestie en kan misschien het best aan jullie verwachtingen voldoen :-)

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Hebben jullie misschien ook al naar een Markiesje gekeken? Die zijn toch ook sociaal naar mens en hond? (Weet ik niet zeker vandaar de vraagtekens hahaha)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"
"  Zegt hij wat verkeerd dan? Er zijn er zoveel die niet het hele verhaal lezen, toch? "
moos

 
Hans Mast plaatst in ieder topic waarbij iemand een hond zoekt dit "standaard" verhaal. Zoals al genoemd is een Toller een hond met teveel werklust, dus dan is een BC dat ook. Mijn bericht klinkt hard en dat besef ik mij, maar ik ben de berichten van Hans inmiddels spuug zat. Hij heeft geen toegevoegde waarde voor dit forum en geeft ook nog eens verkeerd advies. Vooral dat laatste irriteert mij. Er zijn genoeg mensen die gewoon gezellig mee lezen en af en toe een vraag plaatsen, helemaal niets mis mee! Maar om nu in ieder topic te plaatsen hoe perfect een BC is en om bij ieder voer topic KIVO aan te raden... Dan ga ik toch echt twijfelen of hij de berichten wel leest. "

 Dit was ik dus... was niet ingelogd met mijn mobiel. ;)

Ben (Gast)

Hallo Richard,

De IDEALE huishond is de EURASIER. Kijk maar in de honden encyclopedie.Wij hebben er twee een is 9 jaar en de andere is 6 jaar.Wij hebben voeger diverse honden gehad (Duitse Herders,Amerikaanse Spaniëls, New Foundlanders.Prima honden maar minder geschikt als huishond het zijn eigenlijk gebruikshonden,voor bewaking, geschikt voor de jacht, uitstekende, zwemmers ect. Maar niet gefokt als huishond.Ik heb veel honden gehad, maar de Eurasier spant de kroon.Evenwel hier geld net zo als bij alle honden "mits" goed opgevoed.Mijn advies: Informeer bij de rasvereniging. Neem NOOIT een hond van marktplaats.Eurasiers zijn alleen maar aan te schaffen via de rasvereniging.Welke een zeer steng fok beleid hanteert.

Succes,

M.v.g. Ben

Wendy (Gast)

Hoi Richard,

wij hebben 1,5 jaar geleden ook een hondje in huis genomen na 2 jaar besluiteloosheid.

ik heb een dichter van 12 en een zoon van 9 dus het mocht niet een te sterk ras zijn.

uiteindelijk hebben wij gekozen voor een Black en tan jack russeltje ( teefje). De karakter eigenschappen van de ouders hebben we eerst onder de loep genomen.

Ik ben wel direct op cursus gegaan en nu rond ze haar cursussen af. Echt een super lief hondje en een aanrader! Ziet er stoer uit, is super lief en luistert ook goed. Toppertje gewoon! 

Heel veel succes met het maken van je keuze.

 

honden page profiel Melissa & BanditMelissa & Bandit

honden foto van Melissa & Bandit

Wil je persee een pup?

Je kan ook is bij een asiel kijken en zeggen wat je zoekt. Of je kijkt op ikzoekbaas.nl. Daar staan heel veel asielhonden die wachten op een baasje. Je kan daar precies invullen wat je wilt & dan krijgt je honden die passen bij jou huishouden. Er staan ook heel vaak jonge hondjes op.

Ik heb mijn Amerikaanse stafford uit het asiel en het is een geweldig beest. En 1 voordeel; ze zijn al zindelijk ;) & asielhonden zijn je echt ontzettend dankbaar.

honden page profiel slaatje73slaatje73

Hallo,

 

Vorig jaar zijn we ook begonnen met deze vraag. Na lang zoeken op hondenrassen.com zijn wij op een Elo uitgekomen. Een ideale gezinshond naar kinderen, kan goed met andere honden, blaft weinig en kan goed een tijdje alleen blijven. Hij is rustig van aard en springt niet zo enthousiast naar vreemden toe op. (zoals labradors en golden retriever wel geneigd zijn te doen)

Nadeel er zijn maar 2 fokkers in NL, namelijk in Beuningen Overijssel. De rest zit in Duitsland waar het een officieel erkend ras is.

Ideale site voor dit ras is: ezfg.de (Elo Zucht und Forschungsgemeinschaft). Daar vind je erkende fokkers, het beleid en welke pups er te koop zijn. 

Succes met het zoeken!

Labrador Lover (Gast)

Hallo Richard 

Ik vind de Labrador de beste familie hond ik heb een Labrador chocolate van 6 maanden hij heel liefe hond en ik heb twee kinderen van 10 en 15 jaar mijn dochter is 10 zij speelt de hele dag met de hond en mijn hond blaft nooit op andere honden en mensen en Labradors helpen gehandikapte mensen en politie. Dus welk hond is best gezin hond natuurlijk de Labrador .

 

veel succes .

 

Gr

honden page profiel debbydebby

honden foto van debby

Hey Richard,

Wij hebben zelf 2 Engelse Staffies en 1 Amstaff.Ze zijn gek op kinderen en liggen ook het liefst op je schoot de hele dag.Wat uitlaten en vechten met andere honden betreft,ligt heel erg aan je eigen opstelling,hoe jij je buiten gedraagt en voelt,zo reageren jou honden ook.Het trekken aan de riem moet je van pup af aan gelijk afleren.Steeds stoppen bij een klein trekje vd hond werkt het snelst.Zo merkt de hond dat hij door het trekken niet sneller komt waar ie heen wilt en zo bepaal jij gelijk wat je van hem verlangt buiten.Wij hebben 2 reuen en 1 teefje.Teefje is naar andere teefjes iets dominant maar geen van drie zal ooit beginnen met vechten.Wij hebben 2 kids die stapel op ze zijn en ook zelf uit kunnen laten.

Onze Engelse reu is zelfs regelmatig gebeten door verschillende rassen uit het niets en heeft nog nooit iets terug gedaan.Alle drie trouwens niet.Ik raad je een Engelse aan en heb ook een hele goeie foffer waar ik na 11 jr nog steeds contact mee heb.Kan voor alles bij ze terecht en zijn echte fokkers uit liefde(niet voor de broodfok)Ze staan over de hele wereld bekend met hun hondjes.Laat maar weten als je intresse hebt in mijn fokker.Echte kanjers.Veel succes met zoeken....

Groetjes Debby!

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Het is 6dagen geleden dat de ts nog online was.

Heeft die in feite al gereageerd...

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Welke fokker wel, en welke niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^