Teek verwijderd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JudithJudith

Hallo allemaal,

 

Ik maak me erge zorgen, we hebben net een gigantische teek verwijdert van mijn hond.

Normaal vinden we vrij kleine teken op zijn lichaam, die zich nog niet helemaal volgezogen hebben.

Deze vonden we bij zijn mondhoek en ik heb werkelijkwaar geen idee hoelang die er al kan zitten, hij was erg groot geworden. Nu heb ik wel meerdere plaatjes gezien op internet waar de teek zo groot wordt en blijkbaar komt het heel vaak voor.

Wat moet ik nu doen? Ik ben er als de dood voor dat hij nu misschien besmet is met iets akeligs.
Kan de dierenarts hier uberhaupt iets mee? Misschien een middeltje voor de zekerheid dat de ziektekiemen kapot zou maken?

Misschien weet een van jullie meer, ik hoor het heel graag :(

Judith

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als alles eruit is, pootjes etc even het plekje ontsmetten, noteer op de kalender wanneer dit was.
Je kunt en hoeft verder weinig, echt, ikhheb het hier ook al een paar keer meegemaakt. Mocht het een onrustig plekje blijven of worden, dan de dierenarts bellen.
Sowieso even bellen als je dat gerust stelt.

honden page profiel BlaiseBlaise

Geen zorgen. Heb je de teek met de pootjes en al, dus intact verwijdert? Dan is er niets aan de hand. Het komt zelden voor dat een teek besmet is, dus of die klein of groot is maakt niet uit.

Bij het intact verwijderen heb je bijna geen kans op besmetting. 

Noteer in je agenda de dag en mocht je iets vreemds merken (verkleuring huid) naar dierenarts maar het is vrij zeldzaam.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

" Geen zorgen. Heb je de teek met de pootjes en al, dus intact verwijdert? Dan is er niets aan de hand. Het komt zelden voor dat een teek besmet is, dus of die klein of groot is maakt niet uit.
Bij het intact verwijderen heb je bijna geen kans op besmetting. 
Noteer in je agenda de dag en mocht je iets vreemds merken (verkleuring huid) naar dierenarts maar het is vrij zeldzaam. "

 Sorry Blaise, maar zonder nu paniek te zaaien, dat wat jij hier schrijft is absoluut niet waar hoor, helaas weet ik dat uit ervaring (bij een mens dan wel). Ook als je de teek compleet verwijderd hebt, kan er besmetting hebben plaatsgevonden, het komt juist steeds meer voor (explosieve groei) dat teken besmet zijn.

En ook zonder de bekende kring kan je besmet zijn!

Overigens zou ik ook de datum noteren (jaarlijks overnemen op de kalender) en bij vage klachten aan de bel trekken.

Toevallig weet ik van een heel recente besmetting bij een hond, deze hond kreeg wel een behoorlijke verkleuring (leek echt op een blauwe plek) en heeft dan ook van de DA een zware antibiotica kuur gekregen.

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Wil je dan bij elke teek AB gaan geven ingeval er besmetting is? Dat gebeurd niet.

Uit voorzorg wordt er echt niet behandelt. De kans is klein. 

honden page profiel BlaiseBlaise

Nac, het staat er wat kortaf, zo bedoel ik het niet. Sorry. Je waarschuwt terecht dat er wel risico's zijn en ik wou niet rot tegen je doen (als ik het terug lees lijkt het wel zo, maar was niet mijn bedoeling). Er heerst veel angst voor teken vanwege de gevaren. Echter, niet alle teken zijn besmet. Als je optelt hoe vaak mensen en dieren een teek hebben en hoe vaak ze echt de ziekte van lyme krijgen is dat echt weinig. Pas als er vermoedens zijn wordt er behandelt. Antibiotica mag niet uit preventie gegeven worden vanwege het gevaar op resistentie.

De meningen onder wetenschappers zijn overigens verdeeld en men weet er minder over dan de wetenschap doet voorkomen (dit ivm nieuwe onderzoeken).

 

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Blaise, ik ben niet zo snel op mn teentjes getrapt hoor ;-).

 

En ik reageer ms wat te, maar mijn moeder heeft chronische lyme en je wilt niet weten wat voor ellende wij hebben meegemaakt (bijna 10 jaar lang) en waar we nog tegenaan lopen, dus vandaar mijn reactie!

Natuurlijk begrijp ik dat je niet direct een AB kan krijgen, maar ik (wij) ben zover dat ik daar in ieder geval wel met mijn HA over in overleg ga als ik, mijn man of 1 van onze kinderen een tekenbeet oploopt ...

 

ik denk dat de ziekte van Lyme op dit moment 1 van de meest onbegrepen en 'onder gewaardeerde' ziektes is ...

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat erg. begrijp dat dit onderwerp dan heel beladen is vanuit je eigen ervaring, dat spijt me echt voor je. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^