Honden oppas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Harriet07Harriet07

honden foto van Harriet07

Hoi ik wilde u vragen , als ik met mijn hond naar een adres die 6 honden heeft.kennis kom maken voor tijdelijk verblijf,en een van de honden komt dreigend op mijn hond af, met ontblote tanden ,en grommend, en staart recht omhoog, . Heb ik verkeerd gehandelt ,door mijn hond op te tillen? Ben ik te beschermend voor mijn hondje? Graag feedback dank u wel :-) die man zei: dat hij de roedel leider was en er echt niks gebeurt zou zijn als ik mijn hondje niet opgetild had! Nu had ik het verpest, hij zij nog , dat ik zo nergens meer een tijdelijk verblijf met ander honden kon vinden.

honden page profiel RoosRoos 2 doggies

honden foto van Roos

Er zullen altijd mensen zijn die zeggen dat het verkeerd is.

Ik vind het niet verkeerd en zou het ook hebben gedaan. Mijn hond moet op mij kunnen  vertrouwen dat ik haar bescherm.

Ik ga niet afwachten dat er een zijn tanden in haar lijfje zet.

honden page profiel AdindaAdinda 1 doggies

honden foto van Adinda

Eigenlijk is het wel verkeerd. Je geeft je hond op dat moment een hogere positie. Dat betekent niet dat ik je reactie volledig begrijp. De "roedelleider" had op dat moment moeten ingrijpen en het niet aan jou moeten overlaten. Dat je nu nergens terecht kunt met je hond ben ik het niet mee eens. Misschien lag het niet aan jou hond maar aan die andere? Wat je de volgende keer ook kan doen.. is voor je hond gaan staan met de rug naar hem toe. En met je gezicht naar de hond toe. En proberen de hond weg te sturen. Maar nogmaals begrijp je reactie en vraag me af waarom die man niet heeft gehandeld? 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als je met je hond kennis komt maken bij een familie met 1 of meerdere honden, moet de kennismaking niet in huis (=territorium van de hond(en), maar op een neutrale plek gebeuren. Dat had de eigenaar van de 6 honden ook moeten weten en voorstellen.

Nu konden zelfs 6 honden hun territorium verdedigen voor een vreemde hond.

 

@Adinda

quote

Dat je nu nergens terecht kunt met je hond vind ik dikke bulshit.

unquote

Onprettige woordkeus voor een forum.

honden page profiel AdindaAdinda

honden foto van Adinda

Heb het veranderd loesje. Heb er zo snel niet bij nagedacht.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen ik heb ook geen goed gevoel bij deze meneer zijn gedrag , tov de honden en tov van jou.

ik zou er mij. Hond beslist niet heenbrengen. En ja ik zou hem ook oppakken als er zo eentje met ontblootte tanden en haren recht ophoog op hem afkomt. 

Je doet je hondje weg , dat kost je al verdriet, en stress voor het dier zelf, dan nog ergens waar het diertje helemaal zo behandeld wordt.....neen niet mijn soort opvang. 

honden page profiel Harriet07Harriet07

honden foto van Harriet07

" Neen ik heb ook geen goed gevoel bij deze meneer zijn gedrag , tov de honden en tov van jou.

ik zou er mij. Hond beslist niet heenbrengen. En ja ik zou hem ook oppakken als er zo eentje met ontblootte tanden en haren recht ophoog op hem afkomt. 

Je doet je hondje weg , dat kost je al verdriet, en stress voor het dier zelf, dan nog ergens waar het diertje helemaal zo behandeld wordt.....neen niet mijn soort opvang.  "

 

Dank je voor je bericht,maar ik doe mijn hondje niet weg!!! Ik zoek alleen een logeer adres voor mijn hondje voor een week ,in de zomer.

honden page profiel ..

honden foto van .

Persoonlijk zou ik een hond nooit optillen, een hond moet leren met dat soort situaties om te gaan. Daarmee bedoel ik dat een hond inderdaad moet leren dat z'n baas (eigen leider/begeleider) dat soort situaties voor hem regelt en oplost. Ik had de keus gemaakt de hond achter/naast mij te zetten met behulp van de riem die hij op dat moment om heeft. Op zo'n moment zou ik de andere hond corrigeren en duidelijk laten weten dat hij te ver gaat. Zo voelt mijn hond zich niet onzeker en weet de andere hond dat hij respect heeft te tonen naar ons toe. 

 

eigenlijk vind ik dat de eigenaar de hond had moeten corrigeren. Naar mijn mening is de hond namelijk nier de leider, maar de mens in huis. Ik bepaal hier thuis ook wie er binnen komt, absoluut niet m'n honden! Maar als de eigenaar dat dus niet doet, neem ik het hef in eigen hand. Ik bescherm m'n eigen honden, anders krijg je gedrag wat jij nu dus tegen kwam (dat ze zelf de boel willen regelen).

 

Als je volgende keer weer kennis maakt met andere honden of een oppas met een hond, is het het beste om dit buiten te doen. Daarna samen naar binnen gaan. 

 

Maar oppakken zou ik dus nooit doen. Maar zoals die man het doet, zou ik het ook nooit doen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou m'n hond trouwens absoluut niet achterlaten, ook al zijn m'n honden stabiel. Naar mijn mening kunnen ze in zo'n omgeving alleen maar beschadigd raken. Psychologisch bedoel ik dan, fysiek sluit ik ook niet uit. 

Volgende forumvraag: Rottweiler jaloers op de paarden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^