Update...Rottweiler pakt Golden retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Ik zou haar helemáál niet meer contacteren en gewoon ieders eigen rekening betalen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Update...Rottweiler pakt Golden retriever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Het is en blijft een misverstand om te denken dat als je hond vast zit, je dan van alle aansprakelijkheid ontslagen bent

Dat is NIET zo, je blijft aansprakelijk voor de schade die je hond toebrengt aan een ander.

De vrouw verdedigt hierop haar eigen hond, dat ze dom bezig was en dat die mobieltjes/ipods tegenwoordig bij iedereen zo belangrijk zijn, is duidelijk, en dat ze haar hond natuurlijk bij zich had moeten roepen ook, maar dat doet niets af van het feit dat je altijd verantwoordelijk bent voor de schade die je hond maakt.

Ik zou dit inderdaad wel laten afhandelen door de verzekering, maar eerlijk gezegd ..... ik vind een hond die zo grijpt, direct, een gevaar voor zijn (hondse) omgeving "

 Ja maar hiermee zeg je dan eigenlijk dat de verantwoordelijke mensen ..ook nog verantwoordelijk zullen zijn voor de niet verantwoordelijke mensen?!!

 

Het is gewoon niet normaal om je hond maar op elke hond af te laten lopen,zeker weten niet bij een aangelijnde hond.

Als iedereen nu eens echt zelf de verantwoording neemt voor zijn eigen hond en die lekker bij zich houdt,op let,niet los laat op een NIET los loop stuk,de hond hoe dan ook aangelijnd houdt als deze niet eens kan luisteren.

 

Dan zou het zo maar eens kunnen dat iedereen normaal kan wandelen. 

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

Hier in België betaalt de verzekering niet alles en kan je niet zeggen dat het je toch geen euro zal kosten, dat de verzekering betaalt en dat je daar immers toch voor verzekerd bent.
Zowel de honden als de paarden hebben een verzekering maar wij moeten altijd een franchise laten vallen van 150 euro...dus de 1ste 150 euro zou dan uit mijn zakken komen en daar zou ik het niet zomaar mee eens zijn...

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik weet niet hoe het in Belgie is, maar in Nederland gaat zoiets niet via een verzekering van een hond. Maar via de verzekering van het baasje, de WA-verzekering. Als je kind per ongeluk schade maakt tijdens het spelen, je hond een ander bijt, of jij per ongeluk iets kapot maakt van een ander. 

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Jouw honden waren aangelijnd, de golden retriever niet. Zij is duidelijk in fout. Ik haat mensen die hun honden loslaten waar je je honden aan de lijn moet houden. Mijn st bernie kan soms ook lelijk doen naar andere reuen en ook moet ik altijd roepen naar de mensen om hun hond bij te houden. Is toch niet moeilijk?? Ofwel dan ;-) ik zou nx betalen en moest er iemand mijn hond schoppen omdat ZIJ hun hond loslaten en de mijne hun vastheeft in de bek ondanks dat je geropen hebt om haar hond terug te roepen. Zou ik niet tolereren. Nu hier zou zij degene zijn die in fout is en normaal moet zij de da kosten betalen. Weet niet waar je woont maar waar ik woon is dit dus zo.

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

In België noemt dat de familiale verzekering...voor als je kinderen iets stukdoen of je hond ( paarden zitten er meestal niet bij inbegrepen dus een aanvullende verzekering daarvoor) maar daar heb je wel altijd een franchisebedrag bij...

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wederom dank jullie wel allemaal voor de reacties

Trouble is bij de DA geweest en gelukkig valt het mee zijn spieren hebben een klap gekregen en we kunnen het zien als een flinke blauwe plek maar dat geneest weer. De DA heeft het wel op papier gezet als een trauma letsel eventueel voor de verzekering.

Als het weer het toe laat gaat mijn zoon zwemmen vandaag met hem omdat dat wel goed zou zijn voor zijn spieren en voor Trouble is dat zeker geen straf maar een feestje :-)

Wat het betalen betreft ach daar gaat het niet eens zo zeer om het gaat er gewoon om dat het zo onverantwoord was wat ze heeft gedaan en hoe het ook nog eens anders had kunnen aflopen.
En dan die grote mond die ik er overheen kreeg dat is echt mijn verkeerde keelgat in geschoten.

@Dobry waarom ik denk dat het bij mijn zoon niet zou zijn gebeurt is denk ik iets wat in mijn gedachten zit want mijn zoon zegt ook dat het bij hem ook gebeurt was gewoon omdat de hond te dichtbij kwam dus dat moet ik van me af zetten. En ja de honden kennen mij heel goed want hun eerste levensjaar waren ze dagelijks bij mij en heb ik een groot deel van hun opvoeding op mij genomen i.v.m hun werk. Dit heb ik gedaan tot dat Trouble niet meer samen kon met zijn broer die van ons was maar helaas een paar jaar terug is overleden aan lymfklierkanker.

Maar goed ze bekijkt het maar wij hebben contact gemaakt en zij kon alleen heel boos reageren dus wat ons betreft een dikke vette streep er door en ik ga weer lekker proberen ontspannen te wandelen met Rambo hier en mijn deuk die ik heb opgelopen te herstellen want zoiets doet toch iets met je zelfvertrouwen

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"  Ja maar hiermee zeg je dan eigenlijk dat de verantwoordelijke mensen ..ook nog verantwoordelijk zullen zijn voor de niet verantwoordelijke mensen?!!

 

Het is gewoon niet normaal om je hond maar op elke hond af te laten lopen,zeker weten niet bij een aangelijnde hond.

Als iedereen nu eens echt zelf de verantwoording neemt voor zijn eigen hond en die lekker bij zich houdt,op let,niet los laat op een NIET los loop stuk,de hond hoe dan ook aangelijnd houdt als deze niet eens kan luisteren.

 

Dan zou het zo maar eens kunnen dat iedereen normaal kan wandelen.  "

 Zo voelt het inderdaad wel.

De onverantwoordelijke mensen kunnen hun gaan blijven gaan. Zoiets noem ik 'leven bij de gratie' van anderen.

Gewoon doorgaan met onverantwoord gedrag… de ander heeft zich maar aan te passen.

En gaat het fout?!, dan zijn de financiële consequenties ook nog eens voor die ander, die is nu eenmaal keurig verzekerd.

Moet het alleen maar om het geldt gaan? Nee, zeker niet!

Maar natuurlijk zal dit als onrecht aanvoelen voor Tineke en haar zoon.

Hond getrapt, uitgescholden en dreigen dat je maar heel rap je portemonnee moet trekken, terwijl…?

Het verhaal is bekend, dat is toch rete wrang hoor!

Soms kun je maar beter een situatie zo snel mogelijk afhandelen… maar of het altijd rechtvaardig is?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Een reden tot snel afhandelen heeft ze niet gegeven,sterker nog door haar dreigementen zijn we wel klaar met haar.

Ze zal nu maar moeten zien hoe ze bewijst dat Trouble als eerste aanviel want ook dat is niet echt duidelijk natuurlijk en zeker als je mij niet gezien heb op een afstandje van een paar meter O-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik zou haar ook niet meer benaderen hoor!

De mazzel met die dame!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik wilde het eerst nog een keer proberen maar uiteindelijk heb ik niks fout gedaan en besloten om geen contact meer te zoeken

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

De eerste poging om in redelijkheid tot een oplossing te komen, was toch al door jou gezet??

Alleen maar dreigementen en gescheld op rekwest krijgen? Nee, dan ben je uitgepraat hoor.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik kwam ook met het voorstel om tel nummers e.d uit te wisselen.
Denk dat de verwonding bij haar hond is meegevallen en dat het bloed het er erger uit deed laten zien dan het in werkelijkheid was, maar goed ook die zekerheid heb ik niet

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Jammer dat ik elke keer zo aanvallend gequot wordt.

Want het enige wat ik probeer uit te duiden dat niet schuldig zijn niet altijd gelijk loopt met aansprakelijk gesteld worden.

Dat TS in de situatie haar uiterste best heeft gedaan om het incident te voorkomen en de andere eigenaar zich in alle opzichten kwalijk heeft gedragen is duidelijk maar dat zegt niet zoveel over "aansprakelijk zijn in wettelijke zin".

Ik zou nu ook niks meer doen als ts zijnde, nergens voor nodig.

Maar de wet is soms krom en sluit niet aan bij het gevoel voor eerlijkheid van mensen.

Om een voorbeeld te noemen nog; bv autos díe fietsers of voetgangers aanrijden. Is de automobilist altijd schuldig ?? Beslist niet maar wel altijd aansprakelijk.

Laat de verzekeringen het uitzoeken mocht het zover nog komen en als ts zich niet schuldig voelt dat gevoel behouden want dat is het meest zuivere.
Maar de wet kan anders beslissen over wie wat moet betalen ...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en LucaWant het enige wat ik probeer uit te duiden dat niet schuldig zijn niet altijd gelijk loopt met aansprakelijk gesteld worden.

 Ik heb hier boven een paar artikelen geplaatst waarin dit bevestigd wordt.

 

Als eigenaar ben je verplicht de gemaakte kosten te betalen die je hond veroorzaakt heeft.

 

 

Helemaal los van wie de schuld heeft. Dat laatste is helaas zonder getuigen bijna nooit duidelijk aanwijsbaar. Het woord van de ene tegen de ander. 

 

Omdat de tegenpartij zich zo agressief opstelde, zou ik geen contact meer opnemen met deze dame en al helemaal de rekening niet betalen. Ze kan niets bewijzen, zelf niet dat het de hond van ts is die gebeten heeft. Waren er getuigen??

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Goja ik ervaar het niet als aanvallend hoor zeer zeker niet.
En inderdaad wat je zegt is waar en mijn gelijk zonder getuigen kan ook ik op mijn buik schrijven ;-) De tegenpartij in dit verhaal kan ook zeggen dat de honden los liepen en ik kan zeggen dat haar hond begon maar dat gaat touwtrekkerij worden vrees ik.

Al met al heb ik mijn best gedaan om het keurig op te lossen en van haar geen enkel goed woord alleen schreeuwen en dreigen dus voor ons is de kous af.

Nu even mijn zelfvertrouwen weer opkrikken en dan komt alles vanzelf weer goed toch? :-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik ervaarde het ook niet zo van jou ts !!

Werd elk incident maar zo fair opgepakt zoals jij en je zoon doen ..was de wereld een.stuk prettiger :-)

Zelfvertrouwen zal weer moeten groeien, gelukkig helpt de tijd altijd mee.

En ik ga 100% met Suzanne mee, ik had haar geplaatste linkjes ook gezien en díe laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Jullie hebben meer dam genoeg gedaan om het fair op te lossen. Ik zou het nu ook laten rusten en mocht er toch vervolg komen zelf geen gesprek meer aangaan maar de verzekering in schakelen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Krijg net een telefoontje van mijn zoon .........ze is aan de deur geweest wederom met dreigementen en dat hij haar nu gelijk moet betalen. Waarop mijn zoon heeft geantwoord geef al je gegevens en ik zorg dat het rond komt met de verzekering. Ze wil het nu contant hebben dus mijn zoon vroeg de rekening van de DA
en ze overhandigde hem een rekening met de datum doorgekrast en het rekeningnr vanwege privacy zei ze. Mijn zoon heeft haar vriendelijk doch dringend verzocht weg te gaan want dat hij dit totaal niet vertrouwd en zich genoodzaakt voelde om de politie er bij te halen.

Snap de privacy niet want zowel de datum en rek nr heeft hij nodig voor de verzekering.

Wat een raar mens :-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Zeker raar
Niks geheim aan een datum of rekening nummer
Het 1e geeft aan wanneer de 2e wie er betaald heeft
Beiden van groot belang in deze.

Je zoon handelt zeer correct . Top !

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

" Zeker raar

Niks geheim aan een datum of rekening nummer

Het 1e geeft aan wanneer de 2e wie er betaald heeft

Beiden van groot belang in deze.


Je zoon handelt zeer correct . Top ! "

 

helemaal mee eens!!
Wat een naar mens zeg bah ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat naar dat het allemaal zo moet gaan, probeer je het netjes af te handelen en krijg je zoiets.

 

Je zou bijna gaan denken dat de verwondingen nogal meevielen, en er misschien wel helemaal geen behandeling nodig was. Als er iets ernstigs was had ze dat toch wel verteld neem ik aan.

 

Jullie hebben je in elk geval helemaal niets te verwijten. Fijn dat het Trouble ook weer beter gaat en het helemaal goed komt met hem.

Nu jij nog je zelfvertrouwen terugvinden ja, dat heeft even wat tijd nodig maar komt wel weer.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Krijg net een telefoontje van mijn zoon .........ze is aan de deur geweest wederom met dreigementen en dat hij haar nu gelijk moet betalen. Waarop mijn zoon heeft geantwoord geef al je gegevens en ik zorg dat het rond komt met de verzekering. Ze wil het nu contant hebben dus mijn zoon vroeg de rekening van de DA
en ze overhandigde hem een rekening met de datum doorgekrast en het rekeningnr vanwege privacy zei ze. Mijn zoon heeft haar vriendelijk doch dringend verzocht weg te gaan want dat hij dit totaal niet vertrouwd en zich genoodzaakt voelde om de politie er bij te halen.

Snap de privacy niet want zowel de datum en rek nr heeft hij nodig voor de verzekering.

Wat een raar mens :-) "

 Ach vast een rekening van de vele vorige incidenten die ze uitgelokt heeft met haar valse losloophondje.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja beetje vreemd allemaal ze belde net zelf nog een keer met .....of je betaald of je ramen gaan er uit en hj heeft alleen geantwoord je weet wie er achter het raam ligt en ik ga aangifte doen nu.


Hij heeft de politie op de hoogte gebracht van het voorval en die vertelden dat wat hun betreft geen fouten zijn gemaakt en deze zouden nu contact op nemen

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Wow wat een figuur zeg ;-)
Heel goed dat hij aangifte doet hoor.
En die opmerking ' je weet wie er achter dat raam ligt " :-D ;-)

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wat een ellende zeg, ook al heeft je zoon het recht aan zijn kant, dit kost wel energie en tijd die je liever aan leuke dingen besteedt.
Sommige mensen sporen echt niet...

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Goedzo aangifte doen is nu wel wenselijk na deze dreigingen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nou het schijnen bekenden van de politie is nu bekent met een grote mond maar ze doen hoogstwaarschijnlijk niets.

Ze schijnen vaker de orde te verstoren :-)

Maar ja jammer dat het zo moet we kunnen onze energie wel beter gebruiken dan deze zinloze acties

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict 3 doggies

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Jeetje. Het wordt alleen maar gekker en gekker. Ik heb een heel fout gevoel bij die vrouw. Als of ze een slaatje wil slaan uit de situatie.

honden page profiel Anja en Naika en ShivaAnja en Naika en Shivabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika en Shiva

Aangifte zou ik in deze situatie ook gedaan hebben, ben je ingedekt als er wat gebeurt.

Op die rekening staat toch nog wel de naam van de dierenarts die behandeld heeft? Daar kan je zoon even naar toegaan om de datum te checken, de verzekering pikt een rekening zonder zichtbare datum toch niet. Contant ook nooit doen want dan heb je nergens bewijs van.

Succes.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat is die vrouw idioot bezig, zeg!

Ze zou zich moeten schamen voor haar eerdere gedrag en dan komt ze hier nog mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Update...Rottweiler pakt Golden retriever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 12 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^