Update...Rottweiler pakt Golden retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Mijn zoon heeft zo juist de dame in kwestie gebeld en ze is niet voor reden vatbaar ze kon alleen zeggen .....ik maak zelf uit hoe ik mijn hond uitlaat en loslaat en de volgende keer zou ze hem doodtrappen. Dat waren haar woorden dus mijn zoon heeft opgehangen.

Nu twijfel ik of ik moet bellen naar haar maar ben nu wel even opgefokt dus laat het maar even rusten "

 Ik denk dat ik hiervan dan een melding zou gaan maken dan, ben je ook ingedekt voor de verzekering en wanneer het weer gebeurd ligt er in iedergeval al iets op tafel.

Hier in het dorp laat ook iemand zijn hond zonder baasje uit, maar die heeft ook de mededeling van de buurman gekregen als jij dit weer doet, ga ik naar de politie maak ik er melding van. Nog een dominante hond ook, kom ik niet graag tegen met mijn hond.

Zij mag trouwens jouw hond niet doodtrappen, ook deze uitspraak zou ik meenemen in een melding. Wanneer ik een melding zou doen, zou ik eerst zelf de relefante punten op papier zetten om niets te vergeten. Sommige mensen moeten echt geen honden hebben....

Je zou kunnen aangeven dat jouw aangelijnde honden worden lastig gevallen door haar loslopende hond op een plak waar dit niet is toegestaan...Al met de eigenaar gepraat maar zij wil haar gedrag niet veranderen enz.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Update...Rottweiler pakt Golden retriever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Wie met vuur speelt kan zn vingers branden. Gevalletje eigen schuld dikke...

Anoniem (Gast)

Als je haar nog eens belt neem dan het gesprek op, stel dat het een zaak wordt dan kan jij aantonen dat zij niet voor reden vatbaar is en zich niet houdt aan de regels.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Als je haar nog eens belt neem dan het gesprek op, stel dat het een zaak wordt dan kan jij aantonen dat zij niet voor reden vatbaar is en zich niet houdt aan de regels. "

 wettelijk mag dit niet volgens mij, alleen met haar toestemming.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

"  wettelijk mag dit niet volgens mij, alleen met haar toestemming. "

 

klopt je mag geen ( telefoon ) gesprekken opnemen zonder toestemming van alle personen die op de opname te horen zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hoe vervelend het ook is, je staat in je recht, naar muziek luisteren zal ze hoop ik nu wel afgeleerd hebben, de hond behoorde aan de lijn, je vertelt dat het aangelijnd moest zijn daar.....

de vrouw zal de kosten van de dierenarts zelf moeten betalen, helaas. en hoop dat het een goede les voor dr is.

wel hoop ik dat beiden honden er zonder kleerscheuren van afkomen, na bezoek van de dierenarts.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Ik stond daar zelf met die twee Rottweilers en er was niet echt tijd voor om hun eerst vast te zetten "

 je had de hond ook niet aan de riem ? dan zijn jullie wat betreft verzekering beiden verantwoordelijk, dan kan de tegen partij zich daar toch op herroepen van... ze had de hond niet aan de lijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoe vervelend het ook is, je staat in je recht, naar muziek luisteren zal ze hoop ik nu wel afgeleerd hebben, de hond behoorde aan de lijn, je vertelt dat het aangelijnd moest zijn daar.....

de vrouw zal de kosten van de dierenarts zelf moeten betalen, helaas. en hoop dat het een goede les voor dr 

 Helaas werkt het niet zo. Volgens de wet ben je als eigenaar te allen tijde verantwoordelijk voor de schade die je dier toebrengt, ongeacht de omstandigheden. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Helaas werkt het niet zo. Volgens de wet ben je als eigenaar te allen tijde verantwoordelijk voor de schade die je dier toebrengt, ongeacht de omstandigheden.  "

 nee het zou wat zijn...... wanneer je de hond aangelijnd hebt, en een loslopende hond komt op je af, waarvan de eigenaar de hond niet terug roept, maar laat gaan, ben je echt niet verantwoordelijk hiervoor als er schade wordt toegebracht aan een andere hond.

jij loopt netjes aan de lijn, je hebt de hond vast, en de ander na vele malen waarschuwingen , kletterd de hond op jouw hond, dan is het logisch dat er schade ontstaat, en dat is de verantwoording van de tegenpartij... anders zou je nimmer meer met een hond op straat kunnen lopen om een hond uit te laten, netjes aan de lijn gehouden toch ? en na waarschuwen vele malen, is de tegenpartij toch fout.

honden page profiel SilkeSilke 3 doggies

honden foto van Silke

Treft geen enkele schuld je hebt gewaarschuwd en honden moeten aan de lijn. Die kreeg geen euro van mij.

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Blijf toch lastig, dat wettelijke gedoe..

Blijft toch vreemd dat de andere vrouw willens en wetens een risico neemt, door haar hond los te laten lopen in het openbaar.

En dat een andere baas die dat risico totaal wil vermijden daar de ellende van ondervind, en zou moeten betalen.

 

Of staat er ook in de wet dat een ieder ervan uit mag gaan dat elke hond gewoon naar je toe kan komen lopen.

 

Artikel huppeldepup.."Nederlandse burgers moeten rekening houden met niet onder appél staande loslopende honden , derhalve mogen deze dieren geen schade veroorzaken aan goederen of personen."

Dat houdt dan dus gelijk in dat je met een minder sociale hond , dubbel aangelijnd, niet meer in de openbare ruimte kan/mag komen , met het risico op schade.

 

Dan nog....

De andere baas trekt dus een conflict tussen honden onderling (zijn daar wetten voor.??)

Gelijk met dat zij als burger het bezit (de hond)van de andere baas dan dus mag beschadigen.?

Zijn toch 2 compleet andere dingen volgens de wet.?

 

Soms ben ik blij dat ik geen rechten gestudeerd heb..Pfff..

honden page profiel KalijnKalijn 3 doggies

Je hebt het baasje van de golden willen waarschuwen omdat je wist wat voor hond je bijhad. Jij hebt gehandeld zoals ieder verantwoord baasje (of in jou geval oppas) zou doen. Dat de andere baas eervoor koos om niet op haar hond en haar omgeving te letten is haar eigenkeus. Feitelijk gezien heeft de goldenbaas zelf de wet overschreden doordat haar hond losliep waar een aanlijn gebod geldt. 

Al voel jij je schuldig, zoals jou verhaal hier staat heb jij niks om je schuldig over te voelen naar mijn mening.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik vind het sowieso raar dat de hond het enige dier is wat zelf verantwoordelijk is voor zijn acties. Krijg je een schop van een paard, tja, dan had je er niet achter moeten staan. Bijt je hond omdat iemand zijn eigen hond niet in de gaten houd en met een rotgang op je hond afkomt (wat best bedreigend over kan komen) dan is je hond de schuldige en kan hij in het ergste geval nog afgemaakt worden ook. Maar nu zeggen we niet, tja, dan had je je hond maar bij moeten houden. De hond in kwestie kan zo lief zijn (met de juiste training) maar als 1 iemand even niet luistert, kan jouw hond daar de dupe van worden terwijl jij wel alles doet om het te voorkomen en het eigenlijk ook niet eens de schuld van de hond zelf is. (ook lang niet in alle gevallen hoor) Maar dat principe vind ik een beetje raar. Krabt een kat, tja dan moet je hem met rust laten he. Bijt een hond, dan word dat helaas niet gezegd maar krijgt de hond de schuld. Daarom is het soms voor baasjes heel erg moeilijk om het goede te doen.

Wat rot wat er gebeurt is zeg, heb zelf helaas laatst ook iets naars meegemaakt en ik kan me de frustratie goed voorstellen als een ander zijn hond niet in de gaten houd of terug roept. Jouw hond is nu de schuldige terwijl dat helemaal niet zo had hoeven zijn.

Ik zou zelf ook zeggen, betaal ieder lekker zijn eigen rekening. Als ik je verhaal lees dat is je hond niet een hond die alles zomaar bijt wat hij tegen komt. Mijn hond heeft er ook een handje van om op andere honden af te rennen en dan 2 meter ervoor er met een bocht langs af te gaan. Het heeft een jaar geduurd maar ik kan (laten we zeggen 98%van de tijd, het blijft af en toe een eigenwijze lieverd) hem nu bij me houden totdat ik zeg dat hij mag gaan kijken, met alleen mijn stem. Puur om dit soort situaties te voorkomen, want ik snap heel goed dat het dreigend kan zijn als er een hond op je af komt gerend. Nu is mijn hondje niet zo groot als een lab, maar de tekens blijven hetzelfde.

Ik hoop voor jullie dat de vrouw in kwestie nog kalmeert en dat jullie er toch nog even over kunnen praten. Je zal elkaar tijdens het uitlaten ook nog wel tegen komen en dan is het wel zo prettig dat je langs elkaar heen kan lopen. En ook beide weet hoe te handelen zodat dit niet nog een keer gebeurt.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Bah wat een ellende. Ik zou die vrouw niet meer bellen.
Laat de verzekering het afhandelen.
Ik zou voorzichtig zijn met melding maken
over die vrouw en Golden.
Ik vind het de eigenaar van de Golden zijn schuld
maar de Rottweiler krijgt zo snel een stigma.
Als ze horen dat de Rottweiler beet en ze maakt er heel verhaal van.... Jouw woord tegen haar woord. Dan komen de vooroordelen weer naar boven.

Je hoeft zeker haar rekening niet te betalen!
Haar hond rende dominant en los waar niet mag op je zoons Rottweiler af. Kan me best voorstellen dat hij woest werd.

Hier in de buurt ook iemand met 2 Goldens die los laat over de groenstrook waar het niet mag. Op zich vind ik loslaten nog niet zo'n ramp en gaat het meestal wel goed. Maar in dit geval. Een van die Goldens is erg dominant en ook al hield je wat afstand dan rende hij uitdagend vlak langs met blafje dat mijn honden er net niet bij konden. Mijn 2 vorige Tibetaanse Mastiff reuen reageerden dan wel ja met in de riemen hangen.
Gelukkig had die hond niet de durf binnen bereik van mijn honden te komen. En de baas ons beetje aankijken met blik van oeh moeilijke honden kijk hoe ze doen. Was heel irritant.

Gelukkig is het met de teef die we nu hebben geen probleem.
Ze vindt ze zelf leuk kunnen we gelukkig ontspannen doorlopen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

nee het zou wat zijn...... wanneer je de hond aangelijnd hebt, en een loslopende hond komt op je af, waarvan de eigenaar de hond niet terug roept, maar laat gaan, ben je echt niet verantwoordelijk hiervoor als er schade wordt toegebracht aan een andere hond.

jij loopt netjes aan de lijn, je hebt de hond vast, en de ander na vele malen waarschuwingen , kletterd de hond op jouw hond, dan is het logisch dat er schade ontstaat, en dat is de verantwoording van de tegenpartij... anders zou je nimmer meer met een hond op straat kunnen lopen om een hond uit te laten, netjes aan de lijn gehouden toch ? en na waarschuwen vele malen, is de tegenpartij toch fout. "

 http://www.minderhondenbeten.nl/wcs/mhb/nl/4428/juridische-zaken.html

 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

" Trouwens nog even je post gelezen Tineke, vind het ook absoluut niet kunnen dat de vrouw jouw hond ZO hard schopte dat hij omvalt. Zeker zo'n grote rottweiler..

Zou gewoon nog contact met haar opnemen.

Wat denk ik idd wel zo is is dat (helaas) jouw hond heeft aangevallen en dat dat de "schuldige" blijft.. Lastig. "

 Ben het er niet mee eens dat jij zou moeten opdraaien voor de kosten aan de andere hond,Degene die zijn hond vast heeft doet dat met reden,als daar een andere hond opaf komt en het baasje niet reageert omdat haar muziek te hard staat of niet wil luisteren, is het jammer voor die hond en baas.Er is door ts geprobeerd te waarschuwen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Sommige mensen zouden gewoon nooit een hond moeten hebben!

 

Het lijkt mij al lastig genoeg als je zelf met een hond aan de lijn loopt die uitvalt naar andere honden.

En dan kom je zo'n maf figuur tegen zoals die vrouw 

 

 

honden page profiel LucienneLucienne 3 doggies

Das duidelijk Suzanne en Luca. Geen speld tussen te krijgen.

 

En een Rottweiler reageert nu eenmaal met hoge opmerkzaamheid op zijn omgeving(en baas). Ik vraag me daarom ook af hoe ie zou reageren, wat ie zou doen als uw zoon op dat moment daar zou lopen met de dog. De rottweiler is in feite een rustig, zelfverzekerd en moedige hond met een zelfverzekerde afstandelijkheid die zich niet lenen voor onmiddellijke en willekeurige vriendschappen. Een Rottweiler is zelfverzekerd en reageert rustig en met een wait-and-see houding ten opzichte van invloeden in zijn omgeving.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ik vind dat je zoon helemaal niks moet betalen.je hebt toch gewaarschuwd?en ja als er domme mensen zijn die niet willen luisteren,dan is het hun eigen schuld.hoe vaak loop ik niet met jazz vast, na de aanval op jazz is hij af en toe niet aardig tegen andere reuen,en dat we dan mensen tegenkomen die hun hond dan los hebben,en die dan op jazz af komen en dan zeg ik tegen die mensen,sorry maar jazz is niet lief.en altijd hoor je,ohhh maar die van mij wel.en dan denk.ooohhh daar gaat het niet om.
en als jazz dan uithaalt worden ze boos,nee ik heb je gewaarschuwd en jij wil toch niet luisteren?hij doet niet tegen elke reu.maar ik vind die mensen gewoon dom.een oude buurman van mij had een rotweiler. een teef.ze was gek op jazz en pop.en andere honden moest ze niet.ze was altijd aan het spelen met die kleintjes van mij.maar goed ik hoop dat het goed komt met de hond van je zoon.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Wie met vuur speelt kan zn vingers branden. Gevalletje eigen schuld dikke... "

 

Bedoel je dit naar mij toe ik heb hardstikke mijn best gedaan

Verder ben ik vanmiddag even daar geweest en mijn zoon gaat toch even naar de DA met hem en we hebben er uiteraard nog even over door gebabbeld en hij zegt ook Mam als ik boos wil zeg ik dat haar hond begonnen is zij had immers geen oog voor haar hond pas toen de plukken haar rondvlogen reageerde ze. Maar gelukkig heb ik mijn kinderen met normen en waarden groot gebracht maar hij zei ook ik heb mijn best gedaan maar heb nu nog niet eens haar rekeningnummer dus ze zal nu zelf contact op moeten nemen en doet ze dat niet dan heeft ze een dik probleem.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Wie met vuur speelt kan zn vingers branden. Gevalletje eigen schuld dikke... "

 Nee Ts had netje haar honden aangelijnd, de eigenaresse van de tegemoet komende hond gewaarschuwd haar hond aan te lijnen. Deze dame was doof (oortjes met muziek) hond loopt op de hond van ts af en die haalt uit.

 

of bedoel je eigenschuld van de andere dame?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Tineke wat erg, ik snap dat je nu even ook onzeker bent. Balen dat je door een onverantwoordelijk iemand zo in een situatie gemanipuleerd bent.

 

Je hebt alles goed gedaan, zelfs nog omgedraaid om weg te lopen, ik las trouwens niet uit het verhaal dat Trouble degene is die aanviel, ik zie ook eigenlijk niet wat hij anders had kunnen doen dan uitvallen als er letterlijk een andere hond tegen hem aanklapt, hij zal ook wel vreselijk geschrokken zijn. Dat een Rottweiler dan meer schade veroorzaakt dan een Golden is denk ik wel zo.

Volgens mij ben jij niet schuldig en hoef je dus niet voor de andere hond te betalen, maarja of de wet dit ook zo ziet...het lijkt er niet op als ik het artikeltje zo lees. Het zou wel heel oneerlijk zijn als iemand een ongeluk veroorzaakt dat de ander daar voor op moet draaien.

 

Wel super dat je andere hond zo cool bleef dat ze rustig bleef en niet mee is gaan doen. Anders was de ellende niet te overzien geweest denk ik. Ze verdient echt een pluimpje hiervoor!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Dank je Dobry voor je lieve woorden en ik heb echt alles gedaan om het te voorkomen maar helaas mocht het niet baten. Ik kon ook echt geen duidelijke veroorzaker plaatsen De Golden kwam en het was raak maar echt hij is niet gecharmeerd van andere reuen maar andere dieren weer wel want toen ik bij mijn zoon binnen kwam (ben wel een van de weinige die dat kan) lagen er drie van de kittens heerlijk bij hem te slapen in de gang en keek hij mij aan met een kop en kwispelende staart van ik wil je begroeten maar die mormels liggen zo lekker te slapen. Dus ben eerst de kittens gaan voeren en heb hem min of meer bevrijd van ze hhihi.
Daarna kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om een blokje met ze te gaan lopen want ze zaten al vanaf half 11 alleen thuis en ik was er rond half 7 s ávonds.
Maar vrees dat ik mijn leergeld wel heb gehad want ik denk dat het bij mijn zoon zelf niet gebeurt was maar hij zegt van wel en dat mj niets te verwijten valt en me dankbaar is dat ik het uberhaupt toch doe voor hun. En natuurlijk brengt een Rott meer schade toe dat besef ik me heel goed.

Wat het teefje betreft ja die is geweldig bemoeit zich nooit met iets die kan ook goed met andere honden en is zelfs zo sociaal dat wanneer ze iemand leuk vind heel voorzichtig de pols pakt en je probeert mee te nemen naar huis. Dat is echt zo'n hond die nog koffie zou gaan zetten voor een inbreker want het is zo gezellig als er iemand is O-)

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

"  Bedoel je dit naar mij toe ik heb hardstikke mijn best gedaan

Verder ben ik vanmiddag even daar geweest en mijn zoon gaat toch even naar de DA met hem en we hebben er uiteraard nog even over door gebabbeld en hij zegt ook Mam als ik boos wil zeg ik dat haar hond begonnen is zij had immers geen oog voor haar hond pas toen de plukken haar rondvlogen reageerde ze. Maar gelukkig heb ik mijn kinderen met normen en waarden groot gebracht maar hij zei ook ik heb mijn best gedaan maar heb nu nog niet eens haar rekeningnummer dus ze zal nu zelf contact op moeten nemen en doet ze dat niet dan heeft ze een dik probleem. "
 

 

Nee hoor niet naar jou toe. Heb geen enkele medelijden met mensen die hun hond los laten lopen en overal maar naar toe laten lopen.

honden page profiel LienLien 3 doggies

honden foto van Lien

Wat een rotsituatie! Ik kan me voorstellen dat je daar nog niet helemaal lekker van in je vel zit. Ik heb na een incident met mijn hond echt 2 weken nodig gehad om mezelf weer een beetje op de rit te krijgen. Dat klinkt heel dramatisch , zo extreem was het ook weer niet, maar ik ben wel echt heel lang bezig geweest met herhalen van wat er gebeurde, honderen wat-als-ik-dan-mogelijkheden langs laten gaan in m'n hoofd, het hele verzekeringgedoe pffff..

Het is nog niet afgerond, maar ik ben wel weer mezelf!

 

Schud het van je af, laat je zoon het verder regelen, het is uiteindelijk zijn hond en zijn verzekering. Jij hebt alles gedaan wat je kon en helaas is het mis gegaan. De andere partij laat zich niet van haar beste kant zien, dus verwacht daar nu maar geen vrede-gebaar van. En dat hoef je ook zeker niet zelf te gaan brengen!

Sterkte

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

waarom denk je dat het bij je zoon niet gebeurd was? De honden kennen jou toch wel net zo goed als je zoon? Ik kreeg de indruk dat jullie eigenlijk heel ontpannen aan het wandelen waren en de honden niet stresserig waren?

Ik denk dat in sommige situaties honden bij iemand die niet hun eigenaar is en ze minder goed kennen ze wel wat alerter of onrustiger kunnen zijn en daardoor een korter lontje kunnen hebben. Maar in dit geval? Het lijkt me niet dat je zoon dit had kunnen voorkomen hoor, zoals hij zelf al zegt.

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

Wat ben ik dan enorm blij dat ik in België woon alhoewel het echt een apenland is...

In mijn ogen is het baasje van de Golden verantwoordelijk en dat zij dan maar zelf voor de kosten opdraait...je bent verantwoordelijk voor de schade die jouw dier toebrengt als jij of jouw dier in de fout gaat..als iemand een Wet overtreedt en daarmee een incident uitlokt is die verantwoordelijk voor de opgelopen schade...
De lijn doortrekkende wij hebben een ongeval gehad met de wagen, mijn man is in de flank van een andere wagen gereden tegen 70km/u. Wij zijn tegen haar gereden, zij niet tegen ons maar zij kwam uit een zijstraat en wij waren op de voorangsbaan, zij moest stoppen maar is vlak voor onze neus de rijweg opgekomen want ze had ons niet gezien...mijn man kon haar onmogelijk ontwijken dus dan zouden wij in fout zijn want wij hebben de schade veroorzaakt...zo krom zou de wetgeving dan zijn???
Als zij de wet niet overtreden had dan was dit niet gebeurd!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Sja.. wat is reëel.. 

 

Weet je wat ik vind: je hebt gedaan wat je kon, jij had je hond vast en hebt gewaarschuwd. Maar gaat het er nou werkelijk waar om wie wel of geen rekening moet betalen? Als mijn hond zoiets zou doen, aangelijnd of niet, zou ik me meer zorgen maken om de andere hond dan of ik wel of geen rekening moet betalen. Ik zou dus wél de rekening betalen, mijn hond heeft immers gebeten. Daar ben je toch gewoon verzekerd voor? Moet daar nou echt een probleem van gemaakt moeten worden, het gaat toch om de honden? Het gaat je zelf geen eens wat kosten.. 

 

Ik zou de eer aan mezelf houden en gewoon betalen. Ik snap jouw punt zeker, maar haar punt enigszins ook wel. Natuurlijk had zij haar hond niet los moeten laten en had ze alles in de gaten moeten houden. Maar hoe oud was ze? Ze klinkt als een 16 jarig meisje, en veel van die meisjes moeten nog een hoop leren. Ik denk dat ze op een harde manier nu wel heeft geleerd dat ze voortaan beter op moet letten. 
En als een hond mijn hond zou pakken (aangelijnd of niet), zou ik ook op allerlei manieren de hond proberen eraf te krijgen. Dus dat schoppen.. kan ik wel begrijpen. 

Ook de omgeving vind ik er wel wat toe doen.. loslaatgebied of niet; ik kan soms wel begrijpen dat mensen in een parkje hun hond even los laten (oke, dan had ze op moeten letten). Ik zou het persoonlijk niet snel doen, maar ik weet ook niet hoe de situatie in de omgeving is; of er uberhaupt wat in de buurt is voor de hond. Mja, dat is weer een ander discussiepunt. Persoonlijk laat ik m'n honden alleen los in een loslaatgebied, maar ik ben dan misschien ook wel wat verwend met een uitrenzone aan het eind van m'n straat. Als je dat niet in de buurt hebt..

 

Maar het blijft jouw (of die van je zoon) hond die bijt. Uit het verhaal kan ik niet opmaken dat de golden aanvallend aan kwam, ik neem aan dat hij alleen sociaal contact wilde maken. Dus; waarom druk maken om de rekening? Het gaat toch gewoon om de gezondheid van de hond. 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja en ook als je muziek luistert en je hond uitlaat moet je je oren en ogen open houden.Dat ze muziek luistert wil natuurlijk niet zeggen dat je dan geen verantwoordelijkheid hebt voor je hond,zijn veiligheid en die van een andere hond.

 

Je hond moet gewoon niet op elke hond af lopen,zo simpel vind ik het eigenlijk...of die hond nu los is of aangelijnd.Eerst communiceren of lichaamstaal van zowel de hond als baas lezen voordat er honden kennis gaan maken.

Maar in dit geval is het 3 x super asociaal...geen los loop gebied,hond op andere hond af laten lopen die aangelijnd is,en doen alsof je nergens mee te maken hebt omdat je muziek luistert.

 

 

Ik zou met haar contact op nemen als de hond van je zoon nog mank blijft lopen!! Zodat zij de kosten kan betalen om de manke poot te behandelen!

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"  


Hier wil ik niet mee zeggen dat de Rott onschuldig is overigens "

 Dat is hij dus eigenlijk wel!

Hij kan er ook niks aan doen dat hij het nu eenmaal niet fijn vindt dat er een hond direct in een rechte lijn(zo interpreteer ik het ,omdat het allemaal zo snel ging),en dus op die intimiderend over komt en een hond dan van zich af bijt is een logisch gevolg.

Jij hebt je best gedaan om problemen te voorkomen...en een ander zorgt ervoor dat dit kan gebeuren..en toen moest Trouble zich verdedigen.

 

En wat ik ook erg belangrijk vind in dit soort hond-hond confrontaties... welke hond liep er nu op welke hond af.

In dit geval zocht Trouble het niet zelf op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Update...Rottweiler pakt Golden retriever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 12 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^