Storm heeft gevochten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Pff... wat begon als een hele leuke wandeling met als einddoel water veranderde in een hel... 

 

Ik ging samen met een vriendin en haar 2 staffords naar de bossen met Storm, zodat ze ff uit konden razen en lekker konden zwemmen in het ven, om af te koelen.. 

 

Eenmaal bij het water was er een bejaarde boxer, en een vuilnisbakkenrasje, geadopteerd uit het buitenland. Super gezellig staan kletsen, hondjes los, zelfs de boxer met artrose deed poging tot spelen, en alle honden waren blij. Ik gooide wat met takken en een frisbee etc. Alles ging super leuk en gezellig. 

Op den duur vertrokken de 2 andere honden, en waren er dus onze 3 honden alleen, dolle pret met elkaar. 

 

Totdat er op den duur een vrouw aankomt met 2 labradors, een bruine en een zwarte. De bruine super sociaal, lekker spelen en meerennen met Storm en Bailey die wedstrijd deden wie het langst de frisbee vast kon houden, super leuk... 

De zwarte lab was wat meer op zichzelf en zijn baas gericht. Spelen met een stok en grommen als er een hond in de buurt van zijn stok kwam. 

 

Op den duur werd er een stok gegooid, en Storm en de zwarte lab gingen er achter aan, Storm had de frisbee nog in zijn bek, maar moest die stok hebben. 

 

En het een op het andere moment was er gegrom en een hoop gepiep... 

Storm had de zwarte lab vast in zijn nek, in het water... 

 

Het duurde ff tot het besef kwam dat dit menens was, en dat Storm niet aan het spelen was... 

 

Ik heb me geen moment bedacht en ben het water in gegaan, slippers uit en gaan!

Eenmaal aangekomen kon ik niks, mijn moeder riep nog dat ik niet zelf er tussen moest springen, anders had ik dat in een impuls gedaan... 

 

Ik zag een grote stok drijven, en heb die gepakt. Uit blinde waanzin ben ik gaan slaan tegen Storm, maar het hielp niet... hij had vast en zou vast houden. Op een moment zag ik kans zijn kop te pakken, en begon ik tegen hem te schreeuwen... hij liet natuurlijk niet los... dus voorzichtig via de achterkant begon k aan zijn kaken te trekken (had ik maar een breakstick!) Hij liet los... maar pakte snel het oor van de lab. Ondertussen had mijn vriendin haar honden aangelijnd, want haar teef werd gek en wilde Storm helpen. Haar pup was los geschoten,  maar kwam niet dichter bij. Ik voelde me hulpeloos, maar uiteindelijk kreeg ik Storm los. De hond vluchtte en de vrouw lijnde haar honden snel aan. Gelukkig reageerde ze heel rustig, en liep ook rustig weg (het is een bekende van het wandelen in de buurt) Ik heb Storm nog 5 minuten vastgehouden terwijl ik in het water stond te trillen als een rietje. Ik kon niets, ik kon alleen maar blij zijn dat haar hond niets had... maar goed dat hij zo'n dikke vacht had... 

 

Toen ik een beetje bij zinnen was ben ik uit het water gekomen en heb ik Storm aangelijnd, het leek erop alsof hij zelf ook niet in de gaten had wat er was gebeurd... toen zag ik pas dat hij een behoorlijke kras boven zijn oog had, en ook daaronder. Storm is dus ook gebeten, waarschijnlijk is dat de reden geweest waarom hij terug beet. 

 

We zijn rustig naar de auto gewandeld en thuis ben ik in tranen uit gebarsten... ik kan nog steeds niet geloven wat er is gebeurd, maar ik ben zo blij dat ik me geen seconde bedacht en dat water in ben gegaan. Wie weet hoe het anders was afgelopen. 

 

Volgende week word Storm gecastreerd, en vanaf nu... let ik heel goed op. Alleen nog los bij zijn  "vaste" vriendjes. Het is nog steeds een ras waarvan mensen snel denken "oh die zal wel begonnen zijn"

 

Ik moest dit echt ff kwijt ergens. Ik ben nog steeds van de wap... Storm ligt op schoot te slapen terwijl ik nog steeds tril als een rietje... 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat heftig zeg!! Maar heel eerlijk gezegt vind ik ook niet echt verstandig hoe je de honden laat spelen met elkaar.. Sowieso wordt er altijd al gewaarschuwd dat je staffords heel erg goed in de gaten moet houden met andere honden, maar om dan de honden met frisbee's en stokken laat spelen terwijl ze elkaar nog niet kennen.. dat is wat mij betreft vragen om moeilijkheden.

 

Ook een beetje oneerlijk om te zeggen dat storm vast eerder is gebeten en dat hij daarom ging bijten.

 

En dat mensen denken dat het aan het ras ligt.. Ja dat is er niet voor niets.. en dat kun je aan dit verhaal ook wel weer zien. Er wroden helaas niet genoeg maatregelen genomen met alle gevolgen van dien!!!

 

Hoe is het nu met die andere hond?

 

 

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ik snap dat je heel erg geschrokken bent. Maar het is sowieso nooit handig om met 'vreemde' honden met een speeltje te spelen. Gaat gauw fout. En je hebt een Stafford. Dan weet je dat die op een bepaalde leeftijd intolerant naar andere honden kunnen worden.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Hmm ja moet k er dan bij vermelden dat die honden elkaar van pups af aan kennen, en dat ze altijd super leuk spelen samen? Dat Storm ernorm onderdanig is naar alles en iedereen... nee natuurlijk niet, want kennelijk maakt dat niet uit. Ik wilde hier ff mijn hart luchten, en zoals in mijn OT staat. De andere hond heeft niets... Storm wel. Natuurlijk vind ik het rot. Maar om maar meteen onverantwoordelijk te noemen vind ik niet eerlijk. Er waren 5 honden en 4 volwassen mensen, allemaal met veel kennis en ervaring. Uiteindelijk was ik degene die reageerde... de rest deed niets, maakt niet uit ook. 

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ja.. ik ben nou eenmaal niet iemand die alleen maar rooskleurig gaat lopen praten.. Ik vind gewoon dat je daar steken hebt laten vallen.. En dat er anderen bij waren, maakt dan eigenlijk niet uit.. Ja.. dat er meer waren die niet hebben nagedacht.. Maar ik blijf erbij dat ik het gewoon niet verantwoord vind om honden met frisbee's en takken te laten spelen, omdat je dan dus inderdaad krijgt wat jij schrijft.. een hond die perse alles wil en dan gaat vechten.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ik zie al reacties dat mensen reageren ' het is een stafford je weet toch dat je moet opletten' vind ik rot voor je dat mensen zo reageren. Het mag nog een golden retriever zijn, het kan met elk ras gebeuren hoor! Heb ook vaak zo'n nare opmerkingen gehad met men rottweiler, terwijl hij zich altijd liet doen door andere 'lievere in andere mensen hun ogen' rassen.

Voel je niet zo rot, en ook niet naar je hond. Je hond heeft krasjes op z'n gezicht dus sowieso heeft de 'oh zo lieve lab' ook gebeten naar je hond. Staffords zijn gewoon gekend dat wanneer ze bijten niet meer lossen. Dat is het verschil tussen een stafford en andere rassen. Je schreef al dat de zwarte lab meer aan de eigenaar was dan andere honden, heeft dit wss ook uitgelokt. Ik zeg nu ook niet dat het de zwarte lab zen fout is he. Is gewoon een nare situatie maar het kan gebeuren dus maak je er niet zo druk in..

Nu, hopelijk heeft de andere hond niets.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Ik denk dat je zelf misschien ook wel denkt van, had ik dit of dat maar gedaan, maar dat is altijd achteraf, het is in ieder geval het belangrijkste dat het nog zo is afgelopen en niet met ernstige verwondingen. Hoe oud is Storm? Ik had gelezen dat het intolerante meestal rond een jaar of 1,5 tot 2 jaar gaat uiten.

 

Ik vind het in ieder geval heel goed van je dat je zo snel wilde helpen, dat zou ook niet iedereen doen, hoor, zoals blijkt bij de anderen! Je bent zelf nog heel toch? En hoe gaat het nu met Storm?

 

Ik hoop dat je snel weer op je gemak bent. Even laten bezinken en inderdaad voorzichtig zijn met vreemde honden en vooral degene die grommen als ze een tak hebben, is mijn ervaring.

 

 

 

 

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Ik vind het ook erg hoe sommige zo negatief reageerd, alsof ze haar nog niet rot genoeg voelt. Nu het laatste wat ze nodig heeft hoor een heleboel reacties om haar de les te spellen.

Beetje respect hier op HP ;-) :-D komt iedereen verder mee dan zo negatief te zijn!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Speeltjes en voer zijn grote triggers voor honden.

Dat heeft op zich niks met een bepaald ras te maken.

Het zijn dingen waar honden wel een vechtpartij voor over hebben.

Kan heel lang goed gaan, maar soms gebeurt er toch iets waardoor het explodeert.

En als je een grote, sterke hond hebt, ook nog een stafford zelfs, maakt het nog meer indruk, denk ik.

Juist om al die verhalen die rond de staffords gaan. (terecht of niet)

 

Maar dat je van slag bent, dat is logisch als je hond zo gevochten heeft.

 

 

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Hmm ja moet k er dan bij vermelden dat die honden elkaar van pups af aan kennen, en dat ze altijd super leuk spelen samen? Dat Storm ernorm onderdanig is naar alles en iedereen... nee natuurlijk niet, want kennelijk maakt dat niet uit. Ik wilde hier ff mijn hart luchten, en zoals in mijn OT staat. De andere hond heeft niets... Storm wel. Natuurlijk vind ik het rot. Maar om maar meteen onverantwoordelijk te noemen vind ik niet eerlijk. Er waren 5 honden en 4 volwassen mensen, allemaal met veel kennis en ervaring. Uiteindelijk was ik degene die reageerde... de rest deed niets, maakt niet uit ook. 
 
  "

 

Ik begrijp wel wat Judith bedoelt.

 

Storm kent de honden waarmee je ging wandelen,van je vriendin..dat kan idd erg goed gaan,dat gaat om vertrouwen..maar ze toch met z'n allen laten 'prooitjes' vangen (want zo zien honden stokken,speeltjes..en wat van jou is mag je verdedigen) met ook inmenging van vreemde honden (wat al genoeg spanning kan mee brengen puur om het feit dat onbekende honden niet vertrouwd zijn,er kan dan gewoon heel snel stress in het 'spel' komen) ,daarmee neem je een groot risico.

 

Het is jammer dat dit eerst moet gebeuren voordat mensen snappen dat honden niet met vreemde honden moeten spelen met speeltjes/stokken.

 

De volgende keer als er wel honden vastzitten..kun je het beste even de halsband een kwartslag draaien met je hand er tussen,dan komt er even geen lucht bij,ontspant de hond en kan zo dat bekkie los raken.

 

Ik snap heel goed dat je staat te trillen als een rietje.Leuk is anders.

 

Hoe kijk je er nu zelf tegenaan,als je je bedenkt hoe vaak je hier leest niet met speeltjes in combinatie met vreemde honden en dat het niet verstandig is om je Stafford met alle honden te laten 'spelen'? Ook al is jouw hond een goedzak..hij is uiteindelijk degene die vast zit en op die manier weer naam maakt voor het ras...Of geloofde het niet dat zou of kunnen gebeuren?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ik vind het ook erg hoe sommige zo negatief reageerd, alsof ze haar nog niet rot genoeg voelt. Nu het laatste wat ze nodig heeft hoor een heleboel reacties om haar de les te spellen.

Beetje respect hier op HP komt iedereen verder mee dan zo negatief te zijn! "

 

Het heeft niks met negativiteit te maken,deze situatie is gewoon wat het is,er zijn hier génoeg verhalen voorbij gekomen en ook veel reacties van Stafford/Pitbull baasjes die zeggen,niet doen,niet los laten met alle honden.

 

Iedereen kent zijn/haar eigen hond het beste,maar er zit ook een specifieke eigenschappen in honden gefokt.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

 Als een hond al zit te grommen als hij zijn stok in zijn bek heeft ben ik altijd dubbel op mijn hoede en zou geen balletjes of stokken gaan gooien .Heb al vaak genoeg gezien (bij anderen ) dat dit resulteerde in een gevecht . Voortaan proberen de kop vast te houden (zodat hij niet kan gaan  scheuren )en wachten dat hij loslaat .Ik ga je niet veroordelen want je reageert in een opwelling en hebt op dat moment weinig tijd om na te denken.

Kan me voorstellen dat het schrikken is en zie het als een leermoment ,hou verder je hond goed in de gaten dat zijn wond niet gaat ontsteken.

 

sterkte

 

Heb ook het idee dat honden als het warmer weer  is  sneller geprikkeld zijn ??

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"  
 
 Als een hond al zit te grommen als hij zijn stok in zijn bek heeft ben ik altijd dubbel op mijn hoede en zou geen balletjes of stokken gaan gooien .Heb al vaak genoeg gezien (bij anderen ) dat dit resulteerde in een gevecht . Voortaan proberen de kop vast te houden (zodat hij niet kan gaan  scheuren )en wachten dat hij loslaat .Ik ga je niet veroordelen want je reageert in een opwelling en hebt op dat moment weinig tijd om na te denken.
Kan me voorstellen dat het schrikken is en zie het als een leermoment ,hou verder je hond goed in de gaten dat zijn wond niet gaat ontsteken.
 
sterkte
 
Heb ook het idee dat honden als het warmer weer  is  sneller  ,geprikkeld zijn ?? "

  Ja dat valt mij ook op! Door de warmte krijgen ze toch wat sneller stress..moet zeggen dat als ik het goed warm heb ,ik ook minder kan hebben..je bent natuurlijk veel sneller moe,minder fit.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Heftig zeg begrijp dat je even van je af moet praten.

Het is nog al niet wat honden die vechten.

 

Toch dacht ik bij het lezen aan het begin al ojee spelen en verschillende honden dat moet haast wel fout gaan en helaas maar waar.

Je hoort het zo vaak dat voedsel en spel een oorzaak zijn van een vechtpartij.

 

Of de andere hond nu eerst gebeten heeft of niet doet niet ter zake, die hond heeft duidelijk aangegeven dat het zijn stok was.

Dan is het aan jou als baas om te zorgen dat jou hond zich er niet mee bemoeit en kan die dat niet dan kies ik ervoor om zelf weg te lopen en m'n honden mee te nemen om te voorkomen dat zoiets gebeurt.

 

En of het wel of niet verantwoord is om je staff los te laten lopen en met andere honden te laten spelen vind ik niet relevant in dit verhaal meer denk hoe je als baas allert moet zijn op signalen die andere honden afgeven en of jou hond daar wel of niet iets mee doet.

En dat kan best moeilijk zijn.

 

Sterkte met je bibbers en ik hoop inderdaad dat de lab niks heeft, dan loopt het wellicht met een sisser af.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Hallo Femke, ben je naar die mevrouw heen gegaan vragen hoe het gaat?

Dit los van schuld.

Dit soort incidenten gebeurd altijd (meestal) als er met speelgoed of stokken gespeeld wordt. Het is verstandig met meerdere honden niets geven om te spelen of te apporteren.

Ze krijgen competitiedrang (hebben mensen ook) en in dit geval staat het los van ras, kan in elk groep honden gebeuren.

Echter, de mate waarmee je hond vasthield en de moeite die je moest doen geeft wel aan dat je extra waakzaam moet blijven.

 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

"  
 
 Als een hond al zit te grommen als hij zijn stok in zijn bek heeft ben ik altijd dubbel op mijn hoede en zou geen balletjes of stokken gaan gooien .Heb al vaak genoeg gezien (bij anderen ) dat dit resulteerde in een gevecht . Voortaan proberen de kop vast te houden (zodat hij niet kan gaan  scheuren )en wachten dat hij loslaat .Ik ga je niet veroordelen want je reageert in een opwelling en hebt op dat moment weinig tijd om na te denken.
Kan me voorstellen dat het schrikken is en zie het als een leermoment ,hou verder je hond goed in de gaten dat zijn wond niet gaat ontsteken.
 
sterkte
 
Heb ook het idee dat honden als het warmer weer  is  sneller geprikkeld zijn ??
 
"

 

insgelijks (ook zeker wat dat laatste betreft)

 

 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

Het is trouwens heel moeilijk om juist te handelen . Mijn honden (jack russel en engelse stafford ) zijn eens een keer aangevallen  in het donker door 2 honden (mechelse herder en bouvier) die ineens uit het donker uit het niets opdoken . De stafford had de bouvier weer zo weg gejaagd maar die mechelse herder had mijn russel te pakken .Nou probeer maar eens de achterpoten te pakken als ze heen en weer zitten te draaien ,laat staan hun bek.

Kortom theorie is makkelijker als praktijk  

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Jeetje wat rot zeg Femke! Je bent terecht enorm geschrokken.... Wat een narigheid zeg!

 

Maar, dit kan een ieder overkomen. Ongeacht het ras... Van Max weet ik dat hij niet kan delen. Dus zodra ik een andere hond zie, stop ik even met gooien tot ik een seintje krijg dat het ka  omdat de betreffende hond er niet moeilijk om doet.... Max gromt dan wel alleen en gaat nooit een conflict aan, maar ben altijd op mijn hoede..

 

Meisje  zie het als een leermoment... Het kan dus ook fout gaan, en ja. Ook ik heb het eerst moeten ervaren hoor.... 

 

Jammer van sommige reacties hier, tuurlijk zullen er fouten gemaakt zijn. Maar wanneer jullie in zo'n situatie zouden zitten zou je ook niet graag dit commentaar over je heen krijgen.... Gebeurt is gebeurt, Femke moest haar hart luchten en ipv haar te gaan vertellen hoe fout ze wel niet zat. Kunnen we haar ook vertellen wat ze de volgende keer wel beter kan doen ;-)

 

 

Laat het even bezinken meid, en hou zijn wond goed in de gaten!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Oooh meid, wat een heftige dag zeg... Snap dat je er even doorheen zit.

 

Heb je die vrouw nog wel gesproken? Zou wel even excuses aan gaan bieden... Die hond heeft fysiek niets, maar wie weet is hij wel erg geschrokken...

 

Hoe is het nu met Storm?

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

"  

Het heeft niks met negativiteit te maken,deze situatie is gewoon wat het is,er zijn hier génoeg verhalen voorbij gekomen en ook veel reacties van Stafford/Pitbull baasjes die zeggen,niet doen,niet los laten met alle honden.

 

Iedereen kent zijn/haar eigen hond het beste,maar er zit ook een specifieke eigenschappen in honden gefokt. "

 



Ja snap ik wel en kan allemaal wel zijn dat er bepaalde eigenschappen in een bepaald ras zit, maar heb ik zelf ook genoeg meegemaakt mensen die veroordelen bij een ras die vele als gevaarlijk vinden. Ik snap het wel dat sommige schrik hebben van het ras maar leuk is anders. Nuja wou dit gewoon even zeggen omdat ze het wss al erg genoeg heeft zo en dan nog bakken kritiek dat ze het verkeerd aanpakt dit dat. Denk wel dat ze nu twee x zal nadenken voor ze storm loslaat bij onbekende honden.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Wat vervelend Femke! 

Kan geloven dat je geschrokken bent! Storm speelt altijd zo leuk met andere honden, zeker met Bailey!

Wat vervelend dat het is gebeurt, maar misschien inderdaad niet slecht om hem enkel te laten spelen met zijn vriendjes. 

Hoe is het met zijn kras boven zijn oog? 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

de slag met de stok en veelvuldig roepen moedigt aan en zorgt er net voor dat je hond zich nog vaster bijt. 

ik was er niet bij dus is het nogal moeilijk om te oordelen wat je wel had kunnen doen want dat verschilt enorm per situatie en per hond (had je hond nog aandacht voor je, voor zijn omgeving, reageerde hij op je stem,...)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Jeetje wat rot zeg Femke! Je bent terecht enorm geschrokken.... Wat een narigheid zeg!
 
Maar, dit kan een ieder overkomen. Ongeacht het ras... Van Max weet ik dat hij niet kan delen. Dus zodra ik een andere hond zie, stop ik even met gooien tot ik een seintje krijg dat het ka  omdat de betreffende hond er niet moeilijk om doet.... Max gromt dan wel alleen en gaat nooit een conflict aan, maar ben altijd op mijn hoede..
 
Meisje  zie het als een leermoment... Het kan dus ook fout gaan, en ja. Ook ik heb het eerst moeten ervaren hoor.... 
 
Jammer van sommige reacties hier, tuurlijk zullen er fouten gemaakt zijn. Maar wanneer jullie in zo'n situatie zouden zitten zou je ook niet graag dit commentaar over je heen krijgen.... Gebeurt is gebeurt, Femke moest haar hart luchten en ipv haar te gaan vertellen hoe fout ze wel niet zat. Kunnen we haar ook vertellen wat ze de volgende keer wel beter kan doen ;-)
 
 
Laat het even bezinken meid, en hou zijn wond goed in de gaten! "

 

Ik vind de reacties logisch en helemaal niet aanvallend. De gemaakte fouten die worden aangekaart zijn tevens de verbeterpunten immers.

 

Heel naar Femke dat dit heeft moeten gebeuren. Dat is een ervaring waarvan je hoopt hem niet mee te hoeven maken maar eerlijk is eerlijk; persoonlijk vind ik dat je ook een paar missers hebt gemaakt. Hopelijk leren nu ook andere mensen van jouw ervaring.

 

 

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Pfoee snap je bibbers!!

Wat ik ervan begrijp had de labrador alleen maar oog voor zijn stok en negeerde hij de andere honden...dit zie je heel vaak. In de ogen van de hond is hij onwijs bezig met een taak. Namelijk die stok dragen, misschien onbewust aangeleerd als pup zijne. Is die stok zijn apporteer-werk, storm bemoeide zich met de stok die de labrador zag als zijn 'bezit', zijn werk. Storm pikte dit niet op, waarbij waarschijnlijk de lab hem een waarschuwing heeft gegeven en storm daar op in is gegaan...maar goed ik was er natuurlijk niet bij maar zo zou ik het voor me zien.

Ik zou in elk geval oppassen met speeltjes en apport spelletjes als er andere honden bij zijn. Dit puur om onderling bonje te voorkomen. Wat een ander heeft is altijd veeeeeel leuker en interesanter. Kijk maar naar jezelf als kind. Wat je klasgenootje had wou jij ook hebben...dat ijsje van je zusje is net wat groter haha:-)

En wat er hierboven werd gezegd, slaan en schreeuwen en etc werkt alleen maar averechts. Hij ziet het alleen maar als aanmoedigen en oh mijn baas helpt me wel.

Hopelijk heeft hij er niks aan over gehouden, en de lab ook niet.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Je mag blij zijn dat het zo is afgelopen, het had vele malen erger kunnen uitpakken!

 

Vooral heel hard gaan schreeuwen en slaan, dan moedig je ze aan om nog beter en harder vast te pakken/houden. Blijft jammer dat mensen een dergelijke hond nemen zonder te weten hoe te handelen als het mis gaat.

 

Mag hopen dat je nu goed geschrokken bent en instaat bent ervan te leren. Ik kan hier 1000 x roepen dat een stafford geen hond is om lekker los te laten lopen tussen vreemde honden, maar men wil zelf de ervaring krijgen hoe het is als hun hondje een gevecht aangaat. Gelukkig valt het vaak de eerste keer wel mee, zoals nu, de tweede keer zal het lastiger gaan worden......

 

Altijd dat geneuzel van ja maar hij is altijd sociaal en onderdanig totdat..... Hou hem aan de lijn of gooi hem los waar geen andere onbekende honden zijn. Tuurlijk had dit voorval ook met een ander ras als de stafford fout gegaan, maar die houden heel erg vaak niet vast en zullen zeker niet doorgaan als ze klappen krijgen. Als deze ervaring nog niet voldoende voor je is geweest en nu nog steeds denkt dat ie wel overal lekker los kan met vreemde honden, zorg dan iig dat je een breakstick hebt en weet hoe die te gebruiken! Nu was het gelukkig een weerbare hond, maar wat als het een jack, malthezer of ander klein hondje was....., dan had je de krant gehaald en was er weer iets negatief over het ras, terwijl de baas de schuldige is.

 

Sorry geen lieve oeh en aah reactie van mij, want dit is nu precies het type eigenaar waar ik de balen van heb. Als je zonodig een sociale hond wilde had je geen stafford moeten nemen, jij heb een stafford genomen, dus dien je ook je verantwoordelijkheid te nemen.    

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Helemaal eens met Mick!

 

Dikke zucht

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Je mag blij zijn dat het zo is afgelopen, het had vele malen erger kunnen uitpakken!
 
Vooral heel hard gaan schreeuwen en slaan, dan moedig je ze aan om nog beter en harder vast te pakken/houden. Blijft jammer dat mensen een dergelijke hond nemen zonder te weten hoe te handelen als het mis gaat.
 
Mag hopen dat je nu goed geschrokken bent en instaat bent ervan te leren. Ik kan hier 1000 x roepen dat een stafford geen hond is om lekker los te laten lopen tussen vreemde honden, maar men wil zelf de ervaring krijgen hoe het is als hun hondje een gevecht aangaat. Gelukkig valt het vaak de eerste keer wel mee, zoals nu, de tweede keer zal het lastiger gaan worden......
 
Altijd dat geneuzel van ja maar hij is altijd sociaal en onderdanig totdat..... Hou hem aan de lijn of gooi hem los waar geen andere onbekende honden zijn. Tuurlijk had dit voorval ook met een ander ras als de stafford fout gegaan, maar die houden heel erg vaak niet vast en zullen zeker niet doorgaan als ze klappen krijgen. Als deze ervaring nog niet voldoende voor je is geweest en nu nog steeds denkt dat ie wel overal lekker los kan met vreemde honden, zorg dan iig dat je een breakstick hebt en weet hoe die te gebruiken! Nu was het gelukkig een weerbare hond, maar wat als het een jack, malthezer of ander klein hondje was....., dan had je de krant gehaald en was er weer iets negatief over het ras, terwijl de baas de schuldige is.
 
Sorry geen lieve oeh en aah reactie van mij, want dit is nu precies het type eigenaar waar ik de balen van heb. Als je zonodig een sociale hond wilde had je geen stafford moeten nemen, jij heb een stafford genomen, dus dien je ook je verantwoordelijkheid te nemen.     "

 Ik ben het met Mick eens! Hij verkondigt het op het forum erg vaak, niet te missen! 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ja voor beide partijen zijn dit soort incidenten altijd zo enorm schrikken! De hondentaal is ook zo enorm ingewikkeld. Wie weet wat deze honden met elkaar bespraken. Met mensen is het net zo dat het met de ene mens wel klikt en de andere niet. Eerder had jouw hond heel leuk gespeeld met andere honden dus sociaal is hij ook wel. Het is vaak zo moeilijk inschatten wanneer je kunt voorkomen dat iets onhandig verloopt. Gelukkig heb je beide honden kunnen redden, moedig van je!

 

Ozzie speelt wel eens met een Mechelse herder, deze herder legt de stok op de grond in de hoop dat Ozzie hem pakt. Doet Ozzie dit dan pakt zij hem. Zo daagt de mechelse herder de andere honden uit. Nu we dit weten gebruiken we geen stokken en speeltjes meer wanneer beide honden samen zijn. Een gemeen spelletje.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Pff dat moet heftig zijn geweest En je zal vast geschrokken zijn! 

 

Maar ik vind dat door alle baasjes wat signalen gemist zijn. Iedereen kon weten dat het fout zou kunnen aflopen. En zoals hier op het forum vaak vermeld wordt is een staff niet dat type hond dat je overal zomaar losgooit.

 

Hopelijk is er geen blijvende schade! Veel sterkte 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel



Moet eerlijk bekennen dat Diesel ook wel eens liep te ravotten met Staffords, zag er eigenlijk geen kwaad in.

Maar sinds ik hier een paar topics heb lopen volgen, lopen de rillingen me over de rug, en gaat Diesel niet meer los.

Tis wel heel lastig om aan de eigenaar te vragen of ze hun hond bij zich willen houden, pff, je zou er ruzie door krijgen, waarom vragen ze dan, gaat toch altijd goed, ze snappen er niets van, en voelen zich gewoon beledigt.

pagina 1 van 10 12 3 4 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: asielkat bij volwassen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^