Storm heeft gevochten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

Ik ben van mening dat ook de vrouw met haar labrador in de 'fout' is gegaan...
Als er mensen op een plek met honden aan het spelen zijn kom ik er met mijn honden niet bij en ga ik elders spelen...zoals ik het lees had de labrador voordien al gegromd om een stok...dan zou ik als eigenaar van de lab mijn spullen pakken en vertrekken omdat ik dan ook weet dat dat tot ruzie kan leiden en ook dat de andere er eerder waren...Als ik dan toch persee mijn andere lab wil laten spelen dan lijn ik de zwarte lab aan zodat er geen ruzie kan uitgelokt worden...
Plus weet ik ook dat als er ruzie zou komen een staff niet gemakkelijk lost in tegenstelling tot andere rassen (over het algemeen).
Dus ik vind dat die vrouw eveneens in de fout gegaan is...

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik lees dat je al genoeg kritiek krijgt... Dus ik ga verder niks zeggen over wat je misschien beter anders had aan kunnen pakken. Dat is allemaal achteraf en dit gebeurde allemaal zo snel dat je niet kon nadenken voordat je handelde... 

Je kunt het wel zien als een leermoment. Niet meer met andere honden laten spelen als er speeltjes in het spel zijn. Maar de vrouw is net zo goed fout, haar honden laten bij een hond die al met een speeltje bezig zijn zou ik dus echt niet doen!

 

Met Balou moet ik ook altijd oppassen hoor! Als er ballen en stokken bij komen wil hij ze perse hebben, en hij pakt ze gewoon af van een andere hond en verdedigt ze met een grom...

Tja tot nu toe is dat altijd goed gegaan omdat de andere hond hem zijn zin geeft. Maar als we er eentje tegen zouden komen die de bal nog liever wil dan wordt het ook vechten. En dit heeft niks met het ras te maken maar met het karakter van de hond naar mijn idee...

 

 

 

 

En ik ben het ook eens met Mick slaan is natuurlijk niet de oplossing, maar toen er een klein hondje in Balou zn buik aan het happen was was mijn eerste ingeving ook schoppen... Tja niet verstandig. Maar zoiets heet volgens mij in the heat of the moment...

Volgens mij geeft topic starter toch duidelijk aan dat het geen onbekende honden waren maar dat ze elkaar al vanaf pup kennen....

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik zal nooit, maar dan ook nooit, ergens blijven staan waar honden "zo leuk met elkaar spelen", en al helemaal niet als er een bal of wat dan ook bij betrokken is.

Ik geloof NIET in spel om het spel tussen honden die elkaar niet door en door kennen, en dan nog, een hond is al gauw "in competitie" zeker reuen onderling en dan loopt de spanning gauw op en is een gevecht zo ontstaan, en dan bij het ene ras nog wat sneller dan het andere.

De mevrouw van de labs was ook erg onverstandig, zij had moeten doorlopen en haar blijkbaar erg competitie gerichte lab later zijn tak moeten laten apporteren en niet op een strandje waar al honden opgewonden liepen te rennen.

Een leerschool dus, geen leuke, maar min of meer goed afgelopen.

Dat is voor mij trouwens een beetje de vraag, ik heb met zoiets eens een enorm hematoom onder de huid bij 1 van mijn honden gehad, waar hij veel pijn aan heeft gehad en ook voor behandeld moest worden, zonder gaatjes in zijn huid (was niet door een staff trouwens, maar door een herder veroorzaakt).

Dus nee, ik blijf überhaupt zelden ergens staan waar andere honden zijn, en nee, ik laat mijn hond nooit spelen, eigenlijk met niks niet, behalve in de vaste groep schnauzers waar we regelmatig mee op stap gaan, maar die honden hebben elkaar in de loop der jaren zeer goed leren kennen, en zelfs daar kan spanning ontstaan als je te lang op 1 plek bent, of als er een prooi of voedsel in zicht is.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Snap dat je geschrokken bent maar hopelijk leer je hiervan. Het hoeft niet Storm te zijn geweest die begon maar dat maakt in principe niks uit. Je kan beter voorkomen dan genezen, zeker bij dit ras. Laat hem niet meer los bij (onbekende) honden en wees op je hoede, helemaal als er stokken/ballen in het spel zijn. 

 

 

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Als je dergelijke rassen bezit hoor je op voorhand over alle voorzorgsmaatregelen te beschikken! Breakstick is een must tijdens iedere wandeling en laten spelen met soortgenoten is gewoon vragen om problemen. Het is allemaal niet zo moeilijk.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

" Ik zal nooit, maar dan ook nooit, ergens blijven staan waar honden "zo leuk met elkaar spelen", en al helemaal niet als er een bal of wat dan ook bij betrokken is.

Ik geloof NIET in spel om het spel tussen honden die elkaar niet door en door kennen, en dan nog, een hond is al gauw "in competitie" zeker reuen onderling en dan loopt de spanning gauw op en is een gevecht zo ontstaan, en dan bij het ene ras nog wat sneller dan het andere.

De mevrouw van de labs was ook erg onverstandig, zij had moeten doorlopen en haar blijkbaar erg competitie gerichte lab later zijn tak moeten laten apporteren en niet op een strandje waar al honden opgewonden liepen te rennen.

Een leerschool dus, geen leuke, maar min of meer goed afgelopen.

Dat is voor mij trouwens een beetje de vraag, ik heb met zoiets eens een enorm hematoom onder de huid bij 1 van mijn honden gehad, waar hij veel pijn aan heeft gehad en ook voor behandeld moest worden, zonder gaatjes in zijn huid (was niet door een staff trouwens, maar door een herder veroorzaakt).

Dus nee, ik blijf überhaupt zelden ergens staan waar andere honden zijn, en nee, ik laat mijn hond nooit spelen, eigenlijk met niks niet, behalve in de vaste groep schnauzers waar we regelmatig mee op stap gaan, maar die honden hebben elkaar in de loop der jaren zeer goed leren kennen, en zelfs daar kan spanning ontstaan als je te lang op 1 plek bent, of als er een prooi of voedsel in zicht is. "

 

honden page profiel F&FF&F 3 doggies

honden foto van F&F

Ik snap goed dat het schrikken was!!

 

Je hebt gereageerd op je intuïtie alleen helaas is slaan en roepen niet de juiste manier, de hond hoort dit eigenlijk als "pak hem dan, pak hem dan!".

Toch snap ik wel dat dit een natuurlijke reactie is.

 

Zelf heb ik een Labrador en geen enkel verstand van Staffords maar de laatste tijd hoor je er veel over..

 

Wel was het zowel van jou als van de eigenaar van de Labrador niet echt slim om ze met een stok te laten spelen of überhaupt een stok te gooien terwijl beide honden los waren.
Zeker omdat de Labrador al vanaf het begin geen interesse toonde in de andere honden en erg op zijn stok gefocust was. Dit had zijn baas duidelijker kunnen aangeven en ook jij had hier beter op kunnen letten.

Het kan best zijn dat de Labrador eerst beet maar het kan ook zijn dat jouw hond eerst beet, dit weet je niet.

 

Wel vind ik dat mensen (zeker met honden als Staffords etc (die met bijten haast niet los laten) ) heel erg goed geinformeerd moeten zijn voor ze een soortgelijk ras aanschaffen..

Maar dit vind ik voor elk ras. Van chihuahua tot noem het maar..

 

Ik heb bijvoorbeeld bewust gekozen voor een Labrador omdat ik een maatje wilde die lekker actief is maar ook echt een allemansvriend. Heb me heel erg in het karakter verdiept en ook allerlei tests gedaan om te kijken watvoor hond bij ons past. Toen ook rasspecifieke informatie opgezocht en boeken gelezen etc.
Tuurlijk is elke hond (ook van hetzelfde ras) heel anders en hebben ze allemaal een eigen karakter, maar toch zijn er bepaalde dingen die bij het ras horen.

 

Ik vind dat je niet schuldig bent want denk dat velen pas leren na soortgelijke ervaringen maar hoop wel dat je hier van geleerd hebt, voor je hond en voor jezelf!

 

Groetjes :-)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Moet eerlijk bekennen dat Diesel ook wel eens liep te ravotten met Staffords, zag er eigenlijk geen kwaad in.

Maar sinds ik hier een paar topics heb lopen volgen, lopen de rillingen me over de rug, en gaat Diesel niet meer los.

Tis wel heel lastig om aan de eigenaar te vragen of ze hun hond bij zich willen houden, pff, je zou er ruzie door krijgen, waarom vragen ze dan, gaat toch altijd goed, ze snappen er niets van, en voelen zich gewoon beledigt. "

Ja dat klopt dat niet iedere eigenaar zijn hond los moet laten. Ik ben hier ook heel voorzichtig met loslopende honden, omdat de baasjes vaak niet door hebben dat het met de ene hond wel kan klikken en de andere niet. Ras maakt volgens mij niet heel veel uit. Sommige eigenaren beginnen rare gezichten te trekken en te mopperen als je ze in bebouwde kom vraagt om hun hond even aan te lijnen.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Snap dat je geschrokken bent maar hopelijk leer je hiervan. Het hoeft niet Storm te zijn geweest die begon maar dat maakt in principe niks uit. Je kan beter voorkomen dan genezen, zeker bij dit ras. Laat hem niet meer los bij (onbekende) honden en wees op je hoede, helemaal als er stokken/ballen in het spel zijn. 
 
  "

 Jaklopt maar dit geld voor alle honden. Je kunt andermans honden ook niet altijd vertrouwen. Gewoon je eigen gevoel volgen en je hond observeren.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik vind niet dat je een schuldige moet zoeken in dit geval... Ieder had dingen beter/anders kunnen doen en dan was t niet gebeurd, maar dat is altijd zo, in elke situatie!

Ik wil je mijn complimenten geven om hoe jij hebt gehandeld... Ik had het echt niet geweten denk ik!

Leer van de tips die gegeven worden maar laat het vooral los nu, je hebt het prima opgelost en het is allemaal goed afgelopen, geen reden meer tot eindeloos piekeren! Ervaring meenemen en de volgende keer gebruiken...

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

JA sorry...ik weet dat je dit niet wilt horen, maar ik vind dit ook dom, punt

 

honden door elkaar, met stokken en balletjes..met het type hond wat jij hebt is het gewoon wachten tot je hier een keer stront om krijgt...niet of, maar wanneer is vaak de vraag

wil je je stafford lekker tussen de honden omdat het zo'n goedzak is, ale, maar laat dan tenminste de stokken en ballen/frisbee achterwege

want je ziet het, ook jouw onderdanige sociale goedzakje kan zo uit de hoek komen

 

precies de reden waarom ik me nooit tussen de honden ga begeven die iets te verdedigen of na te jagen, hebben...je hebt zo een bak ellende te pakken

 

sorry, misschien had je troostende woorden verwacht...maar niet van deze kant in ieder geval

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ik vraag me trouwens af, ook voor mezelf mocht het ooit voorkomen, wat je eigenlijk WEL kan doen bij een gevecht tussen honden?

Want zoals Jeroen ook zegt, elke lieve goedzak kan in een gevecht raken..

Het typische "dat doet hij anders nooit" verhaal..

 

Iemand die tips heeft voor een evt. gevecht?

(Moet er overigens niet aan denken..!)

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Ik vraag me trouwens af, ook voor mezelf mocht het ooit voorkomen, wat je eigenlijk WEL kan doen bij een gevecht tussen honden?
Want zoals Jeroen ook zegt, elke lieve goedzak kan in een gevecht raken..
Het typische "dat doet hij anders nooit" verhaal..
 
Iemand die tips heeft voor een evt. gevecht?
(Moet er overigens niet aan denken..!) "

 

Daar lopen een tweetal topics over.

 

@ Femke..

 

Ik kan me helaas enkel aansluiten Bij Mick, APBT en Jeroen.

 

Vooral niet luisteren (vooral het eerst willen zien, dan pas geloven motto houden), terwijl je eerder bent gewaarschuwd..

 

 

 

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar in dit geval denk ik niet dat het ras hier (in eerste instantie) echt zo bepalend is. Spelen met ballen, stokken, speeltjes; dat is gewoon vragen om problemen, want de bal, stok of speeltje is altijd van één hond (de hond die zich dit toe-eigent) en dat mag in de hondenwereld verdedigd worden. Als er dus twee honden zijn die zich dat speeltje, stok of bal toe-eigenen, dan heb je dus een probleem. Was het een teckel geweest, een golden retriever, een leonberger; dat gedrag is op zich niet zo vreemd. (Het is natuurlijk niet handig als je al ziet dat de labrador 'zijn' stok al flink verdedigt door te grommen om dan alsnog met stokken te gaan spelen.

 

Wat ik dan weer niet geheel normaal vind aan het gedrag van Storm is dat hij grijpt en dan ook echt vasthoudt. Een knauw of een waarschuwing, ok. Maar echt vasthouden.... daar zou ik me echt wel wat zorgen om maken, want dit hoort natuurlijk niet. En dan ook nog in die mate dat jij als baas zelfs geen controle meer hebt en hij zelfs niet loslaat wanneer jij erbij bent, dat is echt een veel te heftige reactie! Daar moet je echt mee oppassen.

 

Weet je trouwens hoe het nu met de lab gaat? Op zich kan er van buitenkant niet zoveel te zien zijn, maar onderhuids kan er aardig wat kapot zijn. Hoop van niet natuurlijk, maar het is wel mogelijk.

En hoe gaat het met Storm? Hoe is de schade rond zijn oog? DA-bezoek waard, of gewoon wat krasjes?

 

Schrikken wel hoor! Kan me goed voorstellen dat het voor jou ook heftig was. Hoe gaat het met jou? Al bekomen van de schrik?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ja, dat is natuurlijk niet sli.....

O, wacht....dat is nu wel bekend ..

 

Tja, de groepsdynamiek, het samen spelen..

Ik ben ook zo'n 'eikel" die nooit maar dan ook nooit zijn honden zomaar los zou laten bij andere.

Al moet ik 10 km omlopen...ik wil controle over de situatie houden als het onbekende honden zijn..

 

Bij bekende honden.

Onze honden hebben ook van die vriendjes die ze al 3 , 4 jaar kennen.

Altijd samen lopen,komen hier op visite... nooit geen lastig gedoe.

Maar geen seconde dat ik eraan denk om die 2 van ons samen met de 2 herders van een familielid samen het water in te sturen,of ergens achteraan te laten rennen..

 

Beetje het zelfde als TS.

Onze asielzoekrt zal niets doen...beetje herrie, en grommen..maar dat is het dan ook wel.

Tot ...de herder zijn tennisballetje zou gaan verdedigen met zijn tandjes.!!..dan zet ik €1000 op onze asielzoekrt.

En ja, dan heeft onze grote zwarte Newfy haarbal het gedaan in de ogen van veel mensen.

Is die herder eigenlijk begonnen.?

Reageert onze Newfy veel te opgefokt, en had hij veel beter naar de signalen van de herder moet luisteren.?

 

Ik ga altijd mee het water is, zodat ik met mijn neus op de situatie sta.

Dat kleine grommetje /blaf van de ene hond , waardoor de staart van onze Newfy opeens stijl omhoog gaat staan.

Afleiden, energie weg laten stromen..

Want.... ook ik vind het prachtig om de interactie tussen honden te zien.

En ja, het spelen is leuk, geweldig, heerlijk om naar te kijken.

Maar als ik het hier zie, dan zijn ze een uur in het water.,en duurt het vrijblijvende spel maximaal 10 minuten.

En dan wordt het heel langzaam een wedstrijdje wie wat waar het eerste is, of het meeste heeft.

10 minuten...max.

Rennende, blaffende, springende, zwemmende honden , zijn in 30% van de gevallen aan het spelen..

De andere 70%, zien wij apen als vrijblijvend spelen..maar zien de honden heel anders in mijn ogen.

 

Maargoed....wij hebben ook ons leermomentje gehad.

Daar ben ik dan wel weer heel eerlijk in..

 

Lesje is geleerd..en gelukkig dat het goed is afgelopen.

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
Daar lopen een tweetal topics over.
 
@ Femke..
 
Ik kan me helaas enkel aansluiten Bij Mick, APBT en Jeroen.
 
Vooral niet luisteren (vooral het eerst willen zien, dan pas geloven motto houden), terwijl je eerder bent gewaarschuwd..
 
 
 
  "
 
 

Oh thanks, ik zal daar op zoeken. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ik vraag me trouwens af, ook voor mezelf mocht het ooit voorkomen, wat je eigenlijk WEL kan doen bij een gevecht tussen honden?
Want zoals Jeroen ook zegt, elke lieve goedzak kan in een gevecht raken..
Het typische "dat doet hij anders nooit" verhaal..
 
Iemand die tips heeft voor een evt. gevecht?
(Moet er overigens niet aan denken..!) "

 

Hangt er vanaf wat voor gevecht het is.

 

Om te beginnen is het iig belangrijk dat jezelf niet tussen de honden komt, want je loopt dan zeer grote kans gebeten te worden (veelal zal dit door een hond niet expres worden gedaan, maar loop je simpelweg in de weg).

 

Is het wat bekvechten en gehap, benader de honden (bij voorkeur met 2 mensen) van achter. Trek de hond aan zijn achterpoten naar achteren en lijn ze aan. Je snapt dat als je in je eentje ben dit moeilijk gaat zijn.

Is het zoals dit voorbeeld dat 1 hond de ander vast heeft en je heb geen hulpmiddel (breakstick) bij de hand, dan benader je ook de hond van achteren. Je klemt de hond met je benen net achter de voorpoten en pakt de kop met 2 handen vast, zodat je kunt voorkomen dat ze gaan schudden (dat geeft namelijk de echte schade). Zodra ze overpakken (even lossen en gelijk weer vast bijten) trek je zijn kop de lucht in.

Met breakstick doe je hetzelfde, maar dan hoef je niet te wachten tot het overpakken (kan heel lang duren....), duwt de breakstick tussen de kiezen en wrikt de bek open.

 

Roepen, schreeuwen, slaan, schoppen is alleen maar een aanmoediging om vaster te grijpen, ze kunnen niet zien wie de klappen uitdeeld en denken al snel dat het hun tegenstander is. Rust, stilte en kalmte is de sleutel!

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal

honden foto van Vlooienbaal

" Hallo Femke, ben je naar die mevrouw heen gegaan vragen hoe het gaat?
Dit los van schuld.
Dit soort incidenten gebeurd altijd (meestal) als er met speelgoed of stokken gespeeld wordt. Het is verstandig met meerdere honden niets geven om te spelen of te apporteren.
Ze krijgen competitiedrang (hebben mensen ook) en in dit geval staat het los van ras, kan in elk groep honden gebeuren.
Echter, de mate waarmee je hond vasthield en de moeite die je moest doen geeft wel aan dat je extra waakzaam moet blijven.
 
  "

 

Hoi Femke,

Erg ellendig wat er is gebeurd, maar ik ben het eens met de quote van hier boven.

Het kan gebeuren bij elke hond! niet leuk maar wel waar.

 

Soms kan een hond ook een slechte dag hebben of overgeprikkeld waardoor er iets gebeurd.

Meid het is een incident, wanneer het vaker voor komt is het een probleem.

laat het los en hou het in de gaten!

 

succes en sterkte

groetjes

Jacqueline

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

Je moet niet altijd iets zien, toen mijn jack aangevallen is geweest zag je niks aan hem tot hij later op de avond een dik gezicht kreeg...heel zijn wang was losgetrokken van zijn kaak bleek bij het spoedbezoek aan de dierenarts...

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

even voor de duidelijkheid, of aanvulling...

tuurlijk kan zoiets altijd eens gebeuren, met elk ras, of kruising...helemaal als je ergens een beetje stilstaat of rondhangt en de honden hun gang laat gaan met stokken en dergelijke...

dus in die zin, helemaal niet vreemd dat dit eens gebeurt...dus nee, niet direct een rasgerelateerd issue of dat we de stafford als ras er weer bij moeten halen...

 

maar ik vind echter wel, dat TS deze situatie dus al nooit op had moeten zoeken met storm...ergens rond blijven hangen, honden met stokken, balletjes of speelgoed...

dikke vette alarmbellen, en bij weg blijven...

 

dus een stukje te weinig verantwoording, deze hele situatie waarin het misging, had er in mijn ogen al nooit geweest moeten zijn...

dan heb je het al een paar pasjes te ver laten komen naar mijn bescheiden mening

 

bedoel dit ook helemaal niet naar of vervelend naar Femke toe...maar komop, je weet wat voor hond je hebt, soms moet je dan ff dat extra stapje verantwoording zetten, al is het maar gewoon, just to be safe...

 

 

 

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Jaklopt maar dit geld voor alle honden. Je kunt andermans honden ook niet altijd vertrouwen. Gewoon je eigen gevoel volgen en je hond observeren. "

 






Dat klopt wel wat jij zegt dat het met iedere hond kan gebeuren maar denk toch dat bepaalde rassen net ff meer schade toe brengen en dan ook wat sneller geraakt zijn als er iets gebeurd
Heb je dus een Pitt Staff of iets in die trant moet je oppassen en zeker niet met ballen en stokken blijven gooien. Trouwens als er andere honden bijkomen ook al ken je ze dan nog moet je oppassen.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

O dit is zo'n stick...

 

 

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Hangt er vanaf wat voor gevecht het is.
 
Om te beginnen is het iig belangrijk dat jezelf niet tussen de honden komt, want je loopt dan zeer grote kans gebeten te worden (veelal zal dit door een hond niet expres worden gedaan, maar loop je simpelweg in de weg).
 
Is het wat bekvechten en gehap, benader de honden (bij voorkeur met 2 mensen) van achter. Trek de hond aan zijn achterpoten naar achteren en lijn ze aan. Je snapt dat als je in je eentje ben dit moeilijk gaat zijn.
Is het zoals dit voorbeeld dat 1 hond de ander vast heeft en je heb geen hulpmiddel (breakstick) bij de hand, dan benader je ook de hond van achteren. Je klemt de hond met je benen net achter de voorpoten en pakt de kop met 2 handen vast, zodat je kunt voorkomen dat ze gaan schudden (dat geeft namelijk de echte schade). Zodra ze overpakken (even lossen en gelijk weer vast bijten) trek je zijn kop de lucht in.
Met breakstick doe je hetzelfde, maar dan hoef je niet te wachten tot het overpakken (kan heel lang duren....), duwt de breakstick tussen de kiezen en wrikt de bek open.
 
Roepen, schreeuwen, slaan, schoppen is alleen maar een aanmoediging om vaster te grijpen, ze kunnen niet zien wie de klappen uitdeeld en denken al snel dat het hun tegenstander is. Rust, stilte en kalmte is de sleutel! "

 Even ter correctie hoor. Ik heb hier toevallig net een youtube geplaatst waarbij deze man aangeeft dat je de hond niet aan zijn achterpoten zou mogen trekken. Je klemt de hond tussen je benen, en pakt hem bij de halsband geeft hij aan. Lijkt me ook veiliger dan hou je meer controle en voorkom je denk ik een beet.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

klopt, maar mick noemde de achterpoten als er enkel wat gesnapt wordt, dus niet vasthouden in een serieus gevecht

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" klopt, maar mick noemde de achterpoten als er enkel wat gesnapt wordt, dus niet vasthouden in een serieus gevecht "

 Lijkt me idd het handigst.  pffff hoop dit nooit mee te maken!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik lees vooral een combinatie van factoren.. Het warme weer (is voor veel honden even wennen is, de overgang), de stokken, de vreemde hond die zijn stok/speelgoed niet wil delen ..en dan een hond van een ras met een wat korter lontje.

Ik denk dat het geluk is dat het nog zo afgelopen is.
Heb je gegevens uitgewisseld met die vrouw? Om te kijken of er achteraf geen schade is ontdekt o.i.d?

Wat er precies gebeurt is weet waarschijnlijk niemand. Wie er eerst gromde of beet, maar feit blijft dat je hond een andere hond in de nek vast houd..en bleef vasthouden. Dus inderdaad, wat je zelf ook al bedacht had; extra opletten met vreemde honden en speeltjes etc. Probeer de plekken waar je hond los kan zorgvuldig uit te zoeken.

Onze Lady gaat ook nog wel eens los, op een omheind veldje, waar geen andere honden zijn.. Op het trainingsveld van onze GT mag ze regelmatig los..en op hele afgelegen en overzichtelijke stukken, tijdens de training.

Dus het kan wel, je moet gewoon alleen even goed kijken hoe en waar :-).

Ik hoop dat je vannacht toch een beetje goed geslapen hebt..en wat bekomen bent van de schrik.

Hoe is het met Storm?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  Even ter correctie hoor. Ik heb hier toevallig net een youtube geplaatst waarbij deze man aangeeft dat je de hond niet aan zijn achterpoten zou mogen trekken. Je klemt de hond tussen je benen, en pakt hem bij de halsband geeft hij aan. Lijkt me ook veiliger dan hou je meer controle en voorkom je denk ik een beet. "

 

Zolang ze niet vast hebben, loop je grote kans om gebeten te worden! Als ze niet vast hebben en je gaat 1 hond klemmen en daarna aanlijnen, heb je de kans dat de andere hond de hond grijpt die jij klem hebt, vandaar dat ik dan eerst wat ruimte tussen de 2 honden wil hebben voor het klemmen.

 

In geval van bekvechten, trek ik eerst 1 hond naar achteren, zet hem klem en lijn hem aan. Als je te laat ben en ze hebben vast is het eerst klemmen, loshalen en dan aanlijnen.

 

Op het filmpje (top voorbeeld btw!!) zie je dat het lossen met break stick ook zeker niet heel makkelijk is en als je dan bedenkt dat het geen bijtrol is maar een bewegende hond, word het nog lastiger. Vind zijn tip om de gebeten hond eerst ergens aan vast te zetten eigenlijk wel een hele goeie, zo kun je voorkomen dat ze elkaar nogmaals grijpen zodra er gelost is.

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Baasje heeft nog niet gereageerd en snap best dat ze zich aangevallen voelt.

Ik lees dat die honden samen goed konden, ik snap haar vertrouwen wel.

Dat de meeste staffords zo zijn betekend niet dat ze allemaal zo zijn??

Je hebt overal wel uitschieters(zoals mijn amerikaanse bulldog)

 

Ze heeft nu een shit ervaring meegemaakt die niemand mee wil maken.

Wellicht niet goed gehandeld, maar ik had denk ik het zelfde gedaan in haar plaats.

Het enige wat je wil is dat je hond stopt met aanvallen.

 

Hopelijk heeft de andere hond geen erge verwondingen(of ik moet er over heen hebben gelezen)

 

Ze heeft hier echt wel van geleerd

 

 

 

 

 

 

Anoniem (Gast)

Zoals de rest al zei niet erg slim van je, "gelukkig" is het nog aardig afgelopen. Iig niet meer loslaten zeker niet waar veel andere honden komen, reken er maar op dat Storm vanaf nu niet meer met andere honden kan.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Zolang ze niet vast hebben, loop je grote kans om gebeten te worden! Als ze niet vast hebben en je gaat 1 hond klemmen en daarna aanlijnen, heb je de kans dat de andere hond de hond grijpt die jij klem hebt, vandaar dat ik dan eerst wat ruimte tussen de 2 honden wil hebben voor het klemmen.
 
In geval van bekvechten, trek ik eerst 1 hond naar achteren, zet hem klem en lijn hem aan. Als je te laat ben en ze hebben vast is het eerst klemmen, loshalen en dan aanlijnen.
 
Op het filmpje (top voorbeeld btw!!) zie je dat het lossen met break stick ook zeker niet heel makkelijk is en als je dan bedenkt dat het geen bijtrol is maar een bewegende hond, word het nog lastiger. Vind zijn tip om de gebeten hond eerst ergens aan vast te zetten eigenlijk wel een hele goeie, zo kun je voorkomen dat ze elkaar nogmaals grijpen zodra er gelost is. "

 Ja natuurlijk dat is ook zo! Je kunt je eigen hond wel vast houden, maar dan heb je die andere ook nog die kan uithalen!  Top ik snap het!

 

pagina 2 van 10 123 4 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: asielkat bij volwassen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^