belangrijke vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChantalChantal

Hoi allemaal ik heb een belangrijke vraag, 

ik heb afgelopen vrijdag een amerikaanse akita gereserveerd en aanbetaald bij een fokker.
het was precies de kleur die ik moest hebben en ze worden niet echt bepaald veel aangeboden dus dacht dit is eindelijk mijn kans.
maar nu: ik kwam thuis en vroeg me af waar de pups vandaan kwamen omdat er geen ouders bijzaten tot grote schrik kwam ik op allerlei forums terecht dat de meeste pups die daarvandaan kwamen ziek werden en na enige tijd stierven. 
Maar las ook wel eens berichten dat er gezonde pups vandaan kwamen. Het waren voornamelijk berichten uit 2012 en daarvoor.
heb ook gelezen dat de zaak 3 maanden dicht is geweest dit jaar en moest meer dan 50 verschillende hondenrassen hebben zitten, dat was in mijn geval toen ik daar ging kijke. niet meer.
Hoeveel er precies zaten weet ik niet meer maar denk zon 7 verschillende rassen. Alle pups leken me kerngezond met name die wat ik wil die was erg speels blafte goed niks vreemds aan te zien. 
waarom is deze fokker weer open gemogen? zal die zich toch positief hebben veranderd? 
omdat die nu zo ie zo al niet meer zoveel honden heeft zitten? en het daar nu netter uitziet dan de berichten uit 2012 en daarvoor. dat die van de FOD hem misschien hebben gewaarschuwd van dat als het nog eens gebeurd met zoveel slechte klachten dat de zaak voorgoed dichtgaat dat dat die fokker misschien toch aan het denken heeft gezet? 
wie kan mij info geven of het dus nu vooruit is gegaan bij de fokker het gaat om die van Zonhoven in de Blookstraat (ikwileenpuppy.be) 
zou het erg zonde vinden als ik de akita moet laten zitten maar zou ook erg zonde zijn als de akita na een aantal dagen ziek zou moeten worden en misschien dood zou moeten gaan.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als je hem neemt hebben zij weer geld verdiend om de volgende twee te laten dekken of pups te bestellen in een of ander Oostblok land.
Of de hond gezond is, is niet het enige argument om te twijfelen, wat dacht je van de omstandigheden waarin de moeder hond zich bevindt?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Tsja, wat kan ik hier voor zinnigs op zeggen. Weinig vrees ik...

 

Vind je 7 rassen voor een 'fokker' (of 'kweker' in BE) niet óók een beetje te veel?

Gingen er geen Grote Alarmbellen rinkelen toen je geen ouders (of in ieder geval moeder) zag?

En waarom MOET je per se een pup in een bepaalde kleur? Je wilt toch een pup die qua karakter bij je past en niet een zwarte (om maar wat te noemen) omdat het zo mooi bij de bank kleurt?

 

En 'ikwileenpuppy.be'... 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Niet alleen ikwileenpuppy.be, maar ze hebben zelfs 5 verschillende sites en zijn daarnaast nog actief op marktplaats.

Als ik kijk bij 'kies een puppy', kan ik al uit 13 rassen kiezen.

 

Eerlijk gezegd denk ik dat je zelf ook al wel weet dat dit niet goed zit.

En als je verder zoekt zie je niet alleen negatieve berichten uit 2012. Ik zie ze ook nog van begin dit jaar.

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/177827/ik-wil-een-puppy.be-moet-drie-maanden-dicht.php

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Misschien kun je deze links even doorlezen:

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_463-Broodfoksignalen.php

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_461-Checklist-goede-fokker.php

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_464-De-Aanschaf-van-een-Hond.php

 

Hele grote kans dat je inderdaad een hond koopt met gezondheidsproblemen, want in de broodfok geven ze echt niks om gezondheid of om op een correcte manier fokken. En door zo'n pup daar te kopen houd je dit vreselijke gedoe alleen maar in stand. Het is niet zo dat je een puppy 'redt'; je zorgt er alleen maar voor dat de moeder weer een nest op de wereld moet zetten met doodzieke pups die anderen dan weer kopen. Niet aan mee doen! Jammer van je aanbetaling, maar echt; doe het niet!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" En waarom MOET je per se een pup in een bepaalde kleur? Je wilt toch een pup die qua karakter bij je past en niet een zwarte (om maar wat te noemen) omdat het zo mooi bij de bank kleurt?

 

En 'ikwileenpuppy.be'...  "

 



dat de topic opener een bepaalde kleur wilt hebben, is niet raar, , daar is niets mis mee, wel jammer dat ze een aanbetaling heeft gedaan en dan pas verder kijkt. wat voor fokker het is.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Niet halen, want als jij je pup haalt is er weer een plek voor een nieuwe.
Deze fokker gaat nooit goed worden, want als de pups niet bij hun moeder kunnen. En zoveel rassen blijven fokken, blijft een brooodfokker die niet goed voor de honden zorgt.
Je kan beter naar een goede fokker gaan.
Www.ikwileenpuppy.be is een broodfok site.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Chantal, als je je alsnog bedenkt, bel deze fokker op en zeg dat je er van afziet, wellicht krijg je toch je geld terug. vertel dat je te overhaast besloten hebt. ga kijken bij een rasvereniging van deze hond, heus dat is veel en veel beter. daar kan je ook op de wachtlijst staan .

honden page profiel ChantalChantal

wat voor fokker het is weet ik niet precies, weet alleen dat die in zonhoven is (Belgie) op zon boerderij de persoon die mij hielp was een jonge `jonge denk rond mijn leeftijd 22 zo en kort daarna zag ik volgens mij zijn vader maar die was bezig met andere dingen beetje grote lomp uitziende man met een blauwe overal aan.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je weet zelf heel goed dat hier een en ander totaal niet in orde is.

 

7 rassen; geen moederhonden = broodfok uit de Oost Europese landen = walgelijke hondenhandel in België.

 

Pups worden onder erbarmelijke omstandigheden geboren. Fokhonden zien in Oost Europa amper daglicht. Pups van meestal nog geen 6 weken worden in benches gestopt en bovenop elkaar in kleine transportbusjes vervoerd. Vaak hebben deze busjes geen ventilatie in de laadruimte en ziet men wel hoeveel pups er nog leven bij aankomst in België.

 

Iedereen die bij dit adres in België een pup koopt, steunt hiermee de broodfok. Voor elke pup die verkocht is, wordt een nieuwe order geplaatst bij de broodfokkers in Oost Europa en moeten de moederhonden pups "produceren". De moederhonden worden elke loopsheid gedekt, uitgebuit en afgedankt als zij niet meer pups op de wereld kunnen zetten. Er is hier absoluut geen sprake van dierenliefde; eerder wreedheid naar de dieren toe.

 

Hier wil je toch zeker niet aan mee werken door een pup van hondenhandelaren te kopen?

 

Spaar voldoende en koop een pup bij een toegewijde fokker die aangesloten is bij een rasvereniging.

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wat ook een belangrijk punt is, is of je al honden in je omgeving hebt. Ik heb wel eens gehoord van iemand die een pup had genomen van een foute fokker, en die pup had ook de al aanwezige honden aangestoken met een ziekte als Parvo ofzo. In plaats van dat die mensen een pup erbij hadden, ging de pup dood en nog één of méér van hun honden die ze al hadden.


Dat risico wil je toch niet lopen?

honden page profiel ChantalChantal

ja heb er 4 (2 boxers,1 greyhound en 1 Alaskan Malamute) ik zou en met name mijn man zou gek worden als daar iets mee zou gebeuren

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

En neem het hondje alsjeblieft niet onder het mom dat je hem dan kunt redden.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zou daar absoluut geen pup vandaan halen, gewoon naar de rasvereniging bellen.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Natuurlijk niet doen... als je een beetje een hondenliefhebber bent dan weet je gelijk dat dit niet klopt!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Lees dit verhaal eens. Ik heb deze mensen ook eens op tv gezien, bij Hart van Nederland geloof ik (of Tros Radar), echt hartverscheurend.

 

Link.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  

dat de topic opener een bepaalde kleur wilt hebben, is niet raar, , daar is niets mis mee, wel jammer dat ze een aanbetaling heeft gedaan en dan pas verder kijkt. wat voor fokker het is. "

 

Daar heb je gelijk in, maar dit stukje:

het was precies de kleur die ik moest hebben "

 

komt op mij over alsof alleen die ene kleur belangrijk is; "ik MOET en ZAL een zwarte want anders...". Zo'n idee krijg ik er een beetje bij.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Waarschuwing: gruwelijke beelden van de broodfok/hondenhandel in België

 

http://www.youtube.com/watch?v=PjZBzZjnlQc

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

komt op mij over alsof alleen die ene kleur belangrijk is; "ik MOET en ZAL een zwarte want anders...". Zo'n idee krijg ik er een beetje bij. "

 



ik begrijp je wel hoor, maar hier ook, als ik weer een pup neemt, wordt het weer een bruine, ga op de wachtlijst staan, en geen bruin dan geen pup :-D ook voor Bamse heb ik gekozen voor bruin, dat is niet raar, je kiest ook voor kleur, wat de reden er dan ook voor is :-D

en echt daar is niets mis mee, newfoundlanders zijn er in drie kleuren, waar ik er maar een van wil hebben. zo ook bij de topicopener, misschien komt het wat verkeerd over, maar echt als zij voor een ras kiest wat ze graag wilt hebben, en die er in kleuren zijn, kiest ze daar voor.
als ze had geschreven van..... de kleur die ik zo mooi vind zat er bij, dan was het misschien een ander overkomen ? het is internet he.
wat de rest betreft, geen broodfok.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

honden page profiel ChantalChantal

maar hoe kan het he wat ik heb gelezen in berichten, dat de pups gezond uitzien en doen bij de fokker en bij aankomst thuis meteen dezelfde dag of dag later of paar dagen later ze ineens raar gaan doen? hoe kan dat, dat dat gebeurd van de een op de andere dag en waarom gebeurd dat bij de fokker niet? of geeft hij ze iets waardoor ze vrolijk rond blijven huppelen?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Beter ben je verstandig en doe je het niet luister naar de adviezen hierboven die gegeven zijn.Heb ik niks meer aan toe te voegen. Stel dat je hondje toch ziek is dan kan je niet terug vallen op de fokker hoor dan gaat het je heel veel geld kosten.
Veel meer dan wat nu je aanbetaling was


honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" maar hoe kan het he wat ik heb gelezen in berichten, dat de pups gezond uitzien en doen bij de fokker en bij aankomst thuis meteen dezelfde dag of dag later of paar dagen later ze ineens raar gaan doen? hoe kan dat, dat dat gebeurd van de een op de andere dag en waarom gebeurd dat bij de fokker niet? of geeft hij ze iets waardoor ze vrolijk rond blijven huppelen? "

 

Maakt het wat uit?

Jij ziet toch alleen de gezonde rondhuppelen, hij gaat toch geen zieke pups in een mandje tentoonstellen?

 

 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Oooooh, die fokker.. Jaja, die ken ik wel, die is zelfs in het nieuws geweest  Moest tijdelijk toe, inderdaad omdat het broodf*kker is. Lees dit artikel maar eens, gaat over hun: Artikel ikwileenpuppy

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" maar hoe kan het he wat ik heb gelezen in berichten, dat de pups gezond uitzien en doen bij de fokker en bij aankomst thuis meteen dezelfde dag of dag later of paar dagen later ze ineens raar gaan doen? hoe kan dat, dat dat gebeurd van de een op de andere dag en waarom gebeurd dat bij de fokker niet? of geeft hij ze iets waardoor ze vrolijk rond blijven huppelen? "

 



Ik heb wel eens gehoord dat ze bij broodfokkers de pups suikerwater of zelfs energiedrank gaven om ze lekker levendig en actief te hebben als er mensen kwamen kijken..

En ja.. is de pup een beetje sloom/moe..dan is dat vast onder het motto; dat ie gewoon wat slaap nodig heeft.

En sommige ziektes zitten er al wel, maar beginnen de symptomen pas na een tijd..

Ik zou het risico niet nemen. Met zoveel slechte verhalen..

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Beter ben je verstandig en doe je het niet luister naar de adviezen hierboven die gegeven zijn.Heb ik niks meer aan toe te voegen. Stel dat je hondje toch ziek is dan kan je niet terug vallen op de fokker hoor dan gaat het je heel veel geld kosten.
Veel meer dan wat nu je aanbetaling was "

 

Dat kan wel ja. Bijvoorbeeld bij Chihuahua's geven ze dan suiker, want die hebben dan een suikertekort (hypoglycemie) en bij de fokker zien ze er dan heel goed en actief uit. Eenmaal thuis krijgen ze die suiker niet meer, en dan gaat het snel bergafwaarts.. 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Inderdaad Lady, je bent me voor  En jouw uitleg is wel wat beter gevormd dan de mijne 

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Inderdaad Lady, je bent me voor  En jouw uitleg is wel wat beter gevormd dan de mijne  "

 



Het komt allebei op hetzelfde neer.. en wij zullen misschien nog maar de helft weten van wat voor foefjes die 'fokkers' allemaal hebben om goed voor de dag te komen

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Alle pups leken me kerngezond met name die wat ik wil die was erg speels blafte goed niks vreemds aan te zien. "

 

Dit is een foto waaraan je kan zien hoe zulke broodfokkers te werk gaan en hoe ze altijd aan zoveel puppy's kunnen komen.

Dat wil je gewoon niet steunen.

De ouderdieren worden met zo min mogelijk kosten aan verzorging, huisvesting gehouden.

Zodat ze zoveel mogelijk winst kunnen maken, als het teefje niet meer kan wordt er gewoon een ander haar plaats gezet. 

 

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Realiseer je goed wat de aankoop van een hond bij een dergelijke 'fokker' doet.

 

Je ziet de ouders niet, want die zitten in een kelder, hutje mutje in Polen. De pootjes gebroken zodat ze niet kunnen ontsnappen, oogjes eruit gehaald. Als je al wel oudere honden ziet, worden die vaak ouders genoemd. Maar dat zijn het niet. Mama word iedere loopsheid gedekt, tegen haar wil, om meer puppies te creeëren, voor mensen die niet de volle pond willen betalen.

 

Al deze mishandelingen zie jij niet, want daar zorgen ze wel voor. Jij ziet leuke pups, die je niet met rust kan laten. Deze pups die ze ook slecht verzorgen, maar ook dat zie jij niet. Dierenartsen spelen mee in het spelletje, verdienen er ook een zakcentje aan. Entingen die niet kloppen, wormenkuren die nooit gedaan zijn, maar ja het paspoort zegt van wel hoor. En jij ziet die leuke pup. Die eigenlijk al ziek is, die andere honden in je omgeving besmet, maar ook dat zie je niet.

 

En als je dan zo verstandig bent om te googelen (goed van je! Want veel mensen doen dat niet eens) en er achter komt dat het een broodfokker is, kan je enorm schrikken, en denken; ik wil die pup redden. Maar doe dat ook niet, want door jouw geld, kan mama weer verkracht worden, weer een nestje, meer dierenmishandeling. Wil je hier deel van uit maken?

 

Mensen zijn jarenlang aan het strijden hiertegen, dat is niet voor niets. Waarom hij weer open mocht? Omdat de regelgeving het simpelweg niet langer kan sluiten. Het enige wat hier tegen te doen is: is niet kopen. Dus doe het niet. Realiseer je wat je aanricht, en waarschuw anderen. Zodat er weer gezonde pups de wereld in komen, van ouders die het net zo goed hebben als je pup bij jou. Want dat is wat je wilt, toch?

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^